08 septembrie 2019

Sursa: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 07.09.2019, noua navă de apărare antimină Ivan Antonov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a sosit la Sevastopol.

 

“Pentru navă este prima sosire la Sevastopol, unde se află Baza Navală principală a FRMN. Aceasta a fost primită în compunerea flotei în luna ianuarie. Până în prezent, s-a aflat la Sankt Petersburg, unde a desfășurat activități de pregătire pentru luptă la Flota din Marea Baltică, s-a pregătit și a participat la Parada Navală Principală”, se arată în comunicatul de presă.

 

De asemenea, la Sevastopol a sosit și nava de patrulare Vasili Bykov, care a participat la Sankt Petersburg la Parada Navală Principală.

 

Ceremonia de întâmpinare a navelor a fost condusă de locțiitorul comandantului FRMN, viceamiral Serghei Lipilin.

 

“Astăzi, întâmpinăm două echipaje ale navelor care au efectuat un marș interflote și au sosit în punctul de dislocare permanentă, după care vor continua să îndeplinească misiuni. Echipajele navelor au traversat câteva mări și Oceanul Atlantic, au căpătat experiență, pe care noi o vom folosi în îndeplinirea serviciului”, a spus Lipilin.

 

Ivan Antonov este primul dragor Proiect 12700 din producția de serie, fiind construit la Șantierul Naval Sredne-Nevsky. Navele de acest tip au corpul din fibră de sticlă monolitică, ce diferă de oțel, având o greutate mai mică și o rezistență mai mare, precum și o durată de viață mai lungă.

 

Deplasamentul navelor Proiect 12700 este de aproximativ 700 de tone, lungimea de peste 60 de metri, lâțimea de 10 metri, viteza de 16,5 noduri și echipajul format din 44 de militari. Pentru lupta împotriva minelor, navele pot întrebuința mai multe tipuri de drage, precum și aparate submarine autonome și telecomandate.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Dragorul maritim Ivan Antonov aparține Grupului tactic de dragoare din cadrul Brigăzii 68 Nave Pază Raion Maritim – Sevastopol a Bazei Navale Crimeea.

Contractul de construire a navei a fost încheiat cu Ministerul rus al Apărării în aprilie 2014. Construcția dragorului a început pe 25 ianuarie 2017 și a fost lansat la apă pe 25 aprilie 2018.

În perspectiva apropiată, pentru Forțele Navale va fi construită o serie formată din câteva zeci de astfel de nave. Prima navă Proiect 12700, Aleksandr Obukhov, a intrat în serviciul de luptă la sfârșitul anului 2016, aflându-se în dotarea Flotei din Marea Baltică.

Al doilea dragor de acest tip destinat FRMN, Vladimir Emelianov, a fost lansat la apă pe 24.05.2019 și urmează să fie introdus în dotarea FRMN în anul 2020. Recent, reprezentanții FRMN au anunțat că a fost încheiată formarea echipajului acestuia.

 

Noul dragor Ivan Antonov al Flotei ruse din Marea Neagră a sosit la Sevastopol

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE