19 august 2019

Sursa: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 19.08.2019, că noul dragor maritim Ivan Antonov, Proiect 12700, desfășoară transferul de la Marea Baltică spre punctul de dislocare permanentă aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), orașul erou Sevastopol.

 

În perioada în care s-a aflat la Sankt-Petersburg, echipajul dragorului a participat la Parada Navală Principală din 28 iulie.

 

În prezent, dragorul se află în Marea Nordului și se îndreaptă spre Canalul Mânecii, pentru ieșirea ulterioară în Oceanul Atlantic.

 

Pentru navă, acesta este primul marș interflote, care va presupune parcurgerea unei distanțe de peste 5.000 de mile marine și desfășurarea unor exerciții navale, potrivit destinației.

 

Primul dragor din producția de serie Proiect 12700, Ivan Antonov, a fost construit la Șantierul Naval Sredne-Nevsky. Nava a fost lansată la apă în anul 2018, iar în ianuarie 2019 a fost introdusă în înzestrarea FRMN. Dragorul este o navă de generație nouă pentru luptă antimină, având în dotare echipamente moderne, inclusiv o stație hidroacustică comandată prin radio și aparate submarine autonome pentru distrugerea diferitelor tipuri de mine marine.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Dragorul maritim Ivan Antonov aparține Grupului tactic de dragoare din cadrul Brigăzii 68 Nave Pază Raion Maritim –  Sevastopol a Bazei Navale Crimeea. În prezent, grupul are în dotare trei dragoare maritime: Kovrovets, Ivan Golubets și Turbinist.

Contractul de construire a navei Ivan Antonov a fost încheiat cu Ministerul rus al Apărării în aprilie 2014. Construcția dragorului a început, la Șantierul Naval Sredne-Nevsky, pe 25 ianuarie 2017 și a fost lansat la apă pe 25 aprilie 2018.

Navele de luptă antimină (dragoare) ale Proiectului 12700 au corpul din fibră de sticlă. Avantajul unei astfel de soluții este reprezentat de o rezistență mai mare în comparație cu corpurile de oțel. Durata de viață a corpului din fibră de sticlă monolită este mai mare decât cea a unui corp de oțel cu conținut redus de magneți, în timp ce greutatea acestuia este mult mai mică.

Deplasamentul navelor Proiect 12700 este de aproximativ 900 de tone, lungimea de 60 de metri, lățimea de 10 metri, viteza de 16,5 noduri, iar echipajul are 44 de membri.

În perspectiva apropiată, pentru Forțele Navale va fi construită o serie formată din câteva zeci de astfel de nave. Prima navă Proiect 12700, Aleksandr Obukhov, a intrat în serviciul de luptă la sfârșitul anului 2016, aflându-se în dotarea Flotei din Marea Baltică.

Al doilea dragor de acest tip destinat FRMN, Vladimir Emelianov, a fost lansat la apă pe 24.05.2019 și urmează să fie introdus în dotarea FRMN în anul 2020. Recent, reprezentanții FRMN au anunțat că a fost încheiată formarea echipajului acestuia.

Noul dragor Ivan Antonov al FRMN se deplasează din Marea Baltică spre Sevastopol

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE