01 noiembrie 2019

Sursa: mil.ru, remmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 01.11.2019, noua navă de apărare antimină a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), Ivan Antonov, a efectuat, pentru prima dată, plantări de mine, într-un poligon de pregătire pentru luptă din Marea Neagră.

 

În cadrul activităților, echipajul dragorului a plantat mine de instrucție în raionul indicat, după care a trecut la distrugerea acestora.

 

Exercițiul de plantare de mine s-a desfășurat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă a forțelor FRMN.

 

Dragorul Ivan Antonov a sosit la Sevastopol în luna septembrie 2019. Nava face parte din compunerea marii unități de nave pentru paza raionului maritim din cadrul Bazei Navale Crimeea a FRMN.

 

Dragorul de bază Ivan Antonov, Proiect 12700, a fost construit la Șantierul Naval Sredne-Nevsky și a fost lansat la apă în anul 2018. Nava a fost introdusă în dotarea FRMN în luna ianuarie 2019. Aceasta are în înzestrare complexe moderne de căutare și descoperire a minelor. De asemenea, dispune de aparate autonome antimină, de suprafață și subacvatice,

 

Nava este destinată pentru descoperirea și distrugerea tuturor tipurilor de mine. Aceasta îndeplinește misiuni de protecție antimină a bazelor navale, a teritoriilor maritime din zona de litoral și a navelor flotei în timpul traversării mării. De asemenea, dragorul poate planta baraje de mine și poate efectua cercetarea antimină.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Dragorul maritim Ivan Antonov aparține Grupului tactic de dragoare din cadrul Brigăzii 68 Nave Pază Raion Maritim – Sevastopol a Bazei Navale Crimeea.

Contractul de construire a navei a fost încheiat cu Ministerul rus al Apărării în aprilie 2014. Construcția dragorului a început pe 25 ianuarie 2017 și a fost lansat la apă pe 25 aprilie 2018.

Ivan Antonov este primul dragor Proiect 12700 din producția de serie. Navele de acest tip au corpul din fibră de sticlă monolitică, ce diferă de oțel, având o greutate mai mică și o rezistență mai mare, precum și o durată de viață mai lungă.

Deplasamentul navelor Proiect 12700 este de aproximativ 700 de tone, lungimea de peste 60 de metri, lățimea de 10 metri, viteza de 16,5 noduri și echipajul format din 44 de militari.

În perspectiva apropiată, pentru Forțele Navale va fi construită o serie formată din câteva zeci de astfel de nave. Prima navă Proiect 12700, Aleksandr Obukhov, a intrat în serviciul de luptă la sfârșitul anului 2016, aflându-se în dotarea Flotei din Marea Baltică.

Al doilea dragor de acest tip destinat FRMN, Vladimir Emelianov, a fost lansat la apă pe 24.05.2019 și urmează să fie introdus în dotare în anul 2020. Recent, reprezentanții FRMN au anunțat că a fost încheiată formarea echipajului acestuia.

 

Noul dragor rusesc Ivan Antonov a efectuat, pentru prima dată, plantări de mine în Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE