30 noiembrie 2019

Sursa: iz.ru, remnmilitaryblog.com

 Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, pe 30.11.2019, că noul gazoduct Turkish Stream va fi inaugurat pe 08 ianuarie 2020, la Istanbul. Declarația a fost făcută în cadrul ceremoniei de lansare a gazoductului TANAP, prin care gazul din Azerbaidjan va fi trasnportat în Turcia și în Europa.

 

„Desigur, avem și un alt pas foarte important pe care îl vom face. Pe 08 ianuarie, la Istanbul, vom lansa conducta de gaz denumită Turkish Stream, a spus președintele turc, citat de agenția de presă rusă TASS.

 

Pe 19 noiembrie, Gazprom a umplut ambele linii ale Turkish Stream cu gaz de la instalațiile onshore din zona Anapa până la terminalul de primire din Turcia, unde, în acel moment, era finalizată punerea în funcțiune a gazoductului.

 

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitry Peskov, a confirmat că Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan vor fi prezenți la ceremonia de inaugurare a conductei de gaz.

 

Turkish Stream este un proiect de conductă de gaze din regiunea Anapa din Ținutul Krasnodar al Federației Ruse de-a lungul fundului Mării Negre până în partea europeană a Turciei. Conducta va reduce riscurile de tranzit și, după anul 2019, se va asigura că Federația Rusă își îndeplinește obligațiile de furnizare a gazului către Turcia și țările UE. Sistemul va consta din două linii cu o capacitate de 15,75 miliarde de metri cubi de gaz pe an fiecare.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pentru Federația Rusă, gazoductul Turkish Stream are o importanță strategică în Regiunea Mării Negre. Alături de Nord Stream-2, construit prin Marea Baltică, acesta va ocoli Ucraina și va elimina în acest fel dependența de tranzitul gazelor naturale rusești către statele europene.

Federația Rusă și-a exprimat disponibilitatea de a continua, parțial, și livrările de gaze prin Ucraina, dar numai în condițiile sale.

Deși contractul de tranzit expiră la sfârșitul anului 2019, între cele două state nu s-a ajuns încă la un acord pentru continuarea livrărilor.

Volumul de gaze livrate prin Ucraina se situează, în prezent, la un nivel de peste 90 de miliarde de metri cubi de gaz pe an și continuă să crească, în paralel cu creșterea cererii din partea statelor europene. În momentul în care cele două gazoducte care ocolesc Ucraina vor fi date în exploatare la capacitate maximă, acestea vor prelua aproximativ 90 de miliarde de metri cubi pe an. Asta înseamnă că, peste doi sau trei ani, prin Ucraina vor mai putea trece 10 sau maximum 20 de miliarde de metri cubi de gaze pe an.

 

Noul gazoduct Turkish Stream prin Marea Neagră va fi inaugurat la începutul lunii ianuarie 2020

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE