10 februarie 2020

Sursa: mil.ru

 Șeful Corporației Întrunite Constructoare de Nave (OSK) din Federația Rusă, Aleksei Rakhmanov, a declarat, pe 10.02.2020, că primul submarin din clasa Borey-A, Prințul Vladimir, va fi predat Forțelor Navale într-o lună și jumătate.

 

“Toate finisările au fost făcute, iar testele s-au terminat. Cred că mai este nevoie de un termen de o lună și jumătate”, a precizat Rakhmanov, răspunzând la o întrebare a unui corespondent al agențeiei de presă Tass, cu ocazia unei reuniuni a biroului Soyuzmash, consacrate termenului de predare a submarinului.

 

Tot, pe 10.02.2020, și comandantul Flotei de Nord, viceamiral Aleksandr Moiseev, a confirmat faptul că sumarinul Prințul Vladimir va fi predat flotei în scurt timp.

 

“În compunerea Forțelor de Submarine ale Flotei de Nord vor intra submarine noi, de generația a patra. Noul submarin cu destinație strategică Prințul Vladimir a încheiat testele și se pregătește pentru introducerea în înzestrare”, a precizat Moiseev, cu ocazia aniversării Forțelor de Submarine.

 

“În anii următori, este planificată primirea de submarine nucleare noi, care acum se află în diverse stadii de construcție la Sevmash”, a spus Moieseev.

 

Forțele de Submarine ale Flotei de Nord reprezintă cea mai puternică mare unitate operativă de submarine nucleare din cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse. Acestea au fost formate cu 10 ani în urmă, în cadrul procesului de optimizare a Forțelor Armate. În compunerea acestora se află mari unități cu o tradiție de peste 60 de ani în istoria exploatării submarinelor nucleare.

 

Anterior, comandantul Forțelor Navale ale Federației Ruse, amiral Nikolai Evmenov, declarase că submarinul Prințul Vladimir va intra în compunerea Flotei de Nord în anul 2020.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinul K-549 Prințul Vladimir trebuia să fie introdus în dotarea Flotei de Nord, până la sfârșitul anului 2019.

În perioada octombrie-noiembrie 2019, submarinul a efectuat o serie de teste în Marea Albă. Astfel, pe 29.10.2019, acesta a lansat o rachetă balistică intercontinentală de tip Bulava asupra unei ținte amplasate în Poligonul Kura din Peninsula Kamchatka.

De asemenea, pe 31.10.2019, submarinul a lansat o torpilă asupra unei nave de suprafață, iar pe 08.11.2019 a efectuat noi lansări de torpile asupra unui submarin.

 

Noul submarin rusesc Prințul Vladimir va fi introdus în dotare într-o lună și jumătate

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE