30 octombrie 2019

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tass.ru, tvzvezda.ru, remn​militaryblog.com​​​​​​

  Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 30.10.2019, că noul submarin strategic Prințul Vladimir, clasa Borey-A, a lansat, pentru prima dată, o rachetă balistică de tip Bulava.

 

“Lansarea rachetei a fost efectuată din imersiune, din Marea Albă, asupra unei ținte din poligonul Kura (Peninsula Kamchatka), în cadrul programului de testare a submarinului”, se arată în comunicatul de presă.

 

Reprezentanții Ministerului rus al Apărării au informat că lansarea rachetei a decurs normal, iar blocurile de instrucție ale acesteia au ajuns în poligon la timpul stabilit, fapt confirmat de mijloacele de control.

 

Închiderea raionului pentru trageri a fost asigurată de nave auxiliare aparținând Flotei de Nord.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Lansarea rachetei a fost anunțată recent (22.10.2019) de comandantul Flotei de Nord, viceamiralul Aleksandr Moiseev. Acesta a precizat că planurile curente prevăd încheierea testelor și introducerea submarinului în dotarea Forțelor Navale, până la sfârșitul anului 2019.

Submarinul K-549 Prințul Vladimir este primul dintr-o serie de cinci submarine Proiect 955A, clasa Borey-A.

În prezent, Forțele Navale ale Federației Ruse dispun de trei submarine nucleare purtătoare de rachete balistice Proiect 955, clasa Borei: K-535 Yuri Dolgoruky, K-550 Aleksandr Nevsky și K-551 Vladimir Monomah. Primul se află în dotarea Flotei de Nord, iar următoarele două în cea a Flotei din Oceanul Pacific.

Diferența pincipală dintre cele două tipuri de submarine, Borei și Borei-A, constă în numărul de rachete Bulava aflate la bord. În timp ce submarinele inițiale pot primi 12 rachete balistice, sumarinele modernizate pot fi dotate cu 16 rachete de acest tip.

Ministerul rus al Apărării a publicat pe pagina sa de YouTube un material video cu lansarea rachetei, care poate fi vizualizat la adresa: https://www.youtube.com/watch?v=PU6NzJNUhDE.

Din acesta rezultă că lansarea s-a efectuat pe timp de noapte.

 

Noul submarin strategic rusesc “Prințul Vladimir” a lansat o rachetă balistică Bulava

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE