21 august 2019

Sursa: mil.ru, remnmilitaryblog.com

  Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 20.08.2019, noul aparat de zbor fără pilot de cercetare de tip Altius-U, cu o greutate de șase tone, a efectuat primul zbor.

 

“Zborul a durat 32 de minute, la altitudunea de 800 de metri, în regim complet automatizat, pe unul din aerodromurile de teste. Toate sistemele complexului au funcționat normal”, se arată în comunicatul de presă.

 

Un material video cu primul zbor al dronei de acest tip a fost publicat pe canalul de YouTube al Ministerului rus al Apărării. În acesta se poate vedea cum turbopropulsorul Altiusaccelerează de-a lungul pistei unui aerodrom și decolează, apoi evoluează în aer cu trenul de aterizare scos, după care aterizează. Drona are numărul de bord 881.

 

Reprezentanții Ministerului rus al Apărării au informat că Altius-U reprezintă forma finală a aparatului, bazată pe rezultatele testelor efectuate cu mai multe prototipuri. “Complexul este capabil să îndeplinească un întreg spectru de misiuni de cercetare, cu întrebuințarea de aparatură optică, radiotehnică și de radiolocație. Greutatea aparatului este de aproximativ șase tone, iar acesta este capabil să rămână în aer mai mult de o zi”, au precizat reprezentanții ministerului.

 

La minister s-a menționat, de asemenea, că Altius-U are un canal de conducere prin satelit, ceea ce face ca raza lui de acțiune să fie, practic, nelimitată.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Materialul video poate fi vizionat la adresa:

https://twitter.com/i/status/1163759479642570752.

Inițial, Federația Rusă nu s-a aflat între liderii mondiali în ceea ce privește producerea și întrebuințarea UAV-urilor în scopuri militare. Însă, pornind de la unele modele de drone israeliene, în câțiva ani, a făcut progrese semnificative în acest domeniu.

În prezent, Forțele Armate ale Federației Ruse întrebuințează la scară largă o multitudine de modele de drone. Deocamdată, acestea sunt folosite pentru misiuni de cercetare aeriană, corecția focului artileriei și tancurilor și evaluarea rezultatelor tragerilor. În perspectivă, Federația Rusă va face pasul către dronele de atac, primul model de acest tip, Okhotnik, efectuând recent primul zbor.

 

Noul UAV rusesc de cercetare “Altius-U” a efectuat primul zbor

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE