09 septembrie 2019

Sursa:

 Pe 5 septembrie, un avion de vânătoare MiG-21, din cadrul Forțelor Aeriene Croate, a primit misiunea de interceptare a unei aeronave civile ucrainene care se deplasa în spațiul aerian al Croației.

 

Avionul ucrainean de pasageri zbura pe ruta Palma de Mallorca - București, iar piloții acestuia nu au răspuns la apelurile de control ale autorităților croate deoarece aveau sistemul radio cuplat pe o frecvență greșită.  

 

După ce avionul militar a interceptat aeronava ucraineană, piloții acesteia au stabilit legătura radio cu Centrul de control al traficului aerian și au continuat zborul.

 

MiG-21 modernizat reprezintă încă aeronava de bază a Forțelor Aeriene Croate. Avioanele folosite de Croația au fost reparate și modernizate chiar de Ucraina, în cadrul Uzinei de aviație din Odesa. 

 

Comentariu BSMAP: La începutul anului, Zagrebul a fost pe punctul de a încheia un contract privind achiziţia unei escadrile de aeronave F-16 la mâna a doua, din Israel, dar în cele din urmă Israelul a anunțat că nu mai poate vinde avioanele, întrucât nu a obţinut aprobarea Statelor Unite.

O aeronavă civlă ucraineană, care zbura din Spania spre București, a fost interceptată de aviația croată

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE