04 iunie 2019

Sursa: 112.international, youtube.com

  Pe 3 iunie, procurorul militar șef al Ucrainei, Anatoli Matios, a anunțat pe pagina sa de Facebook că va declanșa o anchetă pe tema recentului articol în care se face referire la posibilitatea ocupării unor regiuni din vestul și sudul Ucrainei de către România, în 2022. 

 

"Vă informez că mâine (4 iunie) voi înscrie în Registrul unificat al anchetelor pre-procesuale aceste date privind pregătirea (...) unor crime deosebit de dure, care au drept scop să perturbe integritatea teritorială a statului ucrainean", a scris acesta.

 

Anatoli Matios a făcut trimitere la postarea originală de pe siteul ONG-ului Resistance Information, care include referiri la posibila ocupare de către România a regiunilor ucrainene învecinate, Cernăuți și Odesa.

 

Pe aceast subiect, A. Matios a precizat că intenționează să convoace o sesiune cu oficiali de prim rang ai Ministerului Apărării din Ucraina, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Securitate și Ministerului de Externe.

 

Comentariu BSMAP: Ulterior materialului din 26 mai, vlogerul anonim (care semnează cu pseudonimul 30192, iar din analiza BSMAP rezultă că este posibil să se numească Ionescu Dan) a mai postat ieri (3 iunie) un material video similar, declarat parte a doua a celui inițial, iar pe 4 iunie un mateial video care conție exclusiv textul declarației sale față de situația creată și pe care îl publicăm integral în continuare:

 

În primul rând, aș dori să le mulțumesc tuturor celor care au reacționat cu multă umor la videoclipul meu. Sunt un cetățean simplu din București, care se ocupă în timp liber de conținut pe YouTube și blogging. [..] Profesia mea este administratorul de rețea al unei companii din capitală, dar în afară de locul de muncă, timpul petrecut cu comunitatea online îmi dă un sentiment la fel de satisfăcător. Nu mă consider o persoană controversată, dar acest eveniment mi-a "dat ocazia" de a fi una, pentru mulți oameni.

 

Trebuie să spun că intenția mea din 26 mai când am publicat videoclipul a fost să fac un prolog pentru un roman fantezist  [...]. Din perspectiva cărții, Ucraina nu a avut un rol de lider în progresul narațiunii, dar a trebuit să pun lucrurile în context, așa că am ales acest scenariu, care este lupta dintre democrația autentică și naționalism, pe care l-am elaborat pe blog.

 

Pe scurt, acest videoclip este evident o ficțiune prin care am vrut să propulzesc un roman online. [...]


Pot spune că a fost o mare surpriză pentru mine, nu mi-am imaginat o astfel de reacție. După cum puteți vedea, canalul meu YouTube are în general puține vizionări (cu excepția celei recente). Este un canal "de familie" așa cum îmi place să îl numesc, adică este destinat unui grup restrâns de persoane din cercul de prieteni. Am inceput acel film cu 11 vizionari si acum am peste 390.000. Mai târziu, m-am gândit că singurul mod în care aș putea reacționa la asta a fost umorul și de aici a venit al doilea videoclip.

 

Am pornit de la premisa că lumea va rupe ficțiunea de realitate, dar oficialii din Ucraina mi-au depășit așteptările până acum. Am încercat să-l contactez pe domnul Matios, dar încă nu am primit niciun răspuns. Am multe întrebări, mai ales că am distribuit video pentru doar trei persoane și, brusc, traficul de pe canalul meu a izbucnit în ultimele cinci zile, după ce clipul a fost publicat! Altfel, nici un oficial nu m-a contactat.

 

De când videoclipul a devenit "viral", am fost contactat de douăsprezece trusturi de presă ucrainene, două din Rusia și una din România până acum. Vreau să vă spun că discuția cu jurnaliștii ucrainieni a fost una foarte prietenoasă, am încercat să explic ceea ce am spus aici despre evenimente. Cele mai frecvente întrebări au fost despre ceea ce m-a determinat să fac acest videoclip. Până acum, am numărat peste 72 de articole despre videoclip sau despre mine, în aproape toate țările estice. Recent, am văzut, de asemenea, articole în limba arabă cu privire la acest subiect.

 

Jurnaliștii ucraineni au avut o abordare normală care mi-a plăcut, adică una cu multă înțelegere și bun simț, înțelegând ironia situației generate de oficialități. Nu cred că pot adăuga ceva pentru că au fost la fel de deranjați de această reacție ca și mine.


La început am fost numit "spion rus" un lucru hilar, desigur, dar după ce am discutat cu oamenii prn comentariil lumea și-a dat seama și de scopul acestui film și de modul meu de a fi ... "un trol nobil "!

 

Contextul politic și influențele puterilor nu iterferează personal cu mine. Nu am făcut niciodată politică și nu m-a interesat acest lucru, preferând să-mi exercit dreptul de vot și considerând că acest lucru este suficient pentru mine.


Cred că funcționarii ar trebui să aibă mai mult preocupări pe alte subiecte, decât cele pe care un cetățean regulat din România le publică în timpul liber pe YouTube.


Vreau să cred că oficialii ucraineni respectă dreptul la libertatea de exprimare și la libertatea de a comunica liber, indiferent dacă se realizează direct sau în mediul virtual.


Am primit mii de mesaje de sprijin de la cetățenii ucraineni și considerăm că este un lucru bun. Cred că prietenia noastră între cele două țări trebuie făcută și cu o doză mică de umor!

 

 

 

 

O ficțiune a unui vlogger din București dornic de afirmare agită spiritele oficialilor ucraineni

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE