04 iulie 2020

Sursa: tass.ru

 Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 04.07.2020, o grupare navală de asalt, formată din nave purtătoare de rachete, a desfășurat un exercițiu naval, în raioane maritime din Marea Neagră, pentru întrebuințarea armamentului de rachete.

 

“Echipajele navei mici purtătoare de rachete Ingushetia și vedetelor purtătoare de rachete Naberezhnye Chelny și Ivanovets din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră au ieșit pe mare pentru desfășurarea unui exercițiu de întrebuințare a armamentului de rachete, în compunerea unei grupări navale de asalt”, se arată în comunicatul de presă.

 

Potrivit reprezentanților FRMN, în prima etapă a exercițiului, echipajele au executat trageri de artilerie și lansări de rachete antiaeriene asupra unor ținte aeriene și de la suprafața apei, desfășurând activități de respingere a mijloacelor de atac aerian și de ducere a luptei navale cu navele adversarului convențional.

 

În etapa a doua a exercițiului, gruparea navală a îndeplinit un ciclu de activități de pregătire și executare a lansărilor de rachete asupra unei ținte de suprafață grupate. Lansările de rachete au fost efectuate în format electronic (fără lansări practice de rachete).

 

Pe timpul etgapei finale a exercițiului, navele desfășoară o serie de antrenamente navale de luptă pentru vitalitatea navelor și de apărare multilaterală a unui detașament de nave, pe timpul traversării mării.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul naval al platformelor purtătoare de rachete ale FRMN s-a desfășurat pe fondul tensionării din ultima perioadă a situației de securitate din Regiunea Mării Negre, unde au fost îndeplinite misiuni specifice intense cu forțe și mijloace aeriene și navale aparținând atât Forțelor Armate ale Federației Ruse, cât și celor ale SUA și altor state membre NATO.

Trebuie remarcat faptul că din gruparea navală de asalt a făcut parte nava mică purtătoare de rachete Ingushetia, care este una din cele 15 platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr ale FRMN.

În aceste zile, o altă platformă de acest tip, respectiv submarinul Kolpino, a efectuat lansări electronice de rachete asupra unor ținte navale.

 

O grupare de nave purtătoare de rachete a FRMN a executat un exercițiu naval în Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE