Ochelari 3D

mejores-gafas-3D-activas

În câteva săptămâni îmi voi începe vacanța și prima mea misiune este un maraton al filmelor mele preferate 3D, pentru această misiune am nevoie de cei mai buni ochelari 3D activi pe care îi pot găsi pe piață, deoarece televizorul meu este compatibil cu acest sistem.

Un coleg mi-a recomandat ca ochelarii pe care îi cumpăr să fie reîncărcabili , pentru că sistemul de declanșare este mai rapid și de asta am nevoie, ceva care să-mi dea răspunsul pe care îl caut.

La un alt televizor pe care l-am avut, am cumpărat ochelari polarizați pentru televizoare pasive și au fost o adevărată escrocherie, adică îmi imaginez că în contextul potrivit au funcționat, dar nu și la televizorul meu, pentru că coordonarea a fost proastă și am ajuns să mă doară capul.

O casă de vacanță nu este rea dacă te acomodăm la tehnologie, așa că îmi propun un accesoriu accesibil care să îmi satisfacă toate nevoile.

Cei mai buni ochelari 3D activi

Care sunt cei mai buni ochelari 3D activi?

Selectarea unei perechi bune va depinde de preferințele dumneavoastră și de ceea ce aveți acasă, fie că este vorba de un proiector sau de o plasmă.

De exemplu, dacă sunteți în căutarea unei perechi de pentru copii, ați putea dori ceva robust, care să reziste la duritatea celor mici, dar dacă sunteți un utilizator de maraton, poate că un model cu baterii este ceea ce vă trebuie.

Prețul este un alt element, dacă optați pentru mai puțin costisitor puteți obține un rezultat surprinzător de bun, dar înainte de a plăti mai mult sau mai puțin, ar fi bine să vă uitați la calitate.

Este utilă și examinarea caracteristicilor, unele sunt dotate chiar și cu receptor de infraroșu pentru întuneric. Nu există nimic ce nu poate fi rezolvat de o listă comparativă și înainte de a cumpăra, vă recomand să aruncați o privire pe aceasta.

Iată cei mai buni ochelari 3D activi:

1. Ochelari 3D activi Optoma ZD301

31-cqTCXbLL

Vezi pretul Emag

Acești ochelari fără fir se sincronizează automat cu imaginea de pe ecran, astfel încât puteți viziona orice doriți.

Unul dintre marile lor avantaje este că au o autonomie de până la 40 de ore și sunt compatibile cu orice proiector Optoma 3D Ready sau Full 3D. Sunt confortabile, foarte ușoare și se remarcă prin raportul calitate-preț.

2. Ochelarii 3D activi Sony TDG-PJ1

31uynH+aDvL

Vezi pretul Emag

Ochelarii 3D Sony sunt exclusiv pentru echipamentele acestei mărci, au conectivitate prin radiofrecvență și compatibilitate SimulView.

Sunt ochelari de foarte bună calitate, incredibil de ușori și marele lor avantaj este că se potrivesc cu ușurință peste ochelarii normali. Puteți vedea un ecran în jocurile cu ecran divizat.

3. Ochelari Panasonic 3D shutter

31OiLmvaujL

Vezi pretul Emag

Dezvoltați cu interfață Bluetooth , acești ochelari de la Panasonic sunt ideali pentru proiectoare și pentru vizionarea de filme în format 3D, chiar dacă sunt vechi, veți avea rezultate excelente.

Acestea au compatibilitate cu ochelarii standard, timp de utilizare extins și încărcare rapidă. Cei care le au evidențiază calitatea lor ridicată și greutatea redusă.

4. Ochelari Hi-SHOCK BT Pro Black Heaven 3D

41PjNhq8FxL

Vezi pretul Emag

Acest model de ochelari BT Pro Black Heaven pentru proiectoare 3D a fost lansat pe piață și este compatibil cu aproape toate modelele. Acestea se activează automat atunci când sunt sincronizate cu ecranul și vă vor proteja ochii de oboseală.

De asemenea, acestea au închidere automată, sunt destul de ușoare, pliabile flexibile și vă vor oferi o experiență de vizionare imbatabilă.

5. Ochelari activi Boblov 3D cu obturator

41xdvuOKgKL

Vezi pretul Emag

Realizați cu tehnologie 3D de ultimă generație și rezoluție Full HD , acești ochelari universali cu obturator pot fi utilizați cu monitoare de la o mare varietate de producători.

Unul dintre marile lor avantaje este că au un consum redus de energie, doar patru ore de încărcare pentru 30 de ore de utilizare.

Cum funcționează televizorul 3D?

gafas-3d-activas

Atunci când o imagine este reprodusă pe ecran, fiecare componentă a imaginii se află la aceeași distanță față de ochiul privitorului, în timp ce ochii umani percep obiectele în trei dimensiuni, deoarece creierul sintetizează o imagine din două imagini diferite, Acest lucru se datorează faptului că creierul sintetizează o imagine din două imagini disparate, astfel încât este o provocare să faci ca imaginea plată de pe un ecran să fie văzută în trei dimensiuni, acest lucru se datorează faptului că ochii separat nu percep nici un obiect la exact aceeași distanță unul față de celălalt, astfel încât pe ecran, pentru a obține același efect ai nevoie de ochelari 3D și de un ecran care să permită percepția tridimensională. Aceste date trebuie neapărat luate în considerare la alegerea ochelarilor în cauză.

  • Noțiuni de bază despre televizorul 3D

Sistemul utilizat pentru filmele și imaginile 3D se bazează pe principiul conform căruia se încearcă crearea unei iluzii prin furnizarea de imagini diferite pentru fiecare ochi. Ochelarii roșii și albaștri pe care îi vedeți la cinema și ochelarii activi și pasivi pentru televiziune funcționează, de asemenea, conform acestui principiu.

  • Cum funcționează ochelarii 3D pasivi pentru televizor și proiector

Funcționează la fel ca în cazul filmelor 3D care necesitau lentile polarizate, acest sistem este încă prezent în unele televizoare LCD și LED, dar nu și în cazul televizoarelor cu plasmă. În cazul sistemului pasiv, ecranul este acoperit astfel încât lumina de la linii de scanare alternative să fie polarizată diferit. Televizorul împletește două imagini pe ecran, câte una pentru fiecare ochi. Între timp, polarizarea lentilelor, care se potrivește cu stratul de acoperire de pe ecran, asigură că fiecare ochi primește imaginea corectă.

  • Cum funcționează ochelarii activi 3D TV

Funcționarea acestui sistem este mai complexă și vă permite să aveți o imagine cu o rezoluție mai mare. Este, de asemenea, ceea ce se folosește la televizoarele cu plasmă și la noile modele LCD și LED. Funcționează prin intercalarea în timp a două imagini de rezoluție completă. Televizorul alternează rapid între imaginile de la ochiul stâng și cele de la ochiul drept, în timp ce ochelarii folosesc obturatoare electronice sincronizate cu televizorul pentru a se asigura că fiecare ochi vede o imagine diferită.

Tipuri de ochelari 3D

Există în principiu două tipuri de ochelari pentru a percepe imagini 3D de pe un ecran, să vedem care este diferența dintre 3D activ și pasiv:

  • Ochelari activi cu obturator

Sunt mai voluminoși decât cei pasivi, folosesc baterii și sincronizează fiecare ochi cu ecranul printr-un mecanism de obturator care distribuie imaginile în ordine în ochi. Acestea sunt mai scumpe decât cele pasive.

  • Ochelari polarizați pasivi

Ochelari 3d pasivi , sunt asemănători cu ochelarii de soare și nu au nevoie de energie suplimentară pentru a funcționa, fiind de obicei montați pe ochelari. Acestea sunt ieftine și funcționează pe principiul ochelarilor polarizați obișnuiți în cinematografe; apropo, puteți viziona filme 3d pe un PC cu ochelari pasivi, dar calitatea nu va fi prea bună.

Avantajele ochelarilor 3D activi cu obturator

În aceste cazuri, rezoluția imaginii este aceeași cu cea a imaginilor 2D afișate pe televizor, acest efect fiind obținut deoarece imaginile pentru ochiul stâng și drept sunt afișate secvențial, sincronizate cu rata de reîmprospătare a ecranului televizorului sau proiectorului și cu deschiderea și închiderea ecranului LCD de pe ochelari.

Ochelarii trebuie să se potrivească cu televizorul sau proiectorul video

Trebuie să cumpărați ochelari 3D în funcție de marca sau modelul televizorului sau proiectorului video pe care îl cumpărați, puteți determina tipul de ochelari 3D de care veți avea nevoie. Unii producători, precum Panasonic, Samsung și Sharp, au optat pentru utilizarea ochelarilor obturatori în televizoarele lor LCD, cu plasmă și DLP. Cu toate acestea, alți experți în electronică și tehnologie, cum ar fi LG și Vizio, au preferat ochelarii pasivi, așa că, după cum veți observa, acest lucru va depinde de marcă. Alții, cum ar fi Sony, utilizează ambele sisteme.

În plus, unele dispozitive acceptă doar ochelari cu obturator activ, cum fac unele proiectoare, altele merg pe sistemul pasiv și chiar vin cu ochelari. Cu toate acestea, atât ochelarii activi, cât și cei pasivi pot fi utilizați cu televizoarele LCD și OLED, iar alegerea depinde de producător. Producția de televizoare 3D a fost întreruptă, dar ochelarii sunt încă disponibili într-o gamă foarte largă de prețuri.

În ceea ce privește problema mărcii, există, de asemenea, posibilitatea ca ochelarii de la un producător să nu fie compatibili cu televizorul sau proiectorul de la diferiți producători. Prin urmare, șansele de a împrumuta ochelarii vecinului și de a-i face să funcționeze sunt reduse dacă televizorul dvs. este Sony, iar al lui este de la un alt producător. Toate aceste detalii trebuie luate în considerare înainte de a cumpăra.

Diferențe între ochelarii 3D pasivi și activi

Cum să alegeți ochelarii 3D activi

Atunci când alegeți o pereche bună de ochelari 3D, trebuie să luați în considerare o serie de factori. Prima este că unele sunt optimizate pentru o anumită tehnologie, adică sunt concepute pentru televizoarele LED, LCD sau cu proiector 3D.

De asemenea, este esențial să alegeți o pereche de ochelari cu obturator activ cu timp de răspuns rapid, aceștia vă vor ajuta să evitați oboseala ochilor, vă recomand să vă uitați la cei cu reîncărcare rapidă și mai mult de 40 de ore de utilizare înainte de descărcare.

Un alt lucru la care trebuie să te uiți este confortul, ar trebui să optezi pentru ceva ușor, pe care să poți sta în picioare ore întregi și care să nu îți provoace disconfort sau dureri de cap.

De unde se pot cumpăra ochelari 3D?

Aici totul depinde de ceea ce preferi, dacă vrei să mergi la un magazin fizic recomandarea mea este să mergi în locuri precum, Milar, Media Markt sau FNAC, poate ai câteva pe care să le încerci, ca să le poți compara singur.

Dacă știți deja ce model de ochelari 3d să cumpărați puteți merge pe Amazon unde puteți obține cea mai bună ofertă pentru cel pe care îl căutați, alte site-uri de internet pot fi pccomponentes.com.