Ochelari cu lupa

Gafas-Lupas

Ți s-a întâmplat vreodată să faci o lucrare de artizanat, bricolaj sau un proces specializat și să ai de-a face cu piese mici, iar viziunea ta nu pare să fie suficientă? Cu cele mai bune lupe veți putea face tot felul de lucrări care necesită o focalizare minimă și complicată.

Ochelarii sunt dispozitive oftalmologice speciale care, în principiu, vă permit să aveți un câmp vizual mai mare și să vedeți în detaliu obiecte foarte mici. Acestea sunt utilizate pe scară largă în laboratoare, de către bijutieri, ceasornicari, artiști de machiaj și specialiști care evaluează piesele în mare detaliu și trebuie să ajungă la cele mai mici fragmente.

O lupă de bună calitate trebuie să fie confecționată din materiale cu test de garanție, cu lentile speciale cu dioptrii ideale , astfel încât utilizarea ei continuă și progresivă să nu vă modifice capacitatea vizuală.

Pentru a alege cele mai bune lupe pentru dvs., ar trebui să verificați o mare varietate de modele, precum și comentariile celor care le-au cumpărat deja și au avut un răspuns bun din partea echipamentului.

Dorim să vă simplificăm căutarea și vă vom prezenta cele mai recomandate lupe de pe Amazon, nu doar datorită prețurilor accesibile, ci și pentru că sunt fabricate din materiale de calitate dovedită.

Cele mai bune lupe

Iată dintre cele mai bune lupe:

1. Ochelari de mărire Starcrafter's 21016208

Cu atașare la cap

418vw3jL7ML

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți unul dintre cei care se ocupă în mod constant de lucrări de precizie, o pereche de acești ochelari vă va fi de mare folos, deoarece vă oferă o varietate de măriri pentru toate nevoile. Are 5 lentile acrilice realizate din plastic ABS.

Sunt fabricate din plastic robust, cu o structură compactă și sunt prevăzute cu un reflector cu două LED-uri de mare luminozitate, care vă va ușura munca și vizibilitatea în orice moment al zilei.

Acestea sunt mai mult decât potrivite pentru fabricarea, repararea și instalarea de dispozitive electronice, bijuterii, lucrări de prelucrare și de ceasornicărie și chiar pentru fabricarea și repararea de piese industriale mici.

2. Ochelari de mărire mare Pulnda

Cu 5 lentile de mărire diferite

416lN3qrXiL

Vezi pretul Emag

În meseriile în care trebuie să vă folosiți acut simțul văzului, este bine să aveți sprijinul potrivit, de aceea acest set de lupe vă poate fi de folos.

Au lupe cu lumini LED, potrivite pentru lucrul cu modele, modelism, orologerie, bijuterii și repararea telefoanelor mobile și a echipamentelor electronice. Cele 5 lentile interschimbabile ale acestora vă oferă o vizibilitate largă și, dacă doriți, le puteți folosi ca ochelari normali.

Lentilele sunt confortabile de purtat, cu o curea reglabilă pentru a le face cât mai confortabile posibil. Lentilele se ajustează între unghiuri și în funcție de gradul de separare a ochilor.

3. Ochelari de mărire Rightwell cu lumină LED

Produs remarcabil

41mXxHxJfaL

Vezi pretul Emag

Ochelari de mărire la preț redus cu cinci lentile interschimbabile , care pot fi ușor de reglat și îndepărtat.

Cel mai convenabil dintre toate este că le puteți folosi împreună cu lentilele obișnuite, dacă purtați ochelari.

Vizorul de mărire este ușor și bine finisat. Lumina este îndreptată spre locul în care priviți, iar lentila se mișcă, astfel încât puteți vedea mult mai bine. Utilizează baterii AAA, care nu sunt incluse.

Vine cu o curea reglabilă care poate fi folosită în locul tijelor, pentru a ține mai bine ochelarii în cazul în care trebuie să aveți capul înclinat continuu.

Alternativele de reglare sunt foarte variate: între ochi și lentilă, unghiul lentilei, unghiul de iluminare, stabilitatea, ușurința de utilizare, lumina foarte bună și schimbarea ușoară a lentilei.

4. Ochelari cu lupă cu vizor Idealeben cu 2 LED-uri

Puternic

41+AuRxzjWL

Vezi pretul Emag

Ochelari cu 5 lentile de mărire diferite, astfel încât să o puteți alege pe cea care vi se potrivește cel mai bine în orice moment. Aveți posibilitatea de a obține 20 de măriri diferite de la 1,0X la 6,0X

Este un echipament ușor cu reglare a capului: are două roți diferite pentru a controla strângerea bandajului. Dacă doriți, puteți utiliza lentilele independent, datorită sistemului de balamale , cu ajutorul căruia le puteți ridica, folosi una sau ambele, după cum doriți.

Acest model este ideal pentru cei care au nevoie de ochelari cu iluminare cu LED-uri și mărire bună.

5. Lupa Leeko Multiplu 10x, 20x 25x 15x

Cu material rezistent

51LJsv+u-9L

Vezi pretul Emag

Design modern, fabricat din ABS, material de înaltă calitate, rezistent la utilizarea zilnică. Dispune de 4 măriri diferite, care sunt ușor de schimbat.

Datorită luminilor LED, tip bec LED luminos, puteți face o ajustare precisă pentru a ilumina câmpul vizual și puteți lucra chiar și în spații slab iluminate.

Cutia vine cu trei perechi de lentile de mărire: 10x 15x 20x. Numărul de măriri este indicat în mod clar pe suportul fiecărei lentile.

6. KKmoon 5 Lens 1,0X-3,5X

Ideal pentru lectură și multe altele

 

Un model ingenios cu lentile de mărire și 2 lumini LED. Echipat cu ochelari de susținere a benzii pentru cap.

Dispune de cinci tipuri de lentile de măriri diferite. Acesta are o fantă mobilă pentru lentilă, care este utilizată pentru a regla distanța focală dintre lentilă și obiect.

Este ideal și pentru citirea cărților, a ziarelor, pentru desene, croitorie, pentru a vedea flori și plante etc. Folosește 3 baterii, dar poate fi conectat și la curent electric. Acesta este prevăzut cu un cablu USB.

7. Lupa cu vizor LEORX cu 5 lentile interschimbabile

Economică și la un preț bun

31hDMICBUrL

Vezi pretul Emag

Folosită în special de experții în bijuterii pentru lucrări de detaliu foarte fine, cum ar fi montarea unui diamant sau repararea unui ceas .

Include 5 lentile interschimbabile de 1,0X, 1,5 X, 2,0x, 2,5x și 3,5 X putere de mărire.

Acestea sunt lupe realizate din acrilic de înaltă densitate. Lentilele sunt lustruite. Rama de nas este prevăzută cu plăcuțe de cauciuc , cureaua elastică poate fi schimbată pentru o fixare mai sigură.

Dispune de 2 lumini LED pentru iluminare în condiții de iluminare slabă.

Ghid de cumpărături: Cele mai bune lupe

Cum se alege o lupă

Gafas-Lupas

Pentru a alege lupa potrivită pentru treabă, mai întâi stabiliți ce instrumente trebuie folosite, apoi dimensiunea și caracterul subiectului sau obiectului care trebuie evaluat și, în final, analizați caracterul suprafeței obiectului.

În continuare, treceți în revistă următoarele aspecte legate de lupe:

 • Numărul de elemente: o singură lentilă este satisfăcătoare pentru puteri mici. Lupele de putere mai mare necesită două sau mai multe elemente de lentilă, pentru a îmbunătăți rezoluția și corectarea aberațiilor cromatice sau a altor aberații.
 • Distanța de lucru: distanța de la lupă la obiectul vizualizat este distanța de lucru. Această distanță este un aspect important în ceea ce privește tipul de lucrare care urmează să fie efectuată sub lupă.

În cazul în care lucrarea necesită utilizarea de unelte, o lupă cu o distanță de lucru mare va permite un spațiu suficient pentru a utiliza uneltele și pentru a vedea confortabil obiectul. Pentru lucrările de inspecție de aproape, se preferă lupele cu distanță de lucru mică, cu puteri mai mari .

 • Câmpul vizual: Câmpul vizual este suprafața văzută prin lupă. Pe măsură ce puterea crește, diametrul sticlei și câmpul vizual scad. La puterea 5 (5X), câmpul de vizibilitate este de aproximativ 1,5', iar la puterea 10 (10X), acesta este de aproximativ 0,5'. În general, cel mai bine este să folosiți o putere mică pentru scanarea suprafețelor mari și o putere mare pentru suprafețe mici.
 • Degajarea ochilor: se referă la distanța maximă la care se poate afla ochiul față de lupă și care oferă totuși un câmp vizual complet. Ochelarii mai lungi oferă, în general, o vizualizare mai confortabilă.
 • Adâncime de câmp: distanța dintre cel mai apropiat și cel mai îndepărtat punct la care o lupă aflată într-o poziție fixă rămâne în focalizare. Adâncimea câmpului scade odată cu creșterea puterii.
 • Acoperire: Suprafețele lentilelor cu acoperiri speciale antireflecție vor reduce pierderile de lumină și sunt deosebit de utile pentru aplicațiile de iluminare la nivel scăzut.
 • Mărire: 10X este cea mai apropiată distanță la care ochiul uman poate focaliza pentru o vizualizare confortabilă. Un obiect aflat la numai 1″ de ochiul dumneavoastră ar fi de 10 ori mai mare, dar nu ar fi focalizat. Funcția unei lupe este de a ajuta ochiul să se concentreze mai bine.

Deoarece o lentilă de 1″ cu distanța focală asigură o vedere clară la 1″ de ochi, un obiect aflat la această distanță este văzut clar și pare de 10 ori mai aproape decât atunci când este privit de la 10″. 10X sau 10.

Folosind această definiție, puterea de mărire a unei lentile poate fi aproximată după cum urmează: MP = 10 / FL dacă distanța focală este specificată în inci Dacă distanța focală este specificată în mm, formula va fi MP = 250 / FL.

Puterea reală de mărire va varia ușor, în funcție de distanța de lucru, de distanța de degajare a ochiului și de caracteristicile ochiului observatorului.

În ceea ce privește prețul, cumpărarea celei mai puțin costisitoare lupe ar putea duce la rezultate nesatisfăcătoare și frustrante. Orice lupă pe care o achiziționați ar trebui să fie un instrument care să se adapteze la rigorile mediului în care va fi utilizat. În plus, poate fi imprudent să se aștepte ca aceeași lupă să îndeplinească cerințele mai multor funcții.

Mărimea VS. Putere în lupe

O lupă perfectă ar fi ușoară, cu un diametru mare, oferind o zonă de vizualizare largă și o mărire mare, fără distorsiuni. Cu toate acestea, încorporarea tuturor acestor caracteristici într-o singură unitate este imposibilă din punct de vedere optic.

Puterea de mărire a unei lentile depinde de distanța sa focală (fl). Distanța focală, la rândul său, depinde de curbura lentilei: cu cât curbura este mai mare, cu atât distanța focală este mai mică și puterea este mai mare.

În proiectarea unei lupe simple și economice, diametrul lentilei va scădea de obicei pe măsură ce curbura crește pentru a oferi o putere mai mare. În schimb, pe măsură ce curbura scade pentru a diminua puterea, diametrul crește în general, ceea ce duce la o creștere a zonei de vizualizare.

În plus, distorsiunea crește, în general, odată cu creșterea curburii. Prin urmare, o lupă cu un diametru mare oferă, de obicei, o suprafață de vizualizare mai mare și o putere mai mică.

Astfel, atât câmpul larg de vizualizare, cât și puterea mare de mărire nu pot fi încorporate într-un singur proiect fără lentile elaborate și costisitoare.

Sisteme de bază ale lupei

Lupa este un instrument vizual special care se utilizează pentru sarcini specifice, în cazul în care câmpul vizual poate fi limitat.

Prin urmare, cunoașterea sistemelor de lentile permite determinarea modelului, a specificațiilor și a funcțiilor necesare pentru a îndeplini o anumită sarcină.

Viziunea, acuitatea și precizia imaginii vor fi afectate în funcție de caracteristicile fiecărei lentile.

 • Lentila unică este o lentilă pozitivă unică: acestea sunt satisfăcătoare pentru munca care necesită doar lupe de putere mică, cum ar fi lupele de lectură de 2X sau 3X. Lentilele de mărire cu o singură lentilă distorsionează culoarea în marginile exterioare ale imaginii și, prin urmare, pierd din claritate.
 • Lentile dublet: două lentile simple utilizate împreună, dar care nu sunt cimentate împreună. Dublajul produce o imagine de mai bună calitate, deoarece corectează o parte din distorsiunea de culoare a imaginii exterioare.
 • Achromat: este o singură lentilă pozitivă lipită de o singură lentilă negativă. Principalul avantaj este că corectează două culori și funcționează bine la puteri mari. Cele mai multe lupe de înaltă calitate utilizează acromate sau monocromate pentru a elimina franjurile de culoare de la marginea obiectelor.

Rețineți că, din cauza legilor fizicii, obiectivul poate produce un efect de prismă care dă imaginii o franjurare falsă a culorii, cunoscută sub numele de aberație cromatică .

Lentilele simple focalizează diverse culori în puncte diferite. Achromatele cu două lentile simple lipite între ele corectează acest lucru, făcând ca mai multe culori să se focalizeze în același punct.

 • Triplet: prin cimentarea a trei lentile împreună se obține o lentilă triplă. Tripletele produc o imagine de o calitate mai bună, sunt corectate pentru trei culori și oferă o distorsiune a imaginii mică sau deloc.

De luat în considerare: Sute de medici specialiști în oftalmologie au efectuat studii și sunt de părere că există un risc de a folosi lupe la persoanele care suferă de presbiopie (incapacitatea de a vedea clar obiectele apropiate. Aceasta se datorează rigidității cristalinului) și care suferă de oboseală oculară.

Potrivit celor utilizatori frecvenți de lupe, acestea au provocat amețeli, dureri de cap, furnicături, printre alte neplăceri.

Lupele sunt de obicei vândute în diverse unități și pe internet, dar cel mai bun și mai indicat lucru pe care trebuie să-l faceți înainte de a le cumpăra este să vă faceți un control medical și să vedeți dacă sunt o opțiune bună pentru dumneavoastră.

Rețineți apoi că multe lupe sunt fabricate cu lentile de calitate optică scăzută, iar utilizarea acestui tip de produs poate cauza probleme de adaptare la lentilele progresive, deteriorarea unui ochi și alte dezechilibre oculare.