Ochelari de inot

Gafas-de-Natación

A avea cei mai buni ochelari de înot este necesar pentru a vă proteja vederea de clor sau de orice agent care vă poate afecta capacitatea de a vedea atunci când sunteți scufundat în orice sport de apă.

Înotul este una dintre cele mai complete discipline pe care oricine o poate practica, dar nimic mai bun pentru a da ce e mai bun din tine decât să ai echipamentul necesar care să te facă să performezi mai bine în fiecare îmbrățișare.

Dacă aveți un costum de înot confortabil, o șapcă, un ceas de înot eficient și niște ochelari de protecție aveți deja elementele esențiale pentru a excela în acest sport; dar acum, dacă doriți să mergeți mai departe, veți dori și un snorkel sau aripioare de înot pentru a experimenta alte practici sau pur și simplu pentru a vă distra în timp ce înotați.

Apropo de echipamentul de bază, ochelarii de înot sunt una dintre primele investiții pe care ar trebui să le faceți atunci când începeți să practicați acest sport, alegând o pereche confortabilă, cu o ramă mică, o ramă maleabilă, care vă permite să vă mișcați fără rezistență și, bineînțeles, împiedică apa să vă intre în ochi.

Cu toate acestea, dacă aveți de gând să înotați în largul mării, ar trebui să fiți mai exigenți cu caracteristicile, deoarece în acest caz aveți nevoie de mult mai mult decât să evitați să vă intre clor în ochi, deoarece în mare puteți da peste pești, alge sau resturi care vă pot provoca daune mai mari.

În toate circumstanțele, una dintre cele mai importante cerințe este ca acestea să ofere o bună vizibilitate, fie într-o zi înnorată, fie într-o piscină interioară, fie într-un râu sau într-o mare tulbure; și ca în condiții de soare puternic să vă protejeze de excesul de lumină, așa cum fac lentilele polarizate, care vă protejează, de asemenea, vederea de razele UV și sunt, prin urmare, indispensabile pentru înotul în aer liber.

Cei mai buni ochelari de înot

Care sunt cei mai buni ochelari de înot?

Printre atâtea modele pe care le puteți găsi, cel mai bine este să investiți într-o piesă care să vă ofere siguranță și confort; astfel, pentru a vă ghida în investiția dumneavoastră, vă prezentăm cele mai remarcabile și mai bune opt modele recomandate de profesioniștii din domeniu.

Iată dintre cei mai buni ochelari de înot:

1. Bezzee-Pro Ochelari de înot

411OTcBEYUS

Vezi pretul Emag

Aceasta este versiunea Pro a mărcii, care se remarcă printr-un design modern, cu lentile colorate, care sunt, de asemenea, etanșe și anticearcăn, astfel încât cu acești ochelari de înot ochii tăi vor fi izolați de apă și vei avea, de asemenea, o vedere la 180°.

Ochelarii de înot sunt folosiți de înotătorii profesioniști datorită punctelor lor forte, cum ar fi protecția UV, lentilele anti-șocuri și claritatea de care aveți nevoie de la un ochelarii de înot pentru a vedea totul sub apă.

Pe de altă parte, rama blochează trecerea apei și încă se simte confortabil în jurul ochilor.

Sunt perfecte pentru bărbați sau femei și, deoarece sunt reglabile, chiar și un copil le poate purta în siguranță. Achiziția include o husă rigidă, cleme pentru nas și dopuri pentru urechi.

2. Aqua Sphere -MP Michael Phelps K180 Plus

418Oh3vZI3L

Vezi pretul Emag

Are o formă anatomică cu profil redus, cu o potrivire impenetrabilă, dimensiunile piesei sunt mai mici, iar cureaua este mai subțire, astfel încât se va simți mai ușor și mai ergonomic decât alte modele.

Lentilele sunt realizate cu tehnologia Exo-Core, care unește materialele pentru o eficiență maximă, în timp ce lentilele sunt curbate și încă promit o viziune panoramică protejată de razele ultraviolete. De asemenea, puteți schimba cu ușurință piesa de nas pentru a vă adapta confortul între trei modele încorporate.

Aqua Sphere este un brand cunoscut pentru că oferă produse pentru sporturi nautice de bună calitate și la prețuri competitive.

3. Zoggs Predator Flex Polarized Ultra

41uQ2sVPfrL

Vezi pretul Emag

Are una dintre cele mai bune lentile polarizate pentru a reduce excesul de lumină sau pentru a crește expunerea atunci când ziua este înnorată, asigurând că percepția ta sub apă este cea necesară pentru a detalia cu claritate.

Rama flexibilă este completată de o bandă elastică roșie de cauciuc și de o bandă cu cataramă pe părțile laterale, care vor servi la ajustarea lor pentru a se potrivi capului dumneavoastră fără a exercita o presiune incomodă asupra acestuia.

Perfecte pentru înotul în aer liber, acestea oferă, de asemenea, o vizibilitate de 180° și nu se încețoșează și nu lasă apa să intre în vizibilitate.

Pe scurt, sunt confortabile, durabile, sigure și au primit premii din partea revistelor de specialitate pentru calitatea și funcționalitatea lor.

4. Speedo Futura Biofuse

41Q7x4V0O1L

Vezi pretul Emag

Sunt un design unisex modern, de mărime unică, ușor de îmbrăcat și se vor potrivi perfect în poziția în care îi puneți.

Rama este flexibilă, ceea ce le permite să se potrivească fără probleme în jurul ochilor și pe podul nasului. Lentilele sunt largi, fumurii și, de asemenea, vă protejează de razele soarelui.

Sunt potriviți pentru orice sport acvatic, veți avea o vedere bună în apă și în afara ei și sunt o pereche de ochelari care oferă rezultate.

Prețul este printre cele mai mici și calitatea este superioară, include și o geantă de transport și este o achiziție care vă va lăsa mulțumit după utilizare.

5. Ochelari de înot HAHAHAHA

41sOc18W0bL

Vezi pretul Emag

Acesta este un set de înot care, pe lângă lentile, vine cu o husă rigidă, o clemă pentru nas și dopuri pentru urechi.

Veți fi surprins de designul futurist al lentilelor și de calitatea pe care o puteți simți doar atingându-le. Lentilele au proprietăți anticearcăn, astfel încât nu veți avea nevoie de spray-ul anticearcăn pentru ochelari de înot , sunt, de asemenea, protejate împotriva scăpărilor sau zgârieturilor și au o ramă rigidă, cu detalii care îi îmbunătățesc designul.

Benzile laterale sunt, de asemenea, realizate din cauciuc gros, rezistent și reglabil și se potrivesc cu un clic la dimensiunea dorită.

Acestea vor fi utile atât în piscină, cât și în largul mării, iar calitatea este garantată cu o garanție de rambursare a banilor în caz de neconformități.

6. Ochelari de înot Arena

315fMcSPp4L

Vezi pretul Emag

Designul este cel mai clasic și acum cel mai deosebit dintre ochelari, nu seamănă cu niciunul dintre cei anteriori, însă îndeplinește aceeași funcție.

Lentilele sunt foarte mici, dar cu unghi dublu pentru a îmbunătăți perspectiva, lentilele sunt separate de o punte de nas largă, sunt ținute în poziție cu curele subțiri și totul este realizat din materiale rezistente.

Tehnologia asigură o viziune optimă cu protecție UV și acoperire anti-ceață, îmbunătățind experiența cu lentile mai ușoare decât media.

Puntea reglabilă a nasului îi face și mai confortabili, astfel încât nu veți avea probleme în a vă obișnui cu ei. Le puteți cumpăra și în alte culori, iar prețul este accesibil.

7. Aquamare

51zkCIiWENL

Vezi pretul Emag

Este o trusă de înot completă care include ochelari de protecție, cască de înot, o batistă, dopuri pentru urechi, clești pentru nas și o husă rigidă pentru a transporta totul.

Pachetul este garantat pe viață, astfel încât puteți investi în siguranță într-un all-in-one de calitate, iar dacă nu sunteți mulțumit, vă vor înlocui produsul sau vă vor rambursa banii.

Ochelarii de protecție sunt preferații profesioniștilor și triatloniștilor , deoarece au caracteristici care asigură o experiență bună, cum ar fi anti-ceață, anti-șocuri, protecție a vederii și, în același timp, claritatea cu care veți vedea vă va surprinde.

Ochii tăi vor fi sigilați, se vor adapta ușor la fața ta și te vei bucura de antrenamente fără presiune puternică.

8. Cressi Flash

41PnXL-KevL

Vezi pretul Emag

Cel mai variat design în ceea ce privește culorile, cu 10 nuanțe disponibile, toate cu aceeași eficiență și calitate pe care le așteptați de la o pereche de ochelari care să vă protejeze vederea.

Punctul forte al acestor ochelari este nivelul lor larg de ajustare la dimensiunea de care aveți nevoie cu precizie milimetrică prin cataramele laterale, în timp ce cureaua de cauciuc este o bandă dublă concepută pentru a oferi fermitate.

Ochelarii sunt confecționați din cele mai bune materiale, ceea ce îi face ultra-durabili, iar datorită avantajelor lor mari și a prețului bun, aceștia sunt cei mai bine vânduți ochelari printre recomandările noastre.

Ochelarii de înot: Tot ce trebuie să știi

las-gafas-de-natación-300x225

Înotul este unul dintre cele mai complete sporturi pe care le putem practica, în el ne mișcăm aproape toți mușchii corpului, ardem o mulțime de calorii și ne menținem în formă într-un mod dinamic și distractiv.

Echiparea cu diferite accesorii, cum ar fi o cască de înot și ochelari de înot este ceva total necesar pentru a avea cele mai bune performanțe atunci când înoți, fie că te afli în piscină sau în mare, dar, alegerea unui ochelari de înot bun va depinde de diferiți factori pe care trebuie să îi iei în considerare și pe care acum îi vei cunoaște în detaliu.

De ce au nevoie înotătorii de ochelari de protecție?

Înotul este foarte distractiv, dar dacă este o activitate pe care o faceți destul de des, trebuie să aveți un echipament bun, inclusiv o pereche de ochelari de înot, și există două motive importante pentru acest lucru:

Te ajută să ai o vizibilitate mai bună:

Indiferent dacă ești înotător profesionist sau nu, să ai o vedere bună atunci când înoți este o necesitate și va fi, de asemenea, mult mai confortabil, deoarece ochii noștri nu sunt concepuți să se adapteze la aceste condiții și poate fi destul de inconfortabil să sari în apă fără protecție.

Acestea ne protejează ochii de iritații:

Apa sărată din mare sau apa clorurată din piscine poate provoca iritații la nivelul globilor oculari, ceea ce ne poate limita vederea și ne poate afecta performanțele de înot.

De ce trebuie să țineți cont atunci când cumpărați

Pentru a găsi ochelari de înot de calitate, nu este necesar doar să știți de ce ar trebui să îi folosiți, dar există și anumite caracteristici de care puteți ține cont înainte de a face alegerea:

Cum se potrivesc ochelarii de protecție pe față:

Montarea ochelarilor este un punct crucial atunci când faceți alegerea, aceștia trebuie să aibă un mecanism care să le permită să se adapteze la dimensiunea capului și a feței, deoarece acest lucru va împiedica pătrunderea apei în interiorul ochelarilor și trebuie, de asemenea, să fie confortabili.

Culoarea ochelarilor de protecție:

Atunci când alegeți unul dintre acești ochelari de protecție, trebuie să țineți cont de locul în care veți înota, deoarece, în locurile deschise, cu lumina directă a soarelui, ochelarii de protecție de culoare închisă vor fi cea mai bună alegere, deoarece vor reduce cantitatea de lumină pe care o primiți atunci când vă aflați sub apă și veți avea o vizibilitate mai bună.

Cu toate acestea, dacă înotați în interior sau pe timp de noapte, este posibil ca ochelarii de protecție întunecați să nu fie o idee atât de bună, în timp ce ochelarii de protecție mai ușori pot fi o alegere mai bună.

Costul ochelarilor de înot:

În ceea ce privește ochelarii de înot, veți putea găsi modele destul de accesibile, cu prețuri cuprinse între 10 și 15 euro, în timp ce altele, cu o construcție mult mai robustă și un stil mai profesional, pot depăși 30 de euro și chiar costa peste 100 de euro.

Care sunt caracteristicile celor mai buni ochelari de înot de pe piață?

Pe lângă culoarea, mărimea și costul ochelarilor de protecție, trebuie să căutați un model care să aibă:

Durabilitate:

Ce poate fi mai bun decât să îți garantezi investiția în timp, lucru pe care îl poți obține alegând un model de bună calitate, realizat din materiale rezistente, care să confere o durabilitate mare ochelarilor, indiferent de câte utilizări au.

Stil:

Chiar dacă sunteți în căutarea unor ochelari de protecție care să fie funcționali, acest lucru nu înseamnă că trebuie să arate rău, deoarece puteți obține modele foarte arătoase, cu cele mai bune caracteristici, la un preț accesibil, care vă vor face să arătați grozav atunci când intrați în apă.

Beneficiile ochelarilor de înot

Ochelarii de înot de bună calitate vor putea să vă ofere beneficii incredibile încă de la prima utilizare, dintre care se remarcă următoarele:

Îți protejează ochii:

Substanțele chimice folosite la curățarea piscinelor și sarea din mare sunt extrem de iritante pentru ochii noștri, motiv pentru care aceștia se ard atunci când intră în apă fără protecție în ei, de aceea, folosirea ochelarilor de protecție este un lucru absolut necesar atunci când se fac activități care implică înotul în aceste ape.

Puteți purta lentile de corecție:

Dacă aveți probleme de vedere și doriți să mergeți la înot, acest lucru nu va fi o problemă, deoarece există ochelari de înot cu prescripție medicală la care se pot monta lentile de mărire sau de corecție, astfel încât să aveți o vedere clară atunci când înotați.

Îmbunătățirea vizibilității subacvatice:

Probabil că vi s-a întâmplat ca, atunci când înotați fără protecție pentru ochi, să aveți momente în care închideți ochii și, ca urmare, să fiți complet dezorientați sub apă.

Acesta este un lucru pe care îl puteți rezolva cu ochelari de protecție, deoarece vă vor ajuta să vă țineți ochii deschiși și să nu vă pierdeți în timp ce înotați, precum și să aveți o vedere clară.

Alegerea ochelarilor de înot

Când vine vorba de alegerea ochelarilor de înot, veți observa că există diferite tipuri sau modele din care puteți alege, ceea ce poate fi puțin copleșitor, așa că este necesar să cunoașteți diferitele ochelari de înot disponibile pe piață, astfel încât să îl puteți alege pe cel care vi se potrivește cel mai bine.

Tipuri de ochelari de înot:

Printre tipurile de ochelari de înot pe care le puteți găsi și alege în funcție de tipul de antrenament se numără:

Ochelari de protecție pentru competiție:

Aceștia sunt ochelarii de înot pe care îi vedeți la înotătorii profesioniști, sunt concepuți pentru a vă face mai hidrodinamic cu ei, deoarece designul lor îi face să fie destul de strânși pe ochi, împiedicând trecerea apei.

Cu toate acestea, pot fi incomode dacă intenționați să le folosiți zilnic.

Ochelari de antrenament:

Spre deosebire de ochelarii de competiție, aceștia sunt mult mai confortabili și vă permit să ajustați curelele până la punctul în care doriți să fie mai lejere în zona ochilor, ceea ce îi face mai potriviți pentru utilizarea zilnică, dacă acesta este cazul dumneavoastră.

Ochelari de agrement:

Ochelarii de înot de agrement sunt, în mare parte, mult mai accesibili decât modelele anterioare, deoarece nu sunt concepuți pentru competiții sau pentru practica constantă a înotului, ci pentru o utilizare ocazională sau de agrement.

Unul dintre dezavantajele acestor ochelari de protecție este că sistemul lor anti-ceață se poate pierde după câteva utilizări, lăsând un ochelar care se aburcă ușor.

Ochelari de înot:

Ochelarii de înot sunt mult mai mari decât ochelarii de înot și sunt concepuți pentru activități precum scufundările sau snorkeling, deoarece oferă o viziune excelentă și sunt destul de confortabili.

Tipuri de lentile

În plus față de tipul de ochelari de protecție, puteți alege și tipul de lentile pe care le doriți pentru ochelarii de protecție, care includ următoarele:

Lentile metalice:

Acești ochelari polarizați au lentile cu aspect de oglindă și au tendința de a fi întunecați, astfel încât utilizarea lor este recomandată în locuri destul de luminoase și în timpul zilei, deoarece în locuri cu lumină slabă pot afecta vizibilitatea subacvatică.

Lentile transparente:

Lentilele transparente permit intrarea unei cantități mai mari de lumină, astfel încât veți avea o vizibilitate mai bună în locuri întunecate sau pe timp de noapte, dar este posibil să nu fie recomandate pentru utilizarea în spații deschise sau în lumină directă, deoarece prea multă lumină vă poate afecta și vederea.

Lentile întunecate:

Lentilele întunecate vor fi cei mai buni aliați ai tăi în locurile cu prea multă lumină și sunt foarte recomandate pentru o utilizare frecventă, deoarece reprezintă combinația perfectă între lentilele metalice și cele transparente.

Confortul

Atunci când alegeți ochelarii de înot, trebuie să vă gândiți întotdeauna la modul în care se vor potrivi feței dumneavoastră și la faptul că trebuie să aibă o modalitate de adaptare la diferite dimensiuni, în acest fel vă puteți asigura că vă veți simți confortabil purtându-i.

Potrivire

Și apropo de potrivire, este important ca ochelarii să se potrivească perfect în jurul ochilor, deoarece acesta este factorul care va împiedica contactul cu apa, astfel încât o bună aspirație este esențială atunci când alegeți o pereche de ochelari de înot.

Care este cea mai bună metodă de a preveni condensul pe ochelari?

În primul rând, există lichide de pulverizare pe care le puteți folosi înainte de a vă pune ochelarii de protecție în apă, care împiedică formarea acestor picături enervante în interiorul lentilelor.

De asemenea, puteți folosi și metode mai casnice, cum ar fi folosirea șamponului pe ochelari sau chiar scuipatul pe ei, care creează o barieră care împiedică formarea condensului.

Pot să înot cu lentile de contact și ochelari de protecție?

Răspunsul este nu. Acest lucru nu este deloc recomandat, deoarece poate fi destul de dăunător pentru vederea dumneavoastră, deoarece lentilele de contact pot ajunge să aibă bacterii sau chiar să se deplaseze în afara poziției în ochi.

Recomandarea în aceste cazuri este să folosiți ochelari de înot care să aibă rețetă și să fie adaptați la problemele de vedere, astfel încât să puteți înota fără probleme.