Ochelari de soare polarizati

mejores-gafas-de-sol-polarizadas

Purtarea celor mai buni ochelari de soare polarizați este aproape obligatorie pentru a ieși în oraș în zilele noastre. Este necesar pentru că trebuie să ne protejăm ochii de razele UV puternice și dure. Acestea pot provoca arsuri atunci când ne pătrund în ochimejores-gafas-de-sol-polarizadas

, iar ochelarii de soare sunt un ajutor important pentru a preveni trecerea lor. Purtarea lor păstrează și chiar îmbunătățește vederea.

Desigur, aceasta nu este o problemă nouă. Daunele provocate de expunerea prelungită la razele solare au fost dovedite de mult timp. De aceea, există sute de opțiuni de accesorii pentru ochi disponibile pe piață.

Nu este ușor de ales. Există ochelari cu și fără rame; pentru activități sportive, cum ar fi ciclismul, pescuitul, muntele, zăpada și chiar și pentru a conduce într-o cursă. Stiluri și culori, sute. Pentru bărbați sau pentru femei, de marcă sau de designer... Este o întreagă gamă de posibilități.

Să le cumperi online poate fi dificil, pentru că de unde știi dacă ți se vor potrivi fără să le probezi în fața unei oglinzi? Vestea bună este că există trucuri în acest sens. Iată câteva sfaturi despre cum să găsești ochelari de soare polarizați de bună calitate, la un preț accesibil și adaptați la fața și gusturile tale.

Cei mai buni ochelari de soare polarizați

Care sunt cei mai buni ochelari de soare polarizați?

Înainte de a trece prin sfaturile pentru alegerea unor ochelari de soare polarizați buni, puteți arunca o privire la această listă a unora dintre cei mai bine cotați ochelari de soare recenți recenzați recent de cumpărătorii online și vă puteți face o idee mai bună despre ceea ce funcționează pentru dvs.

S-ar putea chiar să găsiți un preț mai mic sau mai puțin scump și să aveți șansa de a face propria comparație cu caracteristicile fiecăruia, apoi să cumpărați fără alte ezitări.

Iată cei mai buni ochelari de soare polarizați:

1. Ochelari de soare polarizați Ray-Ban RB2132 Wayfarer

Confortabil și ascuțit

31tS5KPVKOL

Vezi pretul Emag

Marca Ray-Ban este cunoscută pe scară largă pentru calitatea bună a ochelarilor săi. Este o firmă cu mulți ani de experiență, deci generează încredere. Acest model polarizat de autorul lor are o lățime de 5,5 centimetri, o înălțime de 38 de milimetri și o punte de 18 milimetri. Lentilele sunt de un verde polarizat clasic G-15, iar rama este realizată din acetat negru. Designul este destul de clasic și sunt foarte confortabile. De asemenea, acestea arată foarte bine și elimină reflexiile. Ochii se odihnesc, ceea ce este exact scopul acestui tip de ochelari.

În general, Ray-Ban nu are cel mai ieftin preț, dar merită să cheltuiești puțin mai mult atunci când știi că produsul este bun și durabil, nu-i așa?

2. Ochelari pliabili unisex Cressi Taska

Rama pliabilă

31JPyiEzZWL

Vezi pretul Emag

Sunt concepuți cu o ramă pliabilă foarte practică pentru a economisi spațiu. Acestea sunt rezistente la impact, însă includ două huse de protecție, una moale și una tare pentru transport. În plus, acestea sunt realizate cu un strat hidrofob WRH, adică resping apa.

Prin urmare, sunt perfecte pentru înot, triatlon sau alte sporturi care implică apă. Mărimea descrisă de producător este medie, astfel încât pot funcționa pentru fețele de dimensiuni mici și medii.

Sunt, de asemenea, considerate ideale pentru utilizare în timpul scufundărilor și al scufundărilor cu snorkeling. Rama este mată, iar lentilele nu sunt oglindite. Acestea oferă în continuare o protecție de 100% împotriva razelor UV.

3. Ochelari de soare Hawkers pentru femei

Într-adevăr unisex

31hRwkY-8xL

Vezi pretul Emag

Au un design foarte elegant și clasic și partea bună este că pot arăta foarte cochet pentru o femeie, dar și un bărbat poate arăta foarte chipeș cu ei.

Acest lucru le face mai versatile decât altele. Printre specificațiile lor, se numără dimensiunea de 50 de milimetri lățime, 50 de milimetri înălțime și o punte de 12 milimetri. Lentilele au un efect de oglindă. Acestea au un raport calitate-preț bun. Au un aspect tineresc, așa că pot fi un cadou perfect pentru tineri.

Sunt foarte potrivite pentru cei care merg cu bicicleta. Acestea sunt realizate din plastic tocmai pentru a le face mai ușoare și mai confortabile în timpul activităților sportive. Culoarea paharului este foarte plăcută. (Duduma TR8116 Ochelari de soare sport polarizați

Pentru bărbați și femei

41o200R40eL

Vezi pretul Emag

Sunt prezentați ca un articol sportiv, în special pentru schi, golf sau ciclism. Sunt total unisex, așa că atât bărbații, cât și femeile le pot purta perfect. Lentilele polarizate oferă o protecție de 100% împotriva razelor UVA și UVB.

Sunt plăcute din punct de vedere estetic, au o ramă foarte ușoară și acoperă complet ochii. Acestea au o lățime de 6,5 centimetri. Înălțimea este de 4 centimetri la mijloc și de 3 centimetri la capete.

Acestea împiedică strălucirea. Unii le consideră chiar mai bune decât Ray-Bans, dar este o chestiune de a le încerca. Raportul preț-performanță este destul de bun.

5. Ochelari de soare polarizați Bollé slice

Confortabil și elegant

31ezw8lUeHL

Vezi pretul Emag

Ochelarii de soare Bollé au tendința de a satisface gusturile utilizatorilor lor. În cazul modelelor lor polarizate, acestea sunt perfecte pentru a însoți activitățile sportive. Un plus, pe lângă designul dinamic, este faptul că aceștia includ părți antiderapante pe punte și pe tâmple.

Sunt, de asemenea, ușoare, astfel încât nu vor împiedica mișcarea și căldura. Lentilele sunt polarizate și gri, reducând strălucirea și îmbunătățind vederea. Aceștia sunt realizați cu tehnologia B-Thin, care permite utilizarea lentilelor de prescripție.

Ce este lumina polarizată?

Dacă vi s-a recomandat să purtați un anumit tip de ochelari de soare, pe scurt, ochelari de soare polarizați, probabil că v-ați pus această întrebare: Ce este polarizat? Ce înseamnă asta? Termenul se referă la o proprietate pe care o au undele în general, inclusiv lumina solară. Polarizarea este o parte a acestor mișcări pe care le fac undele luminoase.

Este o strălucire puternică pe care, pentru că strălucește în mai multe direcții, nu o distingem atunci când vedem lumina în mod normal, dar ea este acolo, intrând prin ochii noștri. Unele suprafețe, cum ar fi apa, gheața și nisipul, chiar și bulele de săpun, fac ca lumina polarizată să ricoșeze înapoi și să o putem vedea într-un mod mai organizat. Ați observat aceste culori ale luminii în descompunere?

Ce sunt și la ce folosesc ochelarii polarizați?

Lentilele polarizate sunt concepute pentru a imita acele suprafețe care resping și blochează trecerea luminii polarizate (apă, gheață etc.) pentru a împiedica ca aceasta, împreună cu razele solare UVA și UVB, să pătrundă în ochi și să ne afecteze vederea. Vreți să știți cum funcționează?

Lentilele sunt realizate cu un material special care este acoperit sau amestecat cu lentilele în timpul fabricării lor. Acestea blochează polarizarea luminii. Astfel, privirea prin ochelari cu aceste caracteristici ne face să vedem lucrurile în nuanțe diferite și, de fapt, aceste nuanțe se pot schimba pe măsură ce ne întoarcem capul. Ele sunt valurile care se mișcă și încearcă să pătrundă fără să reușească.

Cum știi dacă ochelarii tăi sunt polarizați?

Multe mărci cunoscute certifică faptul că lentilele lor sunt polarizate cu un sigiliu sau un semn special. Ray-Ban, de exemplu, o specifică pe partea laterală a uneia dintre tâmple. Există multe mărci care le oferă și ele, cum ar fi Bollé, Oakley, Hugo Boss, Polaroid etc. Dar, dacă încă aveți îndoieli, puteți verifica acest lucru în câteva moduri simple.

 • Cu un monitor de calculator:

Luați ochelarii și poziționați-i cu fața spre monitorul de calculator. Odată ajunse în această poziție, rotiți-le puțin, aproximativ 60°. Dacă vedeți că lentilele se întunecă până la negru, felicitări! Ochelarii dumneavoastră sunt polarizați și ați făcut o achiziție bună. Dacă, pe de altă parte, imaginea este în continuare vizibilă în mod clar prin ei, știți că sunt ochelari obișnuiți.

 • Suprapunerea unei perechi de ochelari polarizați peste o altă pereche:

Dacă aveți deja o pereche de ochelari polarizați și doriți să verificați veridicitatea unei noi perechi, puneți-i pe unul peste celălalt, ca și cum v-ați pune doi ochelari pe față în același timp. Apoi rotiți una dintre ele, egală cu 60°. Dacă lentilele care încă se suprapun se întunecă, înseamnă că ambele sunt polarizate. În caz contrar, dacă încă vedeți clar, oricare dintre ele sau ambele sunt ochelari obișnuiți.

În unele magazine de optică puteți solicita ca ochelarii să fie de prescripție sau neutri, ceea ce vă va permite să îi folosiți în anumite activități cu mai multă siguranță sau cu mai puține riscuri.

Cum să alegeți ochelari de soare polarizați pe internet?

Există o mare varietate de modele cu caracteristici diferite. De aceea, atunci când alegeți aceste accesorii, trebuie să țineți cont de specificațiile acestora. În acest fel, le puteți adapta nu numai gusturilor și formei feței dumneavoastră, ci și tipului de activitate pe care o veți desfășura în timp ce le purtați. De asemenea, atunci când cumpărați ochelari online, trebuie să acordați o atenție deosebită descrierii pentru a evita să cumpărați ceva care nu este ceea ce căutați.

Primul lucru pe care trebuie să-l verificați ar trebui să fie întotdeauna nivelul de protecție a vederii dumneavoastră.

Verificați dacă acestea includ cuvântul 'polarizare' în datele lor tehnice. Lentilele polarizate blochează strălucirea deranjantă, reducând oboseala ochilor și protejând ochii de deteriorarea cauzată de expunerea intensă la soare.

Pentru sănătatea ochilor, verificați dacă cele pe care le alegeți includ protecție împotriva razelor UV, în special a razelor UVA și UVB, care sunt cele mai dăunătoare și cauzatoare de cancer. Dacă nu scrie că au acest dispozitiv de siguranță, este foarte probabil să nu aibă, așa că mai căutați.

Credeți sau nu, culoarea ochelarilor nu este doar o chestiune de estetică. În funcție de utilizarea pe care o faceți, trebuie să alegeți culoarea potrivită a lentilelor. Există diferite nuanțe, de la gri și maro, la verde, albastru, galben, roz și chihlimbar. În funcție de culoare, distorsiunea în polarizarea luminii este mai mare sau mai mică.

Este posibil să le găsim degradate cu o combinație de culori.

Veți vedea că există atât din sticlă, cât și din plastic. Deși primele pot fi mai precise din punct de vedere al vederii optice și durează mai mult, ele sunt, de asemenea, mai grele. Acest lucru poate fi incomod pentru anumite activități sportive. Policarbonatul este unul dintre cele mai bune materiale, deoarece combină ușurința plasticului cu precizia sticlei. Cu toate acestea, prețul său nu este cel mai ieftin.

Veți găsi și cele din acrilic care, deși sunt mai ieftine, tind să genereze o anumită distorsiune vizuală.

În orice caz, important este să obțineți o pereche de bună calitate la un preț accesibil.

 • Material cadru:

Acetatul, fibra metalică și nailon sunt cele mai comune. Fibrele și nailonul sunt mai flexibile, iar acesta din urmă este mai rezistent la impact. Acetatul, pe de altă parte, nu are aceste avantaje, dar este disponibil într-o varietate mai mare de culori.

Există și din lemn, care sunt foarte frumoase. Sunt perfecte pentru o zi la plajă.

Este vital pentru purtătorul de ochelari ca aceștia să se potrivească bine pe fața sa, nu numai din motive estetice, ci și de funcționalitate și confort. Când vine vorba de un triatlon, nu vreți să vă împiedicați când ochelarii încep să vă alunece pe nas. De asemenea, nu vreți să aveți dureri de cap din cauza unor ochelari prea strâmți. Așa că cel mai bine este să luați unele care se potrivesc perfect.

Să le cumperi online nu este foarte ușor din acest punct de vedere. Ceea ce puteți face este să luați măsurile podului, lățimii și tâmplelor unei perechi de ochelari pe care o aveți acasă și care vi se potrivește confortabil și să căutați ochelari care se potrivesc cu aceste numere.

Când să purtați ochelari polarizați?

În funcție de activitățile pe care urmează să le faceți în timp ce purtați ochelarii polarizați, trebuie să știți care se potrivește fiecăruia. Luați aminte la acest ghid.

 • Pentru schi sau pentru utilizare pe zăpadă: ramele din policarbonat, chihlimbar și nemetalice sunt cele mai bune.
 • Pentru navigație sau ape adânci: preferați gri sau închis.
 • Când mergeți pe plajă sau în locuri cu apă puțin adâncă: maro, roșu sau portocaliu.
 • La vânătoare: purtați-le în nuanțe de roșu, portocaliu sau albastru.
 • Pentru ciclism: cele mai potrivite sunt cele maro, portocalii, fotocromice sau gradate.
 • Pentru sporturi precum fotbalul, tenisul și alte sporturi similare: optați pentru ochelari din policarbonat de culoare albastră sau verde.
 • Pentru golf: există modele speciale. Acestea sunt de obicei roz sau maro.
 • Pentru condus: pentru o mai mare siguranță, ar trebui să căutați lentile cu gradient. Cu nuanțe mai deschise în partea centrală a ambelor lentile și cu nuanțe mai închise în partea superioară și inferioară. Cele mai potrivite culori în acest caz sunt maro sau verde în lumină puternică. Galbenul este, de asemenea, potrivit în lumină slabă.