06 iunie 2019

Sursa: defence-blog.com/

  Potrivit mai multor informații apărute în media care promovează imaginea Kremlinului, cel mai nou sistem rusesc auto-propulsat de rachete antitanc, Kornet-EM, poate combate ultima versiune a tancului Abrams al armatei americane, echipat cu sistemele de protecție activă Trophy construite în Israel.

 

Astfel, agenția rusă TASS, principala sursă de știri a Rusiei, a informat că ultimul sistem de protecție activă Trophy, furnizat pentru vehiculele de luptă ale armatelor israeliene și americane, nu este potrivit pentru lupta împotriva armelor moderne antitanc rusești.

 

Trophy este un sistem de protecție activă (APS) de tipul “hard-kill”, destinat detectării, localizării și (dacă este necesar) neutralizării amenințărilor care vizează mașinile blindate. Termenul “hard-kill” (ucidere-dură) se referă la contramăsuri fizice, cum ar fi explozii sau proiectile care distrug sau îndepărtează focul.

 

Acest sistem protejează vehiculele blindate medii și grele de amenințări care variază de la rachete, la rachete ghidate antitanc (ATGMS) și proiectile înalt-explozive antitanc (HEAT). Descoperirea și urmărirea extrem de precisă a țintei, împreună cu tehnologia de contracarare prin utilizarea proiectilului multiplu exploziv (MEFP), asigură o mare probabilitate de neutralizare a amenințării (în majoritatea cazurilor fără inițierea altor măsuri suplimentare), reducând în același timp efectele colaterale. Trophy HV este în producție de serie pentru Forțele Armate ale Israelului (din august 2009), iar acum este instalat și pe ultima versiune a tancului Abrams.

 

Citând o sursă anonimă în industria israeliană de apărare, TASS a informat că "sistemul Trophy și-a dovedit eficiența ridicată în respingerea lansărilor unice ale rachetelor antitanc și ale proiectilelor de aruncător, inclusiv lansări din diferite direcții. Cu toate acestea, sistemul de protecție activă încă nu poate să combată două sau trei lovituri antitanc lansate la un interval foarte scurt de timp. Această tehnologie este folosită în ultimele sisteme din Rusia, de exemplu, sistemul Kornet modernizat și lansatoarele de grenade de unică folosință".

 

Potrivit sursei TASS, Kornet-EM permite lansarea a două rachete antitanc într-un singur fascicul, la un interval minim între acestea. Sistemul de protecție activă Trophy trebuie să lucreze în continuare pentru combaterea eficientă a armelor antitanc pe baza acestui principiu, a menționat sursa.

 

Este de menționat că mass-media rusă de stat a lansat o adevărată cruciadă împotriva sistemului Trophy, după știrea că armata SUA a dezvăluit o versiune avansată a tancului M1 Abrams cu un nou pachet de protecție pe turela, în timpul exercițiului “Justice Eagle 19” din România.

 

Foto: Vitaly V. Kuzmin / vitalykuzmin.net

 

Ofensivă în media rusă împotriva sistemului Trophy văzut la tancurile americane Abrams din România

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE