04 iulie 2020

Sursa: militarynews.ru

 Comandantul-șef al Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, general colonel Andrei Surovikin, a declarat, pe 03.07.2020, în cadrul unui interviu acordat cotidianului Krasnaya Zvezda, că sistemul de apărare antiaeriană de generație nouă S-500 Prometheus poate să distrugă sateliți și armamente hipersonice în Cosmosul apropiat.

 

“Datorită caracteristicilor sale tehnico-tactice, S-500 poate fi inclus în prima generație de sisteme de apărare antispațială, deoarece acesta va fi capabil să distrugă sateliți pe orbită joasă și mijloace cosmice de lovire”, a precizat Surovikin.

 

“Caracteristicile încorporate în sistemul de apărare antiaeriană S-500 fac posibilă distrugerea, pe lângă țintele aerodinamice și balistice, a armelor hipersonice de toate tipurile, inclusiv în Cosmosul apropiat. Putem spune cu siguranță că în lume nu mai există alte sisteme de acest tip”, a menționat acesta.

 

Potrivit declarațiilor lui Surovikin, Prometheus a fost dezvoltat de concernul Almaz-Antey ca o generație nouă de sisteme de rachete antiaeriene pe principiul rezolvării separate a misiunilor de distrugere a țintelor balistice și aerodinamice.

 

“Misiunea de bază a sistemului constă în distrugerea rachetelor balistice cu rază medie de acțiune și, în caz de necesitate, a blocurilor de luptă ale rachetelor balistice intercontinentale, pe porțiunea finală a traiectului de zbor al acestora”, a declarat Surovikin.

 

“Complexul S-500 este capabil să distrugă aparate de zbor hipersonice, avioane și aparate de zbor fără pilot”, a precizat acesta.

 

Pe 09 mai, vicepremierul Iuri Borisov a declarat, în cadrul unui interviu acordat agenției Interfax, că toate elementele sistemului S-500 au fost produse și au fost testate.

 

În luna iulie anul trecut, Borisov a spus că livrările de sisteme S-500 pentru Forțele Armate ale Federației Ruse vor putea să înceapă în anul 2020.

 

Ministrul industriei și comerțului, Denis Manturov, a declarat anterior pentru Interfax că sistemul S-500 este gata pentru producerea în serie, caracteristicile de bază ale acestuia fiind confirmate în timpul testelor.

 

Surse din cadrul Armatei 1 Apărare Antiaeriană și Antirachetă, care asigură apărarea capitalei Moscova și a raionului industrial central, au declarat, în luna ianuarie 2017, pentru gazeta Krasnaya Zvezda, că S-500 va deveni baza sistemului național unic de apărare antiaeriană și antirachetă.

 

În luna mai 2018, canalul american de televiziune CNBC, care a citat date provenite de la serviciile secrete ale SUA, a informat că Federația Rusă a testat sistemul S-500. Potrivit informațiilor acestuia, sistemul S-500 a distrus o țintă aflată la o distanță record de peste 480 de kilometri. Potrivit evaluărilor experților americani, aceasta este cu peste 80 de kilometri mai mare decât distanța atinsă de orice teste anterioare.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Sistemul de rachete antiaeriene S-500 Prometheus va fi format din:

– mijloace de conducere: punctul de conducere a luptei 85J6-1 și radarul de descoperire la distanță 60K6;

– componenta antiaeriană: punctul de comandă 55K6MA, radarul 91H6AM, instalații de lansare 51P6M, rachete 40N6M;

– componenta antirachetă: punctul de conducere a luptei 85J6-2, radarele 76T6 și 76T7, instalațiile de lansare 77P6 și rachetele antirachetă 77N6-N și 77N6-N1, unificate cu sistemul modernizat de apărare antirachetă al Moscovei de tip A-135 Amur.

Spre deosebire de racheta 40N6 de la sistemul S-400, care a fost introdusă în dotare în anul 2018 și are o bătaie de 400 de kilometri, noua rachetă 40N6M de la sistemul S-500 va avea o bătaie de 600 de kilometri.

 

 

 

 

Oficial militar rus: sistemul S-500 poate să distrugă sateliți și ținte hipersonice în Cosmosul apropiat

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE