Otoscop

otoscopio

Situațiile de urgență pot apărea oricând și în orice loc, așa că este de la sine înțeles că este esențial să avem o trusă de prim ajutor pentru casă, mașină și chiar pentru birou, pentru că, deși nu este întotdeauna ușor să prevenim accidentele sau complicațiile medicale, nu există nicio îndoială că trebuie să fim pregătiți.

Cel mai bun otoscop ieftin, acel dispozitiv medical folosit pentru a examina urechile în profunzime, este acum disponibil pe piața online pentru a preveni infecțiile în acest spațiu delicat al corpului nostru și a lua măsuri imediate.

Nu este un secret pentru nimeni că o infecție a urechii, chiar și una minoră, poate duce la complicații enervante, care vor ajunge cel mai probabil să afecteze atât sistemul nervos, cât și pe cel imunitar, precum și să fie o afecțiune dureroasă dacă nu este tratată la timp.

Suntem expuși la intemperii, vântul aduce cu el tot felul de obiecte invazive și chiar și apa ne poate juca din când în când o festă neplăcută. Desigur, nu suntem permanent în pericol, dar trebuie să fim permanent pregătiți pentru orice, mai ales dacă înțelegem că, atunci când vine vorba de sănătatea familiei, fiecare cheltuială este o investiție.

Cele mai bune otoscoape

Care este cel mai bun otoscop?

Nu trebuie să fii doctor sau asistent medical pentru a-ți examina urechea în caz de disconfort, acest lucru te-ar putea salva de la o infecție severă, de aceea am ales cele mai bune otoscoape ieftine de pe piață pentru ca tu să poți alcătui cea mai completă trusă de prim ajutor și să oferi siguranță și îngrijire pentru tine și cei dragi ție.

Iată cele mai bune otoscoape :

1. Otoscop HEINE mini 3000 LED

31+0679ljkL

Vezi pretul Emag

Acest otoscop de buzunar vine cu un mâner și un cap separat, ceea ce înseamnă că este foarte versatil în ceea ce privește întreținerea. În plus, unul dintre numeroasele sale avantaje este faptul că are o iluminare albă de înaltă calitate, ceea ce va asigura o vizibilitate mai mare.

Pe de altă parte, designul său ergonomic este vizibil ochiului, deoarece are un întrerupător pornit/oprit care funcționează automat și atunci când nu îl mai folosiți și este rezistent la șocuri, deoarece este cromat pentru o rezistență sporită.

Disponibil în culorile negru și albastru, acesta dispune de cele mai bune instrumente pentru vizualizarea adâncimii urechii, cum ar fi o fereastră integrată cu o lentilă pivotantă cu mărire de 3X și 10 ochelari de unică folosință.

2. Riester e-Scope Otoscop

31nBQZKVkLL

Vezi pretul Emag

Realizat cu fibră optică, acest otoscop electric Riester este disponibil într-o culoare albă izbitoare și are o lentilă de mărire triplă orientabilă pentru o vizibilitate mai bună pentru utilizator. Acesta măsoară doar 24 de centimetri și cântărește aproximativ 320 de grame, ceea ce îl face foarte practic, în plus, speculul său auricular este multiplu și de unică folosință.

Când cumpărați acest dispozitiv, vi se garantează o conexiune de testare pneumatică foarte funcțională și o iluminare galbenă cu xenon incredibil de puternică. Un alt aspect pozitiv este faptul că vă este livrat într-o carcasă rezistentă pentru depozitare.

3. Bysameyee mini otoscop

415LLfmFepL

Vezi pretul Emag

Perfect atât pentru uz personal, cât și pentru profesioniștii din domeniul medical, otoscopul Awans este cu siguranță unul dintre cele mai elegante, datorită faptului că vine într-o culoare neagră sobră, și unul dintre cele mai simple. Pe de altă parte, este unul dintre cele mai ieftine otoscoape disponibile pe piață.

Acest otoscop vine, de asemenea, cu șapte specule de rezervă, ceea ce este mai mult decât suficient, și cu o lampă cu halogen de 2,5 V, care este foarte durabilă. Capul său este mobil pentru o depozitare ușoară și, dacă este achiziționat, va fi livrat cu o husă din pânză.

4. Otoscopul Spengler

31qK6cR0HdL

Vezi pretul Emag

Spengler a proiectat un otoscop ușor și robust, cu funcția de auscultare ORL, o funcție care vă permite să auziți sunetele emise de organism în timpul controalelor. Becul său XHL Xenon/Halogen LED emite o lumină puternică și omogenă pentru o vizibilitate mai mare.

Mulți dintre utilizatorii săi iubesc acest dispozitiv electric deoarece măsoară doar aproximativ 16 centimetri și cântărește puțin sub 100 de grame, ceea ce îl face o adevărată unealtă de buzunar.

Este prevăzut cu oglinzi de diferite dimensiuni, ideale atât pentru copii, cât și pentru adulți. Deși capul nu este detașabil, ca la cele anterioare, acesta este fabricat dintr-un material dublu, din ABS și alamă, care este înșurubat în siguranță pe mâner. Nu vine cu o husă, dar vine cu două baterii AA.

5. Otoscopul compact GIMA

31TmfVUJF5L

Vezi pretul Emag

Awans a proiectat și el un otoscop, dar într-o versiune de culoare albastră strălucitoare. Aparent, acest ENT, deși este simplu, are multe virtuți, cum ar fi un cap și un mâner detașabile, pentru depozitare în spații mici. De asemenea, cele șase ochelari de otoscop de rezervă sunt confecționați din plastic și au dimensiuni diferite, dar își fac treaba în mod acceptabil.

Acest dispozitiv electric este unul dintre cele mai ieftine din această listă și are un bec cu LED și halogen cu durată lungă de viață pentru o utilizare ușoară, o clemă de buzunar și o husă de depozitare din pânză în aceeași culoare albastră cu accente negre.

6. Otoscop digital OVIFM

41CxtPSYrGL

Vezi pretul Emag

Acesta este, bineînțeles, cel mai avansat otoscop, perfect pentru uz casnic și profesional. Dacă stai să te gândești, este perfect pentru acele truse secundare de prim ajutor pe care să le porți în mașină, iar dacă ești medic, îl poți ține în portofel, pentru că știm că ai prieteni care te pândesc pentru examinare.

Este foarte util pentru că are aproximativ aceeași dimensiune ca un pix, dar vine cu accesorii utile, cum ar fi 6 bucăți de ochelari de rezervă. De asemenea, are o lumină pentru vizibilitate în interiorul urechii și o lupă. Acesta este alimentat de două baterii triple A și măsoară doar 15 centimetri.

Ghid de cumpărături pentru otoscop

Ce este un otoscop?

mejores-otoscopios

Un otoscop este un instrument portabil cu o lumină minusculă și un accesoriu în formă de con numit speculum pentru ureche. Acest echipament este utilizat pentru a face un diagnostic al canalului auditiv extern.

Un otoscop este utilizat pentru a efectua o evaluare a urechii și este o parte de rutină a majorității examinărilor fizice efectuate de către un medic sau o asistentă medicală. De asemenea, se utilizează atunci când se suspectează o infecție sau o problemă în zona respectivă.

Otoscopul este exact ceea ce îi permite medicului să se uite în interiorul canalului auditiv și apoi la timpan. De exemplu, acesta poate detecta roșeața sau prezența lichidului în membranele aparatului auditiv , indicând o posibilă infecție.

În cadrul acestor echipamente, există modele numite otoscoape pneumatice , care pot trimite o mică suflare de aer în timpan pentru a vedea dacă timpanul vibrează (ceea ce este normal). Aceste dispozitive pot detecta, de asemenea, o acumulare de ceară în canalul auditiv sau o ruptură sau perforare a osemintelor.

După cum ați văzut, examinarea urechii cu otoscopul este efectuată de obicei de un medic sau de o asistentă medicală în cadrul unui examen fizic complet. Acest tip de practică se efectuează, de asemenea, în cazul în care se suspectează o infecție a urechii datorită prezenței febrei, dureri de ureche sau pierderea auzului.

Pentru a începe această evaluare, copilul sau pacientul va fi adesea rugat să încline ușor capul spre umărul opus urechii examinate, astfel încât urechea care urmează să fie diagnosticată să fie îndreptată în sus.

Personalul medical poate ține lobul urechii în timp ce speculul este introdus în ureche și poate ajusta poziția otoscopului pentru a obține o vedere mai bună a canalului auditiv și a timpanului. De obicei, ambele urechi sunt examinate, chiar dacă pare să existe o problemă la o singură ureche.

În mod caracteristic, canalul urechii este de obicei de culoarea pielii și acoperit cu fire mici de păr. Este normal ca zona care se observă cel mai bine cu ochiul liber să aibă cerumen de culoare maro-gălbuie .

Timpanul este, de obicei, subțire, strălucitor și de culoare albă perlată până la gri deschis. Micile oase ale urechii medii pot fi văzute împingând membrana timpanică ca niște stâlpi de cort. Lumina de la otoscop se va reflecta pe suprafața timpanului.

Ca descrieri ale afecțiunii în termeni de infecție a urechii, puteți observa în unele cazuri că timpanul pare roșu și umflat. În cazurile în care această membrană s-a rupt, poate exista un drenaj de lichid din urechea medie. În cele din urmă, o altă evaluare pe care medicul o poate efectua prin utilizarea corectă a otoscopului este observarea cicatricilor, a retracției sau a umflării timpanului.

Nu sunt necesare măsuri de precauție suplimentare. Cu toate acestea, în cazul în care există o infecție în acea zonă a corpului, examinarea urechii poate provoca un oarecare disconfort sau durere. De asemenea, trebuie să fiți atenți la faptul că, dacă un obiect este depus în canalul extern, otoscopul poate împinge obiectul mai departe în ureche și poate deteriora timpanul. Prin urmare, fiți atenți. Astfel de evaluări ar trebui să fie efectuate numai de către profesioniști din domeniul sănătății.

Nu este necesară nicio pregătire înainte de efectuarea acestor evaluări cu otoscopul. Pur și simplu curățați și dezinfectați speculumul care va fi introdus în ureche. Această parte a dispozitivului este disponibilă în diferite mărimi, iar medicul sau asistenta trebuie să selecteze cea mai confortabilă mărime pentru urechea copilului, a tânărului sau a adultului.

Dacă există vreodată o acumulare excesivă de ceară în ureche, medicul sau asistenta va îndepărta o parte din ea pentru ca timpanul să poată fi văzut mai clar.

Cum puteți alege un otoscop?

mejor-otoscopio

Probabil că sunteți derutat de marea varietate de otoscoape disponibile pe piață. De cele mai multe ori veți găsi utilizatori care, investind o sumă de bani care corespunde gamei lor de prețuri, se așteaptă să obțină un produs cu un bun raport calitate-preț, însă, în multe cazuri, astfel de achiziții aleatorii pot fi o greșeală costisitoare.

Dar nu vă faceți prea multe griji, de fapt este destul de ușor să alegeți un aparat care să se potrivească nevoilor dumneavoastră, atâta timp cât știți ce caracteristici sunt importante pentru dumneavoastră. Acesta este motivul pentru care vă voi detalia acum diferitele opțiuni disponibile.

În primul rând, trebuie să decideți unde veți folosi otoscopul și dacă doriți să îl luați cu dumneavoastră peste tot.

De exemplu, dacă sunteți un vizitator medical sau un lucrător de teren, trebuie să fie portabil, așa că este mai bine să obțineți un otoscop de buzunar, decât unul de dimensiuni standard. Primele, după cum vă puteți imagina, sunt foarte ușoare și portabile, putând fi la fel de mici ca un creion, dar adesea nu sunt la fel de durabile și au o durată de viață mai scurtă.

În plus, este posibil ca persoanele cu mâini mari să considere că versiunile de pungă sunt dificil de utilizat. Pe de altă parte, unele otoscoape de dimensiuni standard pot fi destul de grele. Cu toate acestea, în cele din urmă, atât modelele standard, cât și cele de buzunar pot fi portabile.

  • Utilizare profesională sau casnică

Există o diferență drastică în această varietate de dispozitive, cele profesionale fiind suficient de sofisticate pentru a vedea timpanul până la vizualizări microscopice și detaliate ale modificărilor din timpan, în timp ce cele de uz casnic au mai puține posibilități, concentrându-se în principal pe portabilitate și dimensiune.

De obicei, toate sunt din fibră optică, dar există și cele destinate medicilor sau studenților la medicină, cu o rază medie de acțiune.

Cele mai comune măriri pe care le puteți găsi sunt de 2,5 ori sau 3 ori pentru otoscoapele standard sau de 4,2 ori pentru unele aparate de vizualizare Macro. Pentru a ști cum să alegeți mărirea potrivită pentru echipamentul dvs., primul lucru la care ar trebui să răspundeți este dacă folosiți deja un otoscop în mod regulat?

Dacă da, păstrați mărirea cu care sunteți obișnuit. Dacă răspunsul este nu, o mărire mai mare vă va oferi mai multe detalii și, de obicei, un câmp vizual mai mare . MacroView de la Welch Allyn este un exemplu de acest tip și, după părerea și utilizarea mea, este cel mai bun dintre otoscoapele de vizualizare macro pe care le puteți găsi.

Lămpile de otoscop sunt fie becuri tradiționale cu filament, fie becuri cu LED . Calitatea și intensitatea luminii variază foarte mult, deci acesta este unul dintre cele mai importante aspecte la care trebuie să acordați atenție atunci când alegeți acest dispozitiv medical .

În acest sens, consultați acest tabel de bază pentru a cunoaște avantajele și dezavantajele fiecărui tip de bec.

BULETE FILAMENTARE Avantaje Dezavantaje -Când sunt noi, acestea emit o lumină puternică și strălucitoare care permite o vedere foarte detaliată -Au o durată de viață scurtă, de câteva zeci de ore, astfel încât trebuie înlocuite frecvent în cazul unei utilizări intensive -Sunt echipamente delicate, predispuse la deteriorări și, prin urmare, foarte sensibile. Acestea sunt echipamente delicate, predispuse la deteriorare în cazul în care sunt lovite BUCLETE CU LED Pro Contra - Becurile cu LED mai noi, cum ar fi Heine Hq Cri , sunt foarte recomandate, deoarece emit lumină de înaltă calitate în culori naturale. - Prima generație de becuri LED (mai ieftine) emit o lumină artificială palidă - Au o durată de viață lungă, de mii de ore și o durabilitate mai ieftină pe termen lung - Necesită mai puțină energie/baterie - Necesită mai puțină energie/baterie (774) (774) (774) (774) (774) (774) (774) (774) (774) (774) (774) (774) (774) (774) (774) (774) (774) (774) (774) Acestea necesită mai puțină energie/baterie

De asemenea, trebuie să știți că lampa poate fi fie în interiorul capului otoscopului care luminează cu lumină directă, fie transmisă indirect prin fibre optice, de obicei sub forma unui inel de lumină în jurul capului. Avantajul acestui din urmă model este că becul nu obstrucționează vederea în timpul examinării.

Unele otoscoape au doar un întrerupător pornit/oprit, în timp ce altele cu reostat permit reglarea intensității și a luminozității.

Multe otoscoape au o lentilă care poate fi îndepărtată sau mutată astfel încât alte instrumente, cum ar fi un Jobson Horne sau tub de microaspirație , să poată fi introduse prin otoscop în canalul auditiv. Aceasta este o caracteristică utilă dacă doriți să îndepărtați corpuri străine sau secreții din canalul auditiv.

Otoscoapele de dimensiuni standard au adesea un bulb de insuflare care vă permite să efectuați otoscopie pneumatică. Aceasta este o caracteristică utilă dacă doriți să examinați urechea pentru a depista efuziunea medie, cunoscută și sub numele de otită medie, sau alte afecțiuni care pot interfera cu ventilația urechii prin trompa lui Eustachio, cum ar fi hipertrofia adenoidă.

Capul otoscopului

Capul otoscopului este probabil cea mai importantă caracteristică de care trebuie să țineți cont atunci când achiziționați acest dispozitiv. Tipul de cap pe care îl alegeți va avea un impact semnificativ asupra costului otoscopului, precum și asupra funcționalității acestuia. Vestea bună este că cele mai multe mânere de otoscop permit atașarea mai multor capete, astfel încât să le puteți schimba dacă este necesar.

Într-o comparație cu alte modele, capetele standard sunt cel mai frecvent tip de otoscop. Acestea sunt accesibile, practice și ar trebui să se potrivească nevoilor majorității furnizorilor. Cu toate acestea, rețineți că vârfurile de unică folosință sunt atașate la cap printr-o fantă metalică care nu este sigură și care, ocazional, le poate face să cadă de pe capul otoscopului sau să rămână blocate în urechea pacientului.

Otoscoapele pneumatice sunt mai învechite decât alte modele și au intrat în declin. Vârfurile care se atașează la echipament sunt destul de largi. Astfel de capete nu mai sunt obișnuite în clinici și spitale, iar majoritatea unităților nu furnizează aceste vârfuri de fixare. Prin urmare, nu este recomandabil să achiziționați aceste modele.

Capetele de otoscop care oferă macroviziune sunt puțin mai voluminoase decât modelele standard, dar oferă un câmp vizual dublu și o mărire cu 30% mai mare decât omologii lor standard. Un avantaj este că o funcție de control al clarității permite medicului să ajusteze focalizarea în funcție de lungimea variabilă a canalului auditiv. Vârfurile sunt înșurubate în cap prin intermediul unei fante externe. Acest lucru previne ca vârfurile să cadă cu ușurință.

Majoritatea clinicienilor nu vor considera că funcțiile video sunt necesare în practica lor zilnică. Aceste capete permit vizualizarea urechii pe un ecran de monitor, precum și înregistrarea și captarea de imagini. Funcționalitatea lor este destul de simplă, pur și simplu conectați dispozitivul la un computer prin intermediul unui cablu USB .

Poate un otoscop să vadă urechea internă?

Există mai multe situații în care este necesară examinarea urechii interne, în special dacă pacientul a suferit un traumatism sau dacă o insectă a pătruns accidental în zonă. În acest sens, am citit relatări despre un fluture mic care s-a strecurat în urechea unei persoane și care, în timpul agitației disperate pentru a încerca să iasă, a sfârșit prin a răni timpanele.

Deși este adevărat că nu toate otoscoapele sunt dezvoltate cu aceleași componente și nu au aceleași capacități, există dispozitive mai noi, cu un domeniu de mărire mai mare , care pot fi utilizate pentru a observa urechea internă. Alte variabile care influențează în mod semnificativ dacă urechea internă este vizibilă sau nu sunt disponibilitatea pacientului de a fi examinat.

O notă curioasă, dar adevărată, este că, în timp ce urechea umană este oarecum mai ușor de vizualizat, componentele urechii interne a animalelor de companie pot fi mai greu de examinat, mai ales că unele specii au un canal în formă de L.

Cum se utilizează un otoscop?

Utilizarea unui otoscop este destul de simplă, probabil echivalentul unui tensiometru, dar în acest caz, este un dispozitiv pentru a inspecta urechea.

Majoritatea unităților sunt echipate cu un cap de lentilă, un mâner și un speculum detașabil. Cu toate acestea, nivelul de complexitate poate varia în funcție de caracteristicile modelului pe care îl alegeți.

De asemenea, în majoritatea cazurilor, dispozitivul este echipat cu un buton pe care trebuie să îl apăsați pentru a-l porni sau opri. În ceea ce privește selectarea intensității luminoase, aceasta se poate face, de asemenea, cu ajutorul unuia sau mai multor variatoare de intensitate luminoasă amplasate în partea din față, din spate sau în lateralul aparatului.

După ce ați pornit aparatul și ați montat atât capul cât și speculumul corespunzător, ceea ce trebuie să faceți este să introduceți ușor vârful speculului în urechea pacientului și să observați conductul auditiv extern și timpanul. În termeni generali, se poate spune că un otoscop seamănă cu o lupă normală.

Cât costă otoscoapele?

Prețurile acestor dispozitive depind de numărul de accesorii care le însoțesc, de compatibilitatea sau nu cu mai multe dimensiuni de speculum și de modul în care pot fi alimentate. O unitate mai mică, mai portabilă, este de obicei mai puțin costisitoare decât cele mai grele și mai mari, iar acest lucru se datorează faptului că acestea din urmă au, în general, un sistem optic de mai bună calitate.

În acest sens, o unitate accesibilă, cu buget redus, poate costa aproximativ 30 EUR, în timp ce o alternativă profesională de înaltă calitate poate ajunge până la 350 EUR.

Ce poate detecta un otoscop?

Aceste dispozitive pot fi utilizate pentru a diagnostica următoarele condiții:

  1. Eczema urechii: O afecțiune caracterizată prin mâncărimi constante în interiorul urechii, care poate fi un indiciu al unei inflamații în curs de desfășurare. Canalul auditiv va avea un aspect uscat, cu o căptușeală solzoasă.
  2. Otită medie: afecțiune caracterizată prin inflamarea urechii interne din cauza unei infecții bacteriene. Canalul auditiv se umflă, ceea ce duce la durere persistentă și la o scădere temporară a auzului. Există, de asemenea, o scurgere de lichid, posibil o combinație de puroi și sânge.
  3. Timpanoscleroză și perforație: afecțiuni care afectează timpanul sau membrana timpanică. Acestea sunt diagnosticate cu ajutorul unei versiuni modificate a acestei proceduri, numită otoscopie pneumatică, care implică introducerea presiunii aerului pentru a determina modul în care membrana timpanică se mișcă ca răspuns. Un timpan imobil este un indiciu al unei probleme la nivelul urechii medii.
  4. Pentru a vizualiza și a îndepărta cerumenul: Unele modele de otoscoape permit înlocuirea lentilei cu instrumente specializate care pot fi utilizate pentru a îndepărta nu numai cerumenul, ci și un corp străin care se blochează în canalul auditiv.

La ce ar trebui să vă așteptați de la rezultatele unei otoscopii?

Otoscopia este considerată o procedură foarte simplă. Se efectuează în ambulatoriu sau în clinică, iar medicii pot efectua o evaluare în aceeași zi. De obicei, durerea asociată cu această practică este mică sau deloc. Printr-o analiză în timp util, pacienților li se poate prescrie un tratament medicamentos adecvat la finalul consultului cu medicul. Deci nu vă temeți, este la fel de simplu ca și cum v-ați verifica tensiunea arterială.

Riscuri și complicații posibile

Unii pacienți raportează un ușor disconfort în timpul procedurii, în special în timpul introducerii conului în canalul auditiv, dar acest lucru se datorează doar faptului că canalul auditiv este umflat.

Există, de asemenea, posibilitatea ruperii sau perforării timpanului în efortul de a ușura presiunea și durerea. În cele mai multe cazuri, lacrima se rezolvă de la sine. Rareori, ruptura poate cauza o reducere pe termen lung a auzului , cum ar fi cea care ar rezulta din dislocarea lanțului osicular.

Alte posibile complicații raportate după otoscopie sunt legate de funcția de reglare a echilibrului de către urechea internă. Unii pacienți se plâng de amețeli, dezechilibru și vertij. Au fost raportate, de asemenea, vărsături și greață.

Beneficiile achiziționării unui otoscop

31RxVTb+9eL

Fie că vă pregătiți pentru facultatea de medicină, fie că sunteți un părinte grijuliu și meticulos cu igiena, achiziționarea unui otoscop poate fi o idee bună. Acest mic dispozitiv vă poate ajuta să detectați infecțiile urechii și alte probleme, astfel încât următorul pas să fie obținerea unui tratament adecvat pentru copiii sau soțul/soția dumneavoastră.

Iată câteva motive generale pentru care ar trebui să vă achiziționați acest echipament.

  • Exersați înainte de a intra la facultatea de medicină

Dacă intenționați să deveniți medic, ați putea dori să vă procurați unul dintre aceste truse până când veți deveni student la medicină, astfel încât să exersați cum să îl folosiți corect. Nu numai că vă va permite să fiți înaintea clasei, dar vă poate scuti și de rușinea de a vă preface că știți cum să o folosiți.

De asemenea, multe școli de medicină le cer studenților să își cumpere propriile otoscoape. Vestea bună este că există o mulțime de chilipiruri și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la cheltuirea unei sume mari de bani, deoarece puteți găsi otoscoape de calitate medie la un raport calitate-preț bun. Multe dintre ele vin în kituri complete, astfel încât nu mai este nevoie să achiziționați accesorii ulterior.

  • Verificați urechile copiilor dumneavoastră

Dacă copiii dumneavoastră se plâng că îi mănâncă sau îi dor urechile sau dacă doriți pur și simplu să faceți o inspecție de rutină, puteți folosi un otoscop pentru a le examina cu atenție timpanul și canalele auditive. În unele cazuri, este posibil să nu puteți vedea prea mult din cauza acumulărilor de ceară, a obiectelor străine, a lichidelor sau a altor factori care pot face posibilă o observare corectă. În acest caz, vă recomand să vă consultați medicul pediatru.

În plus, ar trebui să evitați să diagnosticați problema pe cont propriu. Nu uitați că o tehnică slabă și corpurile străine pot influența ceea ce se vede și, în multe cazuri, un timpan roșu nu este neapărat un semn de infecție. Prin urmare, dacă o examinare la domiciliu relevă ceva care pare îngrijorător, cel mai bine este să faceți o programare la medic pentru copilul dumneavoastră. De asemenea, ar trebui să evitați să tratați sau să medicați o problemă despre care credeți că există, deoarece s-ar putea să aplicați un tratament greșit.

  • Modele compatibile cu telefoanele mobile

Ar trebui să vă bucurați să știți că, atunci când achiziționați un otoscop, există modele care pot fi conectate la telefonul mobil. Acest tip de dispozitiv se poate prezenta sub forma unui cablu cu o cameră la un capăt și un conector USB la celălalt. Există și alte variante care pot fi conectate direct la iPhone pentru a-l transforma într-un otoscop digital.

În plus, echipamentele cu interfață USB pot fi conectate la o mare varietate de dispozitive, de la smartphone-uri la tablete, laptopuri și chiar PC-uri de birou. Acest lucru vă va oferi avantajul de a vă putea bucura de imagini mai mari și de o calitate mai bună, astfel încât să puteți afla cu mai multă certitudine dacă timpanul este infectat, obturat sau pur și simplu roșu din cauza frigului de iarnă.

  • Găsiți otoscoape la preț bun

Există multe instrumente medicale care pot sparge banca. Vestea bună este că otoscoapele nu se numără printre acestea. În plus, puteți găsi o mare varietate și puteți alege dintr-o varietate de dimensiuni, modele și funcții multiple.

Unele dintre acestea sunt dotate cu becuri obișnuite cu incandescență, în timp ce altele au sisteme LED avansate sau chiar becuri cu halogen . De asemenea, cele mai multe dintre aceste truse oferă specule înlocuibile de diferite dimensiuni, astfel încât să le puteți utiliza în mod corespunzător pentru nevoile dumneavoastră specifice.

De asemenea, ați putea lua în considerare achiziționarea unui model echipat cu o lentilă de mărire 3x detașabilă, precum și cu o supapă de insuflare pentru o curățare ușoară și fără efort .

Dacă doriți să puteți efectua examinări oftalmologice, aveți, de asemenea, opțiunea de a achiziționa un sistem eficient de otoscop cunoscut sub numele de oftalmoscop, și astfel economisiți bani prin faptul că nu trebuie să achiziționați două dispozitive medicale separate.

  • Și adulții pot face infecții

În timp ce copiii tind să fie mai vulnerabili la infecții ale urechii, adulții nu sunt scutiți de acestea, ci pot face și ei infecții, așa că un otoscop vă poate permite să vă examinați soțul/soția sau părinții.

Prin urmare, acestea sunt instrumente excelente pentru îngrijirea persoanelor în vârstă, și cu atât mai mult dacă oferiți ajutor medical într-un centru de îngrijire.

Efectuarea de examinări ale urechilor acestor membri este de fapt foarte importantă, deoarece mulți dintre ei au tendința de a uita vată de bumbac în urechi, și chiar fragmente mici care pot duce la infecții și alte probleme atunci când rămân blocate în interiorul canalului auditiv pentru prea mult timp.

De unde să cumpărați un otoscop?

Fiind vorba de un dispozitiv medical, probabil că nu îl veți găsi în orice magazin, ci va trebui să mergeți la farmacii mari sau la magazine ortopedice certificate.

Pe internet veți găsi o varietate mai mare de mărci și modele, de exemplu pe Amazon îl veți primi la ușa dumneavoastră în câteva zile.

Întrebări frecvente

Cum ar trebui să arate o ureche sănătoasă?

În primul rând, trebuie să știți că anatomia canalului auditiv variază în profunzime și direcție în funcție de vârsta individului. În general, culoarea sa se potrivește cu cea a restului pielii, la care se adaugă fire de păr și o cantitate mică de ceară galben-ambru la bărbați.

Pe de altă parte, unele semne care pot alerta asupra prezenței unui proces infecțios în conductul auditiv sunt prezența durerii, culoarea roșiatică a pielii, exsudat galben sau verzui cu sau fără miros neplăcut, cu perforații sau zone de sângerare.

Cum ar trebui să arate o membrană timpanică normală?

Spre peretele posterior al conductului auditiv extern, membrana este o structură rotunjită, mărginită de o margine, care trebuie să fie translucidă, perlată și strălucitoare, fără focare de hemoragie sau perforații. De asemenea, acesta emite un reflex de lumină refractivă cu ajutorul luminii otoscopului în timpul examinării fizice, care capătă o direcție diferită pe fiecare parte.

Se poate vindeca spontan o infecție a urechii (otită)?

Depinde de agentul cauzal. Majoritatea tulburărilor de auz sunt o reflectare a unui proces infecțios viral care implică toate căile respiratorii superioare, care comunică direct cu urechea medie prin trompa lui Eustachio. În aceste cazuri, tratamentul indicat are ca scop ameliorarea simptomelor, în timp ce sistemul imunitar preia lupta împotriva infecției.

Pe de altă parte, otitele de origine bacteriană justifică utilizarea terapiei cu antibiotice pentru a obține o vindecare, dar aceasta trebuie să fie indicată de un medic specialist.

Utilizarea otoscopului provoacă leziuni ale urechii?

Nu există niciun risc ca otoscopul să provoace daune, atâta timp cât este utilizat de personal instruit corespunzător. O tehnică adecvată va permite o examinare fizică de calitate care va ajuta la stabilirea unui diagnostic și a unui tratament adecvat, precum și la prevenirea unor leziuni nedorite.

Dimpotrivă, dacă o persoană neexpertă încearcă să îl folosească pentru a examina un canal auditiv sau chiar pentru a îndepărta un corp străin din canalul auditiv, există un risc ridicat de complicații, cum ar fi: perforarea membranei, sângerare sau infecție, care, în cel mai rău caz, va duce la surzenie.

Pot folosi un otoscop pentru a-mi examina nările?

Da. Cu siguranță, otoscopul poate fi folosit și ca nasoscop pentru a evalua nările. În aceste cazuri, conul (speculum) utilizat este mai lung, iar tehnica care trebuie aplicată este diferită.