27 februarie 2019

Sursa: facebook.com, gordonua.com, uawire.org

 Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat pe Facebook că întâlnirea pe care a avut-o pe 26.02.2019, la Odesa, cu reprezentantul special al Departamentului de Stat al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, la bordul distrugătorului USS Donald Cook, reprezintă un semnal important pentru conducerea rusă.

 
"Este foarte reprezentativ faptul că întâlnirea cu delegația americană condusă de Kurt Volkera avut loc exact la bordul distrugătorului legendar Donald Cook, care este un vizitator foarte frecvent în Marea Neagră. Acesta este, de asemenea, un semnal important pentru Kremlin: în primul rând că Crimeea este ucraineană, în al doilea rând că libertatea de navigație în regiune va fi asigurată așa cum este garantată de Convenția ONU privind dreptul mării, iar în al treilea rând că parteneriatul ucraineano-american este mai puternic decât oricând și vom coopera în mod eficient în toate domeniile, inclusiv în domeniul apărării", a declarat P. Poroșenko.

 

De asemenea, tot pe 26.02.2019, în deschiderea Forumului intitulat "Ocuparea Crimeei: 5 ani de opoziție", desfășurat la Kiev, Kurt Volker a declarat: "Noi nu acceptăm și nu vom accepta anexarea Crimeei de către Rusia. Dar cuvintele nu sunt suficiente. Suntem foarte clar și îndeaproape interesați de situația drepturilor omului în Crimeea și adaptăm cu atenție sancțiunile la situația observată. În strânsă colaborare cu partenerii noștri din UE, suntem în favoarea menținerii regimului de sancțiuni în legătură cu Crimeea. Recunoscând că este deja cea de-a 5-a aniversare a anexării Crimeei, noi și UE susținem noi sancțiuni."

 

 

 

 

P. Poroșenko: întâlnirea cu Volker la bordul USS Donal Cook este un semnal important pentru Kremin

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE