Palan electric

mejor-polipasto-electrico1

Până acum ceva timp foloseam roabe sau chiar mă chinuiam să mut singur materialele de construcție și toate uneltele mele de bricolaj . În prezent, nu mă gândesc de două ori înainte de a folosi cel mai bun palan electric. Partea cea mai dificilă a fost că am reușit să găsesc acel model de înaltă calitate pe care mi l-am dorit întotdeauna. Problema cu încercarea și eroarea este că ajungi să cumperi o mulțime de dispozitive de calitate slabă, care nici măcar nu vin cu șine sau care nu oferă caracteristici convenabile, cum ar fi funcționalitatea pivotantă , de exemplu.

Ca să fiu sincer, în timpul primelor mele achiziții nu știam prea multe despre termeni precum troliu monofazat sau troliu trifazat, despre modele cu roți, și nici nu știam cu adevărat de câtă capacitate aveam nevoie. Așa că am ajuns să cumpăr un model de 3 tone pe care a trebuit să îl returnez. Cel mai rău a fost cu siguranță unul care s-a supraîncălzit prea mult și a făcut un zgomot zgomotos.

Cele mai bune palane electrice

Care este cel mai bun palan electric?

De fapt, odată ce am citit mai multe despre aceste dispozitive și m-am gândit la ceea ce aveam nevoie, a fost destul de ușor să găsesc modelul potrivit pentru mine. De asemenea, am cerut recomandări de la prieteni și experți și, după multe încercări și erori, vă pot asigura că cele 5 modele de pe lista mea de comparație sunt cele mai bune disponibile în prezent.

Au motoare foarte capabile, fiecare cu o bună capacitate de încărcare pentru diferite meserii; sunt, de asemenea, mici, astfel încât le veți găsi destul de convenabile și confortabile de utilizat; sunt comode, cu caracteristici de siguranță care ajută la prevenirea accidentelor și a deconectărilor din greșeală; precum și la utilizarea de cabluri și lanțuri de bună calitate și durată de viață lungă.

Iată cele mai bune palane electrice:

1. Troliu electric WinchPro A800

Compact, dar puternic

31qRTxeZR2L

Vezi pretul Emag

Cântărește doar 15 kg, dar rezistența și capacitatea sa îi conferă puterea de a ridica un total de 800 kg atunci când deplasează două linii simultan. De asemenea, dacă ridicați o singură frânghie, aceasta vă oferă o ridicare totală de 400 kg de greutate.

Înălțimea maximă de ridicare a dispozitivului este de 12 m, ceea ce vă oferă o capacitate suficientă pentru a vă adapta la diferitele scenarii pe care le puteți întâlni în orice moment la locul de muncă.

Construcția sa este robustă, ceea ce este evident chiar și în cazul cablului, care este fabricat din oțel și are un diametru de 6 mm.

2. Palan electric Autovictoria PA600

Putere și viteză

51QMf5nL8rL

Vezi pretul Emag

Cu capacitatea sa de a ridica greutăți de până la 600 kg, este un palan ideal pentru atelierele auto, magazinele, șantierele de construcții și orice altă companie care necesită ridicarea unor greutăți de asemenea proporții.

În ceea ce privește viteza și performanțele sale, vă poate oferi o viteză de 10 metri pe minut dacă ridicați o singură linie, sau 5 metri pe minut și 300 kg de ridicare dacă îl utilizați cu două linii în același timp. De asemenea, este complet automat, astfel încât nu trebuie să vă aflați prea aproape de dispozitiv pentru a-l porni. De asemenea, are un întrerupător de pornire/oprire și un întrerupător de oprire de urgență.

Cablul este fabricat din oțel cu conținut ridicat de carbon și este prevăzut cu o tehnologie anti-întoarcere pentru a evita încurcăturile și problemele la ridicarea lucrurilor. este de 3 mm.

3. Palan electric Yamato 7310010

Ușor și fiabil

41x44bOEw5L

Vezi pretul Emag

Acesta este unul dintre cele mai bune palane pe care le-am avut vreodată. Are un motor de 900 W, destul de capabil pentru sarcini ușoare, precum și o capacitate maximă de 250 kg, o înălțime maximă de 18 metri și o viteză de 10 m/min. Un alt aspect care mi-a plăcut a fost faptul că cântărește doar 10 kg, deci este foarte ușor de mutat, în cazul în care trebuie să o duceți brusc în altă parte a casei. (Coamer PA 800 electric hoist

Puțin mai multă putere

41mamUE4DIL

Vezi pretul Emag

Când am început să fac lucrări ceva mai grele, am decis că aș putea folosi un model mai puternic și atunci l-am descoperit pe acesta. Are un motor puternic de 1300 W și poate fi utilizat cu cablu dublu sau cablu simplu . În primul caz, acesta oferă 6 metri și o capacitate de 800 kg. Cu cablu simplu are o înălțime de 12 m și ridică până la 400 kg.

5. Palan electric Einhell BT-EH 600

Nu vă va dezamăgi

41j4GoZC9DL

Vezi pretul Emag

Fiecare unealtă pe care o am de la această marcă este un lux, iar acest palan nu se lasă mai prejos. Are toate caracteristicile de siguranță de care am nevoie, cum ar fi butoanele de urgență, cârligul de încărcare cu prindere de siguranță suplimentară, protecția la suprasarcină pentru motor și multe altele. În afară de aceasta, cântărește doar 17,5 kg și ridică sarcini maxime de 600 kg cu scripete și 300 kg fără scripete. Acesta oferă viteze de 4 până la 8 m/min. (FERM LHM1011 troliu electric cu cablu de sârmă

Pentru utilizare ușoară

41bcfitVpEL

Vezi pretul Emag

Dacă aveți nevoie de un troliu electric pentru lucrări ușoare de remodelare și bricolaj acasă, vă recomand acest model cu o capacitate de 250 kg și o ridicare maximă de 12 metri. Îmi place cablul de oțel fără răsucire , precum și butonul de oprire de urgență. De asemenea, nu folosește baterii de 12v sau ceva de genul acesta, ci are o capacitate de 230v, perfectă pentru proiectele de acasă sau din garaj.

7. VidaXL Electric Hoist 141278

Foarte complet

41iucPyCG1L

Vezi pretul Emag

Când am căutat un pic mai multă putere și o construcție robustă pentru lucrări mai solicitante, am găsit acest model și am fost captivat. Are 1000 W și poate funcționa cu cablu simplu sau dublu, cu sarcini maxime de 300 sau 600 kg, viteze de 8 sau 4 m/min și înălțimi de 12 sau 6 m, respectiv. Acesta include, de asemenea, frână de siguranță pentru liniște, control de la distanță și chiar protecție termică.

Ce este un palan electric?

Acestea sunt mecanisme cu scripete folosite pentru a ridica obiecte în plan vertical și sunt adesea atașate la alte suporturi pentru a se putea deplasa în plan orizontal, ceea ce vă oferă un instrument incredibil de util.

Aceste modele diferă de cele manuale tradiționale, folosite de oameni de mii de ani, prin faptul că au motoare electrice care le conferă o capacitate de încărcare incredibilă . Aceștia pot folosi, de asemenea, lanțuri, cabluri de oțel sau frânghii de mare rezistență pentru a ridica obiecte. Acesta este motivul pentru care sunt atât de populare în ateliere, garaje, fabrici și așa mai departe.

Tipuri de motoare pentru trolii electrice

Atunci când cumpărați trolii pe piața , puteți alege între două tipuri de motoare: motoare cu magnet permanent sau motoare în serie, în funcție de tipul de lucru pe care doriți să îl faceți. În general, dacă aveți nevoie de un motor de mare putere pentru o utilizare frecventă și dacă aveți nevoie ca acesta să funcționeze cât mai bine în condiții climatice extreme, vă recomand trolii cu un motor în serie. Pe de altă parte, troliurile cu magnet permanent sunt mai puțin costisitoare , dar sunt destinate unor lucrări mai puțin dificile și unor condiții meteorologice favorabile, deoarece frigul extrem le afectează în mod negativ.

Utilizări pentru trolii ușoare și grele

Pentru a vă ghida mai bine, haideți să clarificăm puțin pentru ce tipuri de lucrări este necesar un motor de serie grea și pentru care este necesar un motor cu magnet pentru sarcini ușoare.

Comercial

Dacă sunteți în căutarea unui palan pentru ateliere mecanice sau garaje, pentru operațiuni de salvare în caz de incendii și alte dezastre naturale sau pentru pescuitul comercial cu ancore sau plase, căutați unul cu motor de serie.

Industrial

În acest caz, deoarece este necesară o construcție robustă și un motor puternic, de mare capacitate, se recomandă, de asemenea, această serie. Nu uitați că, în multe cazuri, în mediile industriale se ridică greutăți care depășesc cu mult 2 tone . De asemenea, acestea ar trebui să fie modele cu lanț sau cu cabluri de oțel foarte rezistente.

Acasă

În cazul în care faceți bricolaj, proiecte de remodelare sau construcții ușoare acasă, care necesită ridicarea de bușteni, unele materiale și așa mai departe, nu aveți nevoie de o putere atât de mare, așa că puteți opta pentru un model ușor pentru uz casnic .

De agrement

Prin aceasta se înțeleg mecanismele de ridicare pentru vehicule pentru toate tipurile de teren, case cu motor sau chiar remorci pentru bărci. În aceste cazuri, este suficient un dispozitiv cu un motor cu magnet permanent.

Pentru vehicule de aventură

În cazul vehiculelor pentru aventuri în noroi, escaladă sau orice alt tip de mașină modificată pentru aceste activități extreme, un motostivuitor de serie este ideal, deoarece condițiile sunt, de asemenea, extreme și necesită o putere considerabilă.

 

Cât timp poate dura un palan electric?

Atunci când cumpărați un palan electric și vă dați seama că nu sunt tocmai cele mai accesibile produse din lume, este normal să vă întrebați cât timp ar putea să vă țină cu adevărat complet funcțional. În acest caz, trebuie să știți mai întâi câte ore va funcționa în fiecare zi, dacă va fi folosit în interior sau în exterior, sarcina maximă pe care este capabil să o ridice și chiar și temperaturile la care va funcționa, deoarece condițiile extreme pot face ca aparatul să se deterioreze mai ușor.

În ceea ce privește capacitatea maximă de încărcare, este demn de remarcat faptul că, cu cât capacitatea de încărcare a aparatului este mai mare, cu atât timpul de funcționare va fi mai scurt, deoarece acesta va fi capabil să deplaseze sarcini mai mari într-un număr mai mic de încercări. Acest lucru poate crește durata de viață a acestuia.

Ghidul de cumpărare a celui mai bun palan electric

Capacitate

Varietatea este atât de mare încât veți vedea modele cu capacități de la 0,25 la 100 de tone și, deși probabil că nu veți avea nevoie de 100 de tone de capacitate, asigurați-vă întotdeauna că alegeți un model care poate transporta puțin mai mult decât aveți nevoie pentru a vă asigura siguranța și în cazul în care mai târziu veți avea nevoie să transportați ceva mai greu.

Sus

Aceasta este adesea considerată lungimea lanțului sau a cablului care ar trebui să vină cu dispozitivul de ridicare, iar măsura standard este de obicei de aproximativ 3 metri. Cu toate acestea, în funcție de aplicație și de producător, există modele care pot veni cu lanțuri mult mai lungi, deși acest lucru crește considerabil prețul.

Coborâre și control

Aceasta este cantitatea de lanț de mână utilizată în pachetul de control și este de obicei cu aproximativ 1 metru mai mică decât înălțimea. Pe de altă parte, un model electric vine cu un control cu butoane și este important să verificați dacă are o locație confortabilă și sigură pentru a-l opera în liniște. Există, de asemenea, cele cu comenzi fără fir , cum ar fi telecomanda.

Viteză

Se referă la vitezele de urcare și coborâre. În general, mecanismele de ridicare a schemelor electrice de mare capacitate tind să fie puțin mai lente decât cele de capacitate mică. Există, de asemenea, altele care oferă reglaje de viteză pentru a vă oferi mai multă versatilitate.