Paleta de padel

mejor-pala-de-padel

mejor-pala-de-padel

Indiferent dacă sunteți un începător sau un jucător profesionist, cu toții ne dorim să obținem cea mai bună rachetă de padel care să ne ofere siguranță atunci când jucăm și pentru asta piața este plină de opțiuni de foarte bună calitate care vă vor fi de folos.

Practic acest sport minunat de ani de zile și adevărul este că am întâlnit orice tip de rachetă de padel, unele care nu m-au ținut nici măcar trei meciuri și altele care mi-au fost fidele, dar care, la atâta timp de utilizare, a venit timpul să le schimb.

 

Cele mai bune rachete de padel

Care este cea mai bună rachetă de padel?

Atunci când alegeți o rachetă de padel ar trebui să luați în considerare faptul că cea mai bună nu trebuie să fie întotdeauna cea mai scumpă, deoarece există opțiuni accesibile care vor face minuni pentru dumneavoastră.

Există diferite caracteristici care fac ca o rachetă de padel să fie perfectă pentru fiecare dintre voi, pentru început ar trebui să vă uitați la greutatea, mărimea, forma, dacă are overgrip, printre alți factori care vă vor ajuta să alegeți cea mai bună opțiune pentru a cumpăra.

Alegerea unei rachete de padel nu trebuie să fie o sarcină imposibilă, mai ales dacă ai o mână de ajutor care să-ți dea recomandări și pentru asta ți-am adus un comparativ foarte complet cu modele care mi-au plăcut.

Vă prezentăm aici cele mai bune rachete de padel:

1. PadelFreak Rachetă de padel Dark

Fabricată din carbon

41ylldF-3GL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unei rachete cu un design simplu și minimalist, aceasta este cea potrivită pentru dvs. Este o rachetă cu o formă rotundă și cu o greutate redusă care o va face mai ușor de prins, ceea ce vă va oferi mai mult control asupra ei și va împiedica mingea să atingă solul cu o lovitură mai puternică, mai rapidă și mai precisă.

2. Rachetă de padel Black Crown BCR 1K6Y08

Include husă originală

41GYSImr7LL

Vezi pretul Emag

Fie că sunteți la un nivel intermediar sau profesionist , această rachetă va fi o opțiune excelentă dacă sunteți în căutarea unui nou partener de joc. Această rachetă reprezintă echilibrul perfect între control și putere, în plus este extrem de durabilă datorită straturilor sale de fibră de sticlă și carbon .

3. Rachetă de padel Head Delta Pro

Pentru jucători avansați

51DcP5vKOaL

Vezi pretul Emag

Dacă doriți să arătați original atunci când jucați padel cu o rachetă de o calitate excelentă și cu un design frumos, aceasta va fi ideală.

Are o formă de diamant, ceea ce este perfect pentru jocul defensiv, va oferi, de asemenea, mult control, ceea ce va fi perfect pentru loviturile de atac, deoarece veți obține o lovitură mai puternică.

4. Rachetă de padel BP10 Evo 15 de Bull Padel

Model unisex

51NRN3ylSfL

Vezi pretul Emag

Aceasta este o rachetă care, deși este indicată pentru profesioniști sau intermediari, va fi utilă și pentru începători , deoarece are un echilibru excelent între putere, manevrabilitate și control.

Este una dintre cele mai ușoare pe care le veți găsi în această listă, cu o greutate de 372 de grame, iar capul său are un finisaj dur, pentru efecte mai bune la lovirea mingii.

5. Rachetă de padel Dunlop Explosion Sport

Formă anatomică

416w77RMbLL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unei rachete de padel ieftine , aceasta va fi o alegere foarte bună, deoarece este cea mai ieftină de pe listă, dar are o calitate excepțională.

Brandul Dunlop aduce această rachetă care va fi ideală pentru a începe în lumea padelului, are o greutate redusă și un cap mare, astfel încât nu veți rata nicio lovitură.

 

Tipuri de rachete de padel

Dacă ai crezut că toate rachetele de padel sunt la fel, este timpul să știi că există mai multe modele, acestea se diferențiază prin formele lor, care schimbă greutatea, manevrabilitatea și cui sunt destinate, unele sunt recomandate pentru profesioniști sau intermediari, iar altele sunt mai bune pentru cei care încep.

Este important să cunoști tipul de rachetă de padel pentru a o putea găsi pe cea care se potrivește cel mai bine nivelului tău de joc și ceea ce cauți la una dintre aceste rachete, iar acestea sunt împărțite în trei categorii:

Rachete rotunde:

Acest tip de palete este perfect pentru cei care abia încep să practice acest sport, adică de la nivel de începător, asta pentru că au o greutate redusă, ceea ce le face ușor de manevrat, în plus poți lovi mingea cu orice parte a capului și vei avea aproape aceeași putere ca și cum ai fi lovit-o cu partea din mijloc.

Și apropo de putere, acesta este principalul lor dezavantaj, deoarece nu au o mare intensitate de lovire, dar acest lucru îi face perfecți pentru un joc defensiv.

Lamele în formă de lacrimă:

Aceste lame își primesc numele deoarece au o formă de lacrimă care le deosebește de celelalte. Acestea sunt recomandate pentru jucătorii de nivel intermediar , fiind totodată cele mai populare și căutate pentru echilibrul dintre putere și control.

Se adaptează la diferite tipuri și condiții de joc, sunt ușoare, cu o greutate bine distribuită pe suprafața sa, ceea ce le face foarte ușor de manevrat.

Lame de diamant:

Aceste rachete sunt bine cunoscute și se caracterizează prin greutatea lor situată în partea superioară a capului, ceea ce face ca mânerul să fie mai ușor și creează o lovitură mult mai puternică și mai intensă.

Acest tip de rachete sunt căutate de profesioniști, datorită acestei lovituri puternice, dar manevrabilitatea este mai dificilă din cauza distribuției greutății sale și de aceea sunt recomandate jucătorilor cu acest nivel de joc.

Lucruri de care ar trebui să țineți cont înainte de a cumpăra o rachetă de padel

Alegerea unei rachete de padel bune va face diferența în ceea ce privește performanța pe care o aveți atunci când jucați, așa că ar trebui să țineți cont de următoarele înainte de a alege una:

Mânerul rachetei de padel:

Mânerul rachetei de padel este, de asemenea, cunoscut sub numele de grip și trebuie să aibă grosimea potrivită pentru ca mâinile tale să fie confortabile atunci când apuci racheta.

Rachetele de padel, la fel ca rachetele de tenis, vin de obicei cu un mâner original cu o anumită grosime, acesta poate fi personalizat după bunul plac cu un overgrip, așa că este foarte important să țineți cont de dimensiunea mânerului în raport cu dimensiunea mâinilor dumneavoastră.

Greutate:

Greutatea este un factor care depinde foarte mult de gustul dumneavoastră, dacă preferați o rachetă mai grea sau una mai ușoară. Cu toate acestea, există anumiți parametri stabiliți care vă pot ajuta să alegeți în funcție de faptul că este vorba de o rachetă pentru femei, bărbați sau pentru copii.

Corp sau cadru:

Rachetele de padel au un cadru care este de obicei fabricat din materiale ușoare și acestea sunt cele pe care ar trebui să le alegeți atunci când alegeți una.

Acestea sunt fabricate din materiale precum carbon sau fibră de sticlă , care sunt mult mai ieftine în ceea ce privește costurile de producție, astfel încât este mai probabil să le găsiți pe modelele mai puțin costisitoare.

Material interior:

Paletele au o serie de straturi care le formează capul, acestea putând fi realizate din diferite materiale, cum ar fi cauciuc, spumă și polietilenă.

Cele fabricate din cauciuc tind să aibă o rezistență mai mare, dar mai puțină flexibilitate, sunt, de asemenea, dificil de manevrat pe vreme rece, cum ar fi iarna, când mingile de joc tind să fie mai grele, dar sunt ideale pentru jocurile rapide.

Paletele din spumă și polietilenă sunt mult mai ușoare și vă vor ajuta să loviți toate bilele.

Palete de atac vs. palete de apărare

Înainte de a vă alege paleta, trebuie să vă gândiți dacă preferați una care este mai bună pentru un joc de atac sau pentru unul de apărare, deoarece acestea sunt diferite. Acest lucru va depinde în întregime de tipul de joc pe care îl practicați, dar, dacă sunteți începător, este recomandat să optați pentru un model care este echilibrat în ambele aspecte.

Echilibru:

Echilibrul unei rachete este un factor foarte important de care trebuie să țineți cont înainte de a cumpăra una. Este vorba despre locul în care este concentrată cea mai mare parte a greutății în rachetă și care va face diferența în timpul loviturii.

Echilibrul poate fi scăzut, unde greutatea este concentrată în apropierea grip-ului rachetei, mediu sau ridicat, care va fi concentrat în vârful capului, care va avea senzația unei rachete mult mai grele.

Duritatea, cunoașteți-vă puterea:

Rachetele de padel au găuri pe suprafața lor care facilitează lovirea mingii în aer, această suprafață, după cum știți, este făcută din diferite materiale, ceea ce va schimba puterea loviturii în funcție de faptul că este mai moale sau mai dură.

Un material mai moale vă va oferi o lovitură de putere , în timp ce un material mai dur va fi perfect pentru un joc de control .

Durabilitate:

Rachetele de padel sunt, de obicei, mai fragile decât o rachetă de tenis , așa că ar trebui să le căutați pe cele care sunt fabricate din materiale rezistente și de calitate, cum ar fi carbon, cauciuc și fibră, deoarece acestea vor asigura durabilitatea. De asemenea, ar trebui să căutați ca acestea să fie suficient de flexibile și ferme.