27 februarie 2020

Sursa: mil.ru

 Comandantul Trupelor Regiunii Militare Centru din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, general colonel Aleksandr Lapin, a anunțat, pe 27.02.2020, că, până în anul 2024, regimentul de aviație dislocat în localitatea Kansk din Ținutul Krasnoyarsk va fi dotat cu rachete de croazieră hipersonice Kinzhal.

 

“În conformitate cu planul de înzestrare, până în anul 2024, vom reechipa regimentul de la Kansk cu rachete hipersonice de croazieră Kinzhal”, a precizat Lapin.

 

Noul complex de aviație Kinzhal este format dintr-un avion-purtător MiG-31K și o rachetă hipersonică. În prezent, în Regiunea Militară Sud, se află în serviciul de luptă experimental o escadrilă de avioane MiG-31K dotate cu rachete hipersonice.

 

Regimentul de aviație de la Kansk din Ținutul Krasnoyarsk are în înzestrare avioane de vânătoare supersonice MiG-31BM.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În compunerea Armatei 14 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Ekaterinburg a Regiunii Militare Centru se află două regimente de aviație dotate cu avioane de vânătoare-interceptare de tip MiG-31. Este vorba de Regimentul 712 Aviație de Vânătoare – Kansk (aerodrom Dalny) din Ținutul Krasnoyarsk și Regimentul 764 Aviație de Vânătoare – Perm (aerodrom Bolshoe Savino). Ambele regimente aparțin Diviziei 21 Aviație Mixtă – Chelyabinsk (aerodrom Shagol). Regimentul 712 dispune de 24 de avioane de vânătoare de tip MiG-31BM, incluse în două escadrile. Regimentul 764 are în compunere tot două escadrile, dotate cu avioane MiG-31, în diverse versiuni (BM, BS, BSM și D3).

Probabil, până în anul 2024, cele 24 de avioane MiG-31BM ale Regimentului 712 Aviație de Vânătoare – Kansk vor fi adaptate la versiunea MiG-31K, pentru a putea întrebuința rachetele hipersonice Kinzhal.

Ministerul rus al Apărării a decis să introducă rachete hipersonice de tip Kinzhal și în dotarea Aviației navale. În prezent, aceasta dispune de două escadrile de aviație dotate cu avioane de vânătoare-interceptare MiG-31, dislocate pe aerodromurile din Monchegorsk (Flota de Nord) și Elizovo (Flota din Oceanul Pacific). În perspectivă, pe baza acestora, vor fi formate regimente de aviație de vânătoare, cu câte două escadrile de avioane MiG-31K, dotate cu rachete hipersonice Kinzhal.

Calendarul de punere în aplicare a acestor planuri va depinde de capacitatea societăților din cadrul Complexului Militar Industrial de a adapta avioanele MiG-31 la versiunea MiG-31K și de a produce rachetele Kinzhal.

 

Până în anul 2024, un regiment de aviație din Rusia va fi dotat cu rachete hipersonice Kinzhal

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE