23 decembrie 2019

Sursa: tass.ru, mil.ru, remnmilitaryblog.com

 În cadrul unui interviu acordat jurnalului Moskovsky Komsomolets, publicat pe 23.12.2019, comandantul Aviației cu rază lungă de acțiune din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, general locotenent Serghei Kobylash, a declarat că un bombardier strategic de generația a șasea, care va fi fără pilot, va fi dezvoltat până în anul 2040.

 

“Se estimează că, până în anul 2040, va fi dezvoltat un bombardier strategic de generația a șasea, care va fi deja fără pilot”, a precizat Kobylash.

 

Potrivit declarațiilor sale, dezvoltarea Aviației cu rază lungă de acțiune presupune nu numai modernizarea bombardierelor Tu-160, Tu-95MS și Tu-22M3, pentru prelungirea menținerii acestora în serviciu, ci și dezvoltarea unui complex de aviație de perspectivă, respectiv un bombardier strategic de generația a cincea.

 

Serghei Kobylash a menționat că noul avion va fi subsonic și va putea să îndeplinească toate misiunile Aviației cu rază lungă de acțiune.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Declarațiile generalului Kobylash au fost făcute cu ocazia sărbătoririi Zilei Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Pe 23 decembrie 2019, în Federația Rusă se împlinesc 105 ani de la înființarea Aviației cu rază lungă de acțiune.

Dintr-un scurt bilanț al anului de instrucție 2019, rezultă că marile unități și unități militare ale Aviației cu rază lungă de acțiune au participat la peste 40 de exerciții executate la diferite niveluri. În total, echipajele Aviației cu rază lungă de acțiune au executat aproximativ 20.000 de ore de zbor, ceea ce înseamnă o medie de peste 100 de ore de zbor pentru fiecare echipaj.

Un calcul simplu arată că în cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune există aproximativ 200 de echipaje de zbor, care deservesc bombardierele strategice Tu-160 și Tu-95MS, precum și bombardierele cu rază lungă de acțiune Tu-22M3. Echipajul avionului Tu-160 este format din patru persoane, cel al avionului Tu-95MS din șapte persoane, iar cel al avionului Tu-22M3 din patru persoane.

În prezent, în cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune, se află în exploatare 16 bombardiere strategice de tip Tu-160, aproximativ 60 de tip Tu-90MS și aproximativ 45 de tip Tu-22M3.

Bombardierele Tu-160 și Tu-95MS reprezintă componenta aeriană a Forțelor Nucleare Strategice ale Federației Ruse. Principalele armamente întrebuințate de către acestea sunt rachetele de croazieră H-101 și H-102, cu ogive convenționale și nucleare.

 

Până în anul 2040, în Federația Rusă va fi dezvoltat un bombardier strategic fără pilot

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE