Sursa: ml.gov.ua

 Pe 27 septembrie, parașutiștii ucraineni din Batalionul 13 Desant Asalt din compunerea Brigăzii 95 Desant Asalt, au participat la un exercițiu tactic desfășurat în cadrul exercițiului multinațional "Saber Junction - 2019", din Germania.

 

Conform scenariului exercițiului, în faza activă militarii ucrainenii au avut ca misiune menținerea unei poziții avansate de luptă, aspra căreia inamicul convențional a executat două atacuri pe timp de zi, cu utilizarea vehiculelor blindate.

 

Referitor la modul în care militarii ucraineni au acționat pe timpul exercițiului, comandantul Brigăzii 173 Infanterie Aeropurtată din armata SUA, a remarcat că parașutiștii ucraineni "au dovedit o pregătire extrem de serioasă".

 

Comentariu BSMAP: Saber Junction 2019 este un exercițiu multinațioal care implică aproape 5.400 de participanți din 16 state aliate și partenere. Acesta se desfășoară în perioada 3 - 30 septembrie 2019 în zonele Grafenwoehr și Hohenfels din Germania. Saber Junction 2019 are ca scop evalurea capacității Brigăzii 173 Infanterie Aeropurtată a SUA de a desfășra operații terestre comune și de a promova interoperabilitatea cu aliații și națiunile partenere.

În afara Batalionului 13 Desant Asalt - Jitomir, Brigada 95 Desant Asalt - Jitomir mai are în compunere batalioanele de desant-asalt cu numerele 1 și 2.

 

28 septembrie 2019
Parașutiștii ucraineni au fost apreciați la "Saber Junction 2019"

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE