N. Iordan

Cu 108 voturi pentru, deputații au votat (16.02.2020) pentru dizolvarea Adunării Republicii Macedonia de Nord. Cei 7 parlamentari independenți VMRO-DPMNE nu au votat. Dizolvarea parlamentului deschide calea alegerilor parlamentare anticipate din 12 aprilie.
 
Macedonia de Nord este condusă în prezent de un guvern tehnic care va pregăti alegerile din 12 aprilie, care au rezultat ca urmare a neînceperii negocierilor de aderare la UE. Prim-ministrul macedonean Zoran Zaev a organizat un referendum pentru schimbarea numelui Macedoniei în schimbul deschiderii negocierilor de aderare la UE, dar a fost dezamăgit (17.10.2019) de decizia Consiliului European. 
 
Decizia celor trei state, Franța, Danemarca și Olanda l-au obligat pe Zaev să demisioneze. El a făcut din nou apel la partidele albaneze pentru a forma o coaliție la aceste alegeri.
 
Opoziția, concentrată în jurul partidului VMRO-DPMNE, după ce a fost lovită de un scandal între fostul său președinte și fostul premier Nikola Gruevski, este favorită în alegeri. Noul președinte al VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski, a promis că dacă va ajunge la putere va anula Acordul de la Prespa cu Grecia privind schimbarea numelui țării.
 
Mulțumim pentru încredere
17 februarie 2020
Parlamentul Macedoniei de Nord a fost dizolvat

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

Balcanii de Vest