10 iunie 2020

Sursa: militarynews.ru

 Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 10.06.2020, patru bombardiere strategice de tip Tu-95MS aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune a Forțelor Aerocosmice au îndeplinit misiuni de patrulare aeriană deasupra apelor neutre ale Mării Chukotsk, Mării Bering și Mării Okhotsk, precum și în partea de nord a Oceanului Pacific.

 

“Zborurile au avut o durată de 11 ore. În anumite etape ale traiectului de zbor, aeronavele rusești au fost escortate de avioane de vânătoare F-22 aparținând Forțelor Aeriene ale SUA”, se arată în comunicatul de presă.

 

Potrivit reprezentanților ministerului, bombardierele strategice Tu-95MS au decolat de pe aerodromuri din Regiunea Autonomă Chukotsk și Regiunea Amur.

 

Ministerul rus al Apărării a informat că toate zborurile avioanelor militare rusești se desfășoară în strictă conformitate cu regulile de întrebuințare a spațiului aerian internațional, fără încălcarea granițelor altor state.

În luna mai 2020, bombardierele strategice ale SUA au executat cinci zboruri de-a lungul frontierelor Federației Ruse.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cele patru bombardiere strategice de tip Tu-95MS aparțin unui regiment de aviație de bombardament din cadrul Diviziei 326 Aviație de Bombardament – Ukrainka a Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația strategică).

Două dintre acestea au decolat de pe aerodromul de dislocare permanentă Ukrainka. Probabil, celelalte două aeronave au fost redislocate anterior și au decolat de pe aerodromul Anadyr.

Misiunea de patrulare desfășurată de bombardierele rusești în proximitatea frontierelor americane reprezintă o reacție la zborurile similare efectuate pe 29 mai de două bombardiere strategice americane de tip B-1B în Marea Baltică și în Marea Neagră.

 

Patru bombardiere strategice rusești de tip Tu-95MS au patrulat în apropierea frontierelor americane

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE