15 martie 2019

Sursa: home.treasury.gov

Pe 15 martie, Departamentul de Trezorerie al SUA a impus noi sancțiuni împotriva a patru cetăeni ruși și a șase organizații din Rusia, ca urmare a atacului exectat aspra vaselor ucrainene din Strâmtoarea Kerci în noiembrie 20168.

 

"Statele Unite și partenerii noștri transatlantici nu vor permite continuarea agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Această inițiativă comună cu partenerii noștri din Uniunea Europeană și din Canada consolidează angajamentul nostru comun de a impune sancțiuni semnificative ca răspuns la încercările Kremlinului de a nu respecta normele internaționale și de a submina suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei", a declarat secretarul Trezoreriei, Steven T. Mnuchin.

 

"Comunitatea internațională este puternic aliniată împotriva atacurilor navale ale Rusiei în Strâmtoarea Kerci, presupusa anexare a Crimeei și susținerea alegerilor ilegale ale separatiștilor din estul Ucrainei", se precizează în mesajul Trezoreriei.

 

Persoanele vizate:

1. Directorul adjunct al Serviciului Grăniceri al Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei, Gennadiy Medvedev;

2. Șeful Direcției de frontieră a FSB al Rusiei, Sergey Stankevich;

3. Șeful adjunct al Direcției de frontieră și șef al Unității de Pază de Coastă a FSB al Rusiei, Andrey Shein;

4. Șeful Centrului de comandă al FSB al Federației Ruse pentru Republica Crimeea și Sevastopol, Ruslan Romashkin;

 

"Medvedev și Stankevici au controlat în mod direct și au organizat atacul împotriva navelor ucrainene și a echipajelor acestora, în timp ce Shein a participat direct la operația împotriva navelor ucrainene și a echipajelor reținute", se dealiază în raport.

 

Organizațiile vizate: 

1. Șantierul naval Yaroslavsky;

2. Șantierul naval Zelenodolsk "A.M. Gorky";

3. Compana de componente hidroacustice Kontsern Okeanpribor;

4. Fabica de motoare Zvezda;

5. Uzina de componente electronice pentru sisteme militare Fiolent, din Crimeea;

6. Compania producătoare de echipamente militare Sudokompozit, din Crimeea. 

 

Totodată, au mai fost impuse sancțiuni pentru două entități economice care operează în Crimeea (SRL Consol-Stroi și SRL Novye Proekty) și două persoane ucrainene din regiunile separatiste - Aleksey Alekseevich Naydenko, adjunctul președintelui Comisiei Electorale Centrale din Autoproclamata Republică Populară Donețk și Vladimir Iurievici Vysotsky, Secretarul Comisiei Electorale Centrale din Autoproclamata Republică Populară Donețk.  

 


 

 

Patru persoane și șase organizații din Rusia supuse unor noi sancțiuni din partea Trezoreriei SUA

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE