Pedale MTB

El-Mejor-Pedal-Para-MTB

Atunci când pedalăm cu toții ne dorim să avem cea mai bună performanță, pentru a realiza acest lucru, pe lângă un antrenament bun, idealul este să avem întotdeauna cel mai bun echipament, o piesă pe care adesea o trecem cu vederea sunt pedalele bicicletei, datorită acestora putem transfera puterea picioarelor noastre către roată într-un mod eficient.

De aceea, am compilat câteva informații pentru a vă ajuta să alegeți cele mai bune pedale MTB împreună cu cele mai bune opțiuni de pe piață.

Cele mai bune pedale de MTB

Care sunt cele mai bune pedale de MTB?

Atunci când alegeți pedale pentru ciclism montan, principalul lucru care trebuie verificat este dimensiunea, materialul și greutatea. Acestea ar trebui să fie solide și construite cu materiale de calitate superioară, care să garanteze că vor rezista mult timp fără a fi nevoie de întreținere. În plus, platforma ar trebui să poată fi modificată, atât în ceea ce privește rulmenții, cât și știfturile de fixare, asigurându-ne astfel că vom avea un echipament construit pentru a rezista și care ne va însoți la fel de mult sau mai mult decât cel anterior.

Iată cele mai bune pedale de MTB :

1. Pedale LUROON MTB

519h+bErt4L

Vezi pretul Emag

Pedale foarte durabile, realizate din corp de aluminiu CNC și cu un ax de prindere din molibden cromat, în conformitate cu cele mai înalte standarde de calitate, care rezistă la toate condițiile de ciclism montan, atât la praf, cât și la apă. De asemenea, datorită designului lor gol, sunt extrem de ușoare, cu o greutate de numai 306 grame.

În interiorul axului găsim 3 rulmenți sigilați care vă vor oferi o deplasare lină și fără probleme pentru toate tipurile de ciclism montan, care, adăugate la faptul că fiecare are 12 pini de fixare, veți avea pedale care vor evita alunecarea enervantă a pantofului chiar dacă vă aflați cu picioarele pline de noroi.

Sunt destul de universale și se potrivesc practic la orice bicicletă datorită axei de 9/16 de inch, în plus, au o lungime de 110 milimetri, astfel încât picioarele tale vor fi în siguranță.

2. Pedale MTB Heavenlife

419wXU0CtYL

Vezi pretul Emag

Pedale fabricate din țesătură de nailon extrem de ușoară și rezistentă, capabilă să se adapteze practic la toate modelele de biciclete de munte, chiar și la toate bicicletele de munte. Fiecare pedală are o suprafață de sprijin de peste 100 de milimetri, ceea ce le face ideale pentru coborârile tehnice, fără să vă faceți griji că vă alunecă piciorul.

Suprafața pedalei este prevăzută cu știfturi din oțel microaliat de înaltă densitate care nu numai că asigură o aderență excelentă, dar ajută și la scăderea greutății pedalelor la doar 365 de grame.

În plus, are un capac de praf care va ajuta la protejarea rulmenților pedalei atât de praf, cât și de apă, astfel încât pedalarea lină este garantată pentru o perioadă bună de timp.

Pentru o întreținere ușoară a pedalei, aproape toate elementele pot fi înlocuite după trecerea duratei de viață, chiar și știftul înlocuibil, care trebuie doar înșurubat în partea din spate.

3. Pedale SPFAS MTB

417M2pMurFS

Vezi pretul Emag

Dacă doriți să cumpărați pedale la prețuri accesibile, această opțiune de la marca SPFAS este cea mai bună din selecție, având un corp din aluminiu CNC care garantează nu doar o greutate redusă, ci și o rezistență foarte bună, capabilă să reziste în orice fel de situații.

Rulmenții pedalelor sunt protejați cu un capac de protecție împotriva prafului pentru a le ajuta să dureze mai mult, însă acest capac nu poate fi îndepărtat.

Pivoții de fixare nu sunt interschimbabili, dimpotrivă, pedalele vin deja cu forma crampoanelor, deci acest factor nu poate fi modificat, în plus se recomandă schimbarea unsorii pe care o aduc pentru a rezista mai mult și a rula într-un mod mai bun.

4. Pedale MTB XLC PD-M01

41G4evqOUGL

Vezi pretul Emag

Acestea sunt cele mai puțin costisitoare pedale din comparație, sunt foarte bune pentru bicicletele din gama mică sau chiar pentru cele din gama medie, deoarece sunt realizate în întregime din aluminiu, ceea ce le face foarte rezistente, dar și ușoare, aceste pedale cântărind doar 300 de grame.

Pe lângă faptul că au toate elementele corpului din aluminiu, atât la interior cât și la exterior, acestea sunt echipate cu un ax din bor pentru a asigura o bună rezistență fără a sacrifica greutatea și prețul.

Marginea pedalelor este zimțată, având o serie de crampoane care vă vor ajuta să vă fixați mai bine picioarele pe pedală.

În plus, pentru a respecta specificațiile de circulație, fiecare dintre pedale este echipată cu reflectoare luminoase, astfel încât să poată fi văzută pe timp de noapte.

5. Pedale INBIKE MTB

41Vb+rsd+2L

Vezi pretul Emag

Pedale cu un raport calitate-preț excelent și în trei culori izbitoare pentru a face din bicicleta ta cea mai cool dintre toate. Construite în întregime din aluminiu care, datorită cadrului gol, face ca aceste pedale să fie foarte ușoare, fără a sacrifica rezistența pedalelor.

Pentru a le atașa la bicicletă, acestea au un ax din oțel care le conferă o durabilitate superioară altor pedale din aceeași gamă de prețuri. În plus, datorită axei sale de 9/16, este compatibil cu aproape toate bicicletele de munte din lume.

Dispune de 24 de pini în fiecare dintre pedale, ceea ce, adăugat la lățimea de peste 100 de milimetri, face ca piciorul să fie bine ancorat de pedală indiferent de condițiile de mediu sau de teren.

6. SCUDGOOD MTB pedale

41U1LbXQ0xL

Vezi pretul Emag

Una dintre cele mai recomandate dacă ceea ce căutați este o economie atât de greutate cât și de preț pe bicicleta dumneavoastră de munte, deoarece aceste pedale ar putea fi comparate chiar cu pedalele shimano, atât datorită calității lor, cât și datorită faptului că vă oferă o aderență mai bună datorită faptului că au 8 pini de fixare.

Ca și sistem de fixare , putem sublinia faptul că acestea sunt realizate din oțel microaliat de înaltă rezistență și aliaj redus, ceea ce înseamnă o scădere a greutății și o creștere a rezistenței sale, ceea ce le face ideale pentru bicicletele de downhill, freeride sau chiar BMX.

7. Pedale AARON MTB

51X2LcVBAmL

Vezi pretul Emag

Aceste pedale nu numai că sunt printre cele mai ieftine, dar vor arăta foarte bine pe bicicleta ta din oțel inoxidabil, deoarece au o culoare argintie foarte frumoasă datorită faptului că sunt fabricate din aluminiu industrial de înaltă calitate. Acest lucru, împreună cu axul lor cromat tratat termic, face din aceste pedale o opțiune foarte practică și durabilă pentru aproape orice ciclist.

Și cu 16 știfturi interschimbabile pentru fiecare pedală, care măresc tensiunea de prindere între piciorul tău și bicicleta de munte, poți fi sigur că vei fi destul de sigur pe bicicletă.

Pentru a le monta, trebuie să aveți grijă să vedeți ce pedală merge pe ce parte, altfel filetul nu se va potrivi.

Cum se aleg pedalele MTB?

Juego-de-pedales

Atunci când vine vorba de alegerea pedalelor pentru bicicleta ta, acestea pot fi în principal de două tipuri, poți alege pedale plate sau pedale clipless, în cazul acestui articol ne vom concentra în principal pe pedalele plate. Acest tip de pedale sunt pedalele tipice cu care învățăm cu toții să mergem pe bicicletă, ele vă oferă o suprafață de contact plană pe care vă puteți sprijini piciorul și transfera toată puterea picioarelor la sol.

Pedalele de MTB diferă puțin de pedalele bicicletei noastre pentru copii, deoarece acestea sunt mult mai mari, astfel încât veți avea mult mai multă stabilitate atunci când mergeți pe bicicletă, pe lângă faptul că au o suprafață aspră și niște urechi care vă vor asigura că piciorul dumneavoastră nu alunecă, chiar dacă îl aveți acoperit de noroi.

Aceste pedale sunt preferate de cei care merg la coborâre sau de cei care au nevoie să poată pune piciorul pe sol rapid fără a fi nevoiți să desprindă pantoful de pedală, în plus oferă o suprafață mai largă pentru a vă proteja picioarele de impacturi.

Deși se poate folosi aproape orice tip de încălțăminte, este recomandabil să folosiți pantofi mtb sau pantofi de skate, deoarece talpa lor plată va oferi o suprafață mai aspră și mai sigură pentru a preveni alunecarea piciorului.

Atunci când alegeți pedale pentru biciclete de munte, primul lucru de care trebuie să țineți cont este greutatea, acestea trebuie să fie ușoare, dar în același timp robuste. De asemenea, acestea trebuie să fie suficient de late pentru a oferi piciorului o suprafață de contact bună, care la rândul ei trebuie să fie prevăzută cu urechi sau nervuri care să permită piciorului să nu alunece de pe bicicletă.

În plus față de cele de mai sus, pedala trebuie să aibă o grosime mică, dar nu excesivă, ceea ce va contribui atât la reducerea greutății, cât și la creșterea senzației generale a bicicletei.

Factori de care trebuie să ținem cont atunci când alegem pedalele MTB

Pedales-planos-para-mtb

Pentru a alege cea mai bună opțiune în materie de pedale, este necesar să ținem cont de o serie de factori care ne vor ajuta să le alegem pe cele care se adaptează nevoilor noastre, să vedem câțiva dintre ei.

Mărimea contează, mai ales când vine vorba de pedalele de pe bicicletă. În trecut, se folosea un tip de pedală mai mică, deoarece se credea că ajută la manevrarea bicicletei. În prezent, standardul pentru pedale este de 100 de milimetri, ceea ce vă asigură o suprafață bună sub picioare și, în plus, vă ajută să vă păstrați echilibrul, indiferent de ceea ce face bicicleta sub dumneavoastră.

Forma și tipul de pedală influențează calitatea mersului și suprafața de contact a pantofului cu aceasta. Ar trebui să căutați forme mai mult pătrate și mai puțin ovale, deoarece formele ovale tind să fie mai alunecoase.

Pedalele plate au ace sau crampoane care ajută la aderența piciorului, indiferent cât de uzi sunt pantofii. Acești crampoane ar trebui să aibă capacitatea de a fi ajustate în funcție de tipul de pantofi pe care îi purtați, precum și de a putea fi schimbate atunci când încep să se uzeze sau se îndoaie din cauza loviturilor.

  • Calitatea materialelor

Pedalele sunt părțile bicicletei care sunt cel mai mult abuzate, fiind de obicei primul lucru care atinge solul în cazul unei lovituri, fiind de asemenea o zonă care primește în permanență lovituri atât de la picioare, cât și de la elementele pe care le găsești pe drum. Prin urmare, este necesar să investiți în pedale bune cu rulmenți etanși pentru a putea pedala fără să vă faceți griji că acestea se vor rupe sau nu vor fi suficient de performante.

Zapatos-para-ciclismo

Este de la sine înțeles că pantofii cu care pedalați trebuie să aibă talpa plată și să fie confecționați dintr-un material antiderapant. Acest lucru vă va ajuta să fiți mai stabil pe bicicletă și va împiedica alunecarea piciorului. Cei mai buni pantofi sunt cei care se concentrează direct pe ciclism, dar puteți obține și pantofi de skate care își vor face treaba destul de bine.

Ultimul lucru pe care îl dorim atunci când ne asamblăm bicicleta este să adăugăm greutate inutilă, pedalele de platformă ar trebui să fie cât mai ușoare cu putință, acest lucru va ajuta atât la scăderea greutății totale a bicicletei, cât și la îmbunătățirea performanțelor.

  • Cum s-ar comporta în noroi

Când mergem pe o bicicletă de munte este foarte probabil să întâlnim toate secțiunile de munte, acest element pe lângă faptul că ne va face să pierdem aderența pe roțile bicicletei, ne va face picioarele să alunece de pe pedale ca și cum am avea unt pe tălpi. De aceea, trebuie să alegeți pedale care să aibă suficient relief atât pentru a evita noroiul, cât și pentru a vă oferi aderență în toate situațiile

Spre deosebire de pedalele clipless pentru mtb pe care puteți regla forța necesară pentru a putea scoate piciorul, la pedalele cu platformă sau plate acest lucru nu există. În schimb, avem ace pe care le putem schimba și înlocui, lungimea acestor ace va varia în funcție de cât de multă aderență doriți să aveți.

Pedalele cu platformă de calitate vă vor permite să vă bucurați de bicicletă pentru o perioadă lungă de timp, pentru a verifica durabilitatea lor trebuie să vă uitați la 2 lucruri în principal. Primul este reprezentat de rulmenții pe care îi are pedala, care trebuie să fie netezi și să nu necesite prea multă întreținere, iar al doilea este materialul, care trebuie să fie de bună calitate la un preț bun, evitând utilizarea de materiale plastice ieftine.

Pedalele de top pot fi reparate, se pot schimba atât știfturile de prindere care se uzează, cât și rulmenții. Cu toate acestea, puteți opta și pentru modele mai ieftine, dar dacă se sparg, va trebui să le înlocuiți complet.

Avantajele și dezavantajele pedalelor plate pentru MTB

Principalul lucru despre aceste pedale este că, datorită formei lor și a tipului de prindere, ele sunt alegerea preferată pentru a învăța să mergi pe bicicletă. Acest lucru se datorează faptului că nu sunt ancorați de bicicletă, așa cum am fi cu crampoanele și cu pedalele bune clipless, astfel încât putem lua piciorul de pe pedală în cazul unui viraj brusc sau dacă suntem pe cale să cădem.

De asemenea, ne ajută să ne dezvoltăm abilitățile de echilibru și manevrele care ne vor ajuta să ne îmbunătățim ca bicicliști de munte, un exemplu ar fi săriturile cu bicicleta, săriturile cu pedale fără crampoane de mtb sunt extrem de ușoare, deoarece trebuie doar să tragem bicicleta spre noi, dar pentru a putea face acest lucru corect este necesar să învățăm să o facem cu pedale plate.

Singurul dezavantaj al pedalelor fără crampoane este că, deoarece puteți doar să împingeți în jos pe pedale, în loc să împingeți și să trageți în același timp, așa cum ați face cu crampoanele, performanța pe bicicletă poate fi puțin diminuată, iar acest lucru poate fi foarte vizibil atunci când pedalați pentru perioade lungi de timp.

Materiale pentru pedale MTB

Pedales-planos

Ca și bicicletele, pedalele de platformă MTB sunt realizate din materiale diferite care ne vor oferi mai multă sau mai puțină performanță în funcție de ceea ce căutăm. De asemenea, acestea pot fi mai scumpe sau mai puțin scumpe.

Marea majoritate a pedalelor de bicicletă sunt construite din aluminiu de înaltă rezistență, ceea ce asigură că pedalele sunt durabile și nu adaugă prea mult la greutatea finală a bicicletei, dar este posibil să găsiți și pedale fabricate din alte materiale, În partea mai scumpă avem materiale precum titanul, care este extrem de exclusivist și nu este foarte des întâlnit în prezent pe biciclete, iar în partea inferioară putem găsi pedale din nailon, care sunt extrem de ușoare și economice, deoarece procesul de fabricație este mult mai rapid decât cel al pedalelor din aluminiu sau titan.

Cu toate acestea, la majoritatea pedalelor, axul este aproape întotdeauna fabricat dintr-un material diferit de cel al cadrului pedalei. Axa din oțel este cea mai ieftină disponibilă, în timp ce cele mai specializate sunt fabricate din oțel microaliat de înaltă rezistență și cu un nivel scăzut de aliaj, care se găsește, de exemplu, la pedalele Shimano .

Întreținerea pedalelor

Precum și pedalele mtb clipless extrem de ieftine, care sunt practic de unică folosință, deoarece odată ce se sparg, întreaga piesă trebuie înlocuită. Există pedale de o calitate superioară cărora le putem schimba piesele în funcție de faptul că avem un element care cedează.

În mod normal, putem constata că elementele pe care le putem schimba sunt rulmenții sau știfturile de fixare, deoarece acestea sunt componentele cele mai supuse uzurii și care tind să se deterioreze cel mai mult pe o bicicletă.

Cum se aleg pedalele plate pentru MTB?

517IQ-ZiFAL

După cum am văzut mai sus, pedalele de bicicletă cu platformă sunt o lume aparte, iar pentru a le alege pe cele care ni se potrivesc trebuie să analizăm fiecare dintre factori. Totuși, există un element care nu a fost menționat, și anume că pedalele variază ca formă și mărime și este posibil să le găsești cu diferite tipuri de concavități care îți vor permite să ai mai multă sau mai puțină aderență în funcție de scopul pentru care îți asamblezi bicicleta.

Pe de o parte, avem pedalele concave, aceste pedale au centrul pedalei mai adânc decât marginile, acest lucru poate părea ciudat pentru tine, dar are un scop, fiind concave piciorul tău va avea mult mai multă aderență pentru că toată forța va face ca piciorul să fie mereu în centrul pedalei, totuși, toată această configurație are și partea ei negativă, și anume că dacă practici o disciplină precum freeride, nu îți poți ajusta picioarele atât de ușor atunci când sari. Pe de altă parte, dacă pedalați la vale sau doriți să aveți mai multă aderență, ar trebui să vă luați una dintre aceste pedale.

Pe de altă parte, avem alte tipuri de pedale convexe, după cum vă puteți imagina, acestea sunt opusul pedalelor anterioare, deoarece mijlocul pedalei este mai ridicat decât marginile, acest lucru permite o mai mare mobilitate a piciorului pe bicicletă, precum și posibilitatea de a ajusta piciorul într-un mod mai bun atunci când săriți. Cu toate acestea, aceste pedale nu sunt recomandate pentru discipline precum coborârea, deoarece piciorul poate avea tendința de a aluneca în timpul coborârii.

Cum să alegi pantofii potriviți?

Nu are rost să ai cele mai bune pedale dacă mergi cu bicicleta în pantofi de gală. Pantofii de ciclism montan se caracterizează prin faptul că îți oferă o aderență și un suport bun atunci când te afli pe trasee. Practic, sunt ca un pantof de ciclism de trial.

Dacă nu folosiți pedale fără clips, pedalele dvs. vor fi o suprafață plană pe care va trebui să o exploatați la maximum, pentru a realiza acest lucru cel mai bine este să folosiți fie pantofi de ciclism, fie pantofi de skate, care sunt amândouă concepute pentru a avea tălpi plate pentru a vă oferi aderență în orice situație.

Pedale fără sau cu pedale plate?

Pedales-Shimano

Acest lucru depinde de gustul tău și de disciplina pe care o practici, dacă practici downhill sau freeride, uită de pedalele clipless, pentru că te vor ucide. Pe de altă parte, dacă faceți cross country, este foarte recomandat să nu folosiți pedale plate, deoarece acestea nu vă oferă cel mai bun transfer de putere către roți.

În disciplinele intermediare, cum ar fi ciclismul montan, trial sau enduro, puteți folosi oricare dintre ele, atât timp cât vă simțiți confortabil cu ele.

Ce alți factori ar trebui să iau în considerare în cazul pedalelor plate?

În principal, trebuie să țineți cont de 3 factori: greutatea, aderența și lățimea pedalei. În mod normal, ar trebui să căutați întotdeauna pedale mai ușoare, care au suficiente crampoane sau, dacă nu doriți atât de multă aderență, cu mai puține crampoane. Și, nu în ultimul rând, lățimea pedalei trebuie să fie destul de subțire, ceea ce vă va permite să mergeți puțin mai jos pe bicicletă și, astfel, să vă reduceți centrul de greutate.

Aceasta este o chestiune de preferință, în timp ce unii cicliști preferă știfturile lungi ale pedalei pentru o bună aderență, așa cum ar putea fi cazul cicliștilor de coborâre. Alți rideri au o opinie opusă, preferând un număr mai mic de pini sau pini mai mici pentru a regla mai bine piciorul pe pedală, așa cum ar putea fi cazul riderilor freeride.

Tipuri de pedale de bicicletă

De unde puteți cumpăra pedale de MTB?

Puteți face acest lucru în mai multe unități, de exemplu, aveți o mare varietate de pedale MTB clipless, precum și multe alte tipuri de pedale în Amazon, selecția sa de produse pentru biciclete și multiplele recenzii ale clienților pe care le puteți găsi, vă pot ajuta să cumpărați unul de bun raport calitate-preț.

Dacă preferați magazinele de sport mai mici din apropierea casei, este posibil ca acestea să aibă mărci specifice, cum ar fi Crank Brothers sau pedale Shimano deore de top.

Marile magazine, cum ar fi Decathlon, Sport Zone, El Corte Inglés, vă pot oferi o mare varietate, fără a fi nevoie să mergeți prea departe.

Alte magazine online pot fi deporvillage.com sau bikester.es.

Întrebări frecvente

🚵🏻 Pot folosi pedale de MTB pe o bicicletă de șosea?

Da, se poate, de fapt, sunt foarte populare pe bicicletele de oraș sau pe bicicletele de oraș, pentru că veți putea pune piciorul pe pământ de fiecare dată când vă aflați la semafor. Cu toate acestea, pentru ciclismul rutier de înaltă performanță, nu sunt recomandate, deoarece scad eficiența pedalării.

🚵🏻 Sunt bune pedalele plate din plastic?

Sunt bune pentru a debuta în lumea pedalelor plate, însă nu sunt la fel de durabile și, la o lovitură foarte puternică, pot ajunge să se rupă. De asemenea, este posibil ca, odată cu utilizarea, să începeți să observați o mică uzură pe întreaga lungime și lățime a pedalei.

🚵🏻 Sunt pedalele de MTB universale?

Da, sunt universale, pedalele sunt disponibile în două dimensiuni, fie de jumătate de inch, fie de 9/16 inch. În ambele cazuri, trebuie doar să vedeți de ce tip de pedală are nevoie bicicleta dumneavoastră.