Pedale pentru biciclete MTB

mejores-pedales-para-bicicletas-MTB

De când am început să folosesc biciclete de munte am fost în căutarea celei mai bune pedale de MTB. Problema este că nu a fost atât de ușor pe cât am crezut că va fi, deoarece nu toate pedalele au calitatea pe care o caut cu adevărat. De fapt, unul dintre cele pe care le-am folosit avea un sistem de prindere și era prea fragil. Atât de mult încât, imediat ce am mișcat piciorul pentru a mă dezlipi, pedala s-a rupt în două.

Un altul avea crampoane de rezistență foarte scăzută pe care trebuia să le schimb la fiecare câteva luni.

Cele mai bune pedale pentru bicicletele MTB

Care sunt cele mai bune pedale pentru bicicletele MTB?

Adevărul este că, după mai multe teste și experimente, am reușit să găsesc mai multe pedale MTB care se ridică cu adevărat la înălțimea sarcinii. Am încercat modele cu lumină, din aliaj de aluminiu și alte metale, cu finisaje de înaltă calitate și chiar cu curele și pedale ușoare MTB clipless. Bineînțeles, am urmat și recomandările utilizatorilor online și ale prietenilor experți care m-au sfătuit.

De acolo, am reușit să întocmesc această listă comparativă a celor mai bune 5 pedale MTB de pe piața , care au prețuri excelente, suprafețe antiderapante și multe altele. Sunt sigur că veți găsi unul care se potrivește perfect cu ceea ce căutați.

Iată cele mai bune pedale pentru bicicletele MTB:

1. Time Atac XC8 Carbon Cross Country Pedals

Cu sistem clip-on

41Ur+3CPS4L

Vezi pretul Emag

Acest model oferă o rezistență excelentă cu inelele turnate cu precizie ridicată și cu axul din oțel cromat și corpul din carbon de înaltă rezistență și durabilitate. Perechea cântărește doar 284 de grame, sunt foarte ușor de curățat și, pe lângă faptul că oferă o bună aderență și fixare, sunt ușor de îndepărtat. Sunt perfecte chiar și pentru cei mai experimentați.

2. Shimano XTR PDM9000 pedale

Calitate pură

41AHeBCnZVL

Vezi pretul Emag

Shimano este una dintre acele mărci de top pe piața de biciclete tocmai datorită acestui tip de produs. Vorbim despre o pedală de curse care dispune și de un sistem de curățare ușoară a noroiului și o bună reglabilitate atât pentru cleat, cât și pentru eliberarea sistemului de prindere. Acestea au incluse crampoanele și împreună cântăresc aproximativ 310 grame.

3. Pedale MTB Exustar EPM222

Foarte puternice

41iI1klnCHL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea a ceva mai ușor, dar cu o calitate și durabilitate excelente, vă pot recomanda această pereche de pedale cu ax cromat și o greutate de doar 152 de grame. În același timp, corpul este fabricat din aluminiu robust și prelucrat CNC. În plus, funcționează cu sistemul de crampoane de tip SPD și oferă un grad bun de reglare a tensiunii sistemului de prindere.

4. Crankbrothers Doubleshot MTB pedalieră

Mai versatilă

51hemCiaDZL

Vezi pretul Emag

Vorbim despre pedale clipless care includ deja crampoanele și care au și un sistem de pedalare combinat, adică un amestec de platformă și sistem clip-on. Acest lucru vă oferă o versatilitate de invidiat, plus o greutate de 395 de grame, care este confortabilă, dar garantează durabilitatea și rezistența. O parte este plată, cu ace de fixare, iar cealaltă parte are sistemul de prindere.

5. Pedale MTB S Track by Look

Pentru toți utilizatorii

311jAGANNhL

Vezi pretul Emag

Deși este unul dintre cele mai mici și mai compacte modele, este dotat cu o calitate foarte bună și rezistență, deoarece este realizat cu un corp din carbon și deflectoare din aluminiu . Are o amprentă la sol de 460 mm2 și utilizează un design cu cutie fixă care oferă cea mai mare versatilitate posibilă. De asemenea, vine cu un sistem de amprentă dublă pentru a oferi o bună flexibilitate.

Tipuri de pedale pentru MTB

Înainte de a alege orice pedale pentru bicicleta de munte, de exemplu, trebuie să vă decideți asupra tipului, deoarece nu sunt toate la fel. Haideți să vedem despre ce este vorba:

Platforma

În general, cele mai accesibile biciclete vin de obicei cu pedale plate, cunoscute și sub numele de platformă, realizate din metal sau plastic. Motivul este că sunt destul de convenabile și ușor de utilizat, deoarece nu necesită încălțăminte specială, ci pot fi folosite cu orice cizmă sau pantof cu talpă plată.

De asemenea, acestea au avantajul că sunt foarte ușor de utilizat pentru toate tipurile de utilizatori, adică pentru începători, experți, freestyle, off-road cicliști și nu numai. În general, pedalele cu platformă sunt mai puțin costisitoare decât cele cu sistem de prindere sau de decupare.

În ciuda costului lor scăzut, acestea au o rezistență bună, un nivel bun de aderență și o durabilitate foarte mare. Și, deși nu necesită încălțăminte specială, acestea sunt disponibile și îmbunătățesc experiența. Unii oameni le preferă.

Sistem Clipless

Acestea sunt pedale care utilizează un sistem care necesită atașarea la o cizmă specială pentru ca utilizatorul să fie cu adevărat conectat la bicicletă. Sistemul funcționează prin apăsarea pedalei pentru a activa cizma și prin rotirea călcâiului în lateral pentru a o dezactiva. Deși necesită un pic de practică pentru cei mai neexperimentați, aceștia se deprind foarte repede și au mai multe avantaje.

Oferă o mare eficiență de pedalare, se îmbunătățesc la plimbări mai dificile sau pe teren dificil, deoarece piciorul rămâne ferm atașat de pedală și sunt, de asemenea, mult mai mici ca dimensiune. Avantajul acestui lucru este că vă permit să evitați mai ușor obstacolele și, de asemenea, sunt destul de ușoare.

S-ar putea să te intereseze și : Cele mai bune mănuși de ciclism

În combinație

Cum există câte ceva pentru fiecare, există și pedale mixte , adică care îmbină ce e mai bun din ambele lumi. Practic, acestea vin cu o platformă destul de largă, precum și cu un sistem de prindere. Cu toate acestea, dezavantajul acestei dualități este că acestea tind să fie mai grele și, de asemenea, sistemul de prindere nu este la fel de ușor de utilizat, deoarece pedalele tind să se rotească, iar partea de prindere este cu susul în jos.

Nu sunt o opțiune atât de populară.

Ce trebuie să cauți la pedalele de MTB

Poate că ai deja destule de căutat cu tipurile de pedale pe care le-am explicat deja, dar este important să știi că există și o varietate între modelele de platforme . Unele sunt dotate cu mai multe știfturi sau cuișoare decât altele, care sunt părțile care se atașează la pantofi, astfel încât pot oferi mai multă tracțiune. În același timp, acestea pot fi periculoase în cazul în care alunecați, deoarece vă pot răni.

Pe lângă ace, este important să luați în considerare și grosimea pedalelor, deoarece pedalele foarte groase pot fi voluminoase și incomode, așa că este ideal să alegeți o pedală mai subțire. Singura problemă este că pedalele prea subțiri se pot deteriora mai repede, deci căutați un model fabricat dintr-un material foarte rezistent și ușor, cum ar fi oțel inoxidabil sau aluminiu , de exemplu.

Pe de altă parte, știfturile pot fi, de asemenea, deteriorate de frecarea constantă și de lovituri. Așadar, dacă intenționați să călătoriți mult într-o zonă stâncoasă, căutați știfturi înlocuibile.

Cel mai important lucru la pedalele cu clips

Acestea pot fi disponibile în trei dimensiuni diferite de platformă. Există cel mai mic, care are un corp de dimensiuni mici în care se află sistemul de tăiere, iar apoi îl puteți găsi pe cel de dimensiuni medii, care include un fel de cutie mică ce servește drept bază. În cele din urmă, există pedale de blocare mai mari care oferă picioarelor dvs. un sprijin complet.

Aici cel mai bine este să alegeți în funcție de tipul de pantofi pe care îi purtați. De exemplu, pentru încălțămintea rezistentă cu talpă tare, pedalele mici sunt mai bune, în timp ce pentru încălțămintea moale și flexibilă, modelele full-size sunt mai recomandate, deoarece acestea compensează în rigiditate.

În cele din urmă, nu uitați că vor avea întotdeauna nevoie de întreținere, așa că nu ajungeți niciodată să cumpărați o pereche de calitate inferioară care se uzează prea ușor. Nu uitați că ciclismul montan implică o mulțime de utilizări și abuzuri care pot fi suportate doar de un echipament de bună calitate. În același timp, evitați-le pe cele care necesită prea multe instrumente pentru montare și demontare. Acestea sunt adesea incomode.

Alți factori de luat în considerare înainte de a cumpăra pedale MTB

În plus față de ceea ce am discutat deja, este important să țineți cont de următoarele considerente:

Greutatea pedalei

În general, avem tendința de a căuta cea mai ușoară pentru a evita să depunem un efort suplimentar și inutil. Cu toate acestea, greutatea redusă poate avea un impact direct asupra durabilității și calității pedalelor și le poate rupe sau deteriora cu ușurință.

Capacitatea de a elimina noroiul

Orice pedală de bicicletă de munte va fi expusă la acumulări de noroi sau zăpadă în spații deschise, așa că vă recomand să cumpărați doar modele care vă permit să eliminați acumulările de noroi sau zăpadă folosind doar piciorul.

Reglabilitate

În cazul pedalelor fără clips, puteți regla diferite lucruri, cum ar fi tensiunea legăturilor sau amplitudinea de mișcare pe care o aveți în timp ce sunteți conectat la pedală. Dacă este o pedală de platformă , ar trebui să poată avea ace înlocuibile sau chiar să vă permită să schimbați culoarea produsului.

S-ar putea să te intereseze și : Cele mai bune căști de MTB

Durabilitate

Acest lucru este legat de evitarea modelelor prea ușoare, deși se poate adăuga faptul că produsul trebuie să fie solid și cu rulmenți netezi care nu necesită prea multă întreținere.

Ușurința de întreținere

Nu numai că ar trebui să fie ușor de îndepărtat noroiul sau zăpada acumulată, dar puteți conta și pe pedale cu piese detașabile pe care le puteți înlocui pe măsură ce se uzează, în loc să trebuiască să cumpărați un model nou.

Pantofi

Pentru a folosi pedale MTB trebuie să purtați pantofii potriviți. Pentru pedale plate, veți avea nevoie de pantofi cu talpă specială de cauciuc care să adere bine la ace, în timp ce pentru utilizarea pedalelor fără clips, sunt deja necesari pantofi cu clipsul special . Nu ar trebui să folosiți orice pantof de trail.

Pini

Pinii sunt acei pini metalici cromați care ies în afară și aderă la talpa pantofului pentru a vă oferi aderența necesară. Unele pedale sunt prevăzute cu ace reglabile, astfel încât să puteți modifica înălțimea și așa mai departe.

Factorul Q

Aceasta este distanța dintre cele două picioare, de la centrul unei pedale la cealaltă. Pedalele de munte au, de obicei, un factor Q mai mare decât bicicletele de șosea sau de turism , de exemplu.