18 martie 2020

OnOff

 Semnalele din ce în ce mai elocvente, ca urmare a măsurilor adoptate pe bandă rulantă de „binevoitorii mondiali și apărătorii umanității“, atrag atenția asupra impactului înfricoșător pe care-l va produce „scenariul COVID-19“ asupra economiei globale.

 

Scenariul, analog unui război mondial conceput pe trei faze (derapaje, conflicte majore și conflicte locale minore), determină piețele (piețele de capital, piețele de obligațiuni și economia „reală“) să aibă ca principal actor pandemia de coronavirus.

 

Din orice criză mondială s-a câștigat, crizele sunt generate pentru a crea câștiguri pentru cei care le-au gândit.

 

Celor care au dubii asupra legăturii dintre COVID-19 și distructiva criză economică care va urma acestei conspirații, le recomand să citească articolul „EPIDEMICS AND ECONOMICS“, apărut în iunie 2018, în prestigioasa publicație „Finace and Development“ (https://www.elibrary.imf.org/doc/IMF022/25185-9781484357415/25185-9781484357415/Other_formats/Source_PDF/25185-9781484357446.pdf).

 

Direcția în care sunt canalizate măsurile va scoate la lumină, în cel mult două luni, semnalul de alarmă pe care-l vor trage unele țări din punct de vedere economic. Franța, Italia, Spania, inclusiv Germania și SUA (făcând referire la piața de capital) sunt țări emblematice care ar putea să facă anunțuri de genul:  „prăbușire economică similară situației semnalate la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial”.

 

Ne îndreptăm către o repornire globală a economiei, cu termeni noi și „jucători” noi.

 

Pentru prima dată în istorie, această schimbarea nu se va realiza cu armele, ci cu o pandemie. O pandemie atipică, în care decesele sunt mai reduse decât cele provocate de o gripă normală, iar măsurile prea multe și prea drastice sunt însoțite de insuflarea sentimentelor de frică și panică pentru a putea sporii riscurile economice.

 

Închiderea traficului și a frontierelor în SUA, UE și în multe alte țări de pe glob, distrug în esență economia globală, șomajul va crește în toată lumea, dar în special în UE, ca urmare a inactivității și închiderii fabricilor și întreprinderilor.

 

În momentul în care vor fi repornite motoarele, cei mari vor intra în fază de introversie economică, iar cei mici vor continua să se rezume la a fi consumatori și datornici. Împrumuturile la care vor apela multe state, pentru combaterea „pandemiei“, vor avea un impact distrugător pentru economiile acestora.

 

În momentul de față totul se închide, producția este forțată spre zero, consumul este crescut la cote peste maximul posibil, deci ... golirea economiilor și  forțarea împrumuturilor.

 

„Pandemia“ actuală sfidează inteligența. Se duce un război hibrid împotriva sectoarelor economice ale lumii, o acțiune în care cei care orchestrează acest circ, manipulând piețele financiare, se declară parțial victime. Se joacă fără reguli,  coronavirus este un declanșator al proceselor geostrategice pentru care a fost creat.

 

Cu siguranță vor apărea schimbări istorice care vor conduce la consolidarea politicilor etnice și evidențierea puterii unor  state care nu sunt epidemice (Rusia, unele țări arabe, Australia etc.).

 

 

 

Imagine cu caracter simbolic
Pentru prima dată în istorie economia mondială se va opri fără război

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ANALIZE & SINTEZE