Perdea termoizolanta

mejor-cortina-opaca-térmica-aislante

Dacă sunteți un lucrător de noapte care trebuie să recupereze somnul dimineața, dar prea multă lumină vă împiedică să adormiți, soluția perfectă sunt cele mai bune perdele termice blackout.

Printre caracteristicile lor se numără și controlul frigului de iarnă și garanția unui consum redus de energie. În plus, nu trebuie să vă faceți griji dacă estetica este esențială pentru casa dvs., deoarece modelele lor din microfibre de poliester garantează mult mai mult decât jaluzelele.

Prin urmare, dacă odihna, controlul zgomotului enervant provenit de pe stradă, accesibilitatea și economia de energie sunt indispensabile pentru dumneavoastră, vă recomandăm să continuați cu noi, astfel încât să cunoașteți lista celor mai funcționale perdele izolatoare.

Cele mai bune perdele termoizolante

Care este cea mai bună perdea termoizolantă blackout?

Probabil că vă îngrijorează faptul că perdelele din bumbac , deși sunt atât de răcoroase și ecologice, nu îndeplinesc funcția de izolație.

Sunt cool și decorative, da, dar prea transparente pentru a asigura un filtru adecvat în casa dumneavoastră.

De aceea, producătorii experți și-au asumat sarcina de a proiecta perdele izolatoare care să blocheze în mod eficient aerul rece de afară, precum și căldura necruțătoare. Unele modele au fost făcute chiar și ignifuge .

Multe dintre aceste produse au un miez dens în microfibrele lor, care formează o barieră de vapori sau un strat reflectorizant, care, atunci când sunt instalate corespunzător, pot reduce pierderile de căldură cu 25%.

Prin urmare, cele mai bune panouri vor fi cele ale căror materiale de construcție și dimensiuni acoperă perfect de sus până jos, adică cu o cădere în cascadă, sau, în orice caz, acoperă dimensiunea celor ferestre.

Iată cele mai bune perdele termoizolante de tip blackout:

1. Perdele termoizolante Deconovo

Confecționate din poliester resping acarienii și lumina exterioară

31oRbJrFgBL

Vezi pretul Emag

Când cumpărați perdelele Deconovo blackout, puteți fi siguri și liniștiți că veți fi obținut ceea ce înseamnă bună calitate pentru casa dvs.

Nu numai datorită culorii lor delicate de fildeș și a moliciunii perceptibile, ci și datorită faptului că tehnicile lor de fabricare a poliesterului sunt într-adevăr capabile să garanteze izolarea termică prin tehnica sandwich, blocând cea mai mare parte a luminii exterioare și oferindu-vă un somn bun pentru a vă trezi odihnit.

Designul lor este format dintr-un singur panou cu 8 ochiuri argintii, iar calitatea materialului lor contracarează apariția acarienilor enervanți.

Sunt ideale pentru lucrătorii de noapte care trebuie să recupereze somnul în timpul zilei.

 

2. Cortina opacă termoizolantă Top Finel

Ideală pentru vară, ajută la izolarea fonică

61hSMifdDtL

Vezi pretul Emag

Cu un minunat ton albastru închis, Top Finel ne aduce 2 panouri de perdele pentru ferestre, ideale pentru întunecarea spațiilor dvs. atunci când a sosit sezonul estival, atrăgând prospețimea dorită.

Atât materialele de fabricare, cât și tehnologia țesăturii sale permit, de asemenea, ca lumina perfectă să pătrundă în bucătărie, dormitor sau sufragerie, fiind, de asemenea, lavabilă la mașină cu un ciclu delicat.

Include 2 panouri pe pachet cu o lățime de 140' și o lungime de 245'.

Este recomandat pentru părinți, sugari, studenți și chiar pentru studiourile de sunet de acasă, deoarece ajută la izolarea fonică .

 

3. Izolație termică solidă Ponydance pentru ochiuri de fereastră

Protejează împotriva razelor UV, din microfibră

31RW1fuVAIS

Vezi pretul Emag

Cu un pachet de 2 panouri de 66' lățime și 72' lungime, Ponydance's sigiliu , vine să asigure, odată cu perdelele sale, izolarea izolarea de 99% din razele UVA dăunătoare care pătrund în biroul sau în casa dumneavoastră.

Confecționate din microfibră moale și termică, acestea mențin camera la o temperatură confortabilă, fie vara, fie iarna.

Are 10 ochiuri, astfel încât sistemul său de alunecare să alunece ușor în tub. Acestea se pot spăla la mașină.

Deși nu sunt cele mai ieftine de pe listă, prețul lor este o garanție de confort și calitate.

 

4. KINLO Perdea opacă cu ochiuri

Perdea ecologică cu densitate scăzută a tricotului

51DHr9yoiDL

Vezi pretul Emag

Producătorii de Kinlo ne oferă o perdea cu un singur panou cu țesătură din poliester și o densitate scăzută a tricotului de 221 g/m2 și 12 inele metalice, astfel încât să le puteți glisa perfect din interior.

Concepute într-o nuanță elegantă de negru și, de asemenea, maro, acestea sunt capabile să ofere o nuanță rece în ciuda ușurinței lor.

Este respirabil și ecologic, deoarece vă va oferi protecția mediului și o viață cu emisii reduse de carbon. Se poate spăla perfect la mașină cu apă la aproximativ 30º.

Comparând cu valoarea altor modele din listă, este un produs mai ieftin.

 

5. H.Versailtex Opaque Thermal Curtain

51p7U9dO-UL

Vezi pretul Emag

Dacă doriți să cumpărați un produs de calitate la un cost cu adevărat competitiv, vă prezentăm perdelele cu 2 panouri ale mărcii H.Versailtex.

Măsurând 66 de centimetri lățime și 72 de centimetri în picătură, vi se va garanta o acoperire mai mare a spațiilor interioare ale casei dumneavoastră, îndeplinind funcția de căptușeli blockout.

Este prevăzut cu 10 ochiuri cu diametrul de 5,8 cm în fiecare header, care se adaptează perfect la lățimea oricărei țevi standard.

Microfibrele sale mențin încăperile la temperatura potrivită, indiferent dacă afară este cald sau frig.

Poate fi călcat după cum doriți și spălat la mașină. Nuanța produsului este o nuanță subtilă de fildeș.

 

Ce este o perdea termică?

cortinas-termicas-1024x768

Este o perdea special concepută cu o țesătură și culori specifice pentru a menține izolate temperaturile extreme din încăperea în care este amplasată. Se caracterizează prin faptul că este un accesoriu ideal pentru diferite perioade ale anului, când încăperile trebuie să fie protejate de temperaturi excesive , fie că sunt foarte scăzute, fie că sunt foarte ridicate.

Probabil că știți deja că, dacă puneți în cameră o perdea din țesături groase și închise la culoare, razele soarelui nu vor putea intra și, într-un fel, temperatura rămâne între fereastră și perdea, fără a se dispersa în toată camera. Într-un fel, aceste perdele funcționează mai bine atunci când vine vorba de temperaturi scăzute, deoarece au avantajul de a păstra o oarecare căldură în dormitor, dar adevărul este că, bine folosite, ele pot funcționa la fel de bine în orice caz.

Este posibil să aveți o perdea termică care să blocheze și lumina?

cortinas

Da, desigur, de fapt, de multe ori acesta este unul dintre motivele pentru care există aceste perdele, însă pentru ca o perdea termică să fie cu adevărat eficientă în blocarea intrării luminii în cameră este necesar ca aceasta să fie confecționată dintr-o țesătură cu fibre atât de dense încât să o blocheze, culoarea ajută și ea, țesăturile opace și închise la culoare reușesc să blocheze lumina mai bine decât țesăturile albe sau ușoare.

Uneori, perdelele capabile să blocheze nu sunt confecționate doar dintr-un singur tip de țesătură, ci dintr-un amestec de țesături care resping lumina și mențin încăperea izolată nu doar de temperaturi, ci și de razele soarelui, combinând adesea fibre precum poliesterul și bumbacul cu țesături metalizate care protejează de razele soarelui.

Din ce sunt confecționate perdelele termice?

Acest lucru depinde, bineînțeles, de producătorul care realizează produsul, însă, este obișnuit ca aceste accesorii pentru camere să fie realizate din amestecuri speciale de țesături sau căptușeli care împiedică pătrunderea luminii sau a frigului , menținând camera caldă în diferite momente ale zilei.

Unii producători, de exemplu, folosesc fibre mari cu un strat metalizat pentru a proteja împotriva razelor solare. Aceste țesături sunt deseori supuse unui proces special industrializat care metalizează o parte din țesătură, menținând-o moale și modelabilă, fără a o întări.

Alți producători au început chiar să implementeze tehnologii mai moderne și mai specializate care împiedică mai bine pătrunderea razelor solare și păstrează căldura într-un mod mai optimizat, cum ar fi injectarea de particule microscopice de aluminiu în firele țesute, un stil adoptat de cei mai avansați producători și care asigură o țesătură izolatoare moale, cu o performanță termică comparabilă cu cea a costumelor spațiale și a păturilor de urgență.

Perdelele cu căptușeală termică, de exemplu, sunt capabile să respingă razele soarelui în timpul verii și să păstreze căldura în interiorul dormitorului în timpul iernii și pot economisi până la 46% din consumul de energie sau chiar mai mult. Cu aceste perdele puteți controla lumina, menținând în același timp temperatura în interior pe tot parcursul anului.

Diferențe între perdelele de umbrire și perdelele termice

Deși pot părea a fi același produs, în realitate, perdelele termice și perdelele de umbrire au câteva diferențe între ele. Desigur, este de asemenea oportun să se recunoască faptul că sunt similare în anumite funcții, în special în ceea ce privește blocarea luminii și menținerea unei anumite temperaturi, dar este necesar să se evidențieze și punctele în care sunt diferite pentru a începe să se facă o distincție între ele.

Perdele de tip blackout

Acestea sunt perdele realizate din fibre dense, dense. Acestea sunt de obicei confecționate din lână, fetru, piele de căprioară, iar multe dintre ele au și o căptușeală opacă, adesea sintetică, care ajută la blocarea luminii. Perdelele din aceste materiale sunt cele mai recomandate pentru a împiedica pătrunderea razelor solare în cameră, izolând-o de aceste tipuri de lumină. De asemenea, după cum sugerează și numele lor, sunt opace, ceea ce înseamnă că au tendința de a fi de culoare închisă și ternă. Rareori veți găsi unul dintre acestea care să fie pur și simplu alb.

Cu toate acestea, a avea o perdea opacă și a o păstra în stare bună implică o îngrijire specială, acestea nu trebuie puse în mașina de spălat, nici nu trebuie înălbite sau spălate, mai ales cele cu căptușeală sintetică. Dacă achiziționați oricare dintre acestea, este important să vă uitați bine la eticheta de îngrijire, astfel încât să le păstrați în mod corespunzător.

Perdele termice

Deși blochează și lumina, scopul principal al acestora este de a funcționa ca izolator al casei, adică sunt responsabile pentru menținerea căldurii și a unei temperaturi acceptabile în interiorul camerei. Pentru a atinge acest obiectiv, perdelele termice sunt fabricate din materiale mult mai groase și mai dense decât perdelele opace. Acestea sunt țesături grele cu două sau trei straturi, care sunt acoperite cu un material izolator și o barieră de poliester.

Aceste perdele de tip termic sunt, de obicei, realizate aproape în întregime din fibre, cum ar fi poliesterul sau lâna, acoperite cu spumă acrilică sau cu unele fire microscopice de aluminiu care oferă o performanță termică excelentă. Datorită grosimii lor, aceste perdele blochează adesea și sunetele puternice. Acestea pot fi spălate și chiar aspirate pentru a îndepărta praful în mod regulat, însă, în fiecare caz, este necesar să vă uitați cu atenție la etichetă și să urmați instrucțiunile de îngrijire întocmai.

Sustenabilitate

Deși având unul dintre aceste produse în casă nu veți schimba gaura din stratul de ozon și nici nu veți reduce cantitatea de plastic care este aruncată în oceane în fiecare zi, cu o perdea termică veți avea un consum de energie mai eficient și, în consecință, o economie de energie considerabilă care se va simți nu doar în casă, ci și în buzunarul dumneavoastră.

Dacă aveți unul dintre acestea acasă, veți economisi o grămadă de bani la costurile de încălzire pe timp de iarnă, deoarece izolarea camerei sau a casei reduce pierderile de căldură, în timp ce vara opacitatea, întunericul și capacitatea termică a produsului păstrează camera răcoroasă și reduce căldura care se simte în afara casei. Nu veți câștiga niciun premiu ecologic, poate că este adevărat, dar vă veți face casa mai durabilă și mai eficientă din punct de vedere energetic.

Care dintre ele se potrivește cel mai bine casei dumneavoastră?

Pentru a selecta corect exact ceea ce are nevoie locuința ta, este necesar să iei în calcul problema reală pe care încerci să o rezolvi. Așa cum am explicat deja, o perdea termică nu este la fel cu una opacă, astfel că fiecare, deși au funcții similare și rezolvă aceleași probleme într-un anumit fel, tinde să aibă un grad de eficiență mai mare în funcție de problema pe care vrei să o rezolvi.

De exemplu, dacă ceea ce aveți nevoie este să țineți la distanță pătrunderea razelor solare și să împiedicați pătrunderea excesivă a luminii în locuință, atunci o perdea opacă va fi ideală, deoarece funcția ei este tocmai aceea de a împiedica pătrunderea razelor de lumină, fie ea naturală sau nu, în casă.

Totuși, dacă aveți o casă plină de ferestre cu curenți de aer, unde doriți să păstrați căldura sau răcoarea generată în interior fără ca aceasta să se disipeze prin ferestre, atunci o perdea termică este, fără îndoială, cea mai potrivită pentru aceste cazuri.

În orice caz, dacă vă aflați într-un loc cu temperaturi de invidiat și destul de confortabile, puteți oricând să relaxați direcția perdelelor și să le trageți din când în când pentru a percepe razele soarelui. Dacă vă decideți pentru un model cu șină, sau pentru unul dintre acele jaluzele cu role , atunci veți avea o varietate de stiluri, caracteristici și confort în propria casă.

Întrebări frecvente

Care sunt cele mai bune camere pentru perdelele de întunecare?

Cele mai bune încăperi în care se poate amplasa acest produs sunt cele în care lumina soarelui sau chiar razele de lumină, naturală sau nu, pătrund fără discernământ provocând disconfort sau neplăceri celor care se află în acea încăpere.

Uneori, nu numai că lumina zorilor sau razele soarelui la apus intră direct pe fereastră, dar și că luminile de securitate de pe balconul vecinilor sau panourile luminoase ale magazinelor sau reclamele de pe stradă nu te lasă să dormi cum trebuie, așa că, în toate acele case, mai precis în toate acele camere în care există această problemă, plasarea unei perdele opace va fi soluția.

În plus, ca un avantaj suplimentar, aceste perdele izolează și zgomotele puternice și, prin urmare, mențin o atmosferă liniștită și relaxată în cameră.

Perdelele termice economisesc energie?

Da, așa cum am explicat deja, unul dintre marile avantaje ale acestor produse este că sunt în avantajul buzunarului dumneavoastră prin faptul că vă eficientizează consumul de energie. De exemplu, în lunile reci, aceste perdele izolează încăperea prin optimizarea temperaturii din interiorul camerei și prin împiedicarea căldurii de a se disipa prin ferestre, ceea ce, desigur, reduce consumul de energie și are un impact direct asupra facturii la utilități, așa că da, cu siguranță veți economisi o grămadă de bani.

Același lucru este valabil și pentru sosirea verii, factorul izolator al perdelelor optimizează funcționarea aerului condiționat, împiedicând aerul rece să se disipeze prin ferestre și evitând astfel necesitatea unui consum mai mare de energie pentru a menține răcoarea încăperii în care este amplasată perdeaua.

Există diferite stiluri de perdele izolatoare?

Bineînțeles! Producătorii au avut mare grijă să le proiecteze în funcție de tendințele în materie de modă și de decorațiuni, precum și de funcționalitatea pe care o implică amplasarea unuia dintre acestea în dormitor. Deși este adevărat că atât perdelele blackout, cât și perdelele termoizolante sunt de obicei fabricate în culori care reduc riscul de pătrundere a luminii, este de asemenea adevărat că producătorii dezvoltă în prezent tehnologii de înaltă precizie și de performanță termică care fac din culoare o problemă secundară.

Aceste perdele sunt disponibile într-o gamă de modele și în diferite dimensiuni, ceea ce le face potrivite pentru camere de diferite tipuri și caracteristici. O perdea termică nu trebuie să fie părul din ciorba de decor, poate fi frumoasă, funcțională, estetică și poate crea o atmosferă confortabilă.

Cum se întrețin perdelele termoizolante?

Întreținerea acestui produs constă în principal în a acorda atenție indicațiilor furnizate pe etichetele de fabricație. În funcție de stilul țesăturii, unele dintre acestea vor trebui să fie curățate în uscat, altele vor trebui duse la curățătorie pentru un finisaj profesional, iar altele vor trebui pur și simplu scoase și puse în mașina de spălat.

În unele cazuri, este posibil să le puteți întreține cu produse de curățare uscată, cum ar fi cele utilizate pentru tapițerie și aspiratoare, care vor reduce formarea mucegaiului și a mucegaiului. În cazul în care perdelele vor fi folosite în baie, este indicat să verificați dacă sunt impermeabile și rezistente la umezeală, pentru a evita ciupercile și mucegaiul din cauza apei.

Cum ajută perdelele izolatoare la economisirea energiei?

După cum v-am mai spus, sunt durabile, păstrează răcoarea sau căldura în interiorul încăperii, împiedicând-o să se disipeze prin ferestre și, în consecință, consumul de energie este mai mic.

Ce trebuie să fac pentru a le întreține și a le curăța?

În principal, urmând instrucțiunile de pe etichetă, va fi de asemenea util să folosiți produse specializate pentru a le curăța și, în climatele deosebit de reci, să le deschideți pentru a preveni acumularea de umiditate, evitând astfel formarea unui strat de mucegai.