Perforator de hartie

mejores-perforadoras-de-papel

În anii de activitate independentă am avut în atelierul meu clasica perforatoare cu butoi, cu bază de lemn și pârghie hidraulică, care a fost o adevărată salvare pentru legarea și clasarea documentelor.

M-am implicat recent, împreună cu unul dintre frații mei, într-un parteneriat pentru a deschide un mic magazin de papetărie pe marginea metroului din Madrid, în apropiere de La Rambla, și am descoperit că avem nevoie de un magazin care să poată fi folosit pentru imprimare.

Încercarea de a lucra cu modelele domestice a fost o adevărată bătaie de cap, așa că am decis să cumpăr cea mai bună perforatoare de hârtie pe care o pot găsi la ofertă.

Cele mai bune mașini de perforat hârtie

Care este cea mai bună mașină de perforat hârtie?

Nu este imposibil să obțineți un perforator de hârtie bun la ofertă, de fapt, dacă faceți o comparație între producători și modele, veți găsi cu siguranță unul de înaltă calitate, care să vă satisfacă așteptările și să fie mai ieftin pentru dumneavoastră.

Important este să știți întotdeauna care sunt cerințele dumneavoastră de bază, astfel încât să puteți alege în consecință. Acest lucru este important, deoarece nu are rost să cheltuiți o mulțime de bani pe ceva care nu va funcționa pentru dumneavoastră mai târziu.

Poate că această mică selecție vă poate oferi câteva informații.

Iată dintre cele mai bune mașini de perforat hârtie:

1. Perforator metalic Rapesco Alu1015

Rapid și robust

41B-mf1uqeL

Vezi pretul Emag

Cu capacitatea de a perfora până la 63 de coli într-o singură utilizare, perforatorul Rapesco este potrivit pentru acasă sau la birou.

Este adesea instrumentul aliat al profesorilor, care îl găsesc ușor de utilizat în orice moment. Este complet manual și are o tavă de confetti și un ghidaj reglabil.

2. Perforator Artemio

Simplu și ușor de utilizat

41Pn5eC4gJL

Vezi pretul Emag

Perforatorul Artemio este, fără îndoială, foarte versatil. Este foarte recomandată pentru scrapbooking, scene de nașteri și, datorită tăieturii circulare pe care o oferă, este foarte potrivită pentru realizarea de obiecte de artizanat.

Este capabil să taie în cercuri mari, așa că îl puteți folosi și pentru flori și chiar pentru autocolante și chiar pentru hârtie comestibilă. O opțiune excelentă dacă lucrați cu mâinile.

3. Perforator de hârtie Herlitz

Util și eficient

41eHpnfJJuL

Vezi pretul Emag

Fabricat din metal de bună calitate, perforatorul Herlitz este mai mult decât adecvat pentru lucrări profesionale de perforare.

Are o funcție de deschidere a 4 găuri care pot fi folosite pentru bandaj sau chiar pentru legare. Vine în format standard, dar puteți ajusta ghidul de poziționare la Din A4, de exemplu. Perfect pentru volume mari de foi.

4. Perforatorul de hârtie Leitz NeXXt

Robust și de calitate

41NiWd2KP-L

Vezi pretul Emag

Cu un design tradițional, dar disponibil într-o varietate de culori, perforatorul de la producătorul Leitz este o mașină de birou robustă și foarte eficientă, concepută pentru a perfora un volum mare de coli pentru fiecare utilizare în parte.

Poate fi folosit chiar și în modul rotativ pentru a perfora 4 găuri pentru a forma acele modele care sunt legate cu o spirală cu un singur inel.

5. Perforator pentru hârtie MP PA624

Distanță reglabilă

31XQsVrClOL

Vezi pretul Emag

Fabricat dintr-un material rezistent de foarte bună calitate, acest perforator este conceput pentru a perfora maximum 8 coli deodată, este special pentru margini, care pot fi apoi legate.

Include o riglă de 28 de centimetri pe care o puteți ajusta la diferite dimensiuni și poziții. Nu percutează cifre, dar este un echipament ideal pentru școală și acasă.

Ce este un perforator de hârtie?

Este un instrument de birou simplu și de bază, utilizat pentru a perfora coli de hârtie în vederea clasării și arhivării documentelor. Varietățile acestei mașini pentru foami și alte materiale, cum ar fi pielea, metalul și țesăturile, se mai numesc și perforatoare de găuri, astfel încât cele destinate doar perforării găurilor în hârtie au devenit mai cunoscute sub denumirea populară de 'perforatoare de hârtie'.

Mecanism

Punctele de perforare pot perfora una sau mai multe găuri în foi, în funcție de mecanismul cu care sunt construite. Perforatorul are o pârghie lungă care este folosită pentru a împinge un cilindru cu lamă, perforatorul, care trece direct prin una sau mai multe foi de hârtie și apoi printr-o gaură de reglare plasată în matriță. Acesta poate fi poziționat la un centimetru de punctul de sprijin al pârghiei. Sunt necesare două ghidaje pentru hârtie pentru a o alinia, unul în partea opusă celei în care este introdusă hârtia și setată distanța marginală și unul pe partea adiacentă. Pumnii industriali funcționează în același mod, dar cu brațe și pârghii mult mai lungi.

Există un alt mecanism care utilizează burghie goale care sunt coborâte prin înșurubare în hârtie, hârtia este tăiată și împinsă în sus pe axul burghiului; această metodă permite tăierea unor volume mari cu puțin efort.

Istoria perforatorului de hârtie

Originile creării perforatorului de hârtie sunt neclare, dar istoricii atribuie o pereche de brevete inventatorilor care aveau instrumente metalice capabile să facă găuri în hârtie, dar produsul tradițional s-a schimbat de-a lungul anilor pentru a include produse mai mici, perforatoare cu mai multe găuri și chiar produse alimentate cu baterii.

Invenții străine

Cu toate acestea, se poate spune că unul dintre cele mai vechi brevete pentru acest produs datează din 1886, când în Germania, un bărbat pe nume Frederich Soennecken a creat prima perforatoare cunoscută; această versiune de perforator, deși conformă, era rudimentară, astfel încât inventatorii din alte țări au încercat să perfecționeze această idee timpurie.

Primul brevet american.

Pe continentul american și, mai precis, în Statele Unite, primul brevet pentru această invenție a fost obținut de un individ pe nume Benjamin Smith, care a încercat diferite modele înainte de a ajunge la mecanismul cunoscut sub numele de 'perforator de găuri'; pentru acest model, el a folosit două bucăți de metal cu o gaură în piesa de jos și un instrument de tăiere ascuțit la celălalt capăt. El a unit cele două piese prin utilizarea unui arc care a dat forță mecanismului pentru a face gaura în hârtie.

Charles Brooks

O versiune diferită a acestui perforator a fost creată în 1893 de Charles Brooks, acest inventator a realizat un model ușor diferit de cel al lui Smith, deoarece includea o piesă suplimentară care conținea piesele decupate din hârtie,

Progresele secolului XX

Secolul prin excelență al bucuriei de marile invenții nu a fost diferit nici în cazul burghiului, în principiu în această epocă burghiul nu s-a schimbat prea mult, dar după ceva mai multă muncă și invenție burghiurile au luat forma unor clești, reajustare care le-a făcut mai portabile. Au fost realizate și unele versiuni din plastic, lăsând tăietorul de metal în loc. În această perioadă se confecționau și alte forme decât pătratul și cercul, de exemplu dreptunghiulară, stea sau inimă, care sunt mai decorative.

Secolul XXI

Începând cu anul 2000 au fost înregistrate noi brevete de invenție, invențiile au avut loc pe continentul american și mai precis în Statele Unite. Una dintre aceste invenții utilizează inele suprapuse și o placă de presiune care permite perforarea unei cantități mari de hârtie cu un efort redus. Un alt sistem utilizează distanțiere manuale cu pârghii care vă oferă posibilitatea de a modifica dimensiunea găurilor și distanța dintre ele. Producători precum Swingline și Leverhand folosesc acest tip de design.

Ghid de cumpărare a perforatoarelor de hârtie

Dacă sunteți serios interesat să cumpărați acum unul dintre aceste produse pentru a avea acasă sau la birou, este important să țineți cont de o serie de detalii care vă vor ajuta, fără îndoială, în alegerea dumneavoastră:

Electric sau manual?

Manualele sunt cele mai comune, practice și pot fi utilizate aproape oriunde. Sunt ideale pentru școală, birou, acasă și nu ocupă mult spațiu pe birou, dar cele electrice au devenit o mare comoditate pentru acele locuri și birouri în care perforarea hârtiei este o activitate zilnică și continuă. După cum vă puteți imagina, un perforator de hârtie electric nu este tocmai ieftin, așa că va trebui să decideți ce este bun pentru nevoile și bugetul dumneavoastră.

Perforator cu trei găuri

Cel mai frecvent utilizat în prezent, deoarece perforă după un model compatibil cu clasoarele cu trei inele. Le puteți găsi în modele manuale și electrice și există chiar și formate personalizabile care vă permit să ajustați capetele de tăiere. Datorită popularității lor, veți găsi în ofertă mai multe modele accesibile din această varietate cu 3 găuri.

Două găuri

Pe piață sunt disponibile și modele cu două găuri. Și, deși nu mai sunt la fel de comune acum ca în trecut, ele au fost foarte populare în trecut pentru a fi depuse în așa-numitele dosare cu cârlige și sunt încă foarte populare în domeniul juridic și medical. Mai ales că planșele cu două găuri sunt utilizate pe scară largă în aceste domenii. Acestea sunt ușor de utilizat și necesită mai puțin efort.

Cu o singură gaură

Acestea perforă volume mari de hârtie, dar nu sunt chiar atât de comune, ci sunt folosite pentru perforarea personalizată și pentru a uni rapid un volum mare de documente. Acestea sunt utilizate pe scară largă în cazinouri, unde, pe măsură ce pachetele de cărți se deteriorează, acestea sunt perforate pentru a le scoate din uz, împiedicând astfel trișorii să marcheze cărțile pentru a trișa.

Personalizabil

La baza perforatorului se află un mâner cu șină pe care pot fi montate tăietori, permițând adesea montarea a unul, două sau trei capete de perforare. Puteți chiar să plasați până la patru sau cinci și până la șase găuri în folderele personalizate, dar această caracteristică va tinde să reducă cantitatea de hârtie pe care o puteți perfora într-o singură încercare.