Periuta de dinti electrica

mejores-cepillos-de-dientes-electricos

Întotdeauna am luat foarte în serios sănătatea dentară și, având un tată dentist, am crescut înconjurată de tot felul de echipamente și sfaturi despre cum să-mi fac dinții strălucitori și sănătoși.

Un lucru care a devenit o regulă pentru mine a fost să trec de la o periuță de dinți manuală la cea mai bună periuță de dinți electrică, acestea nu sunt doar foarte ușor de folosit și oferă un periaj temeinic, ci au și o mulțime de beneficii, inclusiv îndepărtarea plăcii bacteriene care cauzează respirația urât mirositoare.

Cele mai bune periuțe de dinți electrice

Care este cea mai bună periuță de dinți electrică?

O bună igienă dentară este o necesitate în rutina fiecăruia, deoarece previne cariile dentare, bolile gingivale, cum ar fi parodontita, ajută la ameliorarea problemelor legate de respirația urât mirositoare și previne uzura dinților noștri, făcându-i să arate galbeni și plini de placă.

Pentru a obține cea mai bună curățare este necesar să ai o periuță de dinți bună, iar alegerea unei periuțe de dinți electrice de bună calitate nu va fi o provocare dacă ții cont de câteva considerente, cum ar fi capul acesteia, care poate fi rotund sau alungit, și alți factori despre care vei afla pe parcursul articolului, alături de câteva dintre cele mai bune modele de pe piață.

Iată dintre cele mai bune periuțe de dinți electrice:

1. Periuța de dinți electrică Philips HX9332/04

31LJTc1DDzL

Vezi pretul Emag

Cu un total de 31000 de mișcări pe minut, această periuță de dinți revoluționară de la marca Phillips vă va încânta cu siguranță, deoarece oferă o muncă mult mai eficientă și este capabilă să îndepărteze de până la 7 ori mai multă placă bacteriană.

Dacă vă îngrijorează gingiile sensibile, această periuță va avea grijă de ele cu modul de utilizare sensibilă pentru o curățare delicată, iar bateria litiu-ion complet reîncărcabilă înseamnă că o puteți folosi confortabil fără a fi nevoie să cheltuiți prea mult pe baterii.

2. Periuța de dinți electrică Oral-B Pro 750

Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni care să vă lase dinții curați și strălucitori, o puteți obține cu acest model de la Oral B, care, cu o combinație de oscilații, rotații și pulsații, este mult mai eficientă decât o periuță de dinți tradițională, îndepărtând până la de două ori mai multă placă bacteriană.

Este periuța de dinți perfectă pentru a o lua cu tine într-o călătorie, datorită dimensiunii sale portabile care nu va ocupa prea mult spațiu în bagaj și datorită faptului că este prevăzută cu o husă pentru depozitare. Are un senzor de presiune cu mișcare 3D care va avea grijă de gingiile dumneavoastră.

3. Periuța de dinți electrică Oral-B PRO 2 2000

511fBXScl2L

Vezi pretul Emag

O periuță de dinți inspirată de uneltele unui dentist, care vă va oferi un rezultat profesional, deoarece, datorită designului său inovator, înconjoară fiecare dinte lăsându-i strălucitori, fără a lăsa reziduuri sau placă lipită de aceștia și obținând dinți mai curați la fiecare utilizare.

Este un model foarte recomandat, nu doar de alți utilizatori, ci și de profesioniști, are cea mai nouă tehnologie care te va ajuta să îți îmbunătățești sănătatea orală, are chiar și un cronometru de 2 minute care îți va indica când ai ajuns la timpul ideal, precum și două moduri de curățare, unul pentru periajul zilnic și celălalt pentru îngrijirea gingiilor. De asemenea, are o baterie care poate dura până la 2 săptămâni.

4. Periuța de dinți electrică Fairwill FW507

Dacă sunteți în căutarea versatilității, a unui preț accesibil și a unei calități deosebite, acest model de periuță de dinți electrică poate deveni opțiunea dvs. câștigătoare.

Are cinci funcții din care puteți alege, în funcție de tipul de dinți, de sensibilitate și de rezultatul pe care îl căutați. Puteți alege între modul alb, lustruit, curat, masaj și sensibil, iar odată încărcat, îl puteți folosi până la 30 de zile înainte de a folosi din nou încărcătorul.

Este foarte ușor de utilizat, include trei capete de rezervă și este rezistent la apă, astfel încât îl puteți folosi la duș.

5. Periuța de dinți electrică ELEGIANT

O periuță de dinți de albire cu diferite moduri de utilizare, temporizator și un motor extrem de silențios, care îți va oferi o experiență excelentă în timpul periajului, deoarece vei obține cele mai bune beneficii de la un model electric care este și unul dintre cele mai puțin costisitoare pe care le vei găsi în comparație.

Este un companion ideal pentru călătorii, deoarece îl puteți încărca cu un cablu USB și puteți utiliza diferite încărcătoare, cum ar fi un încărcător portabil sau chiar încărcătorul telefonului mobil.

Deoarece este ușor de utilizat, poate fi o periuță de dinți pentru copii sau pentru adulți. Printre alte caracteristici, este rezistent la apă și are două capete de perie incluse într-o husă de călătorie convenabilă.

6. Periuță de dinți electrică Philips HX3212/03

21Bg8hZLBoL

Vezi pretul Emag

Pentru a vă ajuta să vă albiți dinții, să aveți grijă de sănătatea gingiilor și să aveți o sănătate orală mai bună, această periuță de dinți de la Philips , cu designul său ergonomic, capul de periuță înlocuibil și puterea mare, va fi perfectă pentru a o avea în baie și în viața dumneavoastră.

Este o periuță cu cronometre care permit o curățare completă, petrecând numărul necesar de secunde în fiecare zonă a gurii, în plus, peri săi sunt foarte moi, ceea ce oferă îngrijirea de care au nevoie gingiile tale, mai ales dacă sunt sensibile la periaj.

Este o periuță foarte bună, care vă va da o senzație de curățenie în întreaga gură de la prima utilizare, ca să nu mai vorbim că are o baterie care poate rezista până la 10 zile la rând.

7. Periuța de dinți electrică Xiaomi

212tjCmiDeL

Vezi pretul Emag

O periuță de dinți electrică pe care o vei îndrăgi, nu doar datorită prețului accesibil și designului ergonomic care se adaptează la mâinile tale pentru o mai bună prindere, ci și pentru că are o aplicație pe care o poți descărca pe telefonul mobil pentru a personaliza periajul, durata periajului și a indica modul de care ai nevoie pentru dinții tăi.

Utilizatorii săi evidențiază confortul și ușurința de utilizare, precum și personalizarea prin intermediul aplicației sale și puterea pe care i-o conferă tehnologia sonică, deoarece poate genera până la 31.000 de vibrații pe minut, capabile să elimine de până la 7 ori mai multă placă bacteriană care poate afecta dinții, lăsându-i foarte curați și din ce în ce mai albi.

8. Periuța de dinți electrică ATMOKO

Una dintre cele mai complete periuțe de dinți electrice pe care le poți găsi este aceasta de la, care, cu cele trei moduri de funcționare și tehnologia sonică avansată, este recomandată de utilizatorii săi pentru albirea progresivă a dinților, astfel încât aceștia să fie mereu strălucitori și sănătoși.

Are un design elegant, simplu și foarte frumos, care vă va încânta, precum și o putere incredibilă cu vibrații care curăță chiar și cele mai greu accesibile zone din interiorul gurii.

Include patru capete de periuță înlocuibile, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la procurarea unora noi în viitor, ca să nu mai vorbim de faptul că se adaptează perfect la diferiți dinți și gingii pentru un confort sporit, eliminând de până la 10 ori mai multă placă decât o periuță de dinți tradițională.

9. Periuța de dinți electrică Oral-B Advance Power

31i9x1M4NqL

Vezi pretul Emag

Dacă ești în căutarea unei opțiuni economice pentru a începe să intri în lumea periuțelor de dinți electrice, aceasta de la Oral-B este o opțiune excelentă, oferindu-ți toate lucrurile bune pe care le poți găsi la aceste modele electronice fără a fi prea scumpă.

Are o calitate excelentă, cu un cap cu peri moi care vă va proteja gingiile și dinții, emițând până la 5600 de rotații pe minut și reușind să curețe cele mai greu accesibile zone, realizând o curățare foarte amănunțită a întregii guri.

Are un timer care îți va indica timpul ideal de periaj și, cum funcționează cu baterii, poți opta pentru modelele reîncărcabile și să economisești multă pastă de dinți. De asemenea, este compatibilă cu alte capete de periuță Oral-B, așa că vei avea parte de versatilitate într-o periuță de dinți mai accesibilă.

Ce tip de periuță de dinți electrică ar trebui să cumpărați?

cepillo-de-dientes

Atunci când căutați una dintre aceste periuțe de dinți electrice, veți observa că există o mare varietate de modele care sunt capabile să ofere rezultate destul de diferite, deoarece sunt proiectate cu diferite tipuri de peri și funcții care le fac să lucreze în moduri diferite, așa că ar trebui să le cunoașteți pe toate înainte de a face alegerea.

Dacă doriți să cumpărați o periuță de dinți electrică ieftină, modelele cu capete de periuță rotative sunt cea mai bună opțiune, deoarece sunt cele mai ieftine dintre toate tipurile disponibile.

Această perie se caracterizează prin faptul că are peri rotativi, care pot fi fixați pe o suprafață circulară care îi face să se rotească toți împreună sau puteți găsi și modele cu peri care se rotesc individual.

  • Periuțe rotative și oscilante

Puteți găsi, de asemenea, modele de periuțe de dinți electrice care, pe lângă faptul că își rotesc capul, oscilează în diferite direcții pentru a obține dinți mult mai curați.

Acestea sunt cunoscute pentru că au capete mici care se rotesc în diferite direcții și se adaptează la forma dintelui.

O caracteristică pe care o veți găsi pe periuțele de dinți mai scumpe și de înaltă calitate este că acestea au pulsații, care ajută la îndepărtarea eficientă a plăcii dentare, făcând ca dinții să pară mai albi după doar câteva utilizări.

Pulsațiile fac peria să se miște înainte și înapoi, în timp ce se rotește în diferite direcții pentru un finisaj mult mai curat.

  • Perii contra-oscilante

Acest tip de perie are aceleași capete de perie ca și modelele oscilante, dar diferă prin faptul că periile acestor perii se rotesc individual în direcții diferite simultan.

Periuțele de dinți electrice cu două capete sau periuțele duble vă permit să periați două locuri în același timp, deoarece au, așa cum sugerează și numele, două capete, unul care se rotește și unul care se mișcă dintr-o parte în alta.

  • Periuțe cu mișcări laterale

Acest tip de periuță diferă de toate periuțele anterioare prin faptul că nu se rotește, ci are capete care se mișcă dintr-o parte în alta și generează vibrații care lasă dinții extrem de curați.

Periuțele sonice și ultrasonice sunt modele care, în timp ce se rotesc, vibrează cu o viteză foarte mare, ceea ce ajută la spargerea și îndepărtarea particulelor de placă care se găsesc pe dinți, chiar și între dinți, așa cum fac multe dintre ele au irigatoare care trimit un amestec de apă, salivă și pastă de dinți în locurile cele mai greu accesibile.

Cât poate dura bateria unei periuțe de dinți electrice?

Acest lucru va depinde de tipul de periuță de dinți pe care l-ați ales, deoarece există modele cu baterii pe care va trebui să le schimbați în mod regulat, mai ales dacă nu sunt baterii pe care le puteți reîncărca.

Pe de altă parte, veți găsi perii care pot face uz de un încărcător, deoarece bateria lor este integrată în echipament, ceea ce este mult mai convenabil, deoarece veți economisi bani și veți putea menține mereu peria încărcată, precum și încărcătura durează de obicei mult mai mult la aceste modele.

Cât de des trebuie să înlocuiți capetele de perie?

cepillos-de-dientes-electricos

Ca și periuța de dinți tradițională sau manuală, periuțele de dinți electrice au capete de periuță pe care trebuie să le schimbați din când în când, trei luni fiind perioada recomandată de stomatologi și experți sau atunci când observați că periile periuței de dinți încep să se deschidă și să pară uzate.

Trebuie să rețineți că, pentru a obține cele mai bune rezultate cu aceste perii, este necesar ca capetele de perie să fie în cea mai bună stare.

Periuțe de dinți manuale vs. periuțe de dinți electrice

Deși ambele modele au mari beneficii, diferite studii au arătat că o periuță de dinți electrică este capabilă să îndepărteze placa și tartrul mai eficient, datorită mișcărilor periilor sale care ajută să ajungă în fiecare colț al gurii.

Cu toate acestea, multe dintre acestea s-ar putea să nu fie cele mai bune aliate pentru cele mai sensibile gingii, deoarece mișcările de rotație și oscilație le-ar putea irita, așa că ar trebui să căutați modelul care se potrivește cel mai bine tipului dumneavoastră de dinți și stării dumneavoastră.

Ce trebuie să aibă o periuță de dinți electrică?

cepillos-de-dientes-electricos

O periuță de dinți electrică de înaltă calitate trebuie să aibă anumite caracteristici care sunt absolut esențiale pentru o funcționare eficientă și rezultate incredibile, inclusiv următoarele:

Periuțele de dinți electrice ar trebui să fie simplu de utilizat, astfel încât toată lumea de acasă să le poată folosi. Cu butoane care sunt ușoare și intuitive, modele care sunt confortabile în mână și o dimensiune potrivită pentru utilizarea în gură, toate acestea se adaugă la un model care este total potrivit.

Unul dintre marile avantaje ale acestor perii este că pot avea un număr mare de funcții foarte utile pentru a obține o igienă mai bună, așa că este necesar să căutați un model care să aibă modurile de care aveți nevoie, cum ar fi modul sensibil, temporizator, precum și să aibă diferite viteze.

De asemenea, vi se va părea foarte funcțional să aveți o husă pentru când trebuie să o luați cu dvs. atunci când călătoriți sau o bază de încărcare, astfel încât reîncărcarea echipamentului să nu fie o problemă.

Cele mai bune periuțe de dinți vă vor oferi performanțe excelente, ceea ce înseamnă că vor trece prin fiecare dinte fără probleme și în mod constant, fără să se oprească la jumătatea drumului.

Este important să alegeți un model de lungă durată, până la urmă, aceasta este o investiție pe termen lung care vă va împiedica să fiți nevoiți să alegeți o periuță de dinți nouă de fiecare dată când viața ei se termină.

Cum să vă spălați pe dinți cu o periuță de dinți electrică?

Lucruri de luat în considerare înainte de a alege o periuță de dinți electrică

Pe lângă caracteristicile pe care le-am explicat și pe care orice periuță de dinți electrică bună ar trebui să le aibă, ar trebui să vă uitați și la alți factori, nu doar la preț sau dacă doriți o periuță de dinți electrică cu Bluetooth, ci trebuie să vă gândiți și la următoarele:

Ce fel de sursă de energie doriți?

Fie că este vorba de un model care funcționează cu baterii tradiționale, cum ar fi AA sau AAA, unul care are o baterie încorporată pe care o puteți reîncărca sau unul pe care îl conectați direct la perete, totul depinde de bugetul dvs. și de ceea ce căutați atunci când alegeți o periuță de dinți electrică.

Trebuie să rețineți că fiecare dintre aceste modele are avantaje și dezavantaje, de exemplu, în cazul perilor cu baterii, acestea costă mult mai puțin decât celelalte, dar faptul că trebuie să schimbați bateriile de fiecare dată când acestea se epuizează poate reprezenta o cheltuială mai mare.

Cât de des călătoriți?

Dacă vă doriți o periuță de dinți pe care să o puteți lua în toate călătoriile, este important ca aceasta să aibă dimensiunea potrivită, adică să fie portabilă și comod de transportat, și să aibă o husă pentru o depozitare ușoară.

Aveți nevoie de o periuță de dinți electrică care să fie portabilă?

Pentru copiii și persoanele care au dificultăți în a folosi o periuță de dinți mai mare, un model portabil va fi mult mai ușor de manevrat și, de asemenea, au o varietate de funcții care vă vor ajuta să vă curățați foarte bine dinții.

Ce funcții ale periuței de dinți sunt absolut necesare?

Experții și medicii dentiști spun că aceste periuțe necesită doar un mod general de curățare a dinților, dar dacă aveți nevoi speciale, cum ar fi gingiile care sunt adesea destul de sensibile, este mai bine să optați pentru un model care vă permite să aveți grijă de ele cu un mod mai blând de periaj.

Alegerea unui model care are funcțiile de care aveți nevoie vă va împiedica să schimbați până când îl veți găsi pe cel care se potrivește cel mai bine cu ceea ce căutați.

Contează designul periei?

Dacă acesta este un echipament care va fi expus în baie, este o idee excelentă ca acesta să aibă un design care să se potrivească cu decorul și stilul băii tale, deoarece va arăta foarte bine și își va face perfect treaba de curățare a dinților.

Periuțele de dinți electrice îndepărtează smalțul?

De fapt, periuțele de dinți electrice îndepărtează aceeași cantitate de smalț ca și periuțele de dinți tradiționale. De fapt, versiunile electrice îi pot împiedica să piardă mai mult smalț decât este necesar, deoarece nu mențin aceeași cantitate de smalț pe suprafața dintelui. De fapt, există periuțe de dinți electrice cu senzori care se opresc automat dacă le țineți prea tare.

Trebuie remarcat faptul că nu mișcarea orizontală și rapidă favorizează căderea smalțului, ci presiunea severă pe care o exerciți asupra dinților, la care se adaugă o tehnică de periaj neadecvată.

Poate periuța de dinți electrică să deterioreze rășinile dentare?

În general, rășinile sunt folosite pentru a repara dinții care au fost grav afectați. Din acest motiv, multe rășini sunt considerate de mulți ca fiind o zonă mult mai vulnerabilă decât smalțul dentar și, prin urmare, se pot deteriora cu ușurință.

Prin urmare, este important să se clarifice faptul că utilizarea periuței de dinți electrice pe rășini nu reprezintă niciun risc, de fapt, aceste dispozitive ajută la curățarea mai multor zone, inclusiv a celor mai deteriorate și care au nevoie de o curățare urgentă.

Este necesar să folosiți ața dentară împreună cu periuța de dinți electrică?

Da, folosirea aței dentare este întotdeauna necesară pentru a menține o igienă orală adecvată. Ața dentară este la fel de importantă ca și periajul dentar, așa că le veți consolida efectele dacă le folosiți împreună.

De la ce vârstă poate fi folosită o periuță de dinți electrică?

Din cauza rigidității periilor și a fragilității gingiilor în primii ani de viață, utilizarea periuțelor de dinți electrice este recomandată doar începând cu vârsta de 3 ani.

Este contraindicată utilizarea zilnică a unei periuțe de dinți electrice?

Nu există nicio contraindicație pentru utilizarea zilnică a periuței de dinți electrice. Așa cum am menționat mai sus, dispozitivul nu dăunează dinților și gingiilor, o concluzie certificată de mai multe studii efectuate până în prezent.

Printre acestea se numără un studiu din 2012 care a constatat că periuța de dinți electrică nu este doar mai puțin abrazivă, ci și cu 21% mai eficientă în păstrarea sănătății orale.

Cum pot face periuța de dinți electrică mai silențioasă?

Dacă vi se pare că periuța de dinți electrică este prea zgomotoasă, cel mai simplu mod de a rezolva această problemă este să vă procurați o periuță de dinți sonică, care se diferențiază prin faptul că face mișcări mai rapide și mai silențioase.

Cu toate acestea, unii utilizatori au inventat alternative artizanale care, aparent, au un efect ușor, de exemplu, înfășurarea periuței de dinți într-un prosop de baie sau într-o batistă.

Surse:

  • Importanța folosirii unei periuțe de dinți electrice - Garanția Dental
  • Motive pentru care o periuță de dinți electrică este mai bună - OralB
  • Cât de des trebuie să schimbăm capul periuței de dinți sau al periuței electrice? - OralB
  • Beneficiile unei periuțe de dinți electrice - Servibucal