Perna lombara

respaldo-lumbar

Având cea mai bună pernă lombară pentru spate , veți evita durerea de a sta într-o postură proastă. Cei mai mulți dintre noi petrecem o bună parte din timp stând jos, fie că ne aflăm la birou, în timp ce conducem sau pe canapeaua de acasă la sfârșitul zilei.

O postură proastă poate duce la anumite afecțiuni, poate face ca ziua să fie inconfortabilă și vă poate face mai puțin productiv, dar o pernă lombară previne astfel de situații, ajutându-vă să stați mai bine și scăzând drastic șansele de afecțiuni ale coloanei vertebrale.

Pe de altă parte, uneori, durerile cele mai intense se pot reflecta pe termen lung, din cauza nu numai a modului în care stați jos, ci și a modului în care vă ridicați în picioare, unde coloana vertebrală poate fi ușor afectată, dar care provoacă un disconfort ulterior.

Deoarece nu este atât de ușor să schimbi scaunul din mașină sau să ai un scaun de birou mai prietenos pentru a obține o postură corectă, cel mai bine este să investești într-un suport lombar care va asigura o aliniere corectă a corpului tău, care va ameliora rigiditatea și durerea pe care le-ai putea simți.

La fel ca și suportul pentru picioare sau perna de călătorie mai ergonomică, perna lombară este un accesoriu care nu trebuie să vă lipsească dacă doriți să oferiți corpului și coloanei vertebrale un tratament mai bun care să nu ducă la disconfort, deoarece aceste perne oferă atât de mult confort încât va fi ca și cum ați avea un aparat de masaj pentru spate care se ocupă în permanență de bunăstarea dumneavoastră.

Pentru a vă sugera cele mai bune recomandări, am efectuat o cercetare a celor mai remarcabile modele de perne lombare pe care le puteți cumpăra, sunt piese bune, rezistente, cu un preț economic care cu siguranță va merita.

Cele mai bune perne lombare pentru spate

Care este cea mai bună pernă lombară pentru spate?

În cadrul diversității de tipuri, prețuri, modele, materiale și multe altele, am pregătit un top 6 care reunește cele mai avantajoase perne lombare pentru spate, care vor oferi un beneficiu maxim pentru corpul dumneavoastră.

Pentru a le alege pe cele mai bune, ne-am uitat la caracterul lor practic, la postura pe care o oferă, la structura designului și la faptul că sunt ușor de curățat și de mutat. Așadar, dacă doriți să aveți o postură bună, achiziționarea unuia dintre acestea este o inițiativă bună.

Iată cele mai bune perne lombare pentru spate:

1. Fellowes professional lombar backrest

51sGcELrUbL

Vezi pretul Emag

Pernă lombară fabricată din spumă de înaltă densitate și design ergonomic care oferă un bun confort prin ajustarea perfectă la întregul spate cu tehnologie memory foam

1.

Prezintă trei secțiuni de spumă care intră în contact cu partea superioară, inferioară și laterală a spatelui pentru a promova o mai bună circulație, oferind în același timp un sprijin liniștitor.

Păstrarea igienei acestui spătar este foarte ușoară datorită husei sale detașabile și lavabile, iar curelele sale reglabile vă oferă versatilitatea de a-l pune pe aproape orice tip de scaun sau scaun de birou, iar designul său îndeplinește, de asemenea, cele mai înalte standarde de calitate.

2. Spătar lombar 3D cu spumă cu memorie

41T6qjL05CL

Vezi pretul Emag

Oferă o amortizare excelentă în zona lombară pentru a promova o poziție bună. Este perfect pentru a fi folosit acasă, în scaunul din mașină sau pentru a fi luat la birou.

Ideal pentru a crește înălțimea scaunului, vă va ajuta să aveți o vedere mai bună sau să lucrați mai confortabil la birou.

Suportul de extensie se extinde de la baza coloanei până la mijlocul acesteia.

Piesa este confecționată dintr-un material rezistent, care este acoperit cu o plasă 3D care permite aerului să treacă prin ea, ceea ce o face una dintre cele mai cool piese.

3. Spătar lombar Feagar

51pfGv6wHuL

Vezi pretul Emag

Este potrivit pentru utilizare în timpul condusului pentru a crește confortul datorită spumei cu memorie de înaltă calitate.

Este de culoare neagră, acoperită cu o țesătură de plasă respirabilă și piele perforată moale; este un suport care vă va satisface așteptările și vă va oferi suportul de care aveți nevoie atunci când stați în șezut timp de ore îndelungate.

Este confortabilă, se potrivește bine și este o pernă practică și funcțională.

4. Spătar lombar ergonomic Sanlinkee

51+bienZ8LL

Vezi pretul Emag

Se ajustează cu ușurință la aproape orice tip de scaun, iar sistemul său de tensionare îl va lăsa fixat în poziția cea mai avantajoasă pentru dumneavoastră.

Eliberați-vă de disconfort, durere și probleme de circulație, deoarece perna reduce presiunea și durerile de spate prin menținerea curburii naturale a coloanei vertebrale și adaptarea la conturul corpului dumneavoastră.

Această piesă, împreună cu un suport pentru picioare, reprezintă soluția perfectă pentru a vă menține în poziție verticală și pentru a avea o zi de lucru mai eficientă și mai puțin obositoare.

5. Spătar lombar Aidapt Air Flow

51o-kcj7S2L

Vezi pretul Emag

Este un suport modern pentru zona lombară, cu o structură ușoară și o dimensiune bună, în care vă veți așeza comod pentru a ușura durerile de spate și tensiunea musculară.

Are curele elastice pentru o mai bună susținere pe spătarul scaunului și îl puteți folosi chiar și pe canapeaua pe care vă odihniți.

Este cel mai economic spătar lombar pe care îl puteți obține și, în același timp, are materiale rezistente pentru a-și îndeplini funcția așa cum vă așteptați.

Este o piesă cool, confortabilă și multifuncțională, cu un raport calitate-preț excelent, care o face să iasă în evidență față de alte produse similare.

6. Spătar lombar Mobiclinic

41d8AHnt5iS

Vezi pretul Emag

Vă va plăcea puterea sa de amortizare datorită spumei cu memorie viscoelastică de înaltă densitate. Este o piesă de formă și dimensiuni medii, acoperită cu o plasă respirabilă.

Cu această pernă veți scăpa de stresul și de contracțiile musculare cauzate de zilele lungi petrecute stând jos în mod necorespunzător.

Designul corect din punct de vedere anatomic asigură beneficii pe termen lung, precum și o adaptabilitate rapidă a corpului dumneavoastră la noua piesă care va fi în scaunul dumneavoastră de birou.

Perna este disponibilă în mai multe culori, iar prețul este atât de mic încât veți dori să cumpărați una pentru fiecare scaun pe care îl frecventați.

Ce este o pernă lombară?

respaldo-lumbar

Pernele lombare au căpătat faimă în ultima vreme și asta pentru că nu numai că sunt capabile să vă decoreze fotoliile și paturile, dar oferă și un sprijin excelent pentru coloana vertebrală și sunt foarte confortabile, deoarece forma lor dreptunghiulară se ocupă de adaptarea la partea inferioară a spatelui într-un mod ergonomic.

De aceea, în zilele noastre, este atât de frecvent să vedem aceste perne nu numai acasă, ci și în birouri și ca însoțitori de călătorie, deoarece atunci când le folosiți veți observa că sunt o modalitate excelentă de a ușura tensiunea de pe spate după ce ați stat mult timp în șezut.

Tipuri de umpluturi pentru perne

Dacă sunteți în căutarea unei perne lombare pentru spate, probabil că ați observat că există diferite tipuri de umpluturi, ceea ce este un factor pe care ar trebui să îl luați în considerare, deoarece în funcție de material, acestea vor putea oferi diferite tipuri de sprijin pentru spate.

Cele mai frecvent utilizate garnituri sunt:

Acest tip de umplutură este capabil să ofere mult mai mult sprijin, deoarece perna nu își pierde forma și rămâne fermă, chiar și atunci când o folosiți frecvent, motiv pentru care veți găsi un număr mare de perne lombare cu umplutură mixtă de pene, care poate fi naturală sau artificială.

Dacă credeți că doar umpluturile naturale pot fi confortabile, trebuie să știți că și umpluturile sintetice pot oferi același confort, mențin forma pernei și o păstrează pentru o perioadă lungă de timp, indiferent de utilizarea continuă, și reprezintă o alternativă mai ieftină la pernele din pene naturale, care pot fi costisitoare.

Atunci când alegeți o pernă și țineți cont de umplutura acesteia, este important să vă asigurați că are o căptușeală, de preferință din materiale moi, cum ar fi bumbacul, și că aceasta ține totul la locul lui, astfel încât să nu aveți de-a face cu scurgeri pe care va trebui apoi să le reparați cu mai multă umplutură.

Este importantă moliciunea căptușelii, dar trebuie să căutați și fermitatea, deoarece o pernă lombară bună este făcută pentru a susține partea inferioară a spatelui, deci confortul este esențial.

Cum să obțineți cele mai bune beneficii de la pernele lombare

Folosirea unei perne lombare are o mulțime de avantaje pe care poate nu le cunoașteți și, de fapt, există diferite studii care susțin cât de benefică este susținerea lombară atunci când stați în șezut timp îndelungat.

Începând cu faptul că sunt o opțiune excelentă pentru persoanele care suferă de dureri de spate sau de gât, aceste perne ameliorează tensiunea musculară, ceea ce ajută la reducerea durerii și a disconfortului.

Pe de altă parte, aceste perne sunt ideale dacă trebuie să petreceți o mare parte din zi pe scaun, fie că vă aflați la birou sau în călătorii, iar prin plasarea lor în spațiul dintre partea inferioară a spatelui și scaun, veți simți o mare diferență, datorită suportului pe care sunt capabile să îl ofere de la coloană până la gât.

Trebuie să vă amintiți că întotdeauna va fi mai bine să preveniți durerile și tensiunile musculare care pot interfera cu viața de zi cu zi, motiv pentru care este atât de recomandat să includeți o pernă lombară care este responsabilă pentru a oferi odihnă mușchilor, în acest fel nu numai că veți fi mult mai confortabil, dar vă veți păstra și sănătatea.

  • Vă bucurați de un sprijin bun în timpul călătoriilor:

Dacă călătoriți frecvent, știți că scaunele din avion, din mașină sau din tren nu sunt de obicei cele mai confortabile, iar petrecerea mai multor ore în aceeași poziție poate duce la dureri de spate, mai ales în zona lombară. Pentru a evita acest lucru, folosirea unei perne este soluția, deoarece vă va menține confortabil pe tot parcursul călătoriei.

În plus, sunt atât de portabile încât transportul lor în bagaj nu va fi deloc o problemă.

  • Ameliorează și previne durerea cronică:

Societatea Spaniolă de Durere a estimat că un procent mare de persoane se prezintă la consultații medicale ca urmare a durerii cronice, care afectează stabilitatea emoțională, viața de zi cu zi, de familie și chiar viața profesională, de unde și importanța prevenirii și tratării la timp a acesteia.

Pernele lombare oferă o mare ușurare persoanelor cu probleme de spate, deoarece previn oboseala musculară care se poate transforma în durere.

  • Tratament eficient la un preț mic:

Și tot la capitolul dureri, pernele lombare sunt de mare ajutor atunci când ești în reabilitare pentru o accidentare la spate, pentru că oferă un suport bun în locul unde se sprijină coloana vertebrală și asta, împreună cu exercițiile și ajutorul specialiștilor, face ca procesul de vindecare să fie mai rapid.

Ce trebuie să căutați la o pernă de sprijin lombar?

cojin-lumbar

Atunci când alegeți o bună pernă lombară pentru spate, trebuie să țineți cont de diferiți factori, cum ar fi tipul de scaun în care veți folosi perna, dacă va fi folosită doar acasă sau dacă o veți lua la birou sau în călătorii lungi.

Alegeți o pernă care se potrivește tipului dumneavoastră de corp, precum și care să fie confortabilă și să ofere un sprijin bun pentru a atenua problemele de spate, acesta fiind cel mai important și cel mai important lucru la care trebuie să acordați atenție.

Veți găsi o mulțime de modele, astfel încât să puteți alege în funcție de gustul dvs., inclusiv culoarea, mărimea, forma și chiar și imprimeul.

De asemenea, nu poți lăsa deoparte căptușeala, care, după cum știi deja, trebuie să fie fermă și în același timp moale, în acest fel nu își va pierde forma și va continua să ofere un sprijin bun indiferent de utilizare și de trecerea timpului.

Ce ar trebui să evitați la o pernă lombară pentru spate?

41Jbf8fUZ3L

La fel cum căutați cele mai bune caracteristici ale unei perne lombare, există și factori pe care ar trebui să îi evitați, deoarece vă pot afecta confortul și nu veți obține rezultatul scontat.

Dintre acestea, ar trebui să eviți pernele pe care nu le poți spăla, în schimb, optează pentru modelele ale căror huse le poți scoate și curăța manual sau la mașină, astfel încât să ai tot timpul o pernă curată.

Este important să nu alegeți prima pernă lombară pe care o vedeți doar pentru că are un preț accesibil, în schimb, ar trebui să vă uitați la caracteristici și să vedeți dacă se poate adapta la locurile pe care intenționați să o folosiți.

Este important ca, înainte de a utiliza o pernă lombară pentru spate, să vă consultați cu specialistul în coloană vertebrală, în cazul în care aveți o accidentare, sunteți în convalescență sau aveți o problemă la spate care ar putea împiedica utilizarea acestor perne.

Prin urmare, este recomandabil să vă asigurați că le puteți utiliza fără ca acestea să afecteze în vreun fel sănătatea coloanei vertebrale.

Calitatea acestor perne este legată de materialele din care sunt confecționate, așa că ar trebui să căutați întotdeauna modele care au o construcție rezistentă, deoarece acest lucru vă va garanta durabilitatea lor în timp și faptul că vă vor putea oferi un suport adecvat.

Și apropo de materiale, acestea nu trebuie să fie doar puternice și rezistente pentru a rezista la utilizare și la trecerea timpului, ci trebuie să fie și moi și respirabile, în acest fel vor permite corpului tău să transpire și nu vei ajunge să transpiri din cauza pernei, deoarece ultimul lucru pe care ți-l dorești este o pernă lombară incomodă la utilizare.

Suportul este totul când vine vorba de aceste perne lombare, de aceea căutați una, pentru că vreți să vă ofere un suport bun pentru spate, așa că este extrem de important ca modelul de pernă pe care îl alegeți să se potrivească formei coloanei dvs. vertebrale, la fel ca și cum ați cumpăra mănuși pentru mâini.

Există diferite modele de perne din care puteți alege, dar trebuie să țineți cont de tipul dumneavoastră de corp, deoarece nu toate se vor potrivi în același mod.

Când vorbim despre rezistența acestor perne, trebuie să aveți în vedere că nu trebuie să fie prea mare, adică nu trebuie să fie o pernă prea fermă, deoarece aceasta poate provoca dureri în loc să le prevină, dar nici prea moale, deoarece nu va oferi un sprijin corect spatelui dumneavoastră.

În mod ideal, ar trebui să optați pentru o poziție de mijloc, în care să vă simțiți confortabil și în care toți mușchii să fie la locul potrivit.

Ținând cont de faptul că este vorba de o pernă care vă va ajuta să vă protejați și să vă păstrați sănătatea, este important să faceți o investiție bună, iar prețul poate fi factorul determinant între alegerea unui model sau altul, mai ales dacă doriți să economisiți câțiva euro.

Cu toate acestea, nu lăsați ca acest lucru să devină cel mai important lucru atunci când căutați o pernă lombară, deoarece nu doriți să luați acasă un model care, din cauza prețului său scăzut, sfârșește prin a fi de calitate slabă și își lasă toată umplutura după doar câteva utilizări.

Care este o pernă lombară bună pentru scaunul de birou?

Când vine vorba de alegerea unei perne lombare pentru scaunul de birou, trebuie să luați în considerare tipul de scaun pe care îl aveți, deoarece nu toate vor funcționa la fel pe toate scaunele.

Cele mai multe scaune de birou au un spătar curbat, care se adaptează la forma coloanei vertebrale, astfel încât acestea au deja un anumit sprijin pentru partea inferioară a spatelui, dar puteți adăuga o pernă care să susțină partea inferioară a spatelui.

De asemenea, ar trebui să luați în considerare care este cauza durerilor de spate, astfel încât să puteți selecta o pernă care să se potrivească nu numai scaunului de birou, ci și posturii dumneavoastră și să vă ajute să preveniți dureri mai severe.

De unde să cumpărați o pernă lombară pentru spate?

Pernele lombare pot fi cumpărate din diferite magazine, fie că este vorba de magazine de ortopedie, magazine de saltele și alte accesorii de dormit, cum ar fi Factory Colchón, sau chiar din lanțuri de supermarketuri precum Alcampo sau Carrefour. În mod similar, dacă preferați să cumpărați de acasă și, de asemenea, să vedeți un catalog larg de opțiuni în ceea ce privește prețul și designul, puteți merge la Amazon, unde există o mare varietate, fie pentru mașină, fie pentru utilizarea în scaunul de birou sau de telemuncă.

Modul corect de utilizare a unei perne lombare

Pernele lombare ajută la ameliorarea și prevenirea durerilor de spate, oferind coloanei vertebrale o poziție corectă și naturală în timp ce stai jos sau întinzându-te, dar este important ca acestea să fie utilizate în mod corect, altfel pot fi dăunătoare.

Pentru aceasta, nu este important doar să căutați un model care să se potrivească coloanei dvs. vertebrale și tipului de scaun, ci și să îl poziționați în mod corect, ceea ce ar trebui să vă ofere un sprijin adecvat pentru spate, iar dacă doriți să vă ușurați efortul de a sta îndelungat pe scaun, puteți adăuga o suprafață care să vă permită să vă țineți picioarele departe de sol.

Este important să nu uitați să folosiți perna lombară pentru autoturisme în timp ce o folosiți sau când vă întindeți în pat, unde, în acest din urmă caz, este recomandabil să poziționați perna în mijlocul genunchilor atunci când dormiți pe o parte.

Cum se face o pernă lombară acasă

Întrebări frecvente

Este important să ai suport lombar într-un scaun de lucru?

Răspunsul este da, și nu numai în scaunul pe care îl folosiți la serviciu, ci este util să includeți și o pernă de sprijin lombar în scaunele de acasă, în mașină și în pat, pentru a preveni tensiunea musculară.

Amintiți-vă că coloana vertebrală este o zonă care necesită îngrijirea noastră dacă dorim să avem performanțe excelente atât la locul de muncă, cât și în viața de zi cu zi.

Care este modul corect de utilizare a pernelor de susținere lombară?

Modul de utilizare a acestora este destul de simplu. Tot ce trebuie să faceți este să îl plasați la înălțimea corectă, adică la nivelul curburii lombare (partea inferioară a spatelui). Perna trebuie poziționată deasupra bazinului, la nivelul liniei șoldului.

Un mod simplu de a arăta dacă este poziționat corect este să verificați dacă se potrivește cu forma spatelui dumneavoastră; dacă se simte plat sau inconfortabil, este un semn că nu este la înălțimea corectă.

Ce parte a spatelui ar trebui să atingă perna lombară a spatelui?

Amplasarea și reglarea pernei spătarului este la fel de importantă ca și utilizarea acestuia. Perna lombară ar trebui să se potrivească cu curbura naturală a spatelui, mai exact, imediat deasupra liniei șoldului.

Dacă aveți un scaun ergonomic, perna pentru spătar este, de obicei, deja inclusă în scaun, astfel încât să puteți regla înălțimea scaunului și, de asemenea, poziția pernei.

La alte scaune, le puteți regla pe ambele separat, dar acest lucru depinde de modelul pe care îl aveți.

Perna lombară poate cauza dureri de spate?

Nu. Perna este concepută pentru a susține și modela regiunea lombară într-un mod sănătos. Indiferent de prezentarea sa (dacă este sau nu inclusă într-un scaun), funcția sa este de a preveni apariția durerii sau, dacă este preexistentă, de a atenua intensitatea durerii.

Folosirea unei perne pentru spate nu crește presiunea generată în partea inferioară a spatelui în timpul șederii. Multe leziuni sunt cauzate de acest lucru, așa că această pernă are și avantajul de a le preveni.

Poate ajuta perna lombară pentru spate în tratamentul sciaticii?

Da, și într-un mod foarte eficient. Iritația nervului sciatic (cunoscută și sub denumirea de sciaatalgie) este una dintre cele mai frecvente afecțiuni la nivelul populației, iar principala cauză se datorează contracției mușchilor fesieri, care generează o creștere a presiunii directe asupra nervului, producând o inflamație exprimată prin durere.

Toate cele de mai sus, ca o consecință a unei zile lungi petrecute în poziție așezată, împreună cu o suprafață a spătarului care nu oferă un sprijin adecvat.

Prin urmare, aceste dispozitive oferă stabilitatea necesară pentru a menține o poziție ergonomică a spatelui, în special în scaunele cu un design inadecvat.

Ar trebui ca toate scaunele să includă o pernă de sprijin lombar?

Depinde de scopul pentru care sunt concepute. În cazul scaunelor destinate lucrătorilor de birou, acestea ar trebui să aibă un bun suport lombar pentru spate, ca parte a măsurilor de siguranță la locul de muncă.

Cu toate acestea, în cazul unui scaun de agrement, cum ar fi cele situate în spații deschise, baruri și stații de transport, prezența acestora nu este obligatorie, deoarece, teoretic, persoana nu va sta așezată pe ele pentru perioade lungi de timp.

Surse:

Suport lombar pentru prevenirea și tratamentul durerii lombare - The Cochrane Collaboration

Durerea lombară - National Institute of Neurological Disorders and Strokes