31 mai 2020

Sursa: diana-mihailova.livejournal.com

 Potrivit sursei, statele occidentale se tem de creșterea posibilităților stațiilor de radiolocație dincolo de linia orizontului din Federația Rusă, China și Iran.

 

În general, ideea realizării unui schimb de date, cel puțin între stațiile de radiolocație ruse și chineze, pare destul de tentantă, din cauza “înrudirii” acestora. Ideea este fezabilă și din punct de vedere politic, mai ales că la un moment dat și SUA au propus ceva similar. Este foarte probabil ca China să nu aibă nimic împotriva acestei idei.

 

Integrarea stațiilor de radiolocație din Federația Rusă, Chină și Iran ar extinde în mod considerabil posibilitățile acestora de supraveghere și control a spațiilor aeriene, maritime și cosmice. În plus, în cazul în care Moscova ar include în rețea o serie dintre partenerii săi externi, între care Algeria, Egiptul și Iranul, ar obține acoperirea pe termen scurt a unor strâmtori strategice.

 

Pe imaginea prezentată mai jos, stațiile de radiolocație rusești sunt marcate cu R, cele chinezești cu C, cele iraniene cu I, iar cele egiptene și algeriene cu E și A.

 

 

 

 

 

Perspective de integrare într-o rețea unică a stațiilor de radiolocație din Federația Rusă, China și Iran

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE