Peste 10.000 de artileriști participă la o tabără de instrucție în RM Sud

Sursa: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 19.09.2019, că peste 10.000 de artileriști desfășoară activități tactice, în cooperare cu aparate de zbor fără pilot și cu Aviația Forțelor Terestre.

 

“În poligoane ale Regiunii Militare Sud, dislocate în Regiunile Rostov și Volgograd, în Ținuturile Krasnodar și Stavropl, în Republicile Crimeea Adygeea, Daghestan, Osetia de Nord, Ingushetia, precum și pe teritoriile Bazelor Militare ruse din Abhazia, Armenia și Osetia de Sud, peste 10.000 de artileriști desfășoară activități tactice, în cooperare cu echipaje ale complexelor dotate cu aparate de zbor fără pilot și ale complexelor de apărare antiaeriană, cu subunități de război electronic și echipaje ale Aviației Forțelor Terestre”, se arată în comunicatul de presă.

 

Pe timpul activităților, comandanții își demonstrează abilitățile de a adopta decizii nestandardizate și de a desfășura acțiuni tactice în afara șabloanelor, în timpul îndeplinirii misiunilor de instrucție și luptă, întrebuințând experiența de luptă obținută în conflictele  moderne, inclusiv în Siria.

 

În cadrul exercițiilor, este exersată toată lista acțiunilor și manevrelor tactice: în apărare, în ofensivă, cu îndeplinirea misiunilor în diferite tipuri de teren, în localități, atât ziua cât și noaptea.

 

La exercițiile tactice participă peste 50 de avioane și elicoptere ale Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană. Echipaje ale Aviației Forțelor Terestre, Aviației de Bombardament, Aviației de Vânătoare și Aviației de Asalt îndeplinesc misiuni de instrucție și luptă într-o concepție unică cu comandanții grupurilor tactice ale armatelor de arme întrunite și marilor unități de infanterie marină ale Flotei din Marea Neagră și Flotilei din Marea Caspică, au precizat reprezentanții Regiunii Militare Sud.

 

Coordonarea acțiunilor de luptă ale aviației este asigurată de navigatorii de aviație înaintați, care se află în compunerea punctelor de comandă ale subunităților de arme întrunite, ce desfășoară activități în sistemul de cercetare și asalt. “Dirijarea atacurilor de aviație asupra țintelor este asigurată, de asemenea, de subunitățile de cercetare, care întrebuințează complexul de cercetare, conducere și comunicații Strelets-VP”, se mai arată în comunicatul de presă.

 

La tabăra de instrucție a subunităților de artilerie ale Regiunii Militare Sud participă peste 10.000 de militari și aproximativ 2.000 de unități de tehnică militară, între care peste 20 de echipaje ale complexelor ce utilizează aparate de zbor fără pilot.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În cursul unui an de instrucție, Trupele de Rachete și Artilerie ale Regiunii Militare Sud participă la două tabere de instrucție: una în timpul perioadei de instrucție de iarnă și una pe parcursul perioadei de instrucție de vară.

De regulă, în timpul perioadei de instrucție de iarnă, taberele de instrucție sunt realizate în perioada martie-aprilie, iar pe timpul perioadei de instrucție de vară în perioada august-septembrie.

Durata acestora este de aproximativ o lună, iar în etapa finală sunt planificate exerciții tactice cu trageri de luptă la diverse eșaloane (baterie, divizion).

Mulțumim pentru încredere
19 septembrie 2019

   Exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic

 "Centru-2019"

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro