06 octombrie 2019

Surse: tass.ru, tzvzda.ru, remnmiitaryblog.com

 Șeful de stat major al Armatei 15 cu destinație specială a Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, Anatoli Nestechuk, a declarat, pe 05.10.2019, în timpul unei emisiuni a postului de radio Ecoul Moscovei, că în cadrul grupării orbitale a Federației Ruse se află 150 de aparate cosmice, dintre care două treimi sunt sateliți cu destinație militară.

 

“În compunerea grupării noastre orbitale se află astăzi 150 de aparate cosmice. Dintre acestea, peste 90 de aparate funcționează în interesul Ministerului Apărării al Federației Ruse, fiind aparate cu destinație militară, iar aproximativ 60 de aparate acționează pentru îndeplinirea programelor cosmice federale sau în interesul altor ministere”, a preciazat Nestechuk.

 

Potrivit declarațiilor sale, între sateliții de pe orbită se află un spectru larg de aparate cosmice de comunicații, navigație, geodezie, meteorologie, pentru măsurarea distanțelor Pământului, pentru monitorizarea situației, precum și diverse aparate cu destinație științifică.

 

Nestechuk a menționat că, în acest moment, gruparea orbitală autohtonă “se află într-un proces de îmbunătățire rapidă și modernizare”. Din această cauză, reducerea numărului de aparate cosmice nu înseamnă și scăderea posibilităților Federației Ruse pe orbită.

 

“Dacă înainte erau vreo 200 de aparate, astăzi sunt ceva mai puține. Asta nu din cauză că posibilitățile noastre sunt mai reduse, ci pentru că a crescut calitatea aparatelor cosmice, baza elementară s-a perfecționat, iar fiabilitatea s-a îmbunătățit”, a explicat acesta.

 

Nestechuk a adăugat că, anterior, un aparat cosmic de un anumit tip a îndeplinit misiuni pe orbită timp de trei până la șase luni, iar acum indicatorul aparatelor moderne ajunge la 15 ani.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În luna mai 2019, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a declarat că, în cursul anului 2019, este planificată lansarea a doi sateliți de comunicații modernizați, de tip Meridian-M. De asemenea, potrivit precizărilor sale, în anul 2019, urmează să se încheie formarea grupării orbitale de comunicații militare Blagovest, formată din patru aparate cosmice.

De asemenea, în luna februarie 2019, prim-locțiitorul comandantului Trupelor Cosmice din cadrul Forțelor Aerocosmice, general maior Igor Morozov, a precizat că Ministerul rus al Apărării intenționează ca, în cursul anului 2019, să lanseze de pe Cosmodromul Baikonur din Kazahstan un satelit militar. Potrivit declarațiilor sale, lansarea satelitului militar va fi ultima efectuată de pe Cosmodromul Baikonur în interesul Ministerului Apărării. “După această lansare, vom efectua toate lansările pentru minister numai de pe Cosmodromul Plesetsk”, a spus Morozov.

 

Peste 90 din cei 150 de sateliți rusești aflați pe orbită lucrează în interesul Ministerului Apărării

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE