11 aprilie 2019

Sursa: ictv.ua, uawire.org

 Pe 10 aprilie, în cadrul emisiunii "Libertatea de exprimare" difuzată de postul ucrainean de televiziune ICTV, președintele Petro Porșenko a anunțat că Ucraina a început testarea unor rachete de croazieră de înaltă precizie cu raza de acțiune de peste 1.000 km și care pot transporta o încărcătură explozivă de 150 kg.

 

"Am început cele mai importante teste ale rachetelor de croazieră... Acum avem o rachetă care a trecut cu succes testele și care poate lovi la mai mult de 1.000 km și poate purta un focos de 150 kg. Este de înaltă precizie și este creată integral de specialiștii ucraineni. Forțele Armate din Ucraina învață acum o folosească", a declarat șeful statului ucrainean.

 

"Am dobândit capacitatea de a distruge, pe o rază de 300 km, orice navă care îndrăznește să se apropie să ne atace, iar o navă de clasă mică sau medie nu va rezista acestei rachete. Este o îmbunătățire drastică a capacităților noastre defensive", a adăugat P. Poroșenko.

 

Președintele a subliniat faptul că, în trecut, Kievul a renunțat la rachetele sale de croazieră cu focoase nucleare, șeful statului dorind probabil să amintească de Memorandumul de la Budapesta, din 5 decembrie 1994, prin care Rusia, Marea Britanie și SUA s-au angajat să garanteze integritatea teritorială a Ucrainei în schimbul renunțării la armele nucleare.

 

P. Poroshenko a menționat, de asemenea, că sistemul de rachete Vilkha-M se află în faza finală de testare, preciznd că “rachetele Smerch și Urahan, pe care le avem nu puteau zbura până acum mai mult de 65-70 km, iar acum vor zbura 130 km și cu mare precizie”.

 

Pe 5 aprilie, Poroșenko a participat la etapa finală de testare a rachetei de croazieră Neptun, destinată Forțelor Navale ale Ucrainei.

 

Petro Poroșenko: Ucraina  va produce în curând rachete de croazieră cu raza de acțiune de 1.000 km

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE