Pian digital

mejor-piano-digital

Încă de când eram copil am fost interesat de muzică, am învățat să cânt la unul sau altul instrument muzical, printre care și pianul, iar acum îmi doresc ca fiul meu să îmi calce pe urme, așa că am decis să îmi iau cel mai bun pian digital care îi va permite să învețe ușor și astfel să înceapă să cânte primele melodii.

Pentru a învăța să cânți la pian este nevoie de dăruire, de multă practică și de o ureche muzicală bună, dar și de un model de bună calitate, prietenos pentru cei care încep în această lume, iar pentru asta pianele digitale sunt o reușită deplină, deoarece sunt cele care seamănă cel mai mult cu un pian clasic.

M-am documentat și, după atâtea căutări, am reușit să alcătuiesc o comparație cu opțiuni incredibile pe care o voi împărtăși acum cu tine, astfel încât să găsești modelul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Cele mai bune piane digitale

Care este cel mai bun pian digital?

În ceea ce privește pianele digitale, ar trebui să optați întotdeauna pentru modelele cu clape cu contragreutate, care sunt cele care seamănă cel mai mult cu un pian tradițional și care au efect de ciocan, ceea ce, la pianele cu coarde, înseamnă că un ciocan mic lovește coarda pentru a produce un sunet și apoi revine în poziția inițială datorită contragreutății.

Există modele care sunt ancorate la o bază și altele care sunt portabile, există și cele care au opțiunea de a înregistra și cele care au bănci de sunet, există o opțiune pentru toate gusturile, așa că nu vă faceți griji, găsirea celui mai bun va fi ușoară.

Iată care sunt cele mai bune piane digitale:

1. Pian digital Yamaha P-125

31zgtttyqDL

Vezi pretul Emag

Un model perfect pentru cei care fac primii pași în lumea pianelor digitale.

Are o tehnologie standard de tastatură cu ciocănele gradate, ceea ce înseamnă că atingerea tastelor variază în funcție de cât de înalte sau de joase sunt notele. În plus, poate fi controlat prin intermediul unei aplicații Iphone sau Ipad, are 14 sunete de înaltă calitate și 192 de note polifonice.

2. Pian digital Gear4Music DP-7

412dl6H5FtL

Vezi pretul Emag

Dacă vă îngrijorează faptul că nu aveți suficient spațiu pentru a instala un nou pian digital, cu acest model de la Gear4Music nu veți avea nicio problemă, deoarece este extrem de compact și ușor de asamblat, ideal pentru locurile mici.

Dispune de 88 de clape cu efect ponderat, care, împreună cu cele 86 de voci disponibile și cu varietatea largă de sunete și efecte, fac din acest pian o alegere perfectă pentru orice interpretare, în funcție de experiența dumneavoastră.

3. Pianul digital Alesis Recital Pro

41tpbkZO3qL

Vezi pretul Emag

Este un pian digital cu un design portabil, deoarece nu este ancorat de un suport, printre cele mai remarcabile atribute ale sale se numără calitatea deosebită a sunetului, are 12 voci în care puteți găsi de la un pian convențional până la o orgă de biserică, deci este ideal pentru cei care doresc să experimenteze diferite sunete.

Este o opțiune perfectă pentru cei care încep să cânte la pian, deoarece are un mod educațional.

4. Pian digital Casio CDP-130BKC5

31S2SI0EbUL

Vezi pretul Emag

Marca Casio este una dintre favorite când vine vorba de piane digitale, iar acest model este dovada perfectă a motivului pentru care este atât de îndrăgit de mulți, deoarece are caracteristici incredibile care fac din acest pian o opțiune de vis pentru începători.

Acest pian, cu cele 88 de clape cu efect de ciocan, este foarte asemănător cu un pian tradițional, dar are și un efect de reverberație, prin care sunetul va suna ca într-o sală de concert.

5. FunKey DP-88 II - Ideal pentru începători

41lYYs2a6+L

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unui pian digital pentru ca cei mici de acasă să înceapă să învețe să cânte, acesta va fi modelul ideal pentru ei, care este și cel mai ieftin din listă.

Spre deosebire de celelalte modele, acesta are un total de 88 de taste, are ieșire pentru căști și difuzoare și va fi perfect pentru copii, deoarece are un mod de învățare și un ecran LCD pentru selectarea sunetelor.

Ce face ca un pian digital să fie cea mai bună alegere pentru începători?

Aceste piane au o serie de avantaje care le fac ideale pentru un începător, sunt ușor de utilizat, au prețuri accesibile în comparație cu ceea ce poate costa un pian tradițional, au caracteristici care vă ajută să învățați mult mai repede, sunt durabile și au un sunet excelent.

Caracteristicile pianelor digitale

Înainte de a vă lansa în aventura de a cumpăra cel mai bun pian digital, există caracteristici pe care ar trebui să le cunoașteți la toate modelele, printre care se numără:

Tastele și sensibilitatea de joc:

Acesta este un factor foarte important, deoarece este ceea ce va face ca experiența de a cânta la un pian digital să fie similară cu cea a unui pian cu coadă.

Ar trebui să optați întotdeauna pentru modelele care au taste ponderate, adică care au acest efect cunoscut sub numele de 'ciocan', care este comun la pianele tradiționale și care face ca tastele să fie mai rezistente la atingere.

Viteza acestora și sensibilitatea de redare pot fi ajustate în funcție de modelul de pian.

Calitatea sunetului:

Din acest punct de vedere, pianele digitale de top au sisteme de sunet de mai bună calitate, deoarece permit redarea de înaltă definiție și au un sistem de difuzoare mai bun, deci va depinde, în întregime, de componentele pe care le are pianul.

Polifonie:

Când vorbim despre polifonie, vorbim despre numărul de note sau tonuri pe care un pian digital este capabil să le cânte în același timp. Pianele digitale de cea mai bună calitate pot avea până la 264 de note, dar pentru un începător, un total de 32 de note va fi mai mult decât suficient.

Numărul de sunete:

Pianele digitale au facultatea de a poseda sunete diferite de cele ale altor instrumente, cum ar fi sintetizatoare sau acordeoane, acest factor este în întregime opțional și va depinde de ceea ce intenționați să faceți cu pianul dumneavoastră, este recomandabil să vă limitați la sunete de pian de bază cât timp sunteți încă începător.

Instrumente de învățare:

Imaginați-vă cât de utile pot fi aceste instrumente dacă abia începeți să învățați să cântați la un pian digital, există modele care conțin ghiduri care arată cum trebuie cântate acordurile, astfel încât să puteți face același lucru și să învățați mult mai repede.

Amplificatoare și difuzoare:

Pianele digitale vin de obicei cu difuzoare încorporate, dar dacă sunt modele de performanță sau cu claviatură, veți avea nevoie de un amplificator de sunet, așa că asigurați-vă că verificați ce tip de pian alegeți.

Determinați dacă aveți nevoie de un pian digital sau de o claviatură

După cum ați citit pe parcursul articolului, aceste două modele sunt destul de diferite și se potrivesc în situații diferite. Optați pentru o claviatură dacă știți deja să cântați și vă gândiți la prezentări, în timp ce pianul digital va fi perfect pentru începători.

  • Cumpărați un pian digital cu 88 de clape

Ceea ce căutați la un pian digital este să emulați senzația de a cânta la un pian tradițional, așa că modelele cu 88 de clape vă vor oferi o experiență similară.

  • Cumpărați o tastatură cu greutăți

Tastele cu greutăți sunt cea mai bună opțiune pentru a obține aceeași senzație ca și cum ați cânta la un pian tradițional, așa că modelele care oferă contrabalansare sunt alegerea câștigătoare.

  • Cumpărați un pian cu clape sensibile

Sensibilitatea clapelor va face diferența în modul în care va suna un acord, dacă toate clapele sună la fel, acordul va fi greșit, așa că trebuie să fie sensibile la atingere pentru a da tonul potrivit fiecăreia dintre ele atunci când este cântată.

  • Selectați modelul potrivit de pian digital

În acest punct al articolului, știți deja că există diferite tipuri de piane digitale, unele portabile , altele pentru acasă și altele pentru spectacole, trebuie să fiți sigur de cerințele dumneavoastră și veți alege cel mai bun.

Piane digitale vs. piane de performanță vs. claviaturi

Dacă știți puține lucruri despre piane, probabil că ați crezut la un moment dat că aceste trei modele sunt același lucru, dar ele au diferențe destul de mari:

Aceste tipuri de piane sunt destul de asemănătoare cu pianele acustice , sunt mai mici, dar totuși destul de grele și foarte greu de transportat, de unde și numele lor, deoarece sunt concepute pentru a fi utilizate în casă sau în locul unde urmează să fie instalate.

  • Piane digitale și compacte

Acesta este tipul ideal de pian pentru cei care nu dispun de mult spațiu, deoarece sunt special concepute pentru a nu ocupa prea mult spațiu, dar oferă toate caracteristicile esențiale ale unui pian digital.

  • Piane de prezentare

Marea diferență între acest tip de pian și cel precedent este că pianele concepute special pentru prezentări nu au difuzoare încorporate, astfel încât este necesar să fie conectate la un amplificator pentru ca sunetul lor să poată fi transmis.

În plus, acestea au un catalog de sunete și efecte mult mai mare decât un pian digital obișnuit.

Tastaturile au mult mai multe diferențe decât ați putea crede, începând cu numărul de taste, de obicei acestea pot avea între 61 și 76 de taste, în timp ce un pian digital are de obicei 88 de taste.

În al doilea rând, acestea sunt mai orientate spre performanță, deoarece au o mare varietate de efecte capabile să însoțească diferite ritmuri, pot avea, de asemenea, intrări pentru microfon și pot chiar reda piese.