Piatra vulcanica

las-mejores-piedras-volcánicas

După ani de zile în care mi-am petrecut weekend-urile pregătind carne la grătar pe grătarul cu cărbuni, am dezvoltat o alergie supărătoare la lemn, așa că medicul mi-a sugerat să las grătarul pentru ocazii speciale.

De asemenea, mi-a spus că folosirea excesivă a grătarului îmi poate cauza unele probleme de sănătate, așa că păream destinată mâncărurilor la grătar, dar vecina mea mi-a arătat metoda ei de grătar care include cele mai bune pietre vulcanice.

Se pare că această frumoasă invenție de asamblare simplă este mai eficientă decât cărbunele și, de asemenea, mai puțin costisitoare. Le veți găsi albe și de diferite culori.

Cele mai bune pietre vulcanice

Care sunt cele mai bune pietre vulcanice?

Este necesar să faceți o bună comparație între producători și produse atunci când mejores-piedras-volcánicas-300x199

selectați un sac bun de pietre vulcanice, astfel încât să alegeți exact ceea ce aveți nevoie.

În ofertă veți găsi de toate în ceea ce privește prețul, de la cea mai ieftină până la o geantă bună, accesibilă, dar și de o calitate superioară.

Important este să cumpărați în funcție de așteptările dvs. și într-o cantitate adecvată pentru a acoperi dimensiunea grătarului dvs. fără a lăsa spații neacoperite și unde pietrele pot acoperi sursa de căldură de căderea sucurilor și reziduurilor, astfel încât să nu provoace obstrucții.

Dacă aveți îndoieli, poate că o privire asupra acestei liste scurte vă poate clarifica puțin și vă poate ajuta să alegeți ceea ce este potrivit pentru dumneavoastră:

Aici se găsesc cele mai bune pietre vulcanice:

1. Dolcevita BBQ piatră vulcanică

Igienic și sigur

51C1bwSKvFL

Vezi pretul Emag

Disponibil într-o prezentare de 3 kg, acest sac de piatră vulcanică maro și gri pentru grătar este ideal pentru a obține o distribuție omogenă a căldurii și cel mai bun lucru este că previne flăcările.

Ar trebui să le așezați deasupra sursei de căldură și să vă amintiți că suprafața poroasă a acestor roci este principalul emițător de căldură.

2. Piatră vulcanică G432 Sochef

Utilă și durabilă

41kXM1SG6TL

Vezi pretul Emag

Punga de piatră vulcanică roșie pe care marca Sochef a scos-o pe piață vă va servi pentru grătarul pe gaz și, pe o grilă pe ele se pot găti diferite tipuri de alimente și chiar stinge focul cu certitudinea că aceste pietre păstrează temperatura.

Gătitul cu piatră vulcanică va fi mai bun decât cel cu cărbune de lemn.

3. Pietre vulcanice Landmann

Cu puțin nisip

51bAiDfa4iL

Vezi pretul Emag

Ideale pentru grătar, aceste pietre sunt cele mai recomandate pentru prepararea cărnii la grătar și a altor alimente cu ajutorul unui grătar.

Sunt pietre care nu acumulează mirosuri și arome și le veți găsi de foarte bună calitate și foarte ușor de curățat.

Ele sunt, de asemenea, potrivite pentru alte utilizări , cum ar fi generarea de abur în cuptorul și obținerea unei coaceri mai bune a pâinii.

4. Pietre de lavă Campingaz

Evitați flăcările uriașe

51tmtoDjgCL

Vezi pretul Emag

Potrivite pentru grătarul pe gaz, aceste pietre de suprafață poroasă sunt capabile să mențină temperatura a grătarului dvs. pentru utilizări multiple fără a le reînnoi mult.

Oferindu-vă suficientă căldură astfel încât să puteți găti cu combustibilul oprit, aceste pietre devin, de asemenea, un produs foarte eficient din punct de vedere energetic potrivit pentru iubitorii de mâncare la grătar.

5. Maurer Papillon pietre de lavă vulcanică

Pentru uz casnic

61Cd-0ZskRL

Vezi pretul Emag

Potrivite în special pentru grătar pentru uz casnic și pentru gătit acasă cu puțini oaspeți și musafiri, aceste pietre se încălzesc rapid și sunt potrivite pentru grătare sănătoase.

Acestea, în special, sunt folosite exclusiv la grătarele pe gaz și distribuie căldura în mod uniform.

Au proprietăți energetice , deoarece necesită mai puțin combustibil și dau o aromă excelentă mâncării dumneavoastră.

De ce să folosim roci vulcanice?

Rocile vulcanice s-au dovedit a fi un aliat de nădejde al grătarelor și grătarelor, printre altele pentru că, atunci când sunt așezate ca suprafață care păstrează căldura, sucurile cărnii și ale altor alimente se concentrează pe ele și le redau alimentelor pentru a le da mai multă savoare și aromă. Producătorii de grătare au încorporat în creațiile lor tije de rocă vulcanică, numită și rocă poroasă de lavă , pentru a preveni supraîncălzirea suprafețelor echipamentului și crearea unui incendiu, partea cea mai bună fiind că rocile redau și intensifică aroma afumată a mâncării.

Beneficiile utilizării rocilor vulcanice pentru grătar

Există nenumărate beneficii ale folosirii rocilor vulcanice în grătarul dumneavoastră pe gaz. Unul dintre marile sale avantaje este că le puteți găsi în unitățile în care se vinde mâncare și chiar sunt o opțiune excelentă pentru mâncarea aleatorie, însă nu este singurul lucru, aici vă explicăm și alte beneficii:

Păstrează căldura pentru gătit

Dacă le aveți pe grătar, veți avea garanția unei zone de gătit mai extinse, având în vedere natura lor poroasă, aceste pietre nu sunt bune doar pentru a reține căldura, ci și pentru a o răspândi în mod egal pe tot grătarul. Procesul de gătire și grătar va fi mai extins și mai uniform asupra alimentelor, deoarece căldura se va răspândi pe toate zonele acoperite de pietrele vulcanice și veți avea o suprafață de gătit mai mare .

Preocupări legate de sănătate

Un alt avantaj major al pietrelor vulcanice este acela că sunt mai puțin susceptibile decât cărbunele de a reține substanțe cancerigene care pot dăuna sănătății. Pe de altă parte, expunerea alimentelor la cărbuni și fum , pe de altă parte, poate fi mai periculoasă, însă, însăși porozitatea pietrelor vulcanice plus excesul de căldură pe care acestea îl acumulează fac posibilă reducerea expunerii alimentelor la substanțele cancerigene de pe grătar. Cu cât pietrele sunt mai fierbinți, cu atât timpul de gătire este mai lung și expunerea la agenți care pot fi dăunători pentru sănătate este mai mică. Tipul de căldură generată de aceste pietre vă permite, de asemenea, să gătiți încet și cu vasele acoperite, fără teama de fum excesiv.

Folosiți-le la grătarele cu gaz

Pietrele vulcanice sunt folosite în mod special pentru grătarele cu gaz, deși pot fi folosite și la grătarele cu cărbuni, nu este ceva obișnuit, în principal pentru că, datorită sursei de căldură generate atât de cărbuni, cât și de lemne, nu sunt necesare. Chestia cu aceste pietre este că ele rețin și distribuie căldura în grătar, răspândind-o, așa că sunt ideale pentru că le vor menține pe grătarele pe gaz chiar și atunci când combustibilul este oprit.

Montarea grătarului

Procesul de montare a unui grătar la care intenționați să folosiți pietre vulcanice nu este foarte complicat, dar va trebui să acordați atenție distanțelor dintre sursa de căldură, pietre și alimentele care urmează să fie prăjite. Ceea ce recomandă experții în domeniu este să se folosească un grătar aflat la un centimetru sau doi de arzătoare pentru a așeza deasupra rocile vulcanice, un alt grătar aflat la trei sau patru centimetri de roci va fi folosit pentru a așeza mâncarea, trebuie să existe suficient spațiu pentru ca aerul să circule între arzătoarele care generează sursa de căldură, rocile și grătarul pe care se așează mâncarea care urmează să fie gătită.

Mai ieftin

Unul dintre cele mai notabile avantaje pe care le puteți obține prin utilizarea rocilor vulcanice este că acestea sunt reutilizabile, astfel încât veți economisi o mulțime de bani dacă obișnuiți să alergați la magazin pentru a cumpăra din când în când un sac de lemne de foc sau cărbune pentru a le folosi la grătarul convențional. Sau, dacă sunteți un consumator de combustibil, acest lucru nu este în esență necesar cu pietrele vulcanice, deoarece, dacă le puneți pe grătar, puteți economisi combustibil, deoarece acestea continuă să încălzească și să gătească mâncarea după ce focul s-a stins.

Cel mai bun lucru este că, cumpărând o pungă de pietre vulcanice, le poți folosi de mai multe ori înainte de a fi nevoit să le înlocuiești cu altele, pentru că, evident, se uzează, dar pentru zeci de pungi de cărbune poți folosi aceleași pietre pentru mai mult timp.

Mâncarea are un gust mai bun

Un alt motiv pentru care pietrele vulcanice sunt din ce în ce mai populare este faptul că nu numai că sunt mai ieftine, dar sunt și mai sănătoase și mai gustoase. De obicei, atunci când frigeți mâncarea, aceasta eliberează o serie de sucuri care, combinate cu fumul, vă vor da un gust mai bun, cu pietrele vulcanice aveți și acest lucru, cu avantajul că sucurile nu se întorc cu elemente de fum, ci pietrele pot absorbi grăsimea , astfel încât veți mânca cu un gust delicios, dar uimitor de sănătos. Ceea ce, pe termen lung, va duce la mai puțin colesterol și la o tendință mai mică de a suferi de boli de inimă sau chiar de cancer.

Trecerea de la un grătar cu gaz la pietre de lavă

Șmecheria este să obțineți un grătar de dimensiunea potrivită, astfel încât să puteți potrivi pietrele pentru a se potrivi în spațiul dintre arzătoare și grătarul de gătit. Aici pașii sunt următorii, primul lucru este să faci rost de pietre de lavă și de un grătar, apoi îndepărtezi grătarul de pe grătarul cu gaz și așezi noul grătar între arzătoare și grătarul de gătit, aici trebuie să lași spațiu între pietre și să le distribui uniform, astfel încât lichidele de grăsime care se scurg să nu ajungă la arzătoare, de asemenea, este necesar să lași suficient spațiu între pietre, arzătoare și grătarul de gătit pentru ca aerul să circule și să curgă normal între cele trei.

Cum se folosesc pietrele de lavă într-un grătar electric

Credeți sau nu, aceste pietre pot fi folosite și în grătare electrice, ideea este de a menține căldura mai mult timp și de a evita poluarea generată de fum și cărbuni. Iată câteva sfaturi despre cum să le folosiți:

  • Pietrele trebuie așezate uniform, nu stivuite, pe un grătar, de preferință din oțel.
  • Acest grătar trebuie așezat deasupra factorului de sursă de căldură din grătarul electric, dar fără a-l atinge.
  • În cazul în care sunt mai multe, rocile nu trebuie să se atingă între ele, având în vedere că au nevoie de spațiu pentru a putea elimina căldura și oxigenul generate fără să se atingă între ele. În mod ideal, acestea ar trebui să fie la cel puțin un centimetru distanță una de cealaltă
  • Grila metalică care însoțește aparatul electric trebuie așezată deasupra pietrelor
  • Porniți-l la setarea dorită. Odată ce aparatul a ajuns la temperatură și mâncarea începe să se gătească, îl puteți opri, iar pietrele vulcanice vor face restul
  • După ce s-au răcit, vă recomand să depozitați pietrele vulcanice într-o cutie de metal, gata să fie folosite din nou data viitoare.