13 noiembrie 2019

Sursa: tass.ru, remnmiitaryblog.com

 Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 12.11.2019, citând surse aparținând structurilor de forță din Crimeea, că, în a treia decadă a lunii noiembrie, piloți aparținând Regimentului 279 Aviație de Vânătoare Ambarcată din cadrul Aviației navale a Flotei de Nord vor sosi în Peninsula Crimeea pentru pregătirea pe complexul terestru de testare și antrenament NITKA.

 

“Se estimează că două avioane de vânătoare Su-33 și un avion de instrucție Su-25UTG vor fi deplasate în Crimeea de pe aerodromul de dislocare permanentă la sfârșitul acestei săptămâni sau începutul săptămânii viivtoare. Data precisă va depinde de situația meteorologică pe traiectul de zbor. Ulterior, piloții vor trece la executarea de antrenamente privind decolările și aterizările pe complexul NITKA”, a precizat sursa.

 

După cum s-a menționat anterior, în luna octombrie, s-au pregătit pe complexul NITKA și piloți ai Regimentului 100 Aviație de Vânătoare Ambarcată din cadrul Aviației navale a Flotei de Nord, în dotarea căruia se află avioane de vânătoare MiG-29K/KUB. Piloții Regimentului 100 Aviație de Vânătoare Ambarcată au întrebuințat pentru prima dată complexul NITKA de la Saki. Anterior, acesta a fost folosit numai de piloți aparținând Regimentului 279 Aviație de Vânătoare Ambarcată.

 

Avioane din cadrul celor două regimente au participat la marșul de lungă durată efectuat de portavionul Amiral Kuznetsov în zona coastelor Siriei, care s-a încheiat în luna februarie 2017.

 

Potrivit datelor prezentate de către sursă, după antrenamentul piloților Regimentului 279 Aviație de Vânătoare Ambarcată pe complexul NITKA, la Saki vor fi efectuate lucrări de reparații de către Centrul de reparații navale Zvezdochka, parte a Corporației Întrunite de Cosntucții Navale (OSK).

 

Complexul NITKA din Saki este destinat pentru exersarea decolărilor și aterizărilor de către avioane ale Aviației Ambarcate. Este vorba despre un aerodrom amenajat ca puntea unei nave, dotat cu catapultă și finisaje pneumatice. Dimensiunile aerodromului sunt similare cu puntea portavionului Amiral Kuznetsov.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Stagiul anterior de pregătire executat pe simulatorul NITKA din Saki al piloților Regimentului 100 Aviație de Vânătoare Ambarcată a durat aproximativ o lună. La acesta au participat 17 piloți, trei avioane MiG-29K și două avioane MiG-29KUB.

Avioanele au fost transferate în Crimeea pe 28.09.2019, după ce au efectuat un zbor de aproximativ 2.500 de kilometri. Acestea au revenit pe aerodromul de dislocare permanentă Severomorsk-3 pe 31.10.2019.

Antrenamentele pe simulatorul NITKA asu fost conduse de comandantul regimentului, colonel Vladimir Kokurin. Piloții au efectuat peste 10 schimburi de zbor, care au inclus peste 250 de treceri la joasă altitudine peste simulator, aproximativ 100 de atingeri ale pistei, precum și aterizări cu cârlig de prindere.

În urma antrenamentului, câțiva dintre cei mai pregătiți piloți ai Aviației Ambarcate au obținut accesul la executarea de zboruri de pe portavion, iar comandantul regimentului a urmat un program de pregătire și a susținut examenul pentru pilot-instructor.

Ultimul stagiu de pregătire a piloților Regimentului 279 Aviație de Vânătoare Ambarcată pe complexul NITKA de la Saki a avut loc în perioada februarie-martie 2019.

Trebuie precizat faptul că, în prezent, singurul portavion al Federației Ruse, Amiral Kuznetsov, nu este operațional. Acesta este supus unui proces de reparații și modernizare, care va dura câțiva ani. Cu toate acestea, piloții Aviației Ambarcate a Flotei de Nord se antrenează în mod normal pentru îndeplinirea misiunilor specifice.

 

Piloții Aviației de Vânătoare Ambarcată a Flotei ruse de Nord vor desfășura pregătire în Crimeea

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE