Surse: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

  Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a informat că, pe 11.10.2019, piloții regimentului de aviație de vânătoare ambarcată au început pregătirea practică pe complexul terestru de teste de aviație și antrenament (NITKA) din Crimeea.

 

“Pe aerodromul Saki au fost redislocate trei avioane MiG-29K și două MiG-29KUB. În total, în Crimeea au sosit și 17 piloți”, se arată într-un comunicat de presă transmis agenției Interfax.

 

Potrivit datelor furnizate de Statul major al Flotei de Nord, “piloții au efectuat deja patru schimburi de zbor, în timpul cărora și-au perfecționat deprinderile de decolare și aterizare la bordul portavionului”. “Au fost efectuate 11 zboruri, 37 de survoluri deasupra simulatorului și 23 de atingeri ale pistei”, se precizează în comunicat.

 

Reprezentanții Flotei de Nord au anunțat, de asemenea, că, în perioada următoare, pentru desfășurarea de antrenamente la NITKA din Saki vor sosi și piloți ai Regimentului 279 Aviație de Vânătoare Ambarcată, cu avioane de vânătoare Su-33.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Echipajele avioanelor de vânătoare de tip MiG-29K și MiG-29KUB ale Flotei de Nord au fost redislocate pe aerodromul Saki, pe 28.09.2019, efectuând zboruri de peste 2.500 de kilometri. Pregătirea acestora în Crimeea este planificată să dureze aproximativ o lună.

Aviația de Vânătoare Ambarcată a Flotei de Nord, destinată pentru îndeplinirea de misiuni de pe portavionul Amiral Kuznetsov, include două regimente de aviație, respectiv Regimentul 279 Aviație de Vânătoare și Regimentul 100 Aviație de Vânătoare, ambele dislocate pe aerodromul din Severomorsk.

Regimentul 279 Aviație de Vânătoare include două escadrile dotate cu 22 de avioane de tip Su-33 și patru avioane Su-25UTG.

În compunerea Regimentului 100 Aviație de Vânătoare se află două escadrile de avioane de vânătoare MiG-29K și Mig-29KUB, care includ 24 de aeronave.

12 octombrie 2019
Piloții Aviației de vânătoare ambarcate a Flotei ruse de Nord se antrenează în Crimeea

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE