Pipa pentru fumat tutun

mejor-pipa-de-fumar-tabaco

mejor-pipa-de-fumar-tabaco

Știm că tot ce este în exces este rău și la fel se întâmplă și cu fumatul, fumatul tutunului prea des ar putea afecta sistemul nervos sau ar putea duce la boli grave cum ar fi cancerul pulmonar. Evitarea ei are de asemenea de-a face cu utilizarea filtrelor și cu cea mai bună pipă de fumat tutun.

O activitate delicată ca aceasta necesită folosirea celor mai bune, ca și a ierburilor potrivite, pentru a nu complica lucrurile și a evita astfel aceste efecte fatale.

Cele mai bune pipe pentru fumat tutun

Știu că există sute de modele, dar adevărul este că le-am testat și analizat temeinic și am ales cinci pe care le-am pus în lista mea comparativă și care sunt cu adevărat cele mai fiabile și la un preț excelent pentru buzunarele tale.

S-ar putea crede că stilul și aspectul este cel mai puțin important, dar acest lucru este legat de material, care ar putea afecta gustul lor și ar putea interfera cu durabilitatea și calitatea lor. Le veți vedea drepte sau curbate și depinde de dumneavoastră, dar cele drepte vă oferă, de obicei, un fum mai bun.

Iată cele mai bune pipe pentru fumat tutun:

1. Lubinski A102E-B42 Pipa de abanos

Design sofisticat

41-VXZl0tFL

Vezi pretul Emag

Este confecționată din lemn, în special din abanos lăcuit cu aspect negru lucios. Designul său este foarte elegant, parcă desprins dintr-un decor de film vechi, așa că, probabil, veți dori să îl etalați peste tot. De asemenea, mai are un alt punct în favoarea sa și anume faptul că este de la o marcă destul de fiabilă pe piață.

2. Pipa curva Minuto de Savinelli

Distins

410fZqHylkL

Vezi pretul Emag

Cutia sa frumoasă îl face un cadou perfect pentru orice ocazie specială. Este o pipă confecționată manual din brichetă, un tip de lemn natural ideal pentru fumatul tutunului. Este destul de elegantă și are o piesă de gură din metacrilat. Acesta conține un filtru de țigări care trebuie schimbat în mod regulat. Ideal pentru cei care fumează tutun de țigară; pentru a inhala doar parfumul de tutun fără a arde hârtia.

3. Țeavă ENA de la ONOGAL

Calitate garantată

314QoSjx08L

Vezi pretul Emag

Are o lungime de 115 mm și o înălțime de 82 mm, iar aspectul său este destul de robust. Este realizat din rădăcină de heather, cu o calitate imbatabilă. Este foarte recomandat pentru cei care încep să consume tutun. Este destul de distins, așa că este inclus ambalajul original al producătorului, care este destul de delicat.

4. Țeavă făcută manual de Unique Smoking Pipes

51i+KH4tg5L

Vezi pretul Emag

Complet făcută manual din lemn de pară, această pipă are un design oarecum excentric, care vă va face să fiți în centrul atenției. În timp ce piesa bucală este fabricată din plastic acrilic care rezistă la temperaturi ridicate. Dacă vă place să vă depozitați pipa în mod ordonat și delicat, veți fi bucuros să aflați că aceasta vine cu propria sa pungă.

5. Țeavă de aluminiu cu ecran Prince

Disponibil în diferite culori

31+xBLo5WxL

Vezi pretul Emag

Vine într-o husă practică pentru a preveni zgârierea sau deteriorarea în timp. Această țeavă fără sită este disponibilă în diferite culori, alegeți-o pe cea care se potrivește cel mai bine personalității dumneavoastră. Un mare avantaj este faptul că este dezasamblat, ceea ce îl face foarte ușor de curățat.

Ce este o pipă de tutun?

Haideți, știu că ați mai văzut cu toții unul. Acestea sunt denumite în mod obișnuit țevi, exact așa. Iar unele sunt chiar conducte de apă. Acestea sunt acele dispozitive sofisticate, cu o formă alungită și convexă la capăt, care sunt folosite pentru a fuma tutun și care par desprinse dintr-un film cu Sherlock Holmes.

Părțile lor sunt foarte ușor de distins. În primul rând, veți găsi bolul, care este locul în care se pune tutunul, baza acestuia și arzătorul, până la tija subțire și alungită din lemn care se termină în muștiuc.

Puteți cumpăra o pipă bună din lemn de briar sau puteți opta pentru una făcută manual de un meșter. Amintiți-vă că acestea din urmă nu sunt în niciun caz cele mai puțin costisitoare . Haideți! Ele pot fi considerate chiar ca fiind obiecte de colecție.

Apropo, a nu se confunda cu pipa arabă , mai cunoscută sub numele de narghilea sau narghilea. Aceste pipe egiptene, marocane și indiene sunt foarte diferite și sunt pentru o altă ocazie.

Alegeți cele mai bune materiale

Mulți oameni se uită mai întâi la cum arată țeava și atât. Este în regulă dacă ești genul acesta de persoană, dar dacă ești cu adevărat în căutarea unui produs de bună calitate care să dureze mult timp, este timpul să vezi din ce este făcută fiecare țeavă.

Sunt fabricate din porumb, sticlă sau chiar electrice, deși cele mai folosite și tradiționale sunt întotdeauna din lemn, iar cele din metal, cum ar fi aluminiul, sunt de asemenea fiabile.

lemn de brichetă

Acesta este cel mai frecvent material folosit la cele mai bune pipe. Aproape orice țeavă din lemn lung pe care o veți găsi pe piața este fabricată din acest lemn.

Provine dintr-un copac care crește în apropierea Mării Mediterane, în zone care au făcut ca acest lemn să fie foarte puternic și rezistent la diverse condiții nefavorabile, cum ar fi un mediu foarte salin și cald.

Este, de asemenea, poros, astfel încât poate absorbi uleiurile și căldura produse de tutun. Acest lucru face ca o pipă bună de briar să capete un gust și un miros foarte caracteristic odată cu utilizarea.

Elote

Cele mai ieftine țevi sunt, de obicei, din elote, deoarece este ușor de găsit. Tot ce trebuie să faceți este să o uscați, să o găuriți în centru și să adăugați o tulpină pentru afumare. Orice fumător de pipă de școală veche va adora unul dintre aceste modele.

Spumă de 'Meerschaum'

Acesta este un material destul de scump care provine din zonele din apropierea Mării Negre din Turcia. Prețul său ridicat se datorează faptului că este destul de ușor de manipulat și sculptat, o caracteristică de care profită meșterii experți pentru a realiza cele mai originale și complexe modele.

Nu fiți surprinși să vedeți că aceste țevi sunt foarte căutate. Chestia este că acestea dau un fum de pipă care este destul de neted și curat, fiind în același timp destul de ușor. Un lucru pe care îl veți aprecia atunci când va trebui să vă purtați pipa cu dumneavoastră.

Brylon

Acesta este un compus mai accesibil și este un amestec de lemn de brichetă și nailon. A fost creat în 1960 și avantajul său este că este destul de durabil, astfel încât vă poate servi mulți ani fără să vă facă probleme.

Forme de țevi

Este un subiect dificil de rezumat, deoarece în realitate există o varietate uriașă de forme și modele. După cum veți vedea, artizanii se schimbă și creează altele noi în fiecare zi, așa că sunt ca dungile pe un tigru - prea multe pentru a le număra! Așadar, atunci când vă cumpărați o pipă, nu vă lăsați copleșit. Alegeți-o pe cea care vă place cel mai mult.

Oricum, ca să vă ușurez puțin căutarea, vă spun că există două categorii generale: țevi drepte și țevi curbe. Fiecare fumător vă va da propria opinie, este bine să citiți despre asta și să vorbiți cu alți utilizatori, dar, în general, tind să fie de acord că cele mai bune sunt cele drepte, deoarece nu permit acumularea unei cantități mari de umiditate în diferitele părți. Deci, veți avea un fum neted și ușor.

La rândul lor, cunoscătorii vorbesc, de obicei, de pipe englezești sau daneze . Prima fiind cea mai tradițională și mai cunoscută, iar cea de-a doua cu modele mai experimentale și mai artizanale.

Stil și aspect

A vorbi despre țevi fără a menționa stilul în ceea ce privește aspectul ar fi o pierdere de timp. Aceste piese vă pot face să arătați ca un cercetător, un om de afaceri de succes sau barmanul de încredere.

Ideea este că nu ar trebui să luați niciodată o pipă acasă doar pentru că este scumpă și fabricată din materiale excelente sau pentru că a fost făcută de cel mai bun meseriaș din lume. Dacă faceți acest lucru și nu vă place cum arată, este posibil să o lăsați într-o cutie.

Aspectul mecanic

În afară de aspect, o pipă trebuie să fie ușor de curățat și ușor de ținut aprinsă, mai ales dacă sunteți începător în fumatul pipei. Pentru a găsi o astfel de țeavă, ar trebui să acordați atenție mai multor lucruri:

  • Toate piesele trebuie să fie aliniate corect, deoarece orice piesă deplasată poate face ca fumul să nu se deplaseze atât de ușor, provocând zgomote și exces de umiditate.
  • Evitați modelele cu materiale de umplutură, deoarece, mai târziu, odată ce lemnul îmbătrânește și își schimbă culoarea, aceste materiale de umplutură nu vor mai arăta atât de bine.
  • Evitați filtrele metalice, deoarece acestea provoacă condens, zgomot și fum foarte umed.
  • Lacurile nu au un efect prea mare asupra calității pipei dumneavoastră, în afară de a-i conferi un finisaj frumos, strălucitor și strălucitor. Vă recomand să evitați pipele care sunt prea puternic lăcuite sau sigilate, deoarece se pot umple de bule sau se pot fisura în timp.

În cele din urmă, vă invit să căutați modele cu granulație fină, ușoare, cu dimensiunea potrivită pentru anatomia dumneavoastră și cu tija perfect aliniată la centrul bolului principal.

Tutun de pipă

Deși există pipe care funcționează ca și țigările electrice și pot funcționa fără tutun sau nicotină, este important să vorbim despre tutunul de pipă.

Este un soi vindecat, condimentat pentru a vă oferi un gust și o aromă foarte diferite de cele ale tutunului tradițional și provine din multe soiuri de tutun rulat care provin din întreaga lume și care sunt vindecate și fermentate.

La rândul lor, acestea pot fi infuzate cu alte ingrediente, cum ar fi zahărul sau aromele, pentru a le îndulci aromele și gusturile. De asemenea, se pot juca cu nivelurile de umiditate pentru a varia senzațiile.

Unelte esențiale pentru pipă

Există mai multe unelte care sunt folosite pentru a fuma pipă mai confortabil și mai ușor. Acestea sunt atacatorul, răzuitorul și perforatorul. Lovitorul de pipă este utilizat pentru a depozita tutunul în interiorul bolului; răzuitorul este realizat pentru a îndepărta reziduurile de carbon care sunt depozitate în bază; și, în cele din urmă, un perforator este utilizat pentru a îndepărta orice reziduuri de pe tulpină.

De obicei, puteți obține aceste trei unelte într-un singur dispozitiv 3 în 1. Este cel mai bun aliat al oricărui iubitor de țevi.

Întreținerea este esențială

Pe lângă faptul că aveți o unealtă bună pentru țevi, veți avea nevoie și de o rutină de curățare.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să folosiți un curățător de țevi special, precum și alcool de cereale, nu alcool izopropilic. Apoi va trebui să dezasamblați dispozitivul, ceea ce nu este complicat, este doar o chestiune de deșurubare a fiecărei părți.

Apoi, va trebui să înmuiați detergentul în alcool și să-l introduceți prin tijă. Se repetă acest pas până când iese curat. Acum veți folosi racleta pentru a îndepărta reziduurile de pe vas și jumătate din detergent pentru a termina de curățat ușor arzătorul. La final, lăsați-l într-o zonă aerisită până când se usucă complet.