Pistol de irigare

pistola-de-riego

Udarea plantelor cu un furtun fără duză poate fi cu adevărat frustrantă din cauza dificultății de a controla presiunea apei și direcția în care este direcționată; având cel mai bun pistol de udat veți putea pulveriza lichidul ușor, direct acolo unde aveți nevoie, evitând să fiți nevoit să reglați constant presiunea la robinet și chiar reducând contactul dintre mâinile dvs. și umiditate.

Pistolul de udat este una dintre cele mai utilizate metode din case pentru a menține grădini verzi, așa că în zilele noastre este considerat un instrument super-utile care va face această activitate mai ușoară și mai distractivă.

Cele mai bune pistoale de udat

Care este cel mai bun pistol de udat?

Dacă ați cumpărat anterior pulverizatoare de udare este posibil să fi avut o experiență nu tocmai plăcută de a achiziționa un instrument fragil, ușor de spart sau care curge, așa că pentru a evita această situație este bine să vă asigurați că sunt de bună calitate, durabile și funcționale.

Iată cinci modele care, datorită specificațiilor, materialelor, avantajelor și prețurilor mici , s-au remarcat ca fiind cele mai bune opțiuni de pe piață, oferind utilizatorului o experiență bună atunci când vine vorba de implementarea lor.

Iată cele mai bune pistoale de udat :

1. Pistol de udat pentru grădină TACKLIFE

Cu funcție anti-fatiga

Dacă vrei să păstrezi grădinile casei și ale blocului cu un verde veșnic și flori frumoase de diferite nuanțe, știi că principalul lucru este să le asiguri toate acestea, lichidul vital, dar cu multă blândețe.

Gândindu-se tocmai la diferitele tipuri de arbuști și la cantitatea de iarbă pe care o puteți avea, cei de la Tacklife au conceput un pistol de udare cu 10 moduri, astfel încât acestea să poată fi reglate în funcție de nevoile personale: ceață, înmuiere, duș, rotund, plat, central, pentru vegetație, dar și pentru spălarea mașinilor și chiar pentru îmbăierea animalelor de companie.

O altă caracteristică a acestuia este că sistemul de udare este ergonomic, oferind o funcție antifatiga pentru mână; asigură o economie de apă de 50% datorită utilizării unui inel de impermeabilizare, iar fabricarea sa este durabilă, combinând aluminiul și un conector din alamă.

2. Pistol pentru furtun cu 7 poziții SATURNIA

Raport calitate-preț excelent

41mXc3OGObL

Vezi pretul Emag

Când vă simțiți sătul de sistemele de irigare de la producătorii chinezi fără control internațional al calității, este mai bine să aruncați o privire la modelele recunoscute care oferă, de asemenea, un raport calitate-preț excelent. Un astfel de caz este Saturnia, care, onorând originea numelui său, ne oferă un pistol de udat capabil să reziste în timp datorită materialelor de fabricație din plastic durabil.

Aparatul a fost conceput pentru a oferi 7 poziții diferite de pulverizare, de la o stropire blândă, pulverizare completă, pulverizare rotundă, pentru dușul persoanelor și chiar pentru animalele de companie; în plus, sistemul său ergonomic de mâner este potrivit pentru a facilita lucrările de grădinărit atunci când extensiile acestuia sunt largi, evitând oboseala articulațiilor mâinii cu o mare eficiență. Cu siguranță cel mai bun raport calitate-preț pe care îl veți găsi pe această piață.

3. Pistol de stropit Kärcher 2.645-112.0

Robust și durabil

41nH4fvtNWL

Vezi pretul Emag

Punctul forte al acestui pistol este structura puternică care îl alcătuiește, în plus este moale la atingere și cu mâner confortabil pentru mână.

Sistemul evită stropii, iar în momentul instalării nu veți avea nicio problemă, deoarece include un adaptor pentru orice furtun obișnuit.

Pistolul are doar două poziții, deschis și închis, însă puteți regla debitul de apă și varia presiunea.

Are o calitate ridicată, o funcționare stabilă, nu este atât de greu și este recomandat conform opiniei celor care îl au deja.

4. Vooki 8-in-1 pistol de udat

Furtun și pistol

51mwYIpgN+L

Vezi pretul Emag

Dacă aveți îndoieli cu privire la adaptabilitatea furtunului, acest combo rezolvă situația, deoarece include atât furtunul de udat, cât și pistolul și puteți alege lungimea de care aveți nevoie, de la 25 la 100 de picioare.

Este un model multifuncțional , deoarece are opt modele de udare în capul care va fi aliatul dvs. pentru hidratarea plantelor, spălarea animalelor de companie, curățarea grădinii, spălarea mașinii și multe altele.

Brandul Vooki se remarcă prin produsele sale durabile, în plus, achiziția este garantată, iar dacă nu sunteți 100% mulțumit de achiziție, compania va avea grijă de dumneavoastră.

5. Pistol de stropit Aodoor

Cel mai versatil

Majoritatea oamenilor caută un pistol de stropit cu duze diferite pentru utilizări multiple, iar acesta oferă șapte care se vor potrivi pentru creșterea plantelor, a ierbii, a florilor, a arbuștilor și multe altele.

Trebuie doar să răsuciți duza pentru a schimba modelul, iar mânerul cauciucat îl face moale la atingere și deschiderea automată îl face ușor de utilizat.

Un alt avantaj este că piesa ajută la economisirea apei, astfel încât sistemul său este ecologic.

Este o unealtă robustă, bine prezentată, este una dintre cele mai puțin costisitoare și vă va depăși așteptările în posesia ei.

6. Pistol de udare Crenova HN-01

Pentru presiune maximă

41HrOK2z+nL

Vezi pretul Emag

Este un pistol cu piese din metal și plastic, dar cea mai mare forță a sa constă în presiunea cu care este capabil să toarne apă.

Este cel mai bun pentru copaci sau arbuști înmuguriți, însă, având o bună reglare , este, de asemenea, capabil să trateze și plantele mai delicate cu ceață fină sau moderată.

Materialul este din alamă cu un finisaj impecabil, mânerul este ușor de ținut în mână și are și un cârlig care va ține arma deschisă fără a fi nevoie să o țineți în mână.

Folosit pentru spălări sub presiune pe podele, suprafețe, mașini și altele. Este unul dintre cele mai bune referințe și cel mai bun lucru este că este cel mai ieftin dintre recomandările noastre.

7. Pistol de udare reglabil cu 9 moduri Jerrybox

Cel mai elegant pentru udare

41YE8px1J-L

Vezi pretul Emag

Versatilitatea sa va face ca udarea să fie rapidă, are nouă moduri de pulverizare continuă, iar manetele sunt mai moi decât media, astfel încât nu vă va obosi mâna.

Mânerul este antiderapant și previne, de asemenea, contactul apei cu degetele. În plus, gura de scurgere nu prezintă scurgeri și se potrivește la majoritatea furtunurilor domestice .

Este fabricat din aluminiu, astfel încât durabilitatea sa este garantată. Achiziția include adaptorul și un manual care va facilita utilizarea. Este un pistol multifuncțional, cu conectare rapidă și ușor de atașat și de îndepărtat.

Ghid de cumpărături: Cele mai bune pistoale cu apă din 2023

Ce este un pistol cu apă?

pistola-de-riego

Este un sistem de pulverizare cu un declanșator care este apăsat pentru a activa ieșirea apei. În general, modelul este ergonomic, ușor de ținut sau de strâns, iar în cele mai bune cazuri puteți alege tipul de jet cu care doriți să udați.

De asemenea, duza este reglabilă de la un jet fin la cel mai grosier, deoarece unealta este utilă pentru diferite tipuri de lucrări și puteți adapta, de asemenea, diverse accesorii care sporesc versatilitatea.

Sfaturi pentru cumpărarea unui pistol de pulverizare

Material - Practic, pistolul de pulverizare este împărțit în două părți, pulverizatorul de apă și mânerul; ambele pot fi fabricate din materiale diferite. De cele mai multe ori, duzele sunt fabricate din metal, dar pot fi găsite și din plastic, iar în unele cazuri se folosesc ambele materiale în același timp.

Duze metalice - Metalul este cel mai frecvent utilizat ca material pentru duze. Unele utilizează alamă masivă, aluminiu, zinc turnat, bronz și altele. Gurile de scurgere din metal sunt mai grele, așa că este mai bine să le pipăiți pentru a vă asigura că sunt confortabile de utilizat.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că fitingurile sunt netede și că piesele se mișcă cu precizie. Este demn de remarcat faptul că aliajele sunt cele mai durabile, însă acest lucru nu înseamnă că sunt de cea mai bună calitate.

Duze din metal și plastic - Părțile interne ale sistemului de aspersoare sunt cele mai predispuse la deteriorare, de aceea, în acest caz, ele sunt fabricate din metal; în schimb, părțile externe sunt fabricate din plastic, reducând astfel greutatea și costul de prelucrare a unității.

Duze din plastic - Acestea sunt, de fapt, cele mai ieftine și mai ușoare, însă se sparg ușor, iar construcția lor slabă le face mai predispuse la scurgeri. Întreținerea este, de asemenea, complicată, deoarece trebuie depozitate la adăpost de soare, iar faptul că sunt un accesoriu de grădină care nu poate fi în aer liber este un dezavantaj pentru unii.

Tip de duză - Următoarele sunt principalele tipuri de duze pe care le puteți găsi în prezent

Tip de pistol de stropit

Aceasta este pur și simplu o duză în formă de pistol, cu un mâner care se potrivește în mână și un declanșator care pornește fluxul de apă și controlează viteza de ieșire a apei. De obicei, acestea sunt fabricate din aluminiu, plastic sau ambele, dar dezavantajul este că, deoarece au mai multe piese mobile, structura este ușor de slăbit dacă structura nu este suficient de rezistentă.

Disc - De asemenea, are forma unui pistol de pulverizare, dar acum încorporează un disc la duză, cu posibilitatea de a converti până la 8 modele de dispersie a apei, fie că este vorba de jet, con de duș, ceață, pulverizare și altele. Acest model este cea mai bună alegere în cazul în care lucrările de udare sunt variate, deoarece cu el nu va trebui să schimbați duzele.

Baghetă de udare - Utilizată atunci când doriți să accesați locuri greu accesibile și să turnați apă chiar acolo. Se folosește în coșuri suspendate sau în mini-materiale decorative. Modelul este alungit, iar unele sunt extensibile, acestea includ, de asemenea, mai multe duze și un sistem de activare și dezactivare a ieșirii apei fără a face mizerie; De asemenea, au un material izolator din spumă în mâner care va menține mâna caldă.

Duză cu ventilator - Tipul ideal pentru grădinile mici cu plante de exterior. Modelul nu oferă control asupra apei, ci doar pentru a deschide și închide, dar este potrivit pentru udarea rapidă, deoarece toarnă o cantitate mare de apă într-un mod direcționat și blând, astfel încât nu va deteriora plantele delicate.

Pompier - Acestea sunt foarte comune și sunt folosite pentru spălarea mașinilor sau a podelelor, datorită presiunii ridicate cu care este evacuată apa. De asemenea, acestea au o duză rotativă pentru a schimba modul de funcționare.

Cilindric tradițional - Este aproape întotdeauna confecționat din metal robust și funcționarea sa este de bază. Puteți controla cantitatea de apă care curge și puteți schimba tipul de pulverizare cu o răsucire la capătul pulverizatorului. Dezavantajul este că, fiind din metal și neavând o acoperire din cauciuc, pot fi destul de reci pentru mâini, sunt, de asemenea, un pic grele, însă sunt cele mai durabile pe care le puteți avea.

Duze de udare - Spre deosebire de cele anterioare, aceasta nu pulverizează apa cu presiune, dimpotrivă, dispozitivul face ca apa să iasă încet, ceea ce este perfect pentru plantele delicate sau pentru copacii proaspăt plantați.

Modele de stropire

Majoritatea includ mai multe modele de udare, așa că asigurați-vă că duza le include pe cele pe care le veți folosi cel mai des. Cei mai mulți caută duza de ceață, de duș, de duș sau de pulverizare, deși este posibil să aveți nevoie și de alte opțiuni.

Conexiune

Este foarte important atunci când se montează vârful, unele au un adaptor filetat care se recomandă întotdeauna să fie din metal. Dimensiunile sunt, în general, standard, dar trebuie să vă asigurați totuși că este compatibil cu furtunul dumneavoastră.

Șaibe

Șaibele de cauciuc sunt o parte indispensabilă a sistemului de etanșare a îmbinărilor, acestea trebuie să fie de înaltă calitate, amplasate în locuri în care nu sunt izolate, astfel încât să nu prezinte scurgeri.

Instalare rapidă

Există modele cu șuruburi care sunt puțin mai complicate, dar modelele 'masculine' și 'feminine' nu necesită mult timp, iar conexiunea este totuși fermă.

Debit

Debitul mediu de apă este de 2,5 până la 5,0 galoane pe minut. Această cifră este promovată de producători și este luată în considerare de cei care au nevoie de o presiune mai mare sau de cei care iau în considerare debitul de lichid.

Supapă de închidere

În mod ciudat, pe unele duze nu există supape de închidere, iar acestea devin destul de nepractice. Cel mai bine este să se poată folosi un control simplu pentru a bloca complet fluxul de apă.

Diametrul furtunului

Am vorbit deja puțin despre acest aspect; deschiderile de reglare sunt standard, dar trebuie să cunoașteți diametrul furtunului pentru a-l cumpăra pe cel mai potrivit.

Ghidul suprem pentru udarea plantelor

Udarea copacilor este o procedură care, pentru a o face foarte bine, este mai elaborată decât pare. În zilele noastre există diferite metode, care depind de tipul de plantă cu care se lucrează. Pentru a afla care este cea mai potrivită pentru grădina dumneavoastră, citiți mai departe.

Tavă joasă - Folosite în prima fază a semănatului, tăvile puțin adânci sunt umplute cu apă până la 3 cm pentru a menține hidratată planta în creștere.

Udarea trandafirilor - Se utilizează atunci când răsadul a germinat deja. Termenul 'trandafir' este folosit deoarece fluxul de apă este blând și tratează plantele cu delicatețe.

Udătorul

Aceasta este cea mai frecventă metodă de stropire în grădinărit. Fluxul de apă poate fi controlat cu ușurință. Se utilizează pe arbuști mici, arbuști care depășesc sau arbori bine stabiliți.

Furtun cu pistol de stropit

Cu acesta veți obține efectul de ploaie pentru un stil de stropire a plantelor. Vă economisește timp prin acoperirea unei game largi de spații din grădină.

Furtun direct

Folosit pentru a umple recipientele ferme pentru plante, atât în ghivece, cât și în pământ, furtunul oferă control asupra jetului de apă și este potrivit pentru copii sau adulți mai în vârstă datorită ușurinței de utilizare.

Irigarea prin picurare

Furnizează un nivel de apă scăzut, dar constant, nu are o putere de ieșire și este utilizată în producția de culturi pentru perioade determinate. Sistemul este instalat în poziții permanente și este controlat de un robinet.

Irigare cu filtru

Acesta este un tub perforat de-a lungul laturilor structurii care permite apei să se filtreze prin sol și să ajungă la rădăcinile plantelor. La fel ca și cea anterioară, instalarea sa este fixă și este controlată de o supapă.

Aspersor

Se folosește la gazon sau la spații verzi mari, este benefic și în perioadele de secetă sau acolo unde este nevoie de hidratare, deoarece sistemul este programabil.

Sfaturi pentru toate tipurile de irigare

Solul trebuie să fie întotdeauna bine hidratat, chiar înainte de plantare.

Cel mai bun moment pentru a uda este dimineața devreme sau după-amiaza târziu, astfel încât apa va rămâne mai mult timp pentru că nu se va produce atât de multă evaporare din cauza soarelui.

Apa trebuie să fie turnată în partea inferioară a plantei, cel mai aproape de rădăcină, acolo unde este nevoie de ea.

Dacă udați ghivecele suspendate, cel mai bine este să le umeziți până când apa se scurge până la fundul ghiveciului.