Pistol de vopsit

mejor-pistola-de-pintar

Ador designul interior și acum că mi-am luat un apartament nou, abia aștept să îl aduc la zi cu decorațiuni cool, așa că trebuie să încep prin a-mi lua cel mai bun pistol de vopsit de pe piața , ca să pot acoperi toți pereții într-o clipită, economisind timp și bani.

Întotdeauna m-am luptat să vopsesc diferite tipuri de suprafețe, pensulele sunt dezastruoase, iar rolele absorb prea multă vopsea, ceea ce este o risipă totală, până când am dat peste pistoalele de vopsit, care creează un finisaj perfect , astfel încât niciun spațiu nu rămâne nepictat.

Am trecut prin câteva modele și nu au fost la fel de durabile, așa că mi-am propus să găsesc unul care să țină tija și să-mi dea cele mai bune rezultate.

Primul pas pentru a găsi cel mai bun pistol de vopsit este să vă decideți ce model dintre toate varietățile sale se potrivește nevoilor dumneavoastră, deoarece există pistoale de pulverizare electrice și chiar pistoale de vopsit, care sunt similare cu un pistol cu aerograf și sunt foarte căutate de profesioniști.

Dacă, la fel ca mine, sunteți un pasionat de bricolaj și sunteți interesat să vă achiziționați un pistol de vopsit la un preț accesibil și de bună calitate, în această comparație pe care am realizat-o veți găsi câteva modele care mi-au atras atenția.

Cele mai bune pistoale de vopsit

Care este cel mai bun pistol de vopsit?

În lumea pistoalelor de vopsit există în general două tipuri, pistoale de vopsit pentru profesioniști și pistoale de vopsit pentru pasionații de bricolaj. Ambele își îndeplinesc funcția de pulverizare a unei pelicule de vopsea, însă diferența majoră se bazează pe capacitatea fiecăruia de a regla tipul de peliculă, precum și pe puterea și timpul de utilizare care pot fi acordate fiecărui tip de pistol.

Pistoalele pentru profesioniști nu sunt vândute împreună cu compresorul, va trebui să îl cumpărați separat, dar acesta este un lucru foarte bun, deoarece vă permite să vă adaptați echipamentul la nevoile dumneavoastră, obținând astfel un finisaj mai bun. Pe de altă parte, pistoalele pentru începători vin de obicei cu un mic compresor sau motor care vă permite să pictați tot felul de suprafețe, desigur, ținând cont întotdeauna de limitările acestui tip de motoare.

Iată dintre cele mai bune pistoale de vopsit:

1. TECCPO pistol electric de vopsit

41bxcWpyQ2L

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în mod creativ și doriți să vă retușați și să vă decorați spațiile interioare, una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este de a avea pistoale electrice cu care să pictați. Pentru aceasta, una dintre cele mai importante mărci care s-au făcut remarcate în lumea bricolajului este Teccpo, a cărui caracteristică principală este ușurința cu care puteți pulveriza pe orizontală, verticală și circulară datorită celor 3 duze din cupru (1,8mm/ 2,6mm/ 3,0mm) incluse.

Dispozitivul are un sistem reglabil pentru a controla butoanele și a regla viteza de acoperire și debitul, perfecționând astfel modul în care efectuați fiecare dintre aplicațiile dvs. colorate.

În plus, piesa este însoțită de un rezervor de 1300 ml, suficient de voluminos pentru a conține cernelurile, 1 supapă de reținere, astfel încât să puteți pulveriza fără să vă faceți griji cu privire la picurare și 1 cablu de 2 m.

2. Pistol de vopsit puternic cu tehnologie HVLP GINOUR

41SRKuWd+RL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni accesibile care să vă permită să obțineți finisaje profesionale, acest pistol de vopsit de la producătorul Ginour ar putea fi cel mai potrivit pentru dumneavoastră, acesta se remarcă prin versatilitatea sa, Nu numai că oferă un debit puternic și amplu pentru un finisaj uniform, dar sistemul de presiune electrică dezvoltat de producătorii săi îl face atât de practic încât veți uita să investiți într-un compresor separat.

Are 3 modele de pulverizare și 4 duze din cupru pur pe care le puteți adapta în funcție de nevoile dvs. artistice sau de tipul de suprafață pe care doriți să o acoperiți. Are o perie de curățare, apă de curățare și hârtii de filtrare

În cele din urmă, îmi place faptul că, pe lângă faptul că este o unitate completă, toate componentele sale pot fi separate, ceea ce facilitează curățarea și are, de asemenea, o garanție pe viață.

3. Pistol de vopsit Bosch PFS 2000

41fsBIyZO0L

Vezi pretul Emag

Marca Bosch este bine cunoscută în lumea uneltelor de vopsit, iar cu acest model arată de ce este favorită în rândul utilizatorilor.

Cu acest pistol de vopsit veți avea precizie și confort la utilizare, are un rezervor pentru vopsea, care poate fi folosit pentru vopsirea unei încăperi sau pentru lăcuire, funcționează cu sistemul de pulverizare a vopselei .

4. RevolutionAir Graffity 600W pistol de vopsit

51IiXe2q8vL

Vezi pretul Emag

Acesta este un pistol de vopsit care vă permite să aplicați diferite tipuri de vopsele, chiar și pe cele mai vâscoase, iar dacă nu dispuneți de mult spațiu acasă, vă va plăcea acest model, deoarece este foarte portabil.

Funcționează prin joasă presiune, ceea ce înseamnă că nu are nevoie de un compresor, deoarece funcționează printr-o turbină care presurizează aerul și de acolo este expulzată vopseaua.

5. Pistolul de vopsit Black & Decker HVLP200-QS

51-T+D6QClL

Vezi pretul Emag

Black and Decker este un alt favorit când vine vorba de unelte de vopsit, iar acest lucru se datorează calității sale deosebite și prețurilor excelente.

Acest pistol de vopsit este perfect dacă doriți un finisaj de calitate superioară, are o dimensiune portabilă care vă va permite să îl mutați cu ușurință, este ușor de curățat, chiar și reziduurile de vopsele de plastic. Este un model electric , deci are un compresor încorporat.

6. AREWTEC

4183c7kHMXL

Vezi pretul Emag

Acesta este un pistol de vopsit recomandat dacă sunteți în căutarea unui model în care puteți folosi vopsele pe bază de apă, emailuri, lacuri și protectori pentru lemn.

Este un model foarte ușor, cântărind doar 2 kilograme, va fi foarte ușor de ținut în mână și de folosit în timp ce se aplică straturi de vopsea. Datorită rezervorului său, este capabil să transporte 1000 ml de vopsea.

7. Pistol de vopsit TACKLIFE

Ați ajuns la unul dintre cele mai puțin costisitoare modele de pe listă, dar care este, fără îndoială, de o calitate excepțională. Are un motor de 400 W, ideal pentru a vopsi orice, de la piese de mașină la lemn și mobilier din oțel.

Are 3 moduri de pulverizare care vă permit să pictați pe verticală, orizontală și circular și conține, de asemenea, o pensulă și un ac care îl vor face ușor de curățat după ce ați terminat de folosit.

8. Meterk 400w pistol de vopsit ieftin cu vopsea

Acest pistol se remarcă prin versatilitatea sa, deoarece vă permite să adaptați până la 3 duze diferite, care la rândul lor, atunci când sunt combinate cu cele 3 tipuri diferite de pulverizare (orizontală, verticală și rotundă), veți putea vopsi practic orice suprafață.

Acesta include un buton reglabil care vă permite să reglați debitul de vopsea al pistolului, ceea ce ne ajută foarte mult să pulverizăm suprafețele într-un mod optim, evitând picăturile enervante și urmele de pensulă.

Are un motor de 400 W capabil să pulverizeze diferite tipuri de materiale.

9. Pistol de vopsit Tilswall

41M7iwNE9kL

Vezi pretul Emag

Una dintre cele mai remarcabile caracteristici ale acestui model este capacitatea sa de a transporta vopsea, iar 1300 ml este destul de mult. Și nu numai atât, dar și modurile sale de reglare permit acestui pistol de pulverizare să expulzeze straturi de vopsea cu un debit de până la 1200 ml pe minut.

Include 3 duze interschimbabile de 1, 1,8 și, respectiv, 2,6 milimetri, care pot fi combinate cu 3 tipuri de moduri de pulverizare.

Ghid de cumpărături: Cele mai bune pistoale de vopsit

Pistola-de-pintura

Tipuri de pistoale de vopsit

Pentru a alege ce model este cel mai bun pentru tine, va trebui să te hotărăști dacă preferi unul care funcționează cu electricitate, cu aer sau cu spray, așa că este momentul să le cunoști în detaliu pe fiecare dintre ele:

Pistoale de vopsire cu gravitație (HVLP):

Acronimul HVLP înseamnă High Volume, Low Pressure, ceea ce în engleză înseamnă volum mare, presiune scăzută.

Acest tip de pistol de pulverizare este de obicei cel mai scump, dar merită investiția, deoarece finisajele sunt luxoase și cu multe detalii. Acestea evită risipa de vopsea, deoarece trimit picături mici sub formă de spray pe suprafața de vopsit, ceea ce se întâmplă datorită volumului mare de aer care sparge vopseaua și astfel se produce pulverizarea.

Pistoale de vopsit pentru uz casnic:

Aceste pistoale de vopsit sunt special concepute pentru a fi utilizate acasă, fiind foarte ușor de manevrat, astfel încât oricine le poate folosi acasă.

Acestea tind să aibă prețuri mai mici, sunt compacte, ușoare și funcționează de cele mai multe ori prin intermediul unui compresor pe care îl au integrat, deci sunt modele electrice .

Pistoale de vopsit pentru mobilă:

În cazul mobilei și al pieselor auto, sunt necesare pistoale de vopsire care au mai multă putere, deoarece tipul de vopsele este întotdeauna mai vâscos, în acest scop pistoalele cu aer comprimat sunt ideale, deoarece acest tip de pistoale asigură un finisaj neted și uniform pe aceste suprafețe.

Pistoale de vopsit fără aer:

Acest tip de pistol de vopsit este foarte căutat pentru aplicații interioare și exterioare, spre deosebire de alte modele, aceste pistoale de vopsit fără aer funcționează fără aer, deoarece folosesc o presiune ridicată pentru a expulza vopseaua într-un strat uniform, ceea ce înseamnă că munca de vopsire a unei suprafețe mari poate fi făcută în jumătate din timp.

Pistoale de vopsire cu aer comprimat:

Acestea sunt cele mai economice modele, dar sunt și cele care produc cea mai mare risipă de vopsea, deoarece tind să folosească mult mai multă vopsea, însă finisajele lor sunt destul de bune. După cum probabil ați citit deja, aceste tipuri de pistoale de vopsit sunt ideale pentru a lucra la mobilier.

Când ar trebui să folosesc un pistol de pulverizare?

Pistola-de-pintura

Deși sunt extrem de utile și dau rezultate excelente, pistoalele de vopsit nu sunt ideale pentru orice situație, așa că vor exista momente în care vă veți găsi în situația de a picta și va trebui să recurgeți la alte instrumente.

Sunt ideale atunci când aveți de gând să pictați spații sau suprafețe mari, cum ar fi casele, apartamentele și camerele complet goale, mobilierul, tavanele, zonele exterioare și locurile greu accesibile, unde nu puteți folosi role sau pensule .

Pistoalele de vopsit au tendința de a fi oarecum imprecise atunci când vine vorba de detalii și de spații foarte mici și nici nu sunt recomandate dacă nu aveți cantități considerabile de vopsea, deoarece lucrarea poate fi incompletă.

Utilizarea acestor pistoale poate necesita mai multe pregătiri înainte de vopsire, așa că, dacă nu aveți mult timp la dispoziție, nici acestea nu sunt o opțiune recomandată.

Cum să alegeți un pistol de pulverizare?

Un pistol de vopsire de calitate superioară are caracteristici pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a cumpăra unul, printre care:

Modele reglabile:

Ar trebui să căutați modele care vă permit să reglați nivelul și modul de pulverizare, de grosimea vopselei și viteza acesteia, astfel veți obține cele mai bune rezultate.

Curățare ușoară:

Curățarea acestor aparate este un factor foarte important, deoarece este ceea ce va asigura durabilitatea lor în timp, astfel încât să poată fi folosite în continuare fără probleme. Pentru aceasta, modelele care permit o curățare ușoară sunt opțiunea câștigătoare.

Portabilitate:

Acest factor este cel care va face diferența între a face o muncă confortabilă sau nu. Ar trebui să optați pentru modelele care au roți, sunt asemănătoare cu o geantă sau au un mâner ușor de prins, deoarece acestea sunt cele mai ușor de transportat în timp ce faceți treaba.

Sursă de alimentare:

Toate modelele de pistoale de vopsit au o sursă de alimentare diferită, unele sunt electrice, altele folosesc gaz sau pot fi încărcate și utilizate și fără fir.

Întrebări frecvente

Este mai avantajoasă utilizarea unui pistol de vopsit decât utilizarea unei pensule?

Vopsirea cu un pistol de pulverizare este mai avantajoasă decât vopsirea cu o pensulă în funcție de situația în care se utilizează. Pentru a ajunge în locuri inaccesibile, pentru a picta suprafețe mari și pentru a obține un finisaj excelent, pistoalele de pulverizare sunt un câștigător.

Ce trebuie să fac pentru a obține cele mai bune rezultate?

Cheia este pregătirea suprafeței înainte de vopsire. Suprafața trebuie să fie complet curată, fără murdărie și reziduuri, și trebuie să protejați cu bandă adezivă tot ceea ce nu doriți să fie vopsit.

Ce trebuie să fac atunci când vopseaua nu acoperă o suprafață?

În acest caz, vopseaua trebuie aplicată în direcții diferite pentru a obține o acoperire totală și uniformă. Începeți pe verticală, apoi pe orizontală și alternați până când se obține finisajul dorit.

Cum trebuie să curăț pistolul de pulverizare?

Acest lucru depinde de tipul de vopsea pe care îl utilizați. Dacă este cazul vopselelor pe bază de apă , curățarea va fi simplă, în timp ce pentru solvenți, lacuri sau pete, trebuie să folosiți produsele indicate pentru fiecare dintre aceste soluții.