Plita de orez

mejor-arrocera

Având cel mai bun aparat de gătit orez în bucătăria dvs. vă va permite să coordonați prânzul și/sau cina perfectă.

Aparatul electric de gătit orez este aparatul de care are nevoie orice bucătărie, indiferent dacă gătiți în mod regulat sau ocazional, acesta vă va permite să obțineți de fiecare dată orezul perfect, fără a mai arunca orezul ars sau a-l mânca uscat sau moale.

Cele mai multe mașini de gătit orez sunt prevăzute cu un strat antiaderent și o tavă detașabilă, ceea ce face mai ușor decât o mașină de gătit orez să servești direct la masă sau să cureți.

Putem obține aragazuri cu 2 sau 3 porții, perfecte pentru cei care locuiesc singuri sau în cuplu, și chiar unele cu o capacitate de 10 porții sau mai mult. În ciuda capacității lor, cu aceste aparate putem alege cu ușurință cât de mult dorim să aburim datorită cupele lor de măsurare.

Cele mai bune mașini de gătit orez

Care este cea mai bună mașină de gătit orez?

Pe piață putem găsi mai multe mărci și tipuri de mașini de gătit orez. Printre acestea se numără aragazurile, recipientele cu microunde și aragazurile electrice.

Acestea din urmă includ printre opțiunile lor să avertizeze când orezul este gata și/sau să mențină conținutul la cald pentru a se conserva în timp ce celelalte ingrediente ale mesei sunt gata. Altele permit chiar gătirea a tot felul de cereale, legume sau rețete rafinate, cum ar fi orezul special pentru sushi.

După ce am cercetat și analizat prețurile și caracteristicile, vă prezentăm selecția noastră cu cele mai bune 6 aragazuri de gătit orez care sperăm că vă vor satisface cerințele.

Iată cele mai bune mașini de gătit orez :

1. Aparat de gătit orez Tristar RK-6126

41kKipOAoFL

Vezi pretul Emag

Cu un exterior din oțel inoxidabil, acest aparat electric ieftin de gătit orez, de culoare argintie, are o capacitate de 1 litru și dimensiuni de 24x28x20cm. Puteți pregăti 5 căni de orez în interior, iar puterea sa este de numai 400 W.

Printre funcțiile sale se numără menținerea temperaturii pentru a păstra orezul timp de ore, învelișul său antiaderent îl împiedică să se lipească, iar când este gata se oprește automat.

Bolul său intern cu protecție împotriva uscării cu ulei poate fi îndepărtat pentru a fi spălat sau păstrat, iar picioarele sale sunt antiderapante. De asemenea, vine cu o cană de măsurare.

2. Russell Hobbs 19750-56 aparat de gătit orez

41gyOoQE1IL

Vezi pretul Emag

Cu o greutate de 998gr și dimensiuni de 28,5×28,5x23cm, acest aparat de gătit orez electric Russell Hobbs este fabricat din oțel inoxidabil periat, capac din sticlă și un raport calitate-preț imbatabil.

Când termină de preparat aburul, se oprește automat și are un design argintiu și negru. Include, de asemenea, o spatulă, o cană de măsurat și o tavă pentru a găti pește și legume la abur.

Alte funcții speciale ale acestui aparat cu o capacitate de 1,8 L (10 cești) și o putere de 700 W, este că atât tava antiaderentă, cât și cablul sunt detașabile, ceea ce facilitează servirea direct la masă.

3. Aparat de gătit orez Oster CKSTRC4723-050

41ruaXQsbBS

Vezi pretul Emag

Cu o capacitate de până la 6 căni de orez, acest aparat are o greutate de 1,8 kg și dimensiuni de 25x23x23 cm. Designul său roșu și argintiu cu tavă detașabilă este antiaderent și foarte ușor de spălat.

Capacul său din sticlă previne gătirea excesivă a alimentelor, iar când procesul de gătire se termină, se oprește automat.

Include două funcții pe panoul său luminos: pornit și menținere la cald, astfel încât să puteți păstra atât orezul, cât și legumele la aceeași temperatură.

4. Aparat de gătit orez Adler AD-6406

Acest aparat de gătit orez are o putere de 1000 W, iar designul său realizat din oțel inoxidabil este negru. Are o capacitate de 1,5 l și este prevăzut cu o funcție cool-touch, adică partea exterioară nu capătă temperatura internă atunci când este pornit.

Cu o greutate de 2,4 kg și dimensiuni de 27,6×27,2×27,2 x 27 cm, pe placa sa găsim cele 2 funcții de gătit și de menținere la cald a conținutului.

Bolul său este detașabil și are o suprafață antiaderentă, ceea ce îl face ușor de curățat și împiedică orezul să se lipească. De asemenea, vine cu o cană de măsurare și o lingură de plastic.

5. Orezieră cu microunde Lékué

41H98OcDtrL

Vezi pretul Emag

Pentru cei cărora nu le plac aragazurile electrice, acest recipient verde și alb realizat din silicon platinat și PBT este o opțiune excelentă pentru a găti orez la microunde.

Are o capacitate de 1 l și se poate spăla în mașina de spălat vase. Cântărește doar 454 g, iar dimensiunile sale sunt de 17,8×17,8×12,7 cm.

Nu este nevoie să fierbeți mai întâi apa și vă permite să gătiți atât diferite tipuri de orez, cât și alte cereale, lăsându-le pe toate la fel de bine. Designul său vă permite să serviți direct la masă, este rapid de gătit și foarte ușor de curățat. Include câteva rețete.

Orezul, un aliment de bază consumat de jumătate din populația lumii, este, de asemenea, considerat o super-cereală datorită multiplelor sale beneficii nutriționale. Gătitul acestuia poate fi o provocare printre mulți, mai ales dacă sunteți în căutarea punctului perfect care să vă permită să vă bucurați de o textură plăcută.

Nu există niciun truc sau tehnică specială pentru prepararea ei, în afară de respectarea anumitor pași de bază, folosind cantitatea potrivită de apă, o căldură blândă, un capac de oală bine închis și o perioadă de repaus după ce se gătește. Sună simplu, nu-i așa?

În realitate, știm cu toții că am avut cu toții, la un moment dat, rezultate mai puțin satisfăcătoare, cu încercări eșuate care au produs un aluat moale, boabe crocante, insuficient gătit sau un amestec din ambele. Nu totul este pierdut! Ei bine, poate că ultimul lot a fost, dar vă asigurăm că următoarele vor fi mai bune.

Orezul cu gust perfect este posibil datorită aparatului de gătit orez, un dispozitiv electric care vă ajută să gătiți orezul într-un mod automat. Indiferent dacă cunoștințele dvs. culinare sunt limitate sau avansate, suntem siguri că veți găsi în acest mic aparat cel mai valoros aliat al dvs.

Tipuri de mașini de gătit orez

mejor-cocedor-de-arroz

O mașină de gătit orez este făcută pentru a simplifica procesul de preparare a orezului. Acestea sunt acționate electric și încălzesc apa din interior pentru a găti prin abur sau fierbere conținutul. Atunci când se atinge o anumită temperatură, acestea încep să își diminueze intensitatea, menținându-le la o valoare echilibrată.

Cele de mai sus ar descrie majoritatea acestor aragazuri. Cu toate acestea, există prezentări avansate, cu funcții suplimentare, de la reglarea personalizată a temperaturii până la emiterea de sunete și lumini la finalul procesului.

Utilizarea acestor ajutoare de gătit este simplă: trebuie doar să puneți orezul în vasul său interior cu puțin ulei comestibil, cantitatea proporțională indicată de apă și să apăsați un buton pentru a porni. La final, puteți alege să goliți conținutul sau să îl lăsați acolo pentru mai târziu, știind că își va menține temperatura ideală.

Diferitele tipuri de orez necesită cantități diferite de apă și moduri diferite de prelucrare pentru a obține rezultatul dorit. Orezul de bază este, bineînțeles, cel mai ușor de gătit, dar o boabă de orez moale sau pufoasă necesită anumite tehnici. Fiecare oală poate avea o anumită măsură de apă care trebuie folosită și, prin urmare, trebuie să se aibă grijă la manipularea porțiunilor exacte pentru a obține orez la perfecție.

Există diferite tipuri de mașini de gătit orez, dintre care se remarcă următoarele:

Aceasta este cea mai cunoscută și cea mai răspândită versiune în gospodăriile din întreaga lume. Aparatele electrice convenționale de gătit orez, inventate în 1955, sunt destul de ieftine și ideale pentru bucătarii începători.

Rațiunea lor de a fi este gătitul orezului alb, dar excelează și la prepararea orezului brun și a altor preparate, pe măsură ce utilizatorul capătă experiență cu capacitățile lor. Acestea sunt capabile să se încălzească, să fiarbă și să se oprească singure, într-un anumit interval de timp.

De asemenea, acestea iau în considerare modificarea greutății orezului, determinând diferența dintre momentul în care apa este prezentă și cel în care se evaporă, pentru a intra în modul de încălzire stabil. Acestea asigură o gătire ușoară, păstrează orezul cald timp de până la 12 ore și sunt foarte rentabile.

Un pas mai departe decât o mașină de gătit orez standard. Încorporează senzori termici pentru a calcula durata procesului de gătire, precum și variația de temperatură.

Multe dintre aceste mașini electrice de gătit orez au un design de ultimă generație, cu butoane pentru a le acționa și afișaje LED pentru a oferi informații. Acestea nu se limitează doar la orezul alb, ci și la orezul brun, la orezul pentru sushi și la terciuri, cum ar fi terciul.

Spre deosebire de mașinile de gătit orez convenționale, timpul de înmuiere și de fierbere la abur înainte și după preparare este programat automat.

  • Aparat de gătit orez multifuncțional

41m392MC9ZL

Acestea sunt dispozitive electrice multifuncționale, concepute pentru a efectua toate operațiunile efectuate de celelalte tipuri de aparate de gătit orez. Este o inovație recentă, creată în încercarea de a satisface toate nevoile utilizatorilor săi, exploatând calitățile cunoscute ale aragazurilor tradiționale.

Acestea încorporează garnituri de presiune în structura lor și pot fi utilizate ca orice oală sub presiune convențională. Într-o formă nepresurizată, puteți ridica funcțiile unui slow cooker pentru cele mai bune rezultate.

În ele puteți sotaia legume, bucăți de carne sau pui, pe care le veți combina apoi cu orez pentru a crea rețete unice. Este suficient să așezați capacul fără o potrivire exactă pentru a elibera mai mult sau mai puțin abur, un factor care afectează timpul de preparare.

Acestea sunt preferate de pasionații de gătit care doresc mâncăruri diferite și un raport calitate-preț bun. Desigur, aceste avantaje au un cost care se reflectă în prețurile lor ridicate.

  • Aparate de gătit orez cu încălzire prin inducție

Acestea reprezintă utilizarea maximă a tehnologiilor de încălzire. Acestea înlocuiesc modul tradițional de încălzire a fundului cu un transfer de temperatură prin inducție la întreaga oală. Această caracteristică permite o distribuție proporțională a căldurii în interiorul vasului, ceea ce influențează în mod favorabil orezul și alte ingrediente.

În interior, acestea funcționează prin utilizarea unor bobine metalice care generează un câmp magnetic atunci când energia electrică trece prin ele. Recipientul poate fi confecționat din materiale magnetice, pentru a realiza acest proces direct din acestea.

Câmpul magnetic induce căldură prin generarea de curent electric, încălzind vasul fără contact fizic direct. Acest lucru permite aparatului de gătit orez să facă ajustări mai fine ale temperaturii. Se obține un orez bine fiert, fără arsuri sau pete crude.

Cum funcționează mașina de gătit orez

Aceste dispozitive electronice funcționează în principal cu ajutorul electricității pentru a găti orez. A avea câteva cunoștințe de bază despre cantitatea de apă, tipul de orez și timpul de gătire de care are nevoie pentru a fi gătit la perfecție este un avantaj care vă va permite să vă bucurați de toate capacitățile aparatului dumneavoastră de gătit orez.

Chiar dacă ați achiziționat cea mai nouă tehnologie în materie de mașini de gătit orez, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile. Utilizarea aparatelor de măsură incluse cu fiecare produs asigură proporții exacte în raport cu cantitățile indicate de fiecare producător.

Dacă, pe de altă parte, decideți să folosiți o altă cană sau măsură de apă decât cea recomandată, veți vedea că rezultatul nu va corespunde cu cel așteptat. Când vine vorba de orez, nu merită riscurile, darămite experimentele.

Există diferențe mari între cantitățile de apă pentru un orez spumos și un orez crocant. Fiecare orez sau rețetă poate avea cerințe speciale în ceea ce privește prepararea sa. Unele mașini de gătit orez au capacitatea de a se adapta la o programare personalizată, după cum este necesar.

Adăugarea unui amestec de mirodenii și de alte condimente pentru a spori sau pentru a accentua aroma orezului este o altă posibilitate apreciată de cei care doresc să obțină un preparat complet. De asemenea, puteți include legume deasupra unui lot de orez în timp ce îl gătiți pentru o alternativă sănătoasă la orezul prăjit.

Rețetele și posibilitățile sunt infinite și merg mână în mână cu creativitatea ta. Există utilizări alternative pe care le puteți face, cum ar fi:

Puteți fierbe câte două ouă deodată, timp de 20-25 de minute, în funcție de termenul preferat.

Multe mașini electrice de gătit orez sunt prevăzute cu un coș de gătit la aburi, care este o modalitate ușoară de a obține în mod constant perfecțiunea aburului de legume. Dacă aragazul dvs. are acest accesoriu, puneți în el niște cartofi decojiți până când ajung la punctul cel mai moale. Puteți amesteca cu unt, lapte și puțină sare pentru a vă bucura de un piure bogat.

Prepararea unui delicios fondue de ciocolată este posibilă cu aceste mașini de gătit orez. Pur și simplu se adaugă câteva porții din acest desert cu puțin unt, se topește și se ține la foc moderat. Veți avea un amestec pe care îl veți savura cu fructe sau bezele.

Puteți fierbe pastele, scoateți o parte din apă și adăugați puțină brânză americană. Felul de mâncare rezultat va fi preferatul copiilor dumneavoastră.

Datorită proprietăților antiaderente ale majorității acestor tigăi, puteți îndrăzni chiar să gătiți clătite doar turnând aluatul înăuntru. Va fi pufoasă și consistentă, cu posibilitatea de a include niște fructe, chipsuri de ciocolată printre multe alte opțiuni.

Caracteristicile de bază ale aparatului de gătit orez

41U-ExZWLiL

Nu toate aparatele de gătit orez funcționează la fel. Fiecare dintre ele depinde de ceea ce consideră producătorul său că este relevant pentru cea mai bună performanță. Factori precum cantitățile de apă, unitatea de măsură (mililitri sau uncii), orezul și capacitatea de stocare internă afectează rezultatele acestora.

Acest lucru se adaugă la așteptările personale ale utilizatorului în ceea ce privește calitatea și caracterul practic al utilizării. Unele dintre caracteristicile de bază pe care trebuie să le urmăriți la cumpărare sunt:

  • Dimensiunea aparatului de gătit orez

Există variații în jurul volumului maxim admisibil pentru fiecare model. Putem găsi prezentări cu o capacitate de 3 până la 7 căni de orez. Acest lucru se referă la orezul crud, nu la cel fiert.

Se recomandă în special să cunoașteți nevoile de consum zilnic pentru a determina ce aparat de gătit orez este potrivit pentru gospodăria dvs. Minimul și maximul merg mână în mână cu numărul de membri sau de persoane care se vor bucura de fiecare preparat, astfel că o oală de 3 căni ar fi perfectă pentru două persoane, iar una de 7 căni ar fi perfectă pentru o familie întreagă.

Cumpărarea unei oale mici înseamnă că va trebui să o folosiți de mai multe ori în cazul în care sosesc musafiri neașteptați pentru a mânca, în timp ce o oală mare, cu toate funcțiile sale avansate, nu ar fi eficientă pentru a găti porții mici.

Depășirea limitelor stabilite poate duce la scurgeri care să afecteze suprafața și mecanismul acestor articole. În schimb, manipularea unor porții sub valoarea minimă va duce la obținerea unui orez inconsistent.

Prin urmare, este recomandabil să citiți cu atenție eticheta înainte de cumpărare pentru a vă asigura că aragazul selectat este utilizat la capacitatea sa maximă.

  • Dimensiunea japoneză a paharului vs. dimensiunea locală

Un pahar se referă la o măsură standardizată aplicată în diferite regiuni ale lumii, care este utilizată pentru a determina cantitățile de mâncare în vrac în preparatele culinare. Această formă de calcul al volumului variază de la o națiune la alta, ceea ce afectează considerabil rezultatele în rețete precise. De exemplu, America Latină, Australia, Noua Zeelandă și Canada folosesc un volum de aproximativ 250 ml; în Statele Unite, o ceașcă echivalează cu aproximativ 236,5 ml; iar în fostele colonii britanice, cu excepția celor deja menționate, se folosește o ceașcă pe care o numesc 'imperială', care reprezintă aproximativ 284,1 ml.

Trebuie amintit că majoritatea aparatelor de gătit orez de pe piață provin din Japonia sau din Statele Unite, detaliu care trebuie respectat cu atenție în funcție de locul în care ne aflăm.

Cunoașterea cu certitudine a proporției luate în considerare de producători va face diferența între un orez delicios și unul care va ajunge cu siguranță la coșul de gunoi.

Alte funcții ale mașinilor de gătit orez

Obținerea unui orez moale sau pufos este scopul pe care trebuie să-l atingi atunci când folosești aceste mașini electrice de gătit orez, dar ele includ și caracteristici benefice care deschid o lume de posibilități pentru a folosi această resursă la maxim. Unele dintre aceste caracteristici includ:

Prăjirea orezului, a legumelor și a cărnii este un avantaj al anumitor modele. Acest lucru este realizat prin materialul din oțel inoxidabil cu un strat antiaderent pe suprafață. Pur și simplu preîncălziți tigaia și adăugați o cantitate mică de ulei pentru a sotaia orice doriți, fără riscul de a se lipi.

Materialul anti-rugină nu absoarbe mirosurile sau aromele, păstrând valoarea nutritivă a fiecărui aliment. Pentru a menține această calitate pentru o perioadă lungă de timp, trebuie să curățați interiorul la fiecare utilizare.

Aparatele de gătit orez includ o paletă din plastic pentru servire și amestecare, acest lucru se face pentru a evita zgârieturile care diminuează puterea antiaderentă. Evitați să folosiți linguri, furculițe sau cuțite din metal care îi compromit buna stare.

Un capac de sticlă sau de plastic transparent facilitează verificarea preparării orezului. Practica obișnuită era de a ridica capacul pentru a vedea dacă lipsește apa sau pentru a testa gradul de coacere, o acțiune care afecta procesul și creștea riscul de arsuri din cauza vaporilor de apă. Acesta a fost cazul capacelor metalice, care erau comune în cazul modelelor mai ieftine.

Aceste capace au o mică gaură care funcționează ca o supapă de evacuare a aburului, care eliberează cantitatea potrivită din momentul în care apa fierbe și până la sfârșitul ciclului.

Folosiți numai capacul adecvat pentru aparatul de gătit orez, astfel încât apa acumulată să nu se scurgă, creând un dezastru pe care cu siguranță îl veți regreta.

Una dintre cele mai utile funcții, pe lângă sarcina de bază de preparare a orezului, este încorporarea coșurilor sau compartimentelor de abur. Acest accesoriu este integrat în mașina de gătit orez pentru a profita de căldura degajată pentru a găti alte alimente, cum ar fi legumele.

Un broccoli verde și consistent, așa cum găsim în unele magazine de mâncare orientală, se obține în doar câteva minute sub aburul cuptorului de orez.

Folosind această alternativă, veți savura mâncăruri bogate și nutritive, cu o utilizare minimă de grăsimi sau uleiuri. Cu această funcție și cu puțină ingeniozitate puteți pregăti și carne pentru tocare și chiar și unele deserturi.

Acesta este doar un exemplu dintre numeroasele oportunități minunate pe care ni le oferă aceste tăvi cu aburi și care contribuie favorabil la sănătatea și bunăstarea noastră.

Caracteristici electronice

31TYBagyMUL

Evoluția constantă a tehnologiei înseamnă că aparatele electrice de gătit orez se schimbă în mod constant și implementează funcții noi și variate. Fiecare producător ia în considerare posibilitatea de a-și reproiecta modelele pentru a oferi caracteristici care să faciliteze prepararea orezului. Această tendință face ca din ce în ce mai mulți oameni să fie interesați să facă parte din lumea culinară, rețetele fiind disponibile pentru toată lumea.

Mai jos, am compilat unele dintre cele mai recente inovații legate de aceste aparate:

  • Sistem de selecție fuzzy

La fel ca multe cuptoare cu microunde și cuptoare electrice, unele mașini de gătit orez și-au preprogramat funcția de gătit dintr-o serie de meniuri aplicabile diferitelor tipuri de orez. În acest fel, se alocă timpul potrivit în funcție de cerințele fiecărui preparat, pentru rezultate optime.

Tot ce trebuie să faceți este să apăsați un buton de selecție care va afișa opțiunea care urmează să fie elaborată în acel moment, în jurul termenului dorit în orez. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să urmați instrucțiunile din manualele de instrucțiuni pentru porțiile și cantitățile de apă recomandate.

Se poate obține un orez alb de bază, un orez mixt, orez glutinos, orez brun, orez vrac și altele.

Acest fel de mâncare populară a căpătat notorietate pe măsură ce s-a strecurat în gusturile și preferințele multor oameni. Este un aliat al micului dejun și al cinei, datorită simplității și a aportului eficient la nutriție, care ajută să trecem peste zi.

Japonezii știu foarte bine acest lucru, motiv pentru care au încorporat acest buton în mașina modernă de gătit orez, care contribuie la gătirea lentă a orezului sau a fulgilor de ovăz din care este făcut. Puteți fierbe ingredientele în apă sau lapte.

La sfârșitul procesului, veți obține o consistență de terci, ca un terci.

Când rămâne mâncare, o putem reîncălzi folosind mașina de gătit orez. Acest lucru se face de ceva timp, dar astăzi este o parte formală a funcțiilor prezente printre butoanele sale.

Prin simpla plasare a acestor alimente în interior, fie congelate, fie la temperatura camerei, le puteți aduce la temperatura ideală pentru a vă bucura de aroma lor originală. Vă rugăm să rețineți că variațiile în căldura furnizată trebuie să fie moderate pentru a evita arsurile.

Se recomandă utilizarea acestei funcții în combinație cu opțiunea 'păstrare la cald' pentru rezultate optime.

  • Funcția de gătire rapidă

Dacă sunteți o persoană care dorește să mărească potențialul aparatului de gătit orez, reducând în același timp timpul de gătire, puteți utiliza această funcție de gătire rapidă. Căutați butonul 'Quick Cook' (Gătire rapidă) în cadrul opțiunilor pentru a scurta etapele de gătire, mărind căldura generată, precum și rata de evaporare. Aparatele de gătit orez cu încălzire prin inducție sunt excelente pentru această sarcină.

Rezultatele nu vor fi ca orezul gătit în timpul tău normal, dar cel puțin vei putea mânca ceva decent înainte de a ieși în oraș.

Când gătiți preparate din orez, trebuie să vă gândiți la textură. Această stare depinde de cantitățile de amidon prezente între un tip de orez și altul, ceea ce dă ca produs final un bob pufos, uscat sau lipicios.

Selectați funcția de textură în opțiunea orez lipicios de pe mașina electrică de gătit orez atunci când doriți să preparați un desert, cum ar fi budinca de orez sau orezul cu nucă de cocos, care necesită un aspect mai compact sau mai coclit.

Pentru orezul tare, această setare va efectua o gătire mai puțin intensă și mai scurtă, deoarece natura bobului nu necesită o prelucrare suplimentară. Rămâne separată și ușoară atunci când este gătită. Se folosește adesea cu orez fiert.

Selectarea texturii dorite va avea un efect mai bun în funcție de orezul disponibil în acel moment. În caz de îndoială, citiți ambalajul pentru a înțelege aplicațiile normale în funcție de sursa și tratamentul său.

Caracteristicile de siguranță ale mașinilor de gătit orez

Mașinile de gătit orez reprezintă un pas înainte în prepararea celui mai preferat fel de mâncare în gospodării. Cu toate acestea, din cauza faptului că aceste articole sunt electrice și încălzesc apa la o temperatură ridicată, ele prezintă un risc de siguranță atunci când sunt utilizate incorect.

Comportamentul cu acest aragaz nu este diferit de cel cu alte aparate din casă, așa că urmați instrucțiunile logice de manipulare a acestuia fără a-i compromite bunăstarea.

Ar trebui să încercați să utilizați acest aparat într-un mediu care să nu fie la îndemâna copiilor, care pot fi atrași de designul său atractiv. Evitați să umpleți recipientul până la capacitate maximă pentru a reduce scurgerile.

Păstrați cablurile de alimentare uscate și la locul lor. Scoateți aragazul din priză la sfârșitul utilizării sale, funcția 'mențineți cald' indică faptul că este pornit, deci nu-l lăsați în această stare mai mult decât o perioadă rezonabilă.

Asigurați-vă că acest aparat este inactiv atunci când îl curățați și că interiorul este deja la temperatura camerei. Acestea, printre alte acțiuni, vă vor ajuta să fiți în siguranță și să vă folosiți aparatul de gătit orez pentru mult mai mult timp.

De asemenea, mecanismele dumneavoastră ar trebui să fie prevăzute cu alternative care să ofere un minim de strategii alternative în cazul unor situații adverse. Cele mai frecvente care pot fi găsite sunt:

Aparatele de gătit orez au siguranțe interne care întrerup trecerea curentului neadmis de mecanism. Acestea îi protejează componentele electrice în cazul unei suprasarcini care ar putea compromite integritatea funcționării normale și ar putea face aparatul de gătit orez inoperant.

Siguranțele sunt formate dintr-un fir cu rezistență scăzută care formează un mic circuit. Atunci când un curent mai mare decât cel normal trece prin siguranță, aceasta își întrerupe conductorul, împiedicând continuitatea cu restul echipamentului. În acest scop, sunt disponibile întrerupătoare de circuit și relee de protecție, care pot fi montate pe diferite modele de aragazuri.

În cazul unei defecțiuni, înlocuiți pur și simplu siguranța pentru a continua funcționarea aparatului dumneavoastră de gătit cu aburi. Acesta este cel mai bun mod de a avea grijă de această investiție valoroasă.

  • Înfășurător automat de cablu

O opțiune neobișnuită, dar utilă. Acesta este un sistem de reînfășurare a cablului, care reduce încurcarea și șansele ca dumneavoastră sau un membru al familiei să trageți de unitatea conectată.

Funcționează prin apăsarea unui buton, care activează un mecanism intern care retrage automat cablul, lăsând la vedere fișa acestuia.

Acestea nu sunt atât de des întâlnite, deoarece este neobișnuit ca mașinile de gătit orez să aibă un cablu mai lung decât este necesar. Cu toate acestea, este o caracteristică convenabilă, în special atunci când depozităm aparatul de gătit orez.

Ce model de aparat de gătit orez să alegeți?

Trebuie remarcat faptul că există multe modele cu proprietăți avansate care se mândresc, de asemenea, cu un design modern, într-o varietate de culori și care se potrivesc cu orice cameră din casă. Pare aproape imposibil să nu fii atras de unul dintre acestea, iar prețurile de chilipir le fac și mai atractive.

Cu toate acestea, unul dintre principalele considerente este volumul pe care ar trebui să îl gestioneze mașina de gătit orez în funcție de nevoile noastre reale. Nu are rost să achiziționați o mașină de gătit orez mare dacă va fi folosită pentru două persoane. Sau una mică pentru o familie numeroasă.

Cantitățile de orez uscat pe care le pot conține aceste mașini electrice de gătit orez sunt cel mai bun ghid în momentul cumpărării. Valorile prezentate indică capacitatea internă medie, aceasta dacă luăm în considerare creșterea de volum a boabelor la absorbția apei, deci va trebui să evaluăm rezultatul final.

De exemplu, un produs care conține 3 căni de orez va genera 6 căni de produs finit, conform indicațiilor. Acordați o atenție deosebită acestui raport pentru a alege un aparat de abur care să se potrivească realității dvs. de consum.

Un alt aspect de luat în considerare se referă la tipul de orez care urmează să fie prelucrat și la frecvența acestuia; dacă folosiți de obicei doar boabele albe obișnuite sau dacă vă veți extinde orizonturile și la alte opțiuni.

Oricare ar fi cazul, va trebui să cumpărați o unitate pentru a vă realiza obiectivul specific, dar nu uitați că funcțiile avansate cresc costurile. Ținând cont de toate acestea, sunteți sigur că veți alege alternativa perfectă.

  • Doresc o mulțime de caracteristici sau doar un model ieftin, de serie?

Aceasta este întrebarea cheie pe care trebuie să v-o puneți. Evoluția cunoașterii nu trebuie negată, mai ales în bucătărie. Dar, să recunoaștem, dacă viața ta este ocupată și nu îți permite să treci dincolo de pregătirile simple, este înțelept să nu te orientezi către oferte cu funcții avansate.

Dacă, pe de altă parte, aveți cunoștințe anterioare sau sunteți dornici să experimentați noi rețete, nu trebuie să vă gândiți de două ori. Noile tehnologii sunt de partea dumneavoastră pentru a vă ajuta să creați mâncăruri unice, având ca ingredient principal orezul.

Nu este loc pentru exagerări, cu excepția cazului în care intenționați să deschideți un restaurant oriental. Alegeți un model de dimensiuni mici, care este potrivit pentru majoritatea gospodăriilor.

O mașină de gătit orez poate fi foarte benefică, dar poate fi și risipitoare, producând mai mult orez fiert decât aveți nevoie. Evitați risipa și concentrați-vă pe o alternativă în funcție de ceea ce va fi consumat zilnic.

Dacă doriți să includeți legume sau carne, este posibil să aveți nevoie de o dimensiune mai mare, astfel încât întregul set să încapă confortabil în interiorul unității

În plus față de capacitatea sa internă, trebuie să știm dacă este potrivit pentru spațiul din bucătărie. Există aparate de gătit orez cu o structură externă voluminoasă, care sunt dificil de depozitat.

Căutați modele care își separă părțile într-un mod adecvat, astfel încât să puteți decide dacă doriți să le depozitați asamblate sau separat.

Curățarea poate fi complicată atunci când alegeți cea mai mare oală pentru a găti orez. Avantajul unui produs la îndemână este capacitatea sa de a fi dus direct în mașina de spălat vase pentru a reduce timpul petrecut.

Din aceste motive și din multe altele, merită să fiți precaut înainte de a vă angaja la primul lucru pe care îl vedeți pe raft.

  • În ce material doresc să fie gătite alimentele mele?

Deși am menționat mai sus avantajele oțelului inoxidabil în combinație cu acoperiri antiaderente în marea majoritate a tigăilor interioare pentru aragazul cu orez, trebuie să subliniem că nu este singura alternativă.

Pentru iubitorii de natural și de valul ecologic, sunt disponibile tigăi fabricate din materiale fără metale grele sau alte materiale toxice.

Aceasta este un răspuns la utilizarea teflonului, care este asociat cu diverse tulburări și boli, deoarece conține acid perfluorooctanoic (PFOA), care este, de asemenea, dăunător pentru mediu.

Cum să faci orez de sushi într-un aragaz de orez

De unde să cumperi un aragaz de orez?

Există multe locuri de unde puteți cumpăra un aparat de gătit la aburi pentru a găti mai multe rețete în câteva minute, cum ar fi El Corte Inglés, Media Markt sau Milar.

Dacă doriți cu adevărat să aveți un catalog larg de mărci și modele pe internet, puteți găsi aceste modele exclusive de la mărci internaționale pe Amazon, PCComponents sau eBay.

Întrebări frecvente

Merită cu adevărat un aparat de gătit orez?

Dacă obișnuiți să gătiți nu numai orez de mai multe ori pe săptămână, ci și ouă fierte și multe altele, și să o faceți rapid și eficient, fără a cheltui multă energie.

Care sunt avantajele aparatelor de gătit orez?

Cu ajutorul lor, gătiți într-un mod mai sănătos, deoarece legumele, peștele sau puiul în bucăți mici, dar mai ales orezul vor conține mai puțin amidon datorită modului în care este gătit, dar nu uitați să îl spălați înainte de a-l pune în aceste mici aparate.