Plug inteligent

mejor-enchufe-inteligente

Controlul automatizării casei este o mare problemă dacă nu ai dispozitivele potrivite, ți s-a întâmplat vreodată? Cu ceva timp în urmă, am pus mâna pe dispozitive care opreau lucrurile atunci când voiam doar să pornesc televizorul. Dar șmecheria cu migală este să cumperi cea mai bună priză inteligentă pe care o poți găsi pe piață, astfel încât totul să funcționeze perfect și să poți conecta chiar mai multe dispozitive în același timp.

Haideți! De asemenea, puteți cumpăra mai multe prize. Depinde de bugetul dvs. sau dacă puteți obține un model fiabil și de bună calitate la un preț accesibil. Ideea din spatele acestor accesorii este de a putea porni și opri automat dispozitivele electronice pentru a economisi energie acasă. Mai ales în ziua de azi.

Automatizarea care se realizează este foarte eficientă, deoarece controlează aparatele de la distanță cu ajutorul smartphone-ului, folosind doar o conexiune WiFi. Acum... Cum să alegeți un dispozitiv care să funcționeze cu adevărat și să fie mai puțin costisitor? Mai întâi trebuie să știți câteva lucruri.

Cele mai bune prize inteligente

Care este cea mai bună priză inteligentă?

Pentru a face alegerea corectă, este recomandat să cunoașteți cele două tipuri principale de

prize inteligente și care dintre ele este mai convenabilă pentru dumneavoastră. Ambele au avantajele și dezavantajele lor.

Montat pe perete : Arată ca orice altă priză de uz casnic, încastrată în perete. Acestea necesită un proces de instalare la fel de complex ca și conectorii obișnuiți. Orificiul deschis, cravata de cablu etc. Partea bună este că acest model, din punct de vedere estetic, arată mai prezentabil și nu iese în evidență, așa că nimeni nu va observa că este ceva diferit acolo.

Plug and play : Sunt extrem de practice de instalat, trebuie doar să le conectați la o altă priză obișnuită și puteți începe să le folosiți. Singurul lor dezavantaj ar putea fi (pentru cei care găsesc acest lucru incomod), că ies puțin în afară de perete și, evident, se vede că este ceva conectat acolo. Cu toate acestea, dacă îl puneți ascuns în spatele unei mese mici, cine îl va observa?

Un alt aspect pe care ar trebui să îl urmăriți este ca alegerea dumneavoastră să asigure o bună monitorizare a energiei. Pe lângă geniul de a controla totul de la distanță, de pe telefonul mobil, pentru a porni sau opri totul după cum doriți și aveți nevoie, este excelent și pentru a ține evidența cheltuielilor pentru a măsura consumul de energie și facturile de plătit.

Ținând cont de acest lucru, puteți consulta și această comparație a celor mai bune 5 prize inteligente de până acum, pentru a vă face o idee mai bună despre cele mai rezonabile alternative.

Iată dintre cele mai bune prize inteligente:

1. Lunvon 3-300DE001 priză inteligentă

Mare

Această priză inteligentă este operată prin telecomandă de la o distanță de cel puțin 20 cm și până la 30 m, cu o bună rezistență la interferențe de la pereți și așa mai departe. Puteți conecta și utiliza televizoare, radiouri, lămpi și alte aparate care nu depășesc un consum de energie de 1000 W.

În plus, consumul redus de energie vă permite să gestionați mai bine consumul de energie acasă, reducând astfel facturile de electricitate. În același timp, vă puteți asigura că totul este oprit în mod corespunzător înainte de a pleca din casă prin simpla apăsare a butonului de oprire.

2. Enchufe domótico inteligente T4-GSM AXN-PS301

În spaniolă

31XwR1T10JL

Vezi pretul Emag

Dacă nu vreți să complicați lucrurile cu dispozitive care au instrucțiuni în alte limbi, acest model este cel care vi se potrivește. Nu numai manualul tipărit, ci și aplicația și SMS-urile sunt complet în limba spaniolă.

Acest aparat are, de asemenea, o sondă de temperatură care detectează valoarea indicată și se activează sau se dezactivează în funcție de programarea dvs. Acest lucru funcționează perfect pentru cazane, încălzire, aer condiționat etc.

Pentru a funcționa cu SMS, are o cartelă SIM și are nevoie de o acoperire GSM bună, deoarece atunci când este pe cale să atingă temperatura indicată, trimite un avertisment prin întreruperea alimentării/recuperare prin acest mod. Are o funcționare automată programabilă prin intermediul unui calendar și poate rezista la puțin mai puțin de 3000W.

3. Belkin WEMO Insight F7C029ca

Cu aplicație gratuită pentru iOS și Android

41zjkhv6RtL

Vezi pretul Emag

Pentru cei cărora le place să controleze mai multe dispozitive simultan, o pot face cu acest dispozitiv care funcționează cu aplicația gratuită WEMO, compatibilă cu iOS și Android. Deoarece funcționează cu IFTTT, are un control mai mare asupra diferitelor aplicații cu care puteți programa și opera dispozitivele pe care le doriți. De exemplu, Amazon Alexa.

De asemenea, suportă Wi-Fi: 2.4Ghz, 802.11n. Puteți conecta cu ușurință o bandă de alimentare la acesta pentru a include mai multe dispozitive, cum ar fi Xbox, televizorul etc.

Este mai ușor să măsurați consumul, deoarece puteți exporta aceste informații și puteți controla mai bine cheltuielile. Este eficient și prompt în ceea ce privește notificările.

4. Priză inteligentă Wattio POD

Pentru a vă simula prezența

31jCVO99SdL

Vezi pretul Emag

Vă îngrijorează faptul că apartamentul va părea singuratic atunci când veți pleca în vacanță? Ați putea folosi acest dispozitiv care poate porni televizorul de joi până duminică, de la ora 20:00 până la ora 23:00, și va face acest lucru fără să fie nevoie să fiți în apropiere. Cu ajutorul smartphone-ului dumneavoastră și al acestei prize, puteți controla de la distanță pornirea și oprirea echipamentelor electronice și, de asemenea, consumul de energie.

Un alt avantaj este că puteți conecta POD-ul cu UȘA de aceeași marcă, astfel încât luminile să se aprindă automat când ajungeți acasă noaptea. Îl puteți combina cu un senzor de mișcare, cum ar fi Wattio Motion - Senzor de mișcare și temperatură, pentru a vă proteja și mai mult casa.

5. TP-LINK HS110 Wireless Smart Plug

Cu temporizator

31gpk0F05NL

Vezi pretul Emag

Cei mai neglijenți ar putea găsi acest dispozitiv convenabil, deoarece are un temporizator la îndemână pentru a opri aparatele care au fost lăsate în funcțiune. De exemplu, fierul de călcat sau placa de îndreptat părul. Este compatibil cu iOS, Android și Amazon Echo, cu care puteți controla totul prin voce. Aceasta funcționează cu aplicația gratuită Kasa App inclusă.

Puteți să programați și să reglați totul de pe smartphone-ul dvs. atunci când vă aflați oriunde aveți internet. Acesta dispune de monitorizare a consumului de energie pentru a analiza consumul în timp real și istoric al fiecărui dispozitiv. Cu modul 'departe de casă', vă puteți preface că cineva este prezent pentru o mai mare siguranță.

6. Priză inteligentă Etekcity ZAP 5LX

Cu telecomandă

41p0GCPywuL

Vezi pretul Emag

Ideal pentru persoanele cu probleme de mobilitate sau cu dizabilități, acest tip de priză fără fir funcționează la o distanță de 30,48 m pentru a porni și opri aparatele la care nu este ușor de ajuns. Semnalul lor puternic de radiofrecvență poate trece prin uși și pereți fără a întrerupe funcționarea altor echipamente electrice.

Acestea economisesc energie și sunt programabile, deoarece pot activa mai multe dispozitive prin apăsarea unui buton și, de asemenea, pot controla un singur dispozitiv cu mai multe telecomenzi. Utilizarea lor este recomandată pentru echipamentele care utilizează mai puțin de 2300 W, cum ar fi cuptoarele cu microunde, încărcătoarele, luminile de Crăciun sau echipamentele de sunet.

Dacă ați selectat unul din listă, ar fi minunat dacă ne-ați putea spune cum a fost. Nu uitați să ne lăsați un comentariu, OK?

Ce este o priză inteligentă?

mejor-enchufe-inteligente

Aceste fișe sunt prize simple care se conectează la un capăt la o priză de perete obișnuită, la o bandă de alimentare sau la o altă sursă de alimentare și au o intrare la celălalt capăt pentru a conecta dispozitivul sau aparatul pe care doriți să îl controlați. Pentru a simplifica, transformați pur și simplu oricare dintre prizele din casa sau biroul dumneavoastră într-o priză inteligentă pe care o puteți gestiona în orice moment de pe smartphone-ul.

Dar, pentru a vă asigura că veți profita la maximum de ea, gândiți-vă mai întâi unde doriți să o puneți. Unele sunt subțiri și suficient de subțiri pentru a nu obstrucționa alte prize de pe barele de alimentare sau prize multiple, dar altele sunt un pic mai mari sau au fișele pe o parte. Așadar, este întotdeauna bine să vă uitați la acest aspect înainte de a cumpăra.

Ce face o priză inteligentă?

Orice priză inteligentă fără fir funcționează pentru a opera de la distanță orice aparat conectat la ea. Acesta este cazul lămpilor, ventilatoarelor, televizoarelor, mașinii de cafea sau al prăjitorului de pâine. Unele utilizează WiFi, iar altele sunt dotate cu o telecomandă. Acestea permit ca fiecare dispozitiv să fie programat să se comporte într-un anumit mod sau să aibă programe de funcționare prestabilite.

De exemplu, ați putea seta prăjitorul de pâine și aparatul de cafea să pornească la aceeași oră în fiecare zi și să vă treziți cu pâine prăjită și cafea proaspăt făcută.

În același timp, cu ajutorul aplicațiilor pentru iOS și Android puteți crea ceea ce se numește 'scene' în Internetul lucrurilor. Acestea sunt pur și simplu programe sau modalități prin care puteți face ca dispozitivele dumneavoastră să interacționeze între ele. De exemplu, faceți ca un aragaz să pornească atunci când temperatura scade sau stingeți luminile din cameră la o anumită oră pentru a controla consumul și multe altele. Chiar și atunci când plecați în vacanță, puteți face ca luminile să se aprindă pentru a da impresia că sunteți încă acasă.

În cele din urmă, multe aparate oferă rapoarte privind consumul de energie al fiecărui aparat și al fiecărei încăperi, permițând o monitorizare perfectă a energiei pentru a vă reduce facturile de energie.

Sfaturi înainte de a cumpăra o priză inteligentă

Să cumperi o priză inteligentă bună cu WiFi nu înseamnă doar să o alegi pe prima pe care o vezi la un preț bun, ci există multe variante, caracteristici și funcții pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a face o alegere dintre numeroasele modele existente pe piață în prezent. Iată câteva recomandări cheie:

Interior sau exterior

În general, marea majoritate a prizelor inteligente disponibile sunt destinate utilizării în interior, deoarece nu sunt impermeabile și nu sunt rezistente la intemperii. De fapt, vă puteți baza pe culoarea dispozitivului, deoarece cele albe sunt destinate utilizării în interior.

Dacă sunteți în căutarea unui dispozitiv care să vă controleze consumul de energie, luminile și orice alte dispozitive pe care le aveți în aer liber, căutați un model negru, deoarece acestea sunt cele care vin cu conectori rezistenți la apă.

Necesitatea unui hub

Unele mărci includ un hub ca opțiune pentru a conecta fișa și a o menține interconectată cu alte dispozitive. Cu toate acestea, nu este absolut necesar să se utilizeze un hub. O mare parte va depinde de producător și de preferințele dumneavoastră.

Standard de conexiune wireless

Când vorbim despre prize inteligente, ne gândim întotdeauna la cele care se conectează direct la WiFi și sunt compatibile cu Google Home, Alexa, Amazon Echo și alte aplicații similare. Cu toate acestea, există, de asemenea, modele care funcționează cu alte standarde de conexiune fără fir, cum ar fi ZigBee sau Z-Wave, care necesită hub-uri.

Cu toate acestea, pentru utilizatorul mediu, un model cu conexiune WiFi este ideal. Este cel mai universal și cel mai ușor de utilizat.

Compatibilitatea Apple HomeKit

După cum știți, nu toate aparatele și dispozitivele sunt pe deplin compatibile cu iOS și cu alte dispozitive Apple. Prin urmare, dacă intenționați să vă conectați cu Apple HomeKit, asigurați-vă că fișa wireless în cauză este compatibilă. Pentru a face acest lucru, citiți specificațiile acestuia pe site-ul web al producătorului.

Suport pentru asistență vocală

Controlul vocal este, fără îndoială, una dintre cele mai bune și mai simple modalități de a ne folosi dispozitivele de acasă fără a fi nevoie să ridicăm un deget. Pentru a profita la maximum de ea, asigurați-vă că priza inteligentă este compatibilă cu Amazon Alexa , Google Home Assistant, Amazon Echo sau chiar Apple Siri. În acest fel, puteți controla aparatele electrocasnice din casa dumneavoastră cu ajutorul vocii, exact ca în filme.

Numărul de prize

Există modele care includ câteva prize, în timp ce altele au doar una. Important este că, ținând cont de locul în care doriți să o amplasați, trebuie să verificați dacă designul acesteia va bloca alte prize și vă va face să pierdeți posibilitățile de conectare. În orice caz, există, de asemenea, benzi de alimentare inteligente care vă permit să conectați mai multe dispozitive în același timp și să le controlați independent.

Cu sau fără împământare

Întotdeauna merită să vă asigurați că priza inteligentă în cauză este împământată pentru a vă oferi un plus de siguranță atât dumneavoastră, cât și aparatelor electrice.

Funcții de monitorizare a consumului de energie

După cum s-a menționat mai sus, multe modele de prize inteligente vă permit să monitorizați consumul de energie, dar nu este o regulă generală. Așadar, dacă doriți această funcție pentru a vă reduce factura de electricitate, asigurați-vă că achiziționați un model care o include.

Reglarea intensității luminoase încorporată

Unele modele de prize inteligente sunt prevăzute cu întrerupătoare de reglare a intensității luminoase a lămpii, care vă permit să reglați sau să reglați intensitatea luminoasă a oricărei lămpi sau becuri obișnuite.

Avantajele utilizării unei prize inteligente

Utilizarea unei prize inteligente oferă numeroase avantaje, de la confortul și liniștea de a putea aprinde și stinge luminile fără a fi nevoie să vă ridicați din pat, până la economisirea de bani la facturile de electricitate.

Din motive de siguranță

Unul dintre punctele forte ale oricărei prize inteligente este faptul că o puteți seta să oprească toate aparatele conectate imediat ce părăsiți casa. În acest fel, vă puteți asigura că a fost oprit în mod corespunzător cazanul sau aragazul, sau chiar un aragaz.

În același mod, vă puteți programa dispozitivele și luminile pentru a porni periodic atunci când veți fi plecat de acasă pentru o perioadă lungă de timp, în vacanță sau ceva similar. În acest fel, orice potențial hoț va crede că sunt oameni acasă și va evita să fure de la dumneavoastră.

Vă ajută să economisiți bani

Deoarece consumă foarte puțină energie pentru a rămâne conectate, acestea vă oferă posibilitatea de a reduce considerabil consumul inutil, putând gestiona totul de la distanță. Și, desigur, modelele cu monitor indică în mod clar care dintre aparatele și gadgeturile dvs. consumă cea mai multă energie și vă fac facturile atât de mari.

Astfel, vă puteți îmbunătăți obiceiurile de consum, vă puteți reduce cheltuielile și puteți ajuta puțin mediul înconjurător.

Trăiți eficient

Folosiți priza inteligentă pentru a-i împiedica pe copii să folosească televizorul sau consolele lor în afara orelor de program. Puteți, de asemenea, să stingeți luminile când se culcă. În acest fel, se vor obișnui să se culce la ora potrivită sau să-și facă temele în loc să se joace.

Poate fi folosită o priză inteligentă doar în interior?

După cum s-a menționat mai sus, prizele inteligente pot fi utilizate atât în interior, cât și în exterior, în funcție de tipul de priză pe care l-ați achiziționat. Ca regulă generală, rețineți că modelele albe sunt de obicei pentru uz casnic, în timp ce modelele negre sunt pentru uz exterior.

Câte dispozitive pot fi conectate la o priză inteligentă?

Totul depinde de capacitatea fiecărui model de priză inteligentă. Acestea fiind spuse, există câteva prize cu o singură priză, dar există și prize inteligente care au 3 sau 4 prize, precum și mai multe porturi USB , astfel încât să vă puteți încărca și telefonul mobil și alte dispozitive, cum ar fi tabletele. În același timp, unele vă permit să controlați fiecare priză și port separat, oferindu-vă și mai multă versatilitate și confort.

Poate fi conectată o priză inteligentă la o priză electrică?

Da, atâta timp cât fiecare aparat poate primi tensiunea și curentul potrivite, ar trebui să fie bine. De asemenea, luați în considerare cantitatea de energie necesară pentru orice aparat pe care îl veți conecta la priza inteligentă, deoarece aceasta va încărca și banda de alimentare în cauză. Nu uitați că nu este același lucru ca atunci când este vorba de o priză conectată direct la perete.

Îmi pot reduce facturile de electricitate cu o priză inteligentă?

Da, dar totul va depinde în mod direct de utilizarea pe care o veți face de aparatul respectiv și de faptul că știți cum să profitați la maximum de el. De asemenea, este adevărat că va fi mult mai ușor dacă priza inteligentă pe care o cumpărați are un monitor de consum, deoarece vă va putea oferi rapoarte detaliate despre activitatea fiecărui aparat conectat, astfel încât să vă puteți schimba obiceiurile și să trăiți într-un mod mai eficient din punct de vedere energetic.

Cu toate acestea, dacă modelul pe care îl cumpărați nu are funcții de monitorizare a consumului de energie, este posibil ca și facturile să scadă puțin, deoarece vă va fi mai ușor să urmăriți consumul și să limitați utilizarea fiecărui aparat atunci când nu îl folosiți.

Există dispozitive care nu ar trebui să fie utilizate cu o priză inteligentă?

Desigur, depinde de natura dispozitivului pe care doriți să îl conectați la priza inteligentă, de cantitatea de energie pe care o consumă și de caracteristicile prizei în sine.

Lucruri precum un încărcător USB sau lămpi vor fi întotdeauna în regulă, dar atunci când treceți la spectrul de putere mai mare, cum ar fi aparatele mari, făcute pentru bucătărie sau chiar încorporate, este important să verificați specificațiile prizei și să vă asigurați că aceasta poate face față.

Prize, întrerupătoare și lumini inteligente

Marele avantaj al achiziționării unei prize inteligente față de celelalte dispozitive menționate este că acestea pot gestiona lumini, aparate și aproape orice altceva. De asemenea, în multe cazuri, acestea pot fi utilizate cu telecomandă și sunt foarte versatile.

Cu toate acestea, dacă doriți să aveți becuri inteligente care să schimbe culorile și alte lucruri de acest gen, este mai bine să cumpărați direct un bec inteligent.