Surse: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

  Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 17.09.2019, că, în cadrul exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019, mijloacele de apărare antiaeriană din poligonul Ashuluk au distrus ținte aeriene la altitudini de 35 de kilometri.

 

Comandantul Trupelor de Apărare Antiaeriană și Antirachetă și locțiitor al comandantului Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, general locotenent Iuri Grekhov, a declarat că: “Astăzi, în cadrul exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019, în poligonul Ashuluk, gruparea de apărare antiaeriană a Regiunii Militare Centru a respins un atac aerian al adversarului. Echipajele de luptă implicate în executarea misiunilor au demonstrat un înalt profesionalism. În compunerea grupării au intrat sisteme de rachete antiaeriene S-400, S-300PM și S-300PS. În total, la respingerea atacului aerian au participat peste 500 de militari și 150 de unități de tehnică militară”.

 

Pentru marcarea țintelor aeriene au fost întrebuințate rachete-țintă, care au imitat aparate de zbor fără pilot, rachete balistice, rachete de croazieră și aviația operativ-tactică.

 

“Este vorba despre ținte destul de complexe, care au lucrat la altitudini de la 50 la 100 de metri, precum rachetele de croazieră. Viteza unei rachete de croazieră este de 250-300 de metri pe secundă, iar țintele noastre au zburat cu 550 de metri pe secundă. În afară de acestea, au fost folosite și ținte complexe balistice, care au lucrat la o altitudine de 35 de kilometri, pe o traiectorie balistică”, a spus Grekhov.

 

Toate țintele au fost descoperite de Trupele Radiotehnice și ulterior au fost distruse.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Trupele de Rachete Antiaeriene, Trupele Radiotehnice și Aviația de Vânătoare din Regiunea Militară Centru se vor afla în serviciul de luptă în poligonul Ashuluk pe toată perioada executării exercițiului de comandament și stat major Centru-2019 (16-21 septembrie).

Probabil că, lansări de rachete antiaeriene vor mai fi executate și în zilele următoare.

În serviciul de luptă pentru apărarea antiaeriană în Regiunea Astrakhan se află avioane de vânătoare-interceptare MiG-31 ale Regiunii Militare Centru.

17 septembrie 2019
 Poligonul Ashuluk: Lansări de rachete antiaeriene în cadrul exercițiului “Centru-2019”

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE