19 septembrie 2019

Sursa: bild.de, uawire.org

  Potrivit ministrului polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, citat de ziarul Bild, Polonia intenționează să folosească o armată de partizani voluntari, în cazul unui război cu Rusia. Până în 2024, structura paramilitară va include aproximativ 53.000 de voluntari și va consolida apărarea și potențialul armatei poloneze.

 

Unii experți militari polonezi consideră că astfel de soldați "cu jumătate de normă" ar fi „carne de tun” în caz de război. Totuși, Polonia intenționează să trimită aproximativ 100 de partizani în SUA pentru a fi instruiți în tactici asimetrice de luptă. Ulterior pregătirii, militarii vor servi în așa-numitele armate teritoriale de apărare.

 

Acest tip de armate a fost înființat după ce Partidul Lege și Justiție (PIS) a ajuns la putere în Polonia, deoarece membrii PIS consideră că acesta este un răspuns logic la agresiunile rusești.

 

Până în 2024, se așteaptă recrutarea a 53.000 de partizani voluntari.

 

"Este unul dintre elementele capacității de apărare și ale potențialului de descurajare ale armatei poloneze", a declarat ministrul apărării, M. Blaszczak.

 

Polonia cheltuiește sume semnificative pentru acest aspect. În 2018, armatele teritoriale de apărare au costat țara în jur de 250 de milioane de euro. La război, acestea vor coopera strâns cu armata regulată. Pe timp de pace, partizanii vor primi misiuni de luptă împotriva altor amenințări, inclusiv a încercărilor de destabilizare a situației din țară și a campaniilor de dezinformare.

 

Expertul militar Charlie Gao consideră că, în caz de război, Polonia nu va fi o „lașă” și tocmai de aceea guvernul polonez își mărește constant cheltuielile cu apărarea, reformează armata și cumpără echipamente militare moderne (americane).

 

Ministerul Apărării din Polonia intenționează să achiziționeze din SUA cinci aeronave militare de transport C-130H, fiecare la prețul de 30,1 milioane USD, precum și 32 de avioane de luptă multirol de generația a cincea, F-35, la aproximativ 6,5 miliarde USD.

 

 

 

Polonia se teme de o invazie rusă și face tot posibilul pentru a o opri

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE