29 mai 2019

Sursa: reuters.com

  Polonia intenționează să achiziționeze 32 de avioane de luptă de generația a cincea, de tipul F-35A Lightning II, produse de Lockheed Martin. Acestea vor înlocui aeronavele sovietice aflate în prezent în exploatare, potrivit declarației făcute de ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaschak, pe 28 mai.

 

"Astăzi am trimis o cerere de ofertă partenerilor noștri americani pentru a achiziționa 32 de aeronave F-35A împreună cu un pachet de elemente de logistică și de instruire", a declarat M. Blaschak.


În prezent, Forțele Aeriene Poloneze folosesc varianta F-16, de generația a patra, precum și aeronave de luptă MiG-29 achiziționate din Uniunea Sovietică, Republica Cehă și Germania.

 

Potrivit lui Richard E. Edwards, director adjunct al Lockheed Martin, avioanele care urmează să fie livrate Poloniei vor putea intra în seviciul de luptă în 2024.

 

Comentariu BSMAP: Potrivit informațiilor furnizate de Pentagon și preluate de Reuters la începutul lunii aprilie, Statele Unite intenționează să extindă vânzările avioanelor de luptă F-35 în cinci noi state, printre care România, Grecia și Polonia. La acel moment, ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat că o asfel de achiziție depășește posibilitățile actuale ale României.  

 

 

Foto: A Lockheed Martin F-35A Lightning II aircraft takes part in flying display during the 52nd Paris Air Show at Le Bourget Airport near Paris, France, June 25, 2017. REUTERS/Pascal Rossignol/File Photo

Polonia va achiziționa 32 de aeronave multirol F-35A Lightning II

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE