Pompa de aer pentru acvariu

mejor-bomba-de-aire-para-acuario

Includerea unei pompe de aer în acvariu este unul dintre cei mai buni aliați pentru a menține peștii sănătoși și fericiți. De aceea, astăzi v-am adus cea mai bună pompă de aer pentru acvariu, cu ajutorul căreia puteți întreține acvariul visurilor dumneavoastră, cu toate decorațiunile la care ați visat întotdeauna și cu toate animalele de companie pe care vi le-ați dorit.

Aici vă vom învăța totul despre aceste pompe, la ce servesc și care sunt avantajele lor, vă vom explica diferitele tipuri care există și, bineînțeles, vă vom da și cele mai utile sfaturi în alegerea unui model dintre cele multe care se găsesc pe piață.

Citiți mai departe pentru a afla tot ce trebuie să știți despre aceste dispozitive convenabile și despre lumea fascinantă a acvariilor și a acvariilor pentru pești.

Cele mai bune pompe de aer pentru acvariu

Care este cea mai bună pompă de aer pentru acvariu?

Acordați o atenție deosebită, deoarece, mai jos, vă vom prezenta lista noastră comparativă cu cele mai fiabile și de cea mai bună calitate pompe de aer. Desigur, ne-am asigurat, de asemenea, că sunt accesibile, astfel încât chiar și cel mai ieftin dintre ele vă va încânta și va avea cu siguranță toate caracteristicile pe care le căutați.

Aceste pompe au tot ceea ce aveți nevoie, de la setările de aer și dimensiunea potrivită pentru acvariul dvs. de pești, la funcționarea destul de silențioasă și cele mai convenabile surse de alimentare, astfel încât să nu rămâneți niciodată fără energie. Așadar, aruncați o privire la toate aceste opțiuni și alegeți-o pe cea care vi se potrivește cel mai bine. Puteți, de asemenea, să aruncați o privire la sfaturile de mai jos pentru a alege o pompă bună, facilitându-vă alegerea dintre aceste 5 compresoare de aer excelente pentru acvariul dumneavoastră.

Iată cele mai bune pompe de apă pentru acvariu:

1. Pompă de aer pentru acvariu Eheim

Capacitate și setări bune

31WBG8fGUWL

Vezi pretul Emag

Vorbim despre un model destul de compact pe care îl vei îndrăgi pentru simplitatea sa și pentru calitatea și eficiența sa ridicată. Este echipat cu un tub de 1 metru, 1 difuzor și un control de reglare a aerului , astfel încât să puteți menține nivelul exact de oxigenare și circulație pe care doriți să îl aveți în acvariu, în funcție de nevoile peștilor .

Are o putere de 4 wați, ceea ce îi conferă o capacitate totală de 50 până la 400 litri pe oră, oferă performanțe silențioase și are piese înlocuibile pentru a asigura o durată de viață lungă.

2. PK Green Solar Powered Pond Aerator Oxygenator

Foarte convenabil

41XcXShTQbL

Vezi pretul Emag

Caracteristica cea mai izbitoare a acestui model PK Green poate fi faptul că este alimentat de energie solară cu 1. Panou de 5 W, dar are, de asemenea, o conexiune la pământ de 6V și un motor de curent continuu cu un cablu de 3 metri pentru seara sau în cazul în care este prea înnorat. Alte caracteristici deosebite includ un tub transparent de 2 metri lungime și este echipat cu propria piatră de aer. Acesta oferă un debit maxim de 1,2 l/oră și poate fi configurat în doar 2 minute.

3. HT1742-FR Hpumps

Ultra silențios

415VjWZFxcL

Vezi pretul Emag

Dacă v-ați săturat de pompele care fac mult zgomot, avem soluția perfectă cu acest model silențios. Motivul este că este o pompă fără motor sau părți electromagnetice, ceea ce elimină, de asemenea, emisia de interferențe. Este destul de mic și ușor și este recomandat pentru acvarii de pești de dimensiuni medii și mici între 8 și 60 litri. În plus, are un consum redus de energie , poate oferi debite de 240 ml/m și este ușor de instalat prin utilizarea ventuzei pentru a-l fixa pe peretele rezervorului și prin conectarea filtrului rezervorului și a tubului de silicon.

4. Pompă de aer portabilă cu baterii BETTASHOP.RO

Potrivit pentru orice!

31gclNPVquL

Vezi pretul Emag

Această pompă este extrem de comodă, deoarece este portabilă și funcționează cu baterii, astfel încât o puteți lua peste tot fără niciun inconvenient, fiind utilă în special pentru transportul în siguranță a peștilor , pentru situațiile de urgență în care trebuie să montați un rezervor pentru peștișori bolnavi sau chiar pentru pescarii care doresc să mențină în viață momeala până în momentul pescuitului sau chiar capturile lor.

În cele din urmă, vine cu tuburi de cauciuc și difuzor, o clemă metalică pentru a se potrivi în siguranță la orice acvariu și o construcție foarte robustă.

5. Yakamoz 5 W Portable Aquarium Pump

Confort și comoditate

41bsYQBUG2L

Vezi pretul Emag

Această pompă mică de la marca Yakamoz va fi un accesoriu frumos pentru orice acvariu datorită designului său care îi va da o notă foarte modernă și plăcută. În ciuda faptului că este mic și are o putere de numai 5 wați, este echipat cu două ieșiri de aer, ceea ce îl face perfect pentru a oxigena până la două acvarii mici în același timp și pentru a transporta pești sau pentru a monta acvarii de urgență. Acesta poate fi plasat la înălțimi cuprinse între 40 și 60 cm, funcționează fără uleiuri și are un consum redus de energie , o bază antiderapantă și un sistem destul de silențios.

Ce este o pompă de aer sau un aerator de acvariu?

Funcția acestor dispozitive este de a muta aerul dintr-un punct în altul al acvariului. mejor-bomba-de-aire-para-acuario

Cu alte cuvinte, ele sunt practic forța responsabilă pentru menținerea unui flux constant de aer în interiorul acvariului, astfel încât peștii să fie în siguranță și sănătoși. Mecanismul lor este de fapt destul de simplu și constă într-un electromagnet care vibrează o diafragmă de cauciuc, care produce mișcarea aerului.

Cu toate acestea, la unele modele, această mișcare face mult zgomot, în special noaptea, când încercați să dormiți. Așadar, modelele de foarte bună calitate sunt de obicei prevăzute cu sisteme de atenuare a zgomotului și vă oferă o performanță mult mai convenabilă.

Are multe utilizări și beneficii

Acum, mulți oameni abia se familiarizează cu acest subiect, deoarece este prima dată când cumpără un acvariu sau abia acum află că pompele de aer sunt un dispozitiv excelent pentru a se asigura că funcționează bine. Indiferent de caz, contează, de asemenea, să știți la ce folosesc.

Deși nu este obligatoriu să includeți unul în acvariul sau iazul dumneavoastră, acestea au multe beneficii, cum ar fi menținerea unei bune oxigenări subacvatice, ajutând la îmbunătățirea circulației apei, eliminarea dioxidului de carbon din acvariu și asigurarea unui flux bun de oxigen pentru ca animalele de companie să respire bine.

Pe de altă parte, există, de asemenea, accesorii care au nevoie de pompe de aer pentru a funcționa, cum ar fi unele tipuri de filtre, degresoare de proteine în rezervoarele de sare, rotițe, obiecte, supape și multe dispozitive decorative, precum și pietre de aer care creează multe bule mici și sunt un excelent oxigenator al apei.

Tipuri de pompe de aer pentru acvarii

După cum probabil ați observat, există multe tipuri și varietăți de aceste difuzoare de aer de pe piață și uneori poate fi puțin dificil să știi despre ce este vorba în cazul fiecăruia. De aceea, vom explica diferitele tipuri în funcție de funcțiile și caracteristicile lor esențiale:

Pentru a alimenta filtrul de sub pietriș

Există filtre pentru alimentarea filtrelor care se plasează sub pietrișul acvariilor și care au dimensiuni specifice în funcție de dimensiunile acvariului sau ale acvariului.

În funcție de mărime

Un alt mod de a le clasifica este în funcție de mărimea pompei în sine și nu de mărimea rezervorului. Aici puteți găsi atât pompe mici, ideale pentru filtre de apă mici sau cu putere redusă , cât și pompe destul de mari, capabile să alimenteze mai multe obiecte și accesorii. Acestea din urmă sunt perfecte dacă aveți o mulțime de obiecte decorative în interiorul acvariului, un filtru mare și multe altele.

Aplicație în profunzime

Majoritatea filtrelor pe care le vedem în magazine, virtuale și fizice, sunt de obicei concepute pentru acvariile tradiționale. Cu toate acestea, există, de asemenea, modele submersibile la adâncimi mai mari pentru utilizare în special în rezervoare cu adâncimi de 50 cm sau mai mult. În astfel de cazuri, este necesar un compresor de aer mai puternic , cu funcțiile și capacitatea necesare pentru a deplasa aerul mai departe de suprafață. De fapt, dacă folosiți o pompă simplă într-un acvariu mare, pot exista diferențe de oxigen dăunătoare pentru peștii dumneavoastră din diferite părți ale acvariului.

Sursă de alimentare

Un alt mod de clasificare a pompelor de aer este în funcție de modul în care sunt alimentate, iar în prezent se întâlnesc cel mai des două tipuri: alimentat cu baterii sau cu cablu . Pentru comoditate, vă recomandăm să cumpărați un model care include ambele tipuri de putere, deoarece acestea sunt mai versatile și vă permit să vă jucați cu posibilitățile dumneavoastră.

Un mare avantaj al acestor modele față de opțiunile mai vechi este că sunt livrate fără uleiuri care se pot vărsa, pot murdări rezervorul și pot dăuna animalelor de companie.

Ce fac cu adevărat pompele de aer în acvarii

Mulți oameni cred că aceste pompe de aer pentru acvarii de pești adaugă mai mult oxigen în apă prin producerea bulelor pe care ne place să le vedem. Dar adevărul este că nu este așa. Adevărul este că bulele fac pur și simplu ca apa să se agite la suprafață și să elibereze dioxid de carbon, lăsând mai mult spațiu și particule de apă libere pentru ca mai mult oxigen să intre în rezervor.

De asemenea, ele asigură o mai bună circulație a apei în acvariu, ceea ce permite apei mai adânci și mai puțin oxigenate să se ridice pentru a primi mai mult aer, în timp ce conținutul mai oxigenat din partea superioară coboară și transportă aer pur în părțile inferioare ale acvariului. Și nu uitați că, deși nu sunt vitale pentru menținerea unui acvariu sănătos, ele fac sarcina mult mai ușoară și reprezintă un mecanism perfect de înlocuire în cazul în care filtrul se deteriorează.

 

Iată cum să alegi cea mai bună pompă de aer pentru acvarii

A venit timpul să afli ce trebuie să aibă o pompă de aer pentru a fi modelul ideal pentru acvariul tău. Este destul de simplu și vă va ușura mult căutarea.

Dimensiunea rezervorului

Este la fel de simplu ca și cum ați căuta o pompă cu capacitatea și dimensiunea necesare pentru a muta aerul în rezervor în funcție de dimensiunea acestuia. Desigur, pentru rezervoarele mari veți avea nevoie de o pompă mare și puternică, în timp ce pentru rezervoarele mici , un model mediu sau mic, eficient din punct de vedere energetic poate fi mai mult decât suficient. De asemenea, dacă aveți un filtru sub pietriș, trebuie să alegeți o pompă cu forță redusă. În caz contrar, poate ajunge să ridice pietricelele de pe sol.

În cazul în care rezervorul dvs. este prea mare sau prea adânc în raport cu măsurile obișnuite, va trebui să încercați diferite pompe până când o veți găsi pe cea potrivită. S-ar putea chiar să trebuiască să folosiți două pompe, în funcție de dimensiuni și să aveți setări de aer personalizabile .

Obiecte și decorațiuni

Cu cât aveți mai multe obiecte și decorațiuni, cu atât mai mult veți avea nevoie de o pompă de mare capacitate. Dacă aveți puține accesorii suplimentare, un model mic va fi suficient.

Rezistența obiectelor

În afară de numărul de obiecte din rezervor, trebuie să știți și câtă rezistență vor cauza acestea, de exemplu dacă sunt prea late și împiedică circulația aerului sau dacă au un design deschis care permite aerului să treacă cu ușurință. În afară de aceasta, există pietre de aer care pot genera mai multă rezistență decât altele și toți acești factori trebuie luați în considerare atunci când cumpărați pompa.

Nevoi speciale

Acest lucru trebuie luat în considerare atunci când aveți un rezervor care depășește dimensiunile tradiționale. În astfel de cazuri, trebuie să căutați o pompă care poate deplasa aerul cât mai eficient posibil.

Reducerea la tăcere a pompei de aer

Unul dintre motivele pentru care oamenii nu doresc adesea să folosească pompe pentru acvariile lor este faptul că sunt prea zgomotoase și, deși este adevărat că multe modele fac mult zgomot, este de asemenea adevărat că există modalități de a rezolva acest lucru și de a reduce nivelul de zgomot.

De exemplu, plasarea aparatului într-un dulap cu ușă și pereți groși poate face o mare diferență. Cu toate acestea, asigurați-vă că are găuri sau o formă de ventilație pentru ca pompa să nu se ardă. O altă modalitate este de a menține pompa la o înălțime mai mare decât apa din acvariu, reducând astfel presiunea și zgomotul.

În cele din urmă, puteți încerca să plasați ceva moale sub pompă, cum ar fi o pătură, o șosetă veche sau chiar un burete. Acest lucru poate absorbi sunetul în mod vizibil.

Câteva sfaturi privind întreținerea acvariului

Unul dintre cele mai importante puncte pentru orice proprietar de acvariu este întreținerea. Aici este important să rețineți că volumul de întreținere necesar va varia în funcție de numărul de pești pe care îi aveți, de cantitatea de hrană pe care le-o dați și de frecvența cu care schimbați apa. Acestea fiind spuse, nu hrăniți animalele de companie cu prea multă hrană, deoarece aceasta se va acumula și va crea deșeuri în interiorul acvariului și, dacă aveți un acvariu mic și supraaglomerat, atunci va trebui să schimbați apa cel puțin o dată pe săptămână. În schimb, iazurile mari au nevoie de schimbarea apei doar la fiecare două săptămâni.

Cel mai bun mod de a curăța acvariul este să periați sticla în interior și în exterior, să schimbați parțial apa cu 10% până la 20% și să aspirați cu un hidroaspirator în diferite zone ale acvariului. De asemenea, ar trebui să luați în considerare utilizarea apei distilate pentru rezervor sau, dacă folosiți apă de la robinet, lăsați-o să stea timp de aproximativ 24 de ore într-un bazin pentru a pierde excesul de clor.